|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 941
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() Ak Parti Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya engelli vatandaşları sevindirmeye devam ediyor. Sivas'taki bedensel engelli vatandaşların bazı ihtiyaçlarını karşılamak için çeşitli çalışmalar yapan Yerlikaya, 3 engelli vatandaşa akülü araba hediye etti. Yerlikaya, “ben yokluğun, hastalığın ve yardımlaşmanın ne olduğunu çok iyi bilirim. O yüzden bu konularda çok hassasım” dedi. Ak Parti Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya Sivas'ta 3 bedensel engelli vatandaşa akülü araba hediye etti. Milletvekili seçildiği günden bu güne bu yöndeki tutumu nedeniyle örnek teşkil eden ve halkın takdirini kazanan Yerlikaya, engelli vatandaşların sorunları ile yakından ilgilenmeye devam ediyor. Hemen, hemen her Sivas ziyaretinde engelli vatandaşların çeşitli ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar yapan ve bu kapsamda bedensel engelli vatandaşlara akülü tekerlekli araba hediye eden Yerlikaya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın gerçekleştireceği Sivas ziyareti öncesinde de Sivas'a gelerek engelli vatandaşları sevindirdi. Tekerlekli sandalyeleri engelli vatandaşlara teslim etmeden önce bir konuşma yapan Millekvekili Yerlikaya; “Biliyorsunuz ki milletvekili olmadan önce bazı vaatlerimiz vardı. Demiştik ki Sivas'ımızda ne kadar hak sahibi ihtiyaç sahibi engelli vatandaşımız varsa bunların ihtiyaçlarını akülü arabalarını temin edeceğiz. İlk etapta bunların 3-4 tanesini verdik. Daha sonra yine bir gruba daha araç verdik. Şimdiki guruba da 3 adet akülü tekerlekli sandalye daha veriyoruz. Tabii ki bunların sonu gelmeyecek devam edecek. Sivas'ımızda ihtiyaç sahibi yoksul olan engelli vatandaşlarımıza akülü araba temin etmeye devam edeceğiz. Biz bu arabaları verirken bu vatandaşlarımıza acıdığımız için değil, sadece hak sahibi oldukları için veriyoruz. İnsanı mutlu etmek ve insana yapılan yatırım bizim için çok önemli. Bu konuda hassasiyetimizi biliyorsunuz" SINIR YOK İhtiyaca göre araç teminine devam edileceğini sayı sınırının bulunmadığını belirten Yerlikaya, bu işi reklam için değil hayırlı bir iş olduğu için yaptığını söyledi. Yerlikaya, şu şekilde konuştu: “Bu konuda adet olarak sınırımız yok. Zaman, zaman 3 tane 5 tane yurt dışından getiriyoruz. Hollanda üzerinden geliyor. Oradaki arkadaşlarımız çevremiz yardımcı oluyor. Birazını, bir kısmını biz karşılıyoruz. Bir kısmını vatandaşlarımız karşılıyor. Hayırsever vatandaşlarımızla kendi katkılarımızı Sivas'ımızla buluşturuyoruz. Bundan da büyük mutluluk duyuyoruz. Ve hoşumuza gidiyor. Bizim için önemli olan tarafı bu işin hayır tarafı. Bu işin reklam tarafında değiliz." "İHTİYAÇLARIN KARŞILANMASINA ÖNEM VERİYORUZ" Çeşitli alanlarda ihtiyaçların karşılanmasına yönelik çalışmalar yaptıklarını dile getiren Yerlikaya; "Yılbaşlarında ve okulların açılma zamanlarında açılışlarda öğrencilerimize çanta ve bunun gibi ihtiyaçlar, araç temini gibi ihtiyaçların karşılanmasına ciddi önem veriyoruz. İnsanımızı ne kadar çok kalkındırır, ne kadar çok ihtiyaçlarını tez zamanda giderebilirsek o kadar gelişmiş bir toplum olacağımıza inanıyorum. Sivas'ımız da bunu hak ediyor. Sivas halkını daha ileriye giden ve gelişen bir toplu olarak görüyorum" dedi. Kardeşinin lösemi hastası olduğunu ve bu nedenle çeşitli sıkıntılar yaşadıklarını dile getiren Yerlikaya, bu konularda hassas olmasının en önemli nedenlerinden birisinin bu olduğunu söyledi. Yokluğun ne demek olduğunu çok iyi bildiğini belirten Yerlikaya şu şekilde konuştu: "Biliyorsunuz benim ufak bir kardeşim vardı lösemi hastası olan. Bu konuya olan hassasiyetimiz bundan da kaynaklanıyor. Ben yokluğun ne demek olduğunu çok iyi bilirim. Sefaletin, yokluğun, hastalığın ve yardımlaşmanın ne olduğunu bildiğim için ben bu konularda hassasım. Allah kimseyi hastaneye düşürmesin, hastanesiz doktorsuz da bırakmasın. Bu duyguları bildiğim için ne yapsak onlara azdır. Ama yine belirtmek istiyorum, ben bu yardımları asla acıma duygusuyla yapmıyorum." BİZİM GÖREVİMİZ Her konudaki sıkıntıyı çözmek ve sıkıntıları gidermenin görevleri olduğunu dile getiren Milletvekili Yerlikaya sözlerini şu şekilde noktaladı. "Biz burada sonuç itibariyle ihtiyaç olan sıkıntı olan noktaları çözmekle sorumluyuz. Bu sadece spor olarak bakmayın, sağlıkta, eğitimde ya da herhangi bir konuda yaşanan sıkıntıları çözmek zorundayız ve bununla yükümlüyüz. Bizim üzerimize düşen ne gerekiyor ise, devletimizin, hükümetimiz bu konuda her şeyi yapmak mecburiyetindedir. Halkımızda buna layıktır ve yapmaya da devam edeceğiz." Milletvekili Yerlikaya'nın hediye ettiği akülü arabalardan birisini alan 65 Yaşındaki Kaya Gül'de yapılan bu yardımların kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. 5 yıl önce şeker hastalığı nedeniyle rahatsızlanarak bedensel engelli olan ve başkalarının yardımı olmadan gezemeyen 65 yaşındaki Kaya Gül, Milletvekili Yerlikaya'ya engelli vatandaşların sorunları ile ilgilendiği için teşekkür etti. Kaya; "Onlar bizi sevindirdi, Allah'ta onları sevindirsin. Çok mutluyum" dedi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() yerliturkuaz Şuan
![]() Son Aktivite: 28.03.2012 10:23
![]() Üyelik Tarihi: 05.09.2008
Tecrübe Puanı: 830
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Yalniz Sivas`in degil tum ulkenin bu konuda eksigi mevcut halen bir cok engelle karesilasan engelli vatandaslarimiz adina yapmis oldugumuz adimlar goremiyorum...
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|