|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Anasayfa Haberler Sivas Haberler |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 |
|
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 974
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sivas Belediyesi, ilköğretim öğrencileri ve gençleri satranca teşvik edebilmek amacıyla kitapçık hazırlıyor. Satranç hakkında bilgilerin yer aldığı kitapçık kentteki okulların tamamına dağıtılacak. Belediye Başkanı Sami Aydın, 2006 yılında 8 yaş grubunda Türkiye şampiyonu olan Buğra Hamza Polat ile birlikte ilköğretim öğrencilerini satranç öğrenmeye davet edecek. Bu nedenle 27 Haziran Öğretmenler Parkı'nda düzenlenen programda Polat ile satranç masasında karşılaşan Aydın, şampiyon oyuncuya yenildi. Karşılaşmanın ardından konuşan Aydın, Türkiye şampiyonuna yenilmesinin kaçınılmaz olduğunu belirterek, Polat'ı kutladı. Belediye olarak bu yıl çocukların ve gençlerin satranç sporuna ilgi duyması için çalışma başlattıklarını ifade eden Aydın, yıl içinde faaliyete geçirecekleri gençlik merkezinde satranç sporunun teşvik edileceğini söyledi. Çocukları bu alana yönlendirmek istediklerini ifade eden Aydın, “Birçok boşluğun olduğu, kötülüklerin yaygın olduğu dönemde çocuklarımızı bu tür güzel sporlara yönledirmek onların kişiliğini olgunlaştıracaktır, zihinlerini geliştirecektir. Biz buna katkı sunmak istiyoruz. Bugün de hazırlayacağımız kitapçık için şampiyon gencimizle gösteri yaptık'' dedi. Polat ise ''Benim için başkanımızla karşılaşmak büyük zevkti. Yendiğim için mutlu oldum'' dedi. Hedefinin yeni Türkiye şampiyonlukları olduğunu belirten Polat, Aydın'a satranç sporuna verdiği katkıdan dolayı teşekkür etti. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() altuntas58 Şuan
Son Aktivite: 11.10.2012 20:24
Tecrübe Puanı: 4579
![]() |
Sivas Belediyesinin bu yıl çocukların ve gençlerin satranç sporuna ilgi duyması için çalışma yapmasını ve bu değerli organizasyonu bizlere kazandıran sivas belediyesini kutlarım
|
|
|
#3 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() yerliturkuaz Şuan
Son Aktivite: 28.03.2012 10:23
Tecrübe Puanı: 863
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Satranvi oynayanlar bilirler nasil bir oyun oldugunu beyni guclendirmenin yani sira gelismesini de saglar...
Sivas Belediyesi boyle bir calisma yaparak Sivas`li genclere ve cocuklara buyuk kolaylik saglamis olur... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() SONMEZ Şuan
Son Aktivite: 26.05.2013 12:50
Tecrübe Puanı: 800
![]() ![]() |
Benim de keyif alarak oynadığım bir oyundur satranç.
Oyundan daha ziyade artık bir spor branşı olarak kabul edilen stranç artık federasyonu da olan zevkli bir beyin sporudur. Gençlerimizi Satranç sporuna teşvik Sivas Belediyesi' ne teşekkür ediyoruz. Hele bir de saatli oyun kategorisi vardır ki; oynaması da izlemesi de keyif verir. Çoban matını bilen var mı ? ![]()
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|