|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Anasayfa Haberler Sivas Haberler |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Mesajlar: 1.847
Tecrübe Puanı: 935
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Türkiye’de alanında ilk ve tek olan, 1000 Metrekare kapalı alanlı Restaurant, gösteri amaçlı havuzu, yunus, fok, deniz aslanı ve beyaz balinaları ile Dünya markası olma yolunda hızla ilerleyen Türk-Rus ortaklığı ile kurulan Haliç Restaurantın işletmecisi hemşerimiz Halil Uyan beyle yaptığımız röportajı sunuyoruz. Halil Bey kısaca kendinizden bahseder misiniz? 1965 Zara doğumluyum. Babamın vefatı üzerine eğitimime ara verdim ve hayata küçük yaşta atıldım. 1980 yılında İstanbul’a geldim. Burada çeşitli küçük işlerde çalıştım. 1980 yılında Kristal Avize’yi kurduk ve bu alanda çalışmalarımızı sürdük. Aydınlatma sektöründe ihracat yaparak ülke ekonomisine katkı sağladık. Daha sonra Rus işadamları işbirliği içine girdim, 35 yaşından sonra Rusça öğrendim (Gülüşmeler…) 2004 yılında gıda işine girdim, çok şükür bu alanda da başarılı olduk ve en son bu işletmeyi açtık. Haliç Restaurantın kuruluş sürecinden biraz bahseder misiniz? Elbette, burası Ruslara ait bir tesis, ne yapabiliriz diye bana danıştılar sonunda böyle bir işletme üzerinde karar kıldık, ortak olduk. Çok şükür başarı ile işletmemizi faaliyete geçirdik. Restaurantınızın özelliği nedir? Restaurantımız Türkiye’de bir ilke imza attı. Bir yandan yemeğinizi yerken diğer yandan da havuzda ki muhteşem gösterileri izleyebileceksiniz, Dünya mutfağından yemekleri tadabileceğiniz ve en önemlisi Sivas mutfağınızı da bulabileceğiniz bir tesis. İçkisiz bir mekânda bu menüyü bulmak oldukça zordur. Ailenizle gelip rahatlıkla yemeğinizi yiyeceğiniz, büyük organizasyonlar yapabileceğiniz İstanbul’daki en büyük mekân Haliç Restauranttır. ![]() Böylesi modern bir Restaurantta Sivas mutfağına da yer vermenizin sebebi nedir? Sivas’ın adamı, adam gibi; toprağı, toprak gibi memlekettir. Bizim kötümüzde genele bakıldığında iyidir, kültürümüzü, medeniyetimizi tanıtma görevi her bir hemşerime düşer. Bende kendi alanımda Sivas’ımı tanıtmak istedim. Special menümüze yöresel yemek olarak değil bizzat Sivas mutfağı olarak yazdırdım. Şimdi gelen her misafirimize mutlaka madımak ikram ediyoruz. Madımağı tanıtıyoruz ve madımak üzerinden bize uygulanan kötü intibayı kırmaya çalışıyoruz. Madımak Sivas’a özgü bir yemektir. Hedefimiz Sivas’ı tanıtmak, Sivaslıyı tanıtmaktır. Yani bütün müşterileriniz mutlaka Sivas yemeklerini tadıyor? Tabii, bakın mesela Rus Parlamentosu Duma’nın Başkan Yardımcısını misafir ettik. Madımağı tattırdık, birazda övdük ve çok hoşuna gitti, Rusya’da da bu tesisin 3 katını yapmamızı teklif etti. Destek olacağını söyledi, gelecek hedefimizde Rusya ve Dubai’de Haliç Restaurantını kurmak var. Dünyaya madımak yedireceğiz, Sivas’ı tanıtacağız. Halil Bey madımağı hangi usul ile temin ediyorsunuz? Sivas’ta ki 20–30 aile ile anlaştık. Madımağı toplayıp bize yolluyorlar. Bu aileleri seçerken tek şart koyduk. Eli yüzü düzgün ve fakir aileler olsun. Arkadaşlarıma talimat verdim. Çok alıyoruz diye ailelerle pazarlık etmeyin çarşıda kaç para ise hemşerilerimize aynı bedelle ödeme yapın. Aynı usul ile dal turşuda yaptırıyoruz. Madımağı Sivas usulü ile mi yapıyorsunuz? Sivas’ta nasıl yapılıyorsa, geleneksel tadı koruyarak pişiriyoruz. Hatta Sivas’tan bir aşçı kardeşimize teklif ettik gel burada çalış dedik. Ama hemşerimiz bıyıklarını kesmek istemediğinden anlaşamadık (Gülüşmeler…) Bende tarifi kaynağından yani anamdan aldım. Soranlara anam usulü ile pişiriyoruz diyorum. Peki efendim hemşerilerimiz geldiğinde hangi Sivas yemeklerini tadabilecekler? Dediğim gibi madımak ve dal turşusu her masaya mutlaka konuyor ve bunlardan ücret alınmıyor. Bunların yanı sıra Sivas döneri, Sivas köftesi, hingel ve bizim yaptığımız özel Patmacun yapıyoruz ![]() Patmacun yeni bir yemek mi? Aslına bakarsan sadece ismi yeni. Analarımızın yaptığı, çökelekli, patatesli katmerlerin İstanbullusu. Urfalının lahmacunu varsa bizim de Patmacunumuz var dedik ve bu tadı Türkiye’ye tanıttık. Bunu da Sivas yemeklerinin arasında sunuyoruz ve böylece şehrin yemek kültürünü tanıtıyoruz. Sivas yemekleri arasında sizin en önemli gördüğünüz çeşit hangisidir? Hangi birini sayayım bilemiyorum ki, madımak üzerinde yoğunlaştık, hatta madımağın konservesini de yakında yapacağız ve tüm Türkiye’ye tanıtacağız. Birde Sivas döneri, aslında Türkiye’de en güzel döneri Sivas’ta yersin ancak bunu kimse bilmez, çünkü tanıtımını yapamamışız ve bu bizim için büyük eksiklik. İnşallah bu eksikliği de zamanla tamamlayacağız ve bir gün gelecek özellikle Sivas döneri istenir olacak. Bizde un, yağ, şeker var ama bir türlü helva yapıp karnımızı doyuramıyoruz. ![]() Sivas ile dialoğunuz devam ediyor mu? Sivas’tan kopmak ne mümkün, her yaz mutlaka Sivas’a giderim. Ailemle beraber doğduğum toprakları gezer, akrabalarımı ziyaret ederim. Sivas bir başka, insanı, havası, suyu, toprağı bir başkadır. Bir anımı anlatayım, Zara’dan bir teyzemiz Sivas’tan katmer istemişti, bizde Sivas’tan dönmeden teyzemizin isteğini yerine getirelim diye katmer almak için bir fırının önünde durduk. Ben fırında katmer alırken fırıncı arabaya katmer, çay, peynir göndermiş. 5 liralık katmer alacağız hemşerimiz 10 liralık ikram yapıyor. Sordum neden böyle yapıyorsun, ağbi 34 plakayı gördüm Sivas’ın misafirperverliği bunu gerektirir dedi. İşta Sivas budur, Sivaslı budur, kıymetini bilmeliyiz. Halil bey Sivas’a yatırım konusunda neler düşünüyorsunuz? Sivas ülkenin tam merkezinde, geniş arazileri mevcut, ulaşımı kolay ama şehirde birlik yok, birazda hemşerilerimin ruhunda tembellik var. Bakın biz Zara’ya zamanında bir işletme açtık ama inanırmısınız çalışacak eleman bulamadığımızdan kapatmak zorunda kaldık. Hemşerimiz kahvede oturuyor da gelip çalışmıyor, ya işi beğenmiyor ya ücreti bu zihniyeti kırmamız gerekiyor. Bütün bu olumsuzluklara rağmen biz yinede Sivas’a yatırım yapacağız, gelecek için güzel projelerimiz var. Son olarak Sivaslilar.Net üyelerine mesajınız nedir? Sitenizle Amasyalı bir arkadaşım sayesinde tanıştım, hemşerilerimin yakın ilgisi ve samimiyeti beni çok duygulandırdı. Yani hiç tanınmadıkları birine sırf Sivaslı olduğu için başarılar dilemeleri, iyi niyetli dualar etmeleri müthiş bir olay. Sivaslilar.Net gözlemleyebildiğim kadarı oldukça dinamik ve samimi bir site, gelecekte çok daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum. Sizlerin nezdinde Sivaslilar:net üyelerine tek tek teşekkür ediyor ve hep Sivaslı kalmalarını diliyorum. Efendim röportaj teklifimizi kabul ettiğiniz ve bu güzel ortamda bizi ağırladığınız için teşekkür ediyoruz. Rica ederim. Kapım her zaman hemşerilerime açıktır. Röportaj ve Fotoğraflar : Ertuğrul Özdemir, Osman Günay İstanbul Haliç Restaurant Adres : Silahtarağa Mah. Ordu Cad. No : 95/A Eyüp/ İstanbul Tel : 616 46 46 Internet Sayfasi [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Editör
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() FurkaN Şuan
![]() Son Aktivite: 21.01.2015 21:58
Üyelik Tarihi: 09.06.2006
Yaş: 40
Mesajlar: 1.240
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Halil Bey'e işlerinde başarılar diliyorum. İstanbul'da Sivaslılığını kaybetmemiş aslını, özünü koruyan birisi gerçekten bizler için önemli. Sorulara açık yüreklilikle cevap vermiş kendisine teşekkür ediyorum.
Sivas Mutfağını tanıtma fikri ise çok çok güzel bizim olan Madımak'a da başkaları sahip çıkmadan onu tanıtmak çok önemli. Öylesi bir restorantta Sivas yemeklerini tanıttığı için ayrıca teşekkürler. Röportajı gerçekleştiren arkadaşların ellerine sağlık. Yemek sorularını kimin sorduğunu da az çok tahmin ediyorum ![]() ![]()
__________________
"İnsanın süsü yüzdür, Yüzün süsü göz! Aklın süsü dildir, Dilin süsü söz!" ...İMZALARDA SİYASİ SİMGELER YASAKTIR... BeNi An, bEnİ aRa, AmA bEnSiZ yÜrÜ...
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() efe1058 Şuan
![]() Son Aktivite: 19.01.2013 14:02
Üyelik Tarihi: 30.08.2005
Yaş: 40
Mesajlar: 227
Tecrübe Puanı: 742
![]() |
![]() Halil Uyan beyin sitemize gosterdigi yakın ilgi icin tesekkur ediyorum. Ropartajı gerceklestiren arkadaslara da tesekkur ediyorum. Halil beyin Sivas ve Sivaslı sevgsi taktir edilecek bir duygu...
__________________
SPOR SEVGİ,BARIŞ ve KARDEŞLİKTİR |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yasaklı
EyüphanAydın Şuan
![]() Son Aktivite: 22.05.2010 11:45
Üyelik Tarihi: 25.01.2008
Yaş: 32
Mesajlar: 9.219
Tecrübe Puanı: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Gerçekten çok güzel bir röpörtaj olmuş.Katkılarından dolayı Sayın Ertuğrul bey'e ve Osman Bey'e teşekkür ederiz.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sabiha Serin Şuan
![]() Son Aktivite: 21.05.2014 18:16
Üyelik Tarihi: 06.09.2006
Yaş: 70
Mesajlar: 1.396
Tecrübe Puanı: 832
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Saygıdeğer Halil Uyan beyi ve bu mekanda hizmet eden herkesi yürekten kutluyorum.
Bir Sivas'lı olarak gurur duydum. Keşke Sivas'ımızı il dışında böylesine burcu burcu koklatan işadamlarımızın sayısı artsa. Sivas adına sonsuz teşekkür ederim. Halil beyi çok takdir ettim ve başarılı çalışmalarından onur duydum. TEBRİKLER..... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kasparix Şuan
![]() Son Aktivite: 01.07.2011 16:53
Üyelik Tarihi: 19.04.2008
Yaş: 36
Mesajlar: 1.196
Tecrübe Puanı: 742
![]() |
![]() hakiki sivaslı, sivaslı olduğunun bilincin de olandır...sivas için ülkemiz için el ele gönül gönüle....selametle...Allah basarılı huzurlu ve bunları daimi kılsın inş...
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Administrator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() RüStü ElmaS Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Yaş: 55
Mesajlar: 2.149
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Öncelikle hemşehrimizin böylesine güzel ve Türkiye' de ve alanında tek olan bir müesse kazandırdığı için kendisini kutluyorum.
Asıl beni ilgilendiren, sevindiren ve gururlandıran ise, hemşehrimizin Sivas mutfağına özel bir yer vermesi ve misafirlerine Sivas madımağını ve dal turşusunu ücretsiz ikram etmesidir. Böylesi bir hizmeti açıkcası ne duydum nede gördüm. Kendisine bu güzel Sivas hizmetinden dolayı teşekkür ediyorum. Böylesi Sivas seydasıyla yanıp tutuşan ve özellikle Sivas' a ait özellikleri gündeme getiren hemşehrilerimize teşekkür ediyor ve dahada çoğalmasını diliyorum. Halil beye ekibimize röportaj imkanı verdiği için teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Böylece Sivaslılar.Net sitemizin ilkesi olan bundan böyle hep yapacağımız konulardan birisi olan, hemşehrilerimizin işyerlerini bir bir tanıtmaya devam edeceğiz. Ertuğrul ve Gunay arkadaşlarımıza bizler için hazırlamış oldukları bu güzel röportaj için teşekkür ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() yerliturkuaz Şuan
![]() Son Aktivite: 28.03.2012 10:23
![]() Üyelik Tarihi: 05.09.2008
Yaş: 40
Mesajlar: 2.017
Tecrübe Puanı: 824
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Röportajın her satırını okuduğumda bir Sivas sevdalsını gördüm... Bir Sivas'lının neler yapabileceğini Sivas'ın tanıtımının nasıl yapılacağını hiç bir para karşılığı olmadan nasıl güzelce yapıldığını bizlere çok güzel ders vererek söz etmiş...
Başarılarının devamının en içten dileklerimle istiyorum umarım yaptıklarıyla Sivas'ımızın gelişimine katkısı olur.... Tekrardan canı gönülden tebrik ediyorum....
__________________
Zamanını en iyi değerlendiren zaman benim diyendir...
Sevmek yürek işidir yüreğin yoksa sen niye yaşıyorsun? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() seva Şuan
![]() Son Aktivite: 31.08.2010 20:51
Üyelik Tarihi: 04.02.2008
Yaş: 40
Mesajlar: 15.375
Tecrübe Puanı: 2191
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Bu röportajı yaparak sitede bizlerle paylaşan arkadaşlarımı kutlarım.
Halil Bey'in işlerinde başarılar diler,kendine edindiği ilkelerin diğer işadamlarımızada örnek olmasını temenni ederim.
__________________
Allahım gönlümde olanı hakkımda hayırlı eyle, Hakkımda hayırlı olana gönlümü razı eyle. [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] CANDA ÖZÜR OLMAZ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kardelencicegi Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 27.10.2008
Yaş: 58
Mesajlar: 48.623
Tecrübe Puanı: 5479
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sivasli olsunda camurdan olsun
![]() Sivasli olmak bir ayricaliktir. Selam Bütün yigidolarimiza. Memleketten uzakta olsada Bagrina tas bassada Gözünden kanli yas aksada Her yerde belli Sivas sevdalilari........... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|