Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Hatıra defteri           »          Sitemizin Ozanları           »          Hangi Model Cep Telefonu?           »          Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı

Seçenekler Arama Stil
Alt 07.04.2009, 19:35   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR

Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 974 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart Sivas Devlet Tiyatrosu Ödül Aldı

Sivas Devlet Tiyatrosunun (SDT), sahnelediği ''Hayvan Çiftliği'' adlı oyunla ''IX. Lions Tiyatro Ödülleri''nde ödüle layık görüldüğü bildirildi.

SDT'den yapılan yazılı açıklamaya göre, ''IX. Lions Tiyatro Ödülleri'' 2008?2009 sezonu değerlendirme sonuçlarında Sivas Devlet Tiyatrosunun, performans, tasarım ve özel ödüllerde, George Orwell'in yazdığı, Barış Erdenk'in yönettiği ''Hayvan Çiftliği'' adlı oyunla ödüle layık görüldüğü bildirildi.Ödülün yarın Ankara'da yapılacak törenle Sivas Devlet Tiyatrosu Müdürü Emre Başer'e verileceği kaydedildi.

İngiliz yazar George Orwell'in 1944'de yazdığı ''Hayvan Çiftliği'' adlı oyunun dekor tasarımını aynı zamanda yönetmeni olan Barış Erdenk, kostümlerini Aytuğ Dereli, ışık tasarımını Burhanettin Yazar, hareket düzenini Sibel Erdenk, reji asistanlığını ise Cevat Duman ve Bahar Şenbahar üstleniyor.Emre Başer, Ulaş Ersoy, Mustafa Yıldıran, Mehmet Demiralp, Fulya Ülvan, Fırat Topkorur, Esra Ertör, Kerem Yücel, Filiz Demiralp, Bahar Şenbahar, Ümit Güven Abike, Ahmet Morgül, Alara Koçyiğit, Serpil Temel ve Türkan Gül'ün rol aldığı oyunda, zalim çiftlik sahibinin boyunduruğu altında köle gibi yaşayan çiftlik hayvanlarının bir araya gelerek çiftlik sahibini kovup kendi düzenlerini kurmaları, zamanla kendi aralarında çıkan çatışmaları anlatılıyor.
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 07.04.2009, 20:55   #2
Kibrisli
Usta Yiğido

Kibrisli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kibrisli Şuan Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.04.2015 04:22

Tecrübe Puanı: 1241 Kibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDI
Standart Cevap: Sivas Devlet Tiyatrosu Ödül Aldı

Şehir şehir verilen bir ödül bu... Sivas'ta da profesyonel anlamda tek tiyatro olduğu için Sivas ödüllerinin hepsini Sivas DT almış... O bakımdan tek olduğu bir şehirde bu ödülü alması ne kadar önemli sayılır, tartışılır

üzä kök tänri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun ilingin törüngün kim artatı udaçı erti?
Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 08.04.2009, 02:49   #3
Ertugrul
Genel Koordinatör

Ertugrul - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ertugrul Şuan Ertugrul isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 19.01.2013 13:22

Tecrübe Puanı: 10 Ertugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende Zukunft

Sivas Devlet Tiyatrosu sanatçılarını, emektarlarını ve değerli Müdürü Emre Başer'i kutluyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Sivas kültür ve sanat şehridir.

Ertuğrul Özdemir

Kötülere Acımak İyilere Zulümdür !
Ertugrul isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 08.04.2009, 12:57   #4
TracyMcGrady58
Usta Yiğido

TracyMcGrady58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

TracyMcGrady58 Şuan TracyMcGrady58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 09.08.2013 17:54

Tecrübe Puanı: 883 TracyMcGrady58 BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

Ödülleri kazananlari cani gönülden tebrik ediyorum ve basarilarin devamini diliyorum.
Gözlerim hep seni arıyor Kabem

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
TracyMcGrady58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 08.04.2009, 13:04   #5
FatihCan
Usta Yiğido

FatihCan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

FatihCan Şuan FatihCan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 03.07.2009 14:15

Tecrübe Puanı: 817 FatihCan COK SEVILEN BIR KISIFatihCan COK SEVILEN BIR KISIFatihCan COK SEVILEN BIR KISI

Alıntı:
Kibrisli Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Şehir şehir verilen bir ödül bu... Sivas'ta da profesyonel anlamda tek tiyatro olduğu için Sivas ödüllerinin hepsini Sivas DT almış... O bakımdan tek olduğu bir şehirde bu ödülü alması ne kadar önemli sayılır, tartışılır
sanırım hayvan çiftliğini izlemedin eğer izleseydin böyle düşünmezdin kardeşin.
Alt 08.04.2009, 13:09   #6
HaZaN
Usta Yiğido

HaZaN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

HaZaN Şuan HaZaN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.05.2013 14:36

Tecrübe Puanı: 2343 HaZaN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORHaZaN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORHaZaN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORHaZaN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORHaZaN SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR

Hayırlı olsun diyorum ve başarılarının devamını diliyorum.
Alt 09.04.2009, 11:50   #7
Arif Coşkun
Moderator

Arif Coşkun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arif Coşkun Şuan Arif Coşkun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.05.2016 18:12

Tecrübe Puanı: 10 Arif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende Zukunft

Daha nice ödüller almalarını diler, tebrik ederim.
Alt 09.04.2009, 12:29   #8
Kibrisli
Usta Yiğido

Kibrisli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kibrisli Şuan Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.04.2015 04:22

Tecrübe Puanı: 1241 Kibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDI

Alıntı:
FatihCan Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
sanırım hayvan çiftliğini izlemedin eğer izleseydin böyle düşünmezdin kardeşin.
Yoo izlemedim ama ben tekniksel bir eleştiri yapmadım sadece ödülün bir özelliğinden bahsettim... Yani İstanbul tiyatroları kendi arasında değerlendiriliyor ve yine aynı ödüller İstanbul'a özel veriliyor... Örneğin İstanbul tiyatroları Prodüksiyon ödülü gibi... Bursa tiyatroları arasında Bursa'ya özel veriliyor Bursa Tiyatroları Prodüksiyon ödülü gibi... Sivas'ta da Sivas'a özel veriliyor yani Sivas tiyatroları Prodüksiyon ödülü gibi... Sivas DT bundan 10 sene kadar önce TRT'nin düzenlediği çok prestijli Tiyatro Ödüllerinde en iyi dekor ödülünü almıştı (Nemrut Oyunu ile) işte o çok anlamlıdır çünkü Türkiye'deki tüm DT'ler, Şehir Tiyatroları ve Özel Tiyatrolar arasından sıyrılıp o ödülü almıştır... Bu ödülü alırken hangi tiyatroların arasından sıyrılıp almıştır???
Bir tiyatrocu olarak Sivas Devlet Tiyatrosunun izlediğim oyunlarını genelde beğenmişimdir.... Çok değerli işler çıkartmıştır ve Sivas'ta gereken değer seyirci anlamında o kadar da ucuz olmasına rağmen verilmemektedir... Eminim bu oyunda çok güzeldir, ödülü haketmiştir amaaaaa sanki Ulusal Tiyatroların hepsinin katıldığı bir yarışmada Kendisini 4 Ödül kazanmış gibi Lanse etmesi bence yanlış... Kızdığım olay bu saptırmadır, keriz yerine konmaktır....

üzä kök tänri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun ilingin törüngün kim artatı udaçı erti?
Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 09.04.2009, 13:07   #9
besyo_cu
Usta Yiğido

besyo_cu - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

besyo_cu Şuan besyo_cu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 30.11.2015 22:13

Tecrübe Puanı: 1058 besyo_cu SITEMIZE IŞIK ŞACIYORbesyo_cu SITEMIZE IŞIK ŞACIYORbesyo_cu SITEMIZE IŞIK ŞACIYORbesyo_cu SITEMIZE IŞIK ŞACIYORbesyo_cu SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR

Türkiyenin sayılı illerinde olan Devlet Tiyatrosuna sahibiz ancak nedendir gereken öenmi burayada göstermiyoruz. Hem bilet fiyatları cok uygun hemde güzel bir alternatif imkanı sunuyor. Hemşehrilerimizin biraz daha Devlet Tiyatromuza önem vermesini rica ediyorum...
Alt 10.04.2009, 00:13   #10
sivastiyatro
Yeni Yiğido

sivastiyatro - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sivastiyatro Şuan sivastiyatro isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 04.05.2009 02:15

Tecrübe Puanı: 764 sivastiyatro isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Alıntı:
Kibrisli Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Yoo izlemedim ama ben tekniksel bir eleştiri yapmadım sadece ödülün bir özelliğinden bahsettim... Yani İstanbul tiyatroları kendi arasında değerlendiriliyor ve yine aynı ödüller İstanbul'a özel veriliyor... Örneğin İstanbul tiyatroları Prodüksiyon ödülü gibi... Bursa tiyatroları arasında Bursa'ya özel veriliyor Bursa Tiyatroları Prodüksiyon ödülü gibi... Sivas'ta da Sivas'a özel veriliyor yani Sivas tiyatroları Prodüksiyon ödülü gibi... Sivas DT bundan 10 sene kadar önce TRT'nin düzenlediği çok prestijli Tiyatro Ödüllerinde en iyi dekor ödülünü almıştı (Nemrut Oyunu ile) işte o çok anlamlıdır çünkü Türkiye'deki tüm DT'ler, Şehir Tiyatroları ve Özel Tiyatrolar arasından sıyrılıp o ödülü almıştır... Bu ödülü alırken hangi tiyatroların arasından sıyrılıp almıştır???
Bir tiyatrocu olarak Sivas Devlet Tiyatrosunun izlediğim oyunlarını genelde beğenmişimdir.... Çok değerli işler çıkartmıştır ve Sivas'ta gereken değer seyirci anlamında o kadar da ucuz olmasına rağmen verilmemektedir... Eminim bu oyunda çok güzeldir, ödülü haketmiştir amaaaaa sanki Ulusal Tiyatroların hepsinin katıldığı bir yarışmada Kendisini 4 Ödül kazanmış gibi Lanse etmesi bence yanlış... Kızdığım olay bu saptırmadır, keriz yerine konmaktır....
öncelikle herkese selamlar saygılar
Ben sivas dt müdürü ve sanatcısı Emre Başer
sizlere bu ödül hakkında biraz bilgi vermek istiyorum
Bu ödülle ilgili bana gelen iletiyi aynen sizlere iletiyorum
IX. LIONS TİYATRO ÖDÜLLERİ
2008 – 2009 SEZONU DEĞERLENDİRME SONUÇLARI
Direklerarası Seyircileri’ nin oluşturduğu “Halk Jürisi” üyeleri, 2008-2009 Tiyatro Sezonunda İstanbul’da (167), Ankara’da (24), İzmir’de (15), Bursa’da (6), Kocaeli’de (8), Eskişehir’de (5), Samsun’da (3), Adana’da (6), Erzurum’da (3), ve Trabzon’da (4), Diyarbakır’da (3), Konya’da (1), Sivas’ta (3),Van’da (3) sahneye koyulan oyunları seyrederek, Performans ve Tasarım kategorilerinde en başarılı bulduğu sanatçıları belirlemiştir.
2008-2009 Tiyatro Sezonunda 141 Direklerarası Seyircisi 14 ilimizde sahnelenen ''''248 sezon oyununu''''', 2284 koltuk işgal ederek seyretmişlerdir.
İstanbul, Kocaeli, Bursa, Eskişehir, İzmir Ödülleri
İstanbul’da 5 Nisan 2009 Pazar günü yapılacak törenle dağıtılacaktır.
Ankara, Adana, Diyarbakır, Van, Erzurum, Trabzon, Samsun, Konya, Sivas Ödülleri Ankara’da 7 nisan 2009 Salı günü yapılacak törenle dağıtılacaktır.
Sonuçları ek dosyada ve [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] adresinde bulabilirsiniz.
Ömer Şahinbaş
Direklerarası Seyircileri ve
Lions Tiyatro Ödülleri Koordinatörü

YUKARIDA OKUNDUĞU GİBİ 248 OYUN İZLENMİŞ VE 2284 KOLTUK İŞGAL EDİLMİŞTİR.
KISACASI BU ÖDÜLÜ VERENLER SANATCI YADA SANAT ELEŞTİRMENİ DEĞİLDİR
KENDİ İFADELERİYLE ''HALK JÜRİSİDİR''
ÖDÜLÜ ALAN OYUNLAR SADECE PROFOSYONEL TİYATROLAR DEĞİL AMATÖR TİYATROLARIN OYUNLARIDIR DA..
MESELA İZMİR DE 2 ÖZEL TİYATRO
SAMSUNDA 1 ÖZEL TİYATRO
MALATYADA 1 ÖZEL TİYATRO
ANKARADA 2 ÖZEL TİYATRO
ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLMÜŞTÜR
BUNU NEDEN YAZIYORUM ''BEN ÖDÜL HAKETTİM''DİYE SİZLERİ İNANDIRMAK İÇİN DEĞİL '' KERİZ YERİNE KONMAK'' İFADESİNE KARŞI ÇIKTIĞIM İÇİN.
AYRICA HER ELEŞTİRİYE AÇIK OLAN BİR İDARECİYİM ÇÜNKÜ ELEŞTİRİLER BİR SANATCININ HER ZAMAN DAHA İLERİYE ULAŞMASINA YARDIMCI OLUR,HELEKİ ELEŞTİRİ SANATSAL KRİTERLER GÖZ ÖNÜNE ALINARAK YAPILIYORSA,SADECE BEĞENİLER DEĞİLDE EKSİKLER ELEŞTİRİLİYORSA ''KUTSALDIR''
LAKİN ''KERİZ''İFADESİ SANAT ANLAYIŞINA,ELEŞTİRİ KURALLARINA,UYMAMAKTADIR.ÖDÜLÜ BEN KENDİ KENDİME VERMEDİM!!!
HİÇ TANIMADIĞIMIZ İNSANLAR,HEMDE HABER VERMEDEN OYUN İZLEYEREK Kİ BU İNSANLAR SIVAS TA YAŞAMIYORLAR!!HABERLERINI ALDIKLARI TÜM OYUNLARI GİDİP İZLEYEN BİR KURUL BU.O YÜZDEN KİMSE KERİZ YERİNE KONMAMIŞTIR...
VE EN ÖNEMLİ OLAN ŞEY BU KURUMUN BİR DEVLET KURUMU OLMASIDIR KÜLTÜR BAKANLIĞINA BAĞLI 60.YILINA GİREN SON DERECE SAYGIN BİR KURUMDUR. O YÜZDEN DEVLET KURUMLARI HAKKINDA YAZIP ÇİZERKEN BİRAZ DAHA DİKKAT!!!
MEMLEKET HAYRINA İŞLER KERİZLİK BARINDIRMAZ
SEVGILER SAYGILAR....
sivastiyatro isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)