Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Sivas ' ımız Hakkında - Sivas Paylaşım > Yemekler > Sebze Yemekleri & Zeytinyağlılar
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar



Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ
 
 
Seçenekler Arama Stil
Alt 29.05.2009, 12:32   #1
HaZaN
Usta Yiğido
 
HaZaN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
HaZaN Şuan HaZaN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.05.2013 14:36

Üyelik Tarihi: 03.11.2008
Mesajlar: 16.918
Tecrübe Puanı: 2309 HaZaN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORHaZaN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORHaZaN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORHaZaN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORHaZaN SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR
Standart Deniz Böğrülcesi..


Deniz Börülcesi Salatası


½ kg. deniz börülcesi
1 su bardağı yoğurt
1 rendelenmiş domates
2 diş dövülmüş sarımsak


Deniz börülcelerini güzelce yıkayıp -köküyle, sapıyla- büyük bir tencerede kaynattığınız suya koyun. Arada ters yüz ederek haşlayın. Pişip pişmediklerini anlamak için arada bir parça koparıp liflerinden ayırmaya çalışın, ayrılıyorsa pişmiştir. Deniz börülcesi kendinden tuzlu olduğu için ayrıca tuz ilave etmeniz gerekmez. Yıkarken de uzun süre suda bekletmeyin, tuzu gidiyor ve tadı kaçıyor. Kevgire alıp soğutun. Ayıklamak için bir dalı sağ elinize alın, her sapın üzerindeki etli kısmı sol elinizle teker teker çekip liflerinden ayırın. Bir kaba koyduğunuz deniz börülcelerinin tamamını ayıkladığınızda doğrayıp hazırladığınız yoğurt-sarımsak-domates karışımına ekleyin. Güzelce karıştırdıktan sonra dilerseniz üzerine biraz sızma zeytinyağı gezdirerek servisini yapın. (4 kişilik)
öneri:zeytinyağı ve limonlada hazırlıyabilirsiniz.



ALINTI
__________________
Huzuru kendi içimizde bulamassak başka yerde aramak boştur.
HaZaN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
 


Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesaj?n?z? De?i?tirme Yetkiniz Yok

BB Code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hizli Erisim

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Şuanda Ne Dinliyosunuz...? PusatBjk58 Forum oyunları 17875 16.06.2014 20:28
İlginç resimler! Serd@r İlginç resimler 240 08.03.2012 09:36
DENİZ FENERİ DERNEĞİ, SİVAS'TA GİYİM EyüphanAydın Arşiv 0 04.07.2008 22:57
En Zararlı:Deniz Canlıları EyüphanAydın Arşiv 1 08.02.2008 07:16
Deniz Yıldızı'ma sahin_34ZE5858 Arşiv 4 03.05.2007 11:14


WEZ Format +2. ?uan Saat: 17:38.


Powered by: vBulletin. Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Copyright © - Bütün Haklar Sivaslilar.net'e aittir.