|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Serbest Kürsü Serbest Konular |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 |
|
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() sarıpapatyam Şuan
Son Aktivite: 27.11.2009 10:45
Tecrübe Puanı: 631
![]() |
Yine Kavga Ettuk..
Temel üzgün üzgün kahveye gelip oturur.Cemal ne olduğunu sorunca açıklar: -Fadimeyle kavga ettuk.Kalbini kırdum.Aslında o hakluydu.. Cemal bir yol bulur: -Hadi git de özür dile,gönlünü al. Temel hemen gider. Bir süre sonra yine üzgün gelir.Cemal şaşırıp ne olduğunu sorunca: -Cittum,sen hakliydun karicuğum deyip,özür diledum.O da sen hakliydun deyip özür diledu.Pen dedum hayur sen hakliydun,o dedi hayur sen hakliydun. Yine kavga ettuk..
|
|
|
#2 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
çok güzel teşekkürler ellerine sağlık
|
|
|
#3 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sabiha Serin Şuan
Son Aktivite: 21.05.2014 19:16
Tecrübe Puanı: 852
Paylaşımınız için teşekkürler.
Şimdi Sivas şivesi ile bir temsil yazmak istedim.Sivas şivemiz bizim özümüz,kültürümüz. Sivas'ımızınn herşeyi bir başka değilmi.Evet neyse paylaşayım o zaman. Eskiden gelin gaynana aynı evi paylaşırdı. Günün birinde sofra gurulmuş yemekler yenmiş. Zaten o zamanlar masa sandalye yokki, yer sofrası imiş. O yıllar ne güzeldi, oh be inanın o yer sofrasını özledim .Nasılda eceydi hemi . .Neyse yemek işmek bitmiş ,herkesin garnı burnu doymuş bir ececemen . Sofra galdırılacak ama gelinden ses soluk yok.Aldırmıyormuş bile ele oturuyormuş sininin başında.Gaynana ve gaynata bir susmuş, iki susmuş gelinde hareket yok. Neysem anam bacım sonunda gaynata gelin utansında sufrayı galdırsın diye gaynanaya demişki" Hanım hanım dur hele gakıyımda şu sufrayı galdırayım " demiş. Gaynanada "Yoh yoh amannn herif vah on nasıl söz heç olurmu sen dur ben galdırırım " demiş. Gelinde heçmi heç oralı olmamış,gırmaşma bile yok , bişkin bişkin gaynanaya ve gaynataya ne dese beğenirsiniz. " Durun gı ne dövüşüyorsunuz bir gün sen galdır sufrayı bir günde sen galdır " demiş. Vah anam vahhh ne yüzü utanmaz gelinmiş hemi . Sufrayı galdırmıyor geynanaya gaynataya ne diyor. Ocaklardan ırak hemi.... Biraz tebessüm ettirebildiysem ne mutlu bana..Güne tebessümle başlayınız. Konu Sabiha Serin tarafından (09.06.2009 Saat 10:37 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi.Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir.. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sevdagülü Şuan
Son Aktivite: 02.02.2010 09:47
Tecrübe Puanı: 864
![]() |
çok güzel elerinize saglık
|
|
|
#5 |
|
Moderator
Dursun Temel e sormus :
- Usagim oruçlu oruçlu kaç hamsi yiyebilursun? Temel : 100 tane yerim valla... Dursun : Hadi oradan yesen yesen 1 tane yersin geriye kalan 99 hamsiyi oruçsuz yersin... Bu espri Temel in acaip hosuna gitmis. Yolda Cemal i görmüs ve hemen sormus - Usagim oruçlu oruçlu kaç hamsi yiyebilursun? Cemal : 50 tane yerim ben... Temel : Tüh be usagim 100 deseydun sana müthis bir espiri yapacaktum.
|
|
|
#6 |
|
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() sarıpapatyam Şuan
Son Aktivite: 27.11.2009 10:45
Tecrübe Puanı: 631
![]() |
eline sağlık çok güzel olmuş
|
|
|
#7 |
|
Moderator
Sabah kahvaltısında Fadime Temel’e anlatıyordu:
“Geceki gök gürültüsünü duymadın mı?” Temel: “Hayır duymadım…” Fadime hayretle: “Nasıl duymazsın?Bir şimşekler çaktı,bir gökler gürledi kiii …Aman Yarabbi…” Temel öfkelendi: “Niye beni uyandırmadın?Benim şimşek çakarken uyuyamadığımı bilmez misin Temelin doğum günüymüş temel dursuna: ula dursun öyle bir şey yapıyim ki hem pahalı olmasınhem bizim memurlar sevinsin hemde gazeteler uzun uzun yazsın dursun cevap vermiş: öyleyse intihar et hemucuz olur hem memurlar sevinir hem de gazeteler uzun uzun yazar
|
|
|
#8 |
|
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kardelencicegi Şuan
Tecrübe Puanı: 5498
Karı koca kavga edip küsmüşler,
konuşmuyorlar.Temel yatarken fadimeye yazılı bir not bırakmış: 'sabah beni sekiz buçukta kaldır!' Temel bi uyanmış saat on, o hırsla fırlarken, bakmış, başucunda fadimenin notu: 'saat sekiz oldi, kalk!'
|
|
|
#9 |
|
Moderator
Öğretmen derste çocuklara sormuş:
çocuklar kim cennete gitmek ister Temel hariç bütün öğrenciler parmak kaldırır öğretmen Temele sorar: temel sen niye parmak kaldırmıyorsun Temel şu cevabı verir: -annem dediki okuldan sonra hemen eve gel --+--
|
|
|
#10 |
|
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kardelencicegi Şuan
Tecrübe Puanı: 5498
SAKIN YEME
Diyarbakir tren garindan Istanbul'a gelmek için yola çikmisti Haso ile Reso. Trende birlikte yolculuk yaptiklari bir yolcuyu muz yerken gördüklerinde, muzun ne menem bir sey oldugunu merak ettiler. Trenin durdugu ilk istasyonda birer muz satin aldilar. Tedbir olsun diye -Reso : -Haso, sen yemeyesen ben yiyacagim bana bir sey olursa sen yardimci olacaksin, der.Reso muzu isirir isirmaz tren tünele girer. -Reso bagirir : -Ula Haso sakin yemeyesen, ben yemisem, kör olmusam!
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|