Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Serbest Alan > Serbest Kürsü
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Serbest Kürsü Serbest Konular

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 17.09.2009, 09:24   #1
sibelYILMAZ
Usta Yiğido

sibelYILMAZ - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sibelYILMAZ Şuan sibelYILMAZ isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 05.09.2014 09:55

Tecrübe Puanı: 938 sibelYILMAZ FAZLA SÖZE GEREK YOKsibelYILMAZ FAZLA SÖZE GEREK YOKsibelYILMAZ FAZLA SÖZE GEREK YOK
Standart Ne Olursan Ol Ama Mutlu Ol

Bilgi ilgiyi doğurur, ilgi tepkiyi; sevgi mutluluğu, mutluluk başarıyı getirir. Bilgisizlik ilgisizliği, ilgisizlik tepkisizliği; sevgisizlik huzursuzluğu, huzursuzluk başarısızlığı getirir.

Çevremize bir göz gezdirelim. Bilgiyle dolu olanlar ilgili, ilgili olanlar ise tepkili. Hani derler ya; “Bugün ters tarafımdan kalktım.” Aslında kalktığın yer hep aynı, farklı olan senin tersin.

Bu konuya nerden geldim. “Faydalı kaygı” sözünden. Faydalı kaygı insanı başarıya sürüklermiş, ama kaygının esiri olmadan. Kaygı; az olursa iyi bir şeymiş. Ama nerdeeeee. Bizde kaygı, doğar doğmaz başlıyor desek çok abartı olmaz. Belki biz kaygılı değiliz ama ana-babalar kaygılı. Ne olacak şimdi. Dünyaya geldi, ona bir gelecek lazım. Sonra okul sıralarında, ilköğretimde, sınav kaygısı. Kaygı faydalıyken birden seni tutsak ediyor. Yapabileceğini de yapamıyorsun. Kalıyorsun kaygılarınla bir başına, baş başa. Aradan sıyrılanlar, doğru yönlendirilenler hayata tutunuyor ve devam ediyor. Ya diğerleri, ömrü boyunca o kaygıyı taşıyor üzerinde.

İlk kadın Milli Eğitim Bakanımızın çocuğu annesine sormuş: “Anne ne olmamı istersin? ” Bakan anne cevap vermiş: “Ne olursan ol ama mutlu ol” Ne kadar hoş, ne kadar güzel değil mi? O kadar kısa ve öz. Yeni trend kitaplar gibi. Bir cümlelik. Bir yerde duydum, ABD’de böyle kitaplar çıkmış. Bir-iki cümlelik. Anlatılmak istenileni, bir cümlede anlatan. Ata sözü gibi. Rahmetli annemde derdi ki; “Oğlum ben sizi doğurdum ama aklınızı doğuramadım” Anadolu’da çoktur bu sözlerden.

“Ne olursan ol ama mutlu ol” ne güzel söz değil mi? Benim matematik hocam anlatırdı. İlkokuldayken ona sormuşlar. “Ne olmak istiyorsun?” “ Benim ne olacağımı Allah bilir ama ben ne olmak istediğimi biliyorum” demiş. Çocuk zekâsına bakar mısınız?

Mutlu musun başarılısındır, başarılı mısın bilgilisindir, bilgiliysen ilgilisin, ilgiliysen tepkilisindir.Tepkiliysen bir şeyleri değiştirmeye çaba sarf ediyorsundur. Tek değiştirebileceğin şey çok basit olsa bile, gün gelir birine faydalı olur. Sahile vuran denizyıldızı hikâyesinde olduğu gibi. Bir hayat kurtulur.

Geçenlerde bir arkadaşımla iş üzerine konuşuyoruz. Karar vermek gerekiyor. Dedim ki; “Burada patron biziz, karar organı biziz, devlet biziz, biz neye karar verirsek o tesis edilecek. İşte bu bir bilinç biçimi. Nasıl olsa bunu başkası düşünür, yapar, muhakkak bir yapan vardır, o kadar birim var, var da var, beni ilgilendirmez sözüne sığınmadan ve bunu düşünmeden karar alıp, uygulayabiliyorsan, bunları rapor edip arşivleyebiliyorsan, artık disiplinli çalışıyorsun demektir. Devlette çalışın, özel sektörde çalışın, memur olun, patron olun, yönetici olun, ne olursanız olun, ama değişimden, gelişmeden yana olun. Nasıl olsa bunu bir yapan vardır demeyin. Siz yapın, işbirliği yapın, bilime, ilime değer verin, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın, bilmiyorum diyebilin, boş sözler, vaatler vermeyin, yaptığınız işin bilincinde olun, kendinizi beğenmeyin ama değer verin ve bunları yaparken nefsinizi kırın.

Nereden nereye geldik. Çok güzel hareket bunlar (ÇGH diyenler) skeçlerinde olduğu gibi. Bu yazının ana fikri neydi;

a- Ne olursan ol ama mutlu ol
b- Bilgi ilgiyi ilgi tepkiyi doğurur
c- İş ahlakı ve bilincine sahiplik
d- Faydalı kaygı başarıya sürükler, kaygının tutsağı olmadan

Sizce hangisi?

Ne olursanız olun ama mutlu olun. Bilgiye aç olun, sevgiye açık olun, kaygınızın tutsağı olmayın.

11.08.2009

K.Karaduman

Konu sibelYILMAZ tarafından (06.10.2009 Saat 07:29 ) değiştirilmiştir..
sibelYILMAZ isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 17.09.2009, 10:21   #2
Salim58
Moderator

Salim58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Salim58 Şuan Salim58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 Salim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekannt
Standart Cevap: Ne Olursan Ol Ama Mutlu Ol

Mutlu musun başarılısındır, başarılı mısın bilgilisindir, bilgiliysen ilgilisin, ilgiliysen tepkilisindir.Tepkiliysen bir şeyleri değiştirmeye çaba sarf ediyorsundur. Tek değiştirebileceğin şey çok basit olsa bile, gün gelir birine faydalı olur. Sahile vuran denizyıldızı hikâyesinde olduğu gibi. Bir hayat kurtulur

güzel bi paylaşım teşekkürler
Alt 17.09.2009, 10:45   #3
seheresma
Usta Yiğido

seheresma - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

seheresma Şuan seheresma isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 28.07.2010 16:34

Tecrübe Puanı: 671 seheresma FAZLA SÖZE GEREK YOKseheresma FAZLA SÖZE GEREK YOK
Standart Cevap: Ne Olursan Ol Ama Mutlu Ol

a- Ne olursan ol ama mutlu ol
b- Bilgi ilgiyi ilgi tepkiyi doğurur
C- IS AHLAKI VE BILINCINE SAHIPLIK
d- Faydalı kaygı başarıya sürükler, kaygının tutsağı olmadan
seheresma isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)