Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Hatıra defteri           »          Sitemizin Ozanları           »          Hangi Model Cep Telefonu?           »          Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı

Seçenekler Arama Stil
Alt 12.10.2009, 00:49   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR

Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 974 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart Polonya'da Bir Sivaslı

Her zaman söylenen bir söz vardır ya Dünya’nın her yerinde bir Türk vardır diye şimdilerde bu söz Dünya’nın her yerinde bir Sivaslı vardıra dönüşmek üzere. Bunun en son örneği ise Polonya’da bir birinden güzel ve anlamlı çalışmaları ile adını Türkiye’ye duyurmaya başlayan sayın Abdullah BULMUŞ ile Sivaslilar.net için yapmış olduğumuz röportajımızı sizler ile paylaşıyoruz.

Sivaslilar.net: Abdullah Bey sizi tanıyabilirmiyiz ?

Polonya’nın Dolny Slask bölgesi Pieszyce kasabasından tüm Sivaslı hemşerilerime selamlar. İlk ve Orta öğretimi Sivas da tamamladıktan sonra Uludağ Üniversitesi İşletme bölümünü kazandım. Öğrenimim boyunca Bursa Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi’nde Genel Sekreterlik görevini yürüttüm. Ulusal Gençlik Parlamentosu üyeliği ve çeşitli projelerde görevler üstlendikten sonra Polonya maceram başladı.

Sivaslilar.net: Polonya’ya gitmek nerden aklınıza geldi sizi Polonya’ya getiren nedir?

Avrupa Gönüllü Hizmeti oldu diyebilirim. Bir çoğumuzun bilmediği veya ismini yeni yeni duyduğu Avrupa Birliği Gençlik Programları ile benim tanışmam da 2 sene evvel 11 günlük yine bir Polonya yolculuğu ile olmuştu. İlk ziyaretimde doğası, kültürü ve tarihi ile dikkatimi çeken Polonya’yı daha yakından tanımak için uzun süreli bir programla gelmeye karar verdim. Bu planımı gerçekleştirebileceğim en uygun programın Avrupa Birliği Gençlik Programı Gönüllü Hizmeti diye düşündüm.

Polonya’ya yolculuğum Mart 2009 da “Avrupa Gönüllü Hizmeti” programı sayesinde gerçekleşti.

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

Sivaslilar.net: Avrupa Gönüllü Hizmeti nedir?

Bu program Avrupa Birliği Gençlik Programlarının alt başlıklarından birisidir. Bu program; 18–30 yaş arasındaki gencin herhangi bir AB,EEA veya EFTA ülkesine giderek bir proje çerçevesinde 2 ay ile 12 ay arasında gönüllü hizmet etme, yabancı dil öğrenme, farklı kültürler tanıma ve kişisel gelişim imkânını sağlar. Konaklama, yemek ve yol masraflarının karşılandığı ve AB tarafından cep harçlığı da verilen bu program ile; gittiğiniz ülkede ana bir konu üzerinde belirli bir plan çerçevesinde gönüllü hizmet ederek gittiğiniz ülkenin dilini öğrenebilirsiniz(Örneğin; Almanya da Almanca, Fransa da Fransızca, İngiltere de İngilizce vb.)

Sivaslilar.Net Gençlerimiz nasıl ve nereye başvuruyorlar nasıl bir yol izlemeleri gerekiyor?

Bu konuda en önemli kaynak; Türkiye de bu programın merkezi Devlet Planlama Teşkilatı Ulusal Ajans. Bu kurum ile irtibata geçmeleri ve web sayfası üzerinden ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]) incelemeleri ilk adım olarak kabul edilebilir.

Sivaslilar.net: Peki Abdullah Bey Polonya’da başta Sivas’ımız olmak üzere ne gibi çalışmalar içerisindesiniz yani Polonya’da Abdullah BULMUŞ ne yapar ?

Genel olarak kaldığım kasabada ki 4-18 yaş arası çocuk ve gençlerin kişisel gelişimlerine katkıda bulunacak faaliyetlerle uğraşıyorum. (İngilizce öğretimi, çeşitli spor turnuvaları organizasyonu, seminerler ). Daha da önemlisi Türkiye’mizi ve Sivas’ı tanıtıyor sunumlar gerçekleştiriyorum. Kültürler arası öğrenme adına tanıtımlarda bulunuyorum kısacası kültür elçiliği denebilir herhalde.

Türk Kültürünü Anlatıyor Sivas’ımızı Tanıtıyorum. Polonyalılara Sivas oldukça ilgi çekici geliyor.

Benim yolculuğumda Polonya da bir projeye kabul edildikten sonra Mart ayının ortalarında İstanbul Atatürk Havaalanında ayrılmamla başlamış oldu. Genel olarak projemin içeriği; bulunduğum kasabadaki gençler ve çocukların kişisel gelişimlerinin desteklenmesi, yabancı dillerinin geliştirilmesi, farklı kültürlerin öğretilmesi üzerine yoğunlaşmakta. Bu kapsamda gençlere İngilizce öğretiyor, spor faaliyetleri, turnuvalar organize ediyor, çocuk oyunlarımızı öğretiyorum ve en önemlisi Türk Kültürünü anlatıyor, yöresel yemeklerimizden örnekler sunuyor, belirli periyotlarla Türk Kültür Gecesi düzenliyor ve şehrimiz Sivas’ımızı tanıtıyorum.

Sivaslilar. Net: Abdullah Bey Polonyalılar için Sivas ilgi çekici dediniz neler ilgilerini çekiyor

İlk dikkat çeken ve birçok kişinin ismini bildiği; geçen yıllardaki başarısı ile Sivasspor. Daha sonra ise duyanları hayrete düşüren, tedavi edici balıklarıyla; Balıklı Kaplıca ve tarihi dokusu ile Divriği Ulu Cami ilgi çeken konuların başında geliyor.

Projemin başlangıcından bugüne 6 ay gibi bir sürede ülkemiz ve şehrimiz hakkında birçok şeyi öğrenen ve öncesinde ülkemiz hakkında çeşitli önyargıları olan Polonyalıların şu an için gidip görmek istedikleri ilk ülke Türkiye ve şehir ise Sivas. Özellikle şehrimiz ile ilgili olarak geçen sezon yakalan başarıyla birlikte burada herkesin ilgi duyduğu bir futbol takımı haline gelen Sivasspor, Balıklı Kaplıca ve Divriği Ulu Cami ilgi topluyor. Bu süre zarfında iki defa Tv haberlerine bir defa da radyo programında yer aldığımı belirterek şunu söyleyebilirim; bu program sayesinde çok yabancısı olduğumuz dil Lehçe’yi (Polakça) öğrendim diyebilirim.

Sivaslilar.net: Abdullah bey Hemşerilerinize ve üyelerimize bir mesajınız var mı?

Son olarak böyle Avrupa Gönüllü Hizmeti gibi bir fırsatın olduğunu bu imkândan 18–30 yaş arasındaki herkesin yararlanabileceğini hatırlatarak bende yurtdışından gönüllü hizmet edebilirim diyenler varsa rahatlıkla kabul edilebileceklerini söyleyebilirim. Polonya da ülkemiz ve şehrimizin en iyi şekilde temsil edildiğini belirterek üyelerinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum.

Sivaslilar.net : Bize zaman ayırdıgınız için teşekkür ederiz efendim çalışmalarınızda yürekten başarılar dileriz.

Roportaj : Besyo_cu
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 12.10.2009, 06:59   #2
Salim58
Moderator

Salim58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Salim58 Şuan Salim58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 Salim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekannt
Standart Cevap: Polonya'da Bir Sivaslı

bizdende sizlere selam olsun abdullah kardeşim her yerde bi sivaslı var artık buda güzel bi olay ayrıca böyle başarılı çalışmalarda bulunması ayrı bi güzellik

röpörtajı yapan bi bayan resimde gördüğüm kadarı ile osman ben yaptım diye noktalamış dedim yoksa polonya'ya mı gitti acaba bari net'e üye yapsaydınız ara sıra yorumlarınıda okurduk abdullah kardeşimizin güzel bi röpörtaj olmuş elinize emeğinize sağlık
Alt 12.10.2009, 07:42   #3
Arif Coşkun
Moderator

Arif Coşkun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arif Coşkun Şuan Arif Coşkun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.05.2016 18:12

Tecrübe Puanı: 10 Arif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende Zukunft

Abdullah Bey'e mücadelesin de başarılar diler ve Polonya'lara kadar zahmet edip gidip ropertajı gerçekleştiren Besyo_cu ve ekibine teşekkür ederiz.
Alt 12.10.2009, 09:25   #4
seva
Usta Yiğido

seva - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

seva Şuan seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 31.08.2010 20:51

Tecrübe Puanı: 2230 seva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz sein

Abdullah Bey i tanıdığıma memnun oldum Polonya çalışmalarında başarılar diliyorum ve Sivaslılar net röportajı içinde tşkler..

CANDA ÖZÜR OLMAZ...
seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 13.10.2009, 15:57   #5
GuNaY
Super-Moderator

GuNaY - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

GuNaY Şuan GuNaY isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 03.11.2013 23:42
Pool Jam Champion!
Tecrübe Puanı: 10 GuNaY hat eine strahlende ZukunftGuNaY hat eine strahlende ZukunftGuNaY hat eine strahlende ZukunftGuNaY hat eine strahlende ZukunftGuNaY hat eine strahlende ZukunftGuNaY hat eine strahlende ZukunftGuNaY hat eine strahlende ZukunftGuNaY hat eine strahlende ZukunftGuNaY hat eine strahlende ZukunftGuNaY hat eine strahlende ZukunftGuNaY hat eine strahlende Zukunft

AB kültür projelerini en az bilen ve kullanan maalesef ki bizleriz. Hemşerimizin bunu kullanarak Avrupa'da ülkemizi ve dahası şehrimizi tanıtıyor olması büyük mutluluk veriyor.

Kaplıcalarımızı ve camilerimizi en güzel şekilde tanıttığına inanıyorum. Ancak gelecek misafirlerin bu önemli eserlere vermiş olduğumuz değerleri gördüğünde Sivas'lıya bakış açısının biraz değişmesinden korkuyorum.

Arkadaşımıza çalışmalarında başarılar dilerim. Osman kardeşime de hemşerimizin güzel çalışmalarını bize ulaştırdığı için ayrıca teşekkür ederim.

Alır Götürür Seni Bilinmeyen Derinliklere.

Sevda Mavidir, Mavi ise Umut,

Sen Yüreğini Hep MAVİ Tut...
GuNaY isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 13.10.2009, 18:30   #6
Ertugrul
Genel Koordinatör

Ertugrul - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ertugrul Şuan Ertugrul isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 19.01.2013 13:22

Tecrübe Puanı: 10 Ertugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende Zukunft

Hayallerinin peşinden gidebilmiş nadir gençlerimizden birisi Abdullah Bulmuş kardeşimiz, AB Gençlik Projeleri hakkında sitemizde bir kaç haber yapmış ve bu yönde çalışan Sivas Gençlik Derneğimizin seminerlerini duyrusunda bulunmuştuk. AB projelerini gençlerimiz gündemlerine almalılar, maddi kaybınız olmadan bir çok farklı ülkeyi ziyaret edebilir, kültürel aktivitelerde bulunabilirsiniz.

Bu güzel röportajı yapan Osman (Besyo_cu) kardeşimizi kutluyorum.

Ertuğrul Özdemir

Kötülere Acımak İyilere Zulümdür !
Ertugrul isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 13.10.2009, 19:19   #7
tskfn
Tecrübeli Yiğido

tskfn - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

tskfn Şuan tskfn isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 27.05.2015 21:58

Tecrübe Puanı: 777 tskfn FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Abdullah beyin sözlerini büyük keyifle okudum zor ama bir okadarda eğlenceli bir iş olsa gerek diye düşünüyorum. Güzel ropörtaj için teşekkur ederim [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] bu adres içinde çok teşekkur ederim tam aradığım site
Alt 13.10.2009, 19:33   #8
altuntas58
Usta Yiğido

altuntas58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

altuntas58 Şuan altuntas58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.10.2012 20:24

Tecrübe Puanı: 4579 altuntas58 isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Avrupa Birliği Gençlik Programlarının Gönüllü Hizmetinde Türkiyeyi ve aynı zamanda sivasımızın tanıtımında faydalı olan calışan genc kardeşimizi tebrik eder calışmalarında başarılar dilerim
Alt 14.10.2009, 08:04   #9
Harun Acikabak
Yeni Yiğido
NO AVATAR

Harun Acikabak Şuan Harun Acikabak isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.10.2009 08:08

Tecrübe Puanı: 0 Harun Acikabak FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Abdullah bey'e calismalarinda basarilar diliyorum. Avrupa Sivaslilar Birligi (ASIB) Baskanimiz sayin Rüstü Elmas sizden bize bahsetmisti. Sizin bu konularda cok azimli ve istekli oldugunuzu bize anlatti. Insallah faatliyetleriniz basarli bir sekilde devam eder ve genc kardeslerimize kültürümüzü orada yani Polonya'da en iyi sekilde tanitir ve yasatirsiniz.

Avrupa Sivaslilar Birligi (ASIB)
Yönetim Kurulu Üyesi
Harun Acikabak
Harun Acikabak isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 14.10.2009, 10:54   #10
ayten58
Yasaklı
NO AVATAR

ayten58 Şuan ayten58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 19.03.2010 20:23

Tecrübe Puanı: 0 ayten58 FAZLA SÖZE GEREK YOKayten58 FAZLA SÖZE GEREK YOKayten58 FAZLA SÖZE GEREK YOK

abdullah kardeşime gönülden teşekkür ediyorum sivasımı temsil ettiği içinde ayrıca teşekkür ediyorum.
ayten58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)