|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Serbest Kürsü Serbest Konular |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cley Şuan
Tecrübe Puanı: 10
![]() |
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
Yazık ki akşam oldu biz yine yalnız kaldık Bir kıyısı görünmez denize daldık Bir gemiye binmişiz bulanık bir gecede ALLAH'ın denizinde ALLAH'tan uzak kaldık... Mevlana [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Niceleri geldi , neler istediler, Sonunda dünyayı bırakıp gittiler: Sen hiç gitmeyecek gibisin , değil mi? O gidenler de hep senin gibiydiler Ömer Hayyam [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Bir gün bir derviş, Bir kucak dolusu elma ile bayırlar aşan bir genç kıza rastlamış… Bozkırın sıcağında yorgunluktan al almış kızın yanakları.. “Nereye gidersin? Ne doldurdun kucağına?” Diye sormuş derviş. Uzak bir tarlayı işaret etmiş kız: “Sevdiğim çalışıyor orada… Ona elma götürüyorum.” “Kaç tane” diye soruvermiş derviş. Kız şaşkın: “İnsan sevdiğine götürdüğü şeyi sayar mı hiç?” deyivermiş.. Ve usulca koparıvermiş derviş elindeki tespihin ipini! [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Sultan Mahmut bir gün tüm vezirlerini toplayıp, bana bir yüzük yaptırın ve üzerine öyle birşey yazdırın ki ona her baktığımda, hüzünlüysem neşeleneyim, neşeliysem hüzünleneyim diye buyurmuş. Vezirler toplanmışlar dört bir yana haber salmışlar. Sonunda bir gün yüzükle sultanın karşısına çıkmışlar, yüzüğü vermişler. sultan mahmut tamam işte bu demiş. yüzüğün üzerinde " bu da geçer ya hu" yazıyormuş.... [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Kapattık bazı kapıları dostlar… kör bir kilit vurduk üzerlerine.. Şimdi açılırlar mı yeniden, en tılsımlı sözleri söylesek?.. Yahut yeni kapılar açsak, kaybettiklerimizin peşine düşsek.. Kör kilitli kapıları açmak gerek dostlar.. Biraz cesaret gerek belki.. Gerçeklerle yüzleşmeye cesaret, gerçekleri kabullenmeye cesaret.. Ve gayret, ve gayret… [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Göz nereye bakar, gönül oraya akar Gönül nereye akar, ayak oraya koşar ! [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Hz. Lokman: “Ey oğul! Dünya derin bir denizdir, pek çok insan onda boğuldu. -Gemin takva -Yükün iman, -Halin tevekkül olsun. Umulur ki kurtulursun...! [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Neye Yaklaşsam Sonu Ayrılık ve Kırgınlık.. Anladım ki MEVLA'dan Gayrisine yokmuş yakınlık... [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Herşey O'nun izniyle ... O'nun ilmi dışında bir yaprak bile düşmez. (En'âm; 59) [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] (Mesnevi,Mevlana.408-409.beyitler) Halife Leyla'ya dedi: " O, sen misin? Mecnun senden dolayı mı perişan oldu ve kendini kaybetti? Sen diğer güzellerden üstün değilsin! " Leyla dedi: " Sus! Zira sen Mecnun değilsin " [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] »Tek çiçekle bahar olmaz diyenlere inat!… Her yürek için açan özel bir çiçek olduğunu ve fazlasının gerekmediğini ispatlamak için baharı bekliyorum.« Ahmed Günbay Yıldız [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]....Ve sen yine denendiğinde ve yine kalbin daraldığında ve yine bütün kapılar yüzüne kapandığında ve yine ne yapman gerektiğini bilemediğinde... Uzun uzun düşün ve hatırla yaradanını! ALLAH kuluna kâfi değil mi? (Zümer/36) İnşaALLAH derse yakaran İnşa eder Yaradan!
|
|
|
#2 |
|
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kardelencicegi Şuan
Tecrübe Puanı: 5520
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kalbini sev.........................
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Kalbime seyahat ettim bugün, Beni kapıda karşıladı. Sordu sual etti. Daha önce hiç fark etmemiştim. Sımsıcaktı kalbim, yumuşacıktı içi, "Aklın karışıkken bana uğra" dedi. "Ben söylerim sana gerçeği" Aklımın bilmediğini bilirmiş kalbim, Duygularıyla sezermiş herşeyi. "Kalp susarsa görmezmiş gözler" Kalbim söyledi. Gezerken fark ettim kalbimi, Acılar biriktirmişim içinde, Yarım kalan mutluluklar, Savaşlar, Üzüldüm haline, Kalbimin içinde, kendi kendime. Teselli etti beni. "Üzülme" dedi çocukluğumu gösterdi, Sevdiklerimi, hayallerimi anımsattı. Umutlar yeşertti hiç yoktan. Gülümsetti beni, onu ne kadar üzdüğümü unutarak. Aslında kalabalıktı kalbim, Kocamanmış meğer. "Daha da çok sev" dedi bana, "Yeter ki sen sev…" … Gülsüm Ceran __________________
|
|
|
#3 |
|
Yeni Yiğido
![]() asaf~ Şuan
Son Aktivite: 01.11.2009 18:41
Tecrübe Puanı: 617
![]() |
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Rahmân (ve) rahîm (olan) Allah'ın adıyla. Hamd (övme ve övülme), âlemlerin Rabbi Allah'a mahsustur. O, rahmândır ve rahîmdir. Ceza gününün mâlikidir. (Rabbimiz!) Ancak sana kulluk ederiz ve yalnız senden medet umarız. Bize doğru yolu göster. Kendilerine lütuf ve ikramda bulunduğun kimselerin yolunu; gazaba uğramışların ve sapmışların yolunu değil! gerçekten emeğine sağlık cley |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Siyahnur Şuan
Son Aktivite: 15.09.2013 00:22
Tecrübe Puanı: 836
![]() ![]() |
![]() Bir gün cile dolacak... Her agladigini gördükce icim kaniyor, Dünya suskun olup biteni film saniyor. Zalim zulmuyle hergün dahada alcaliyor Ve ölüm, ufku her gün bir kac kere yaliyor.
|
|
|
#5 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
Herşey O'nun izniyle ... O'nun ilmi dışında bir yaprak bile düşmez. (En'âm; 59)
|
|
|
#6 |
|
Alt Forum Yöneticisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kronik Şuan
Son Aktivite: 14.12.2020 17:41
Tecrübe Puanı: 1418
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Yazık ki akşam oldu biz yine yalnız kaldık Bir kıyısı görünmez denize daldık Bir gemiye binmişiz bulanık bir gecede ALLAH'ın denizinde ALLAH'tan uzak kaldık... Mevlana
|
|
|
#7 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() tatli-dilli Şuan
Son Aktivite: 23.10.2009 23:37
Tecrübe Puanı: 924
![]() |
![]() Ey, kendisinde kaybolmuş kişi Bilmezsin, bedenin sana mezar olmuş, Nefsini tanımadıkça, nefsin seni gömer olmuş...
|
|
|
|
#8 |
|
Moderator
Gençliğin dost olmadığını Bir gün sen de anlarsın. Akşamları hüzünlü yatar, Sabahları, yorgun kalkarsın yataktan. Gök mavidir,Çimenler yeşil. Ama,Sen, o sevecen kadın değilsin. Acılar yumak yumaktır içinde,Umutlar kar gibi erimiştir elinde Gök yine mavidir,Çimenler yeşil Kuşlar keyfince öter dallarda,Sen ötemezsin Coşku gitmiş,Heyecan bitmiştir. Bir ağır yüktür Sırtında zaman. Taşı, taşıyabilirsen.. Ahmet Ulukaya
|
|
|
#9 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() tatli-dilli Şuan
Son Aktivite: 23.10.2009 23:37
Tecrübe Puanı: 924
![]() |
![]() Her beşik, içindekine sorar: “Nereden?” ve her kefende içindekine sorar : “Nereye?” Ingersoll
|
|
|
|
#10 |
|
Moderator
Bir gönlü mü kırdın; ağlamalısın… Hele özür dilemesini bilmiyorsan; senden dost olmaz… Senden yârân olmaz… Ya incittiğin ,kırdığın gönlü ALLAH seviyorsa, RasulALLAH(S.A.V)seviyorsa, hatta arz-ü sema dahi seviyorsa!!! Nerden bileceksin, bilmiyorsun… Bilseydin ödün kopardı dokunmaktan… Mevlana
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|