|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Serbest Kürsü Serbest Konular |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() seva Şuan
![]() Son Aktivite: 31.08.2010 20:51
Tecrübe Puanı: 2195
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Kırım Savaşı'ndan sağ çıkan son canlı ne zaman öldü?
2004'te. 1856'da biten Kırım Savaşı'ndan geriye kalan son eski tü*fek, Mahmuzlu Akdeniz Kaplumbağası Timothy'ydi. Öldü*ğünde yaklaşık 160 yaşında olduğu tahmin edilen kaplumbağa Britanya'nın bilinen en yaşlı sakiniydi. Timothy 1854'te devlet destekli bir Portekiz korsan gemi*sinde (prjvateer), Kraliyet Donanması kaptanı John Courtenay Everard tarafından bulundu ve 1892'ye kadar birçok do*nanma gemisinde maskot olarak kullanıldı. Buna Kırım Savaşı'ndaki ilk Sivastopol bombardımanı sırasında HMS Queen gemisinin maskotluğu da dahildir. Daha sonra, Everard'ın akrabası olan 10. Devon Kontu ta*rafından götürüldüğü Powderham Şatosu'nda emekliye ayrıldı. Timothy'nin vücudunun alt kısmına Devon ailesinin şiarı (şiar: düstür, slogan) "Nereye düştüm? Ne yaptım?" kazınmıştır. İkinci Dünya Savaşı sırasında, en sevdiği sarmaşığın gölge*sini terk edip teras merdivenlerinin altında kendi hava taarruzu sığınağını kazdı. O zamanki kontun ve Timothy'nin bakıcısının teyzesi olan bayan Gabrielle Courtenay bunun, Exeter yakınlarına düşüp, onu rahatsız eden bomba titreşimlerinin sonu*cu olduğunu iddia etti. Ayrıca Timothy'nin insan seslerini tanı*dığını ve çağırıldığında her zaman geldiğini de ileri sürdü. Savaştan sonra her yıl, yine aynı gül bahçesine dönüp, üzerinde "Benim Adım Timothy. Çok Yaşlıyım. Lütfen Beni Kaldırmayınız" ya*zılı büyük bir etiketle kış uy*kusuna daldı. Timothy'nin biyografi Rory Knight-Bruce'a göre, onu taşı*masına izin verilen az sayıda kişi, "orta boy bir Le Creuset tenceresi ağırlığında, keskin bakışlı, gözüpek ve kıdemli bir askeri taşımış oluyordu." 1926'da Devonlar, Timothy'nin çiftleşmesi gerektiğine ka*rar verdi. İşte o zaman Timothy'nin aslında dişi olduğu ortaya çıktı. Yaşını göz önüne alarak ismini değiştirmemeye karar verdiler. Ona Toby adlı potansiyel bir eş bulsalar da, bir varis bırakamadan öldü. Timothy şato sınırlarındaki aile mezarlığına gömüldü. [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
TERÖRÜ KINIYORUZ | Arif Coşkun | Dünya ve Türkiye'den Haberler | 120 | 16.07.2011 16:47 |
Hz Vahşi için inen 3 ayet | MeLody58 | Menkıbeler & Dini Hikayeler | 37 | 16.11.2009 01:27 |
Davet ediyorum!!! | barikat58 | Serbest Kürsü | 1 | 13.01.2009 18:12 |
MERAK ETME ANNE ! | EyüphanAydın | SivasSpor | 2 | 10.10.2008 08:51 |
Japonca İsmini MeRak Eden Gelsin | bayatlı kenan58 | Eglence | 13 | 10.06.2008 09:26 |