|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Serbest Kürsü Serbest Konular |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() H_Turan Şuan
Son Aktivite: 14.10.2014 19:19
Tecrübe Puanı: 800
![]() |
Bu konuyu açmamdaki sebep acaba biz karşı tarafın inancına görüşlerine değerlerine ne kadar hoşgörülüyüz İnancın farklı olabilir,başka ırktan olabilirsin,başka görüşten olabilirsin bunlar çeşitlilikdir Osmanlıyı örnek vermek istiyorum bir Ermeni ramazanda oruç tutanlara olan saygıdan kaşılarında yemek yemezmiş Aynı Şekilde Müslümanlarda gayrimüslümlerin inançlarına müdahale etmezlermiş eğer bazılarının idaa ettiği gibi osmanlının kanlı tarihi olsa istanbulu fethinde tüm gayri müslümleri öldürmüş olurdu İnanın bu durumda Avrupadaki bir çok devlet imparatorluk yapardı yaptılarda zaten ispanyada Osmanlı tam aksine kilise bile yapmıştır hiristiyan tebaya onlara özgür mahkeme vermiştir İsyan edenlerede osmanlı gereken cezayı vermiştir o ayrı bazıları bunu örnek gösterip Osmanlıyı kötülüyor onların kime hizmet etikleri belli o konumuz değil.
Sitede bunu şahit olmaktayım tamam farklı görüşte olabilirsin özgürsün azıcık hoşgörülü ol Karşı tarafın inancına değerlerine dil uzatma bir kaç üyede bunu farkettim o yüzden bu başlığı açmaya karar verdim Ben Görüşüm bırak başka dinden bile olsa onun ibadetine dil uzatmam çünkü Onun değeridir onu incitmem Çünkü insandır İster doğru inanır ister yanlış inançtadır onu zorla ben değiştiremem İyilikle doğru yolu söylerim. Açıkca Yapılanlara Kırıldım O yüzden açtım Ne kadar Hoşgörülüyüz karşı tarafa sizce
|
|
|
#2 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() goramaz Şuan
Son Aktivite: 20.08.2025 22:38
Tecrübe Puanı: 1377
![]() |
ben hoşgörülü değilim. neden? adam gelsin benim kutsal bildiğim değerlerle alay etsin.
ben de aman o kırılmasın diye hoşgörü göstereyim olmaz öyle.. saygı da hoşgörü de karşılıklıdır.
|
|
|
|
#3 |
|
Yasaklı
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() gönlüm58 Şuan
Son Aktivite: 10.05.2010 22:51
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
Hoşgörü, hoşgörüsüzlüğün zıddı değil, onun taklididir. Hoşgörü de hoşgörüsüzlük de despotizmdir. Birisi kendisine özgürlüğü kısıtlama hakkını tanırken, öbürü de özgürlüğü bahşetme hakkını tanır. Biri ateş ve odunla silahlanmış Papa, öbürü bağışlanma umudu satan ya da bahşeden Papa’dır.
Thomas Paine |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
Son Aktivite: 10.05.2016 19:12
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hoşgörü, müsamaha, tahammül, katlanma, görmezden gelme veya göz yumma, başkalarını eylem ve yargılarında serbest bırakma, kendi görüşümüze ve çoğunluğun görüş biçimine aykırı düşen görüşlere sabırla, hem de yan tutmadan katlanma demektir. İzin verme, aldırmama, iyi karşılama anlamlarına da gelir.
Sosyal ilişkilerde bir tarafın, bazen farkında olmadan, kasıtlı olmayarak, bazen de kasıtla diğer tarafa (maddi, manevi) zarar verebilecek bir sahne yaratması durumunda, diğer tarafın bunu görmezden gelerek veya cevabından vazgeçerek ödün vermek tahammülünü (erdem) gösterebilmesidir. En güzel söz "Sana yapılmasını istemediğini sen başkasına yapma" sözü herşeyi en güzel şekilde açıklamaktadır.
|
|
|
#5 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() H_Turan Şuan
Son Aktivite: 14.10.2014 19:19
Tecrübe Puanı: 800
![]() |
Alıntı:
|
|
|
|
#6 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sandalli Şuan
Son Aktivite: 21.04.2016 19:58
Tecrübe Puanı: 4570
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Inanclarla alay etmek hosgörüsüzlüktür, hosgörüsüzlüge hosgörü olmaz zaten.
|
|
|
|
#7 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() goramaz Şuan
Son Aktivite: 20.08.2025 22:38
Tecrübe Puanı: 1377
![]() |
bu sadece inançla ilgili değil ki abi..
biri anneme laf etse hoşgörü göstermem sivasa laf etse hoşgörü göstermem.. art niyete hoşgörü göstermek art niyetliye ödüldür
|
|
|
|
#8 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sandalli Şuan
Son Aktivite: 21.04.2016 19:58
Tecrübe Puanı: 4570
Kesinlikle haklisin. Insanlar diger insanlarin degerlerine hosgörülü olmali. Hosgörüsü olmayana kimse hosgörü gösteremez. Ama bence sen cok hosgörülüsün.
|
|
|
|
#9 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() özgüven Şuan
Son Aktivite: 04.04.2015 07:50
Tecrübe Puanı: 753
![]() |
bazen fazla hoşgörüde bir işe yaramıyor.....
|
|
|
#10 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
Tecrübe Puanı: 10
Üç çeşit dost vardır.
Birincisi ekmek gibidir; Hergün ararsın İkincisi İlaç gibidir; lazım oldukça ararsın Üçüncüsü mikrop gibidir; o seni arar bulur
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|