|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Anasayfa Haberler Sivas Haberler |

|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 |
|
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 955
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() "Ne kadar istiyorsanız, o kadar yatırım yapayım.” Meclis üyelerine yaptığı konuşmada, ET Balık Kurumu’nun faaliyetlerinden bahseden, Et Balık Kurumu Genel Müdürü hemşehrimiz Bekir Ulubaş, EBK'nın 1952 yılında kurulduğunu, 1953 yılında ilk kombinasını Erzurum'da açtığını ifade ederek, 1990 yılında Türkiye'de KİT'ler zarar ediyor, özelleştirilsin diye bir furya başladığını ve EBK'nın da özelleştirildiğini anımsattı. EBK'nın özelleştirme kapsamına alınmasının ardından kurumun 35 işletmesinin 27'sinin satıldığını belirten Ulubaş, besiciye, çiftçiye hizmet eden işletmelerin çoğunun yerinde ticarethaneler, villalar oluştuğunu belirtti. EBK'nın besiciye ve üreticiye güvenli bir pazar olması için kurulduğunu ve bugüne dek de kuruluş amacına uygun olarak hizmet ettiğini anlatan Ulubaş, EBK'nın özelleştirmeden çıkarılmasının bu ülkenin hayrına olduğunun altını çizdi. EBK'nın Sivas'taki kombinasının tekrar açılması için kendisine talepler geldiğini ifade eden Ulubaş, “Ağrı’nın da kombinası özelleşmişti. Ağrı İl Özel İdaresi özelleşen bu kombinayı satın aldı bize 1 TL’ye devretti. Biz 5 milyon lira yatırım yaptık şuan Ağrı’da şakır şakır kesim yapılıyor. Eğer Sivas böyle bir şey yaparsa bu kurumu satan alan kişiler alır bana devrederse bu kuruma 10 milyonsa 10 milyon, 20 milyonsa 20 milyon harcayacağım. Sivas’ta sadece kesimhane olarak değil, Sivas’ta katma değeri kalacak salam, sosis, sucuk, pastırma aklınıza ne gelirse seri olarak üreten makilerde yerleştirip Sivas’ın hizmetine sunacağım. Bu sözümün arkasındayım bundan sonrası size aittir” dedi. Ulubaş, bugün 290 bin büyükbaş hayvana, 430 binin üzerinde de koyun varlığına sahip olan Sivas'ımızın, Türkiye’de ilk dört il içerisinde olduğunu da dile getirdi. ELİ BOŞ GELMEDİM Ulubaş, “Sivaslıyız sizin bürokratınızız elim boş gelmedim. Eğer Sivas’ta TARET projesine dahil olanlar dışında 3-5-10 baş hayvanı olanlar bize satmak isterlerse TARET projesine dahil değillerse bile TARET projesinin desteğini Et Balık Kurumunun kasasından ben kendim ödeyeceğim. Sivaslı besici bizi tercih ederse Sivaslının getirdiği besinin parasını hemen hesabına geçeceğim. Bir başta getirse alacağım 5 bin baş getirse de alacağım. Ayrıca Sivas’ta hemşehrilerim sürekli besi yapma garantisi verilerse ve büyükbaş işletmeler oluştururlarsa bu arkadaşlara kiloda 5 kuruş prim vereceğim. Bunu söz olarak veriyorum. Artık 10 başlık 5 başlık işletmeler ömür törpüsü güçlerinizi birleştirin büyük işletmeler oluşturun, Sivas’a büyük işletme kuranın elimden gelen her şeyde köleniz olurum. Sizin adınıza bu sözü verdim. Sivas tarımla geçinebilir. Bugün Sivas’ın kırsal kesimdeki nüfusu yüzde 35 ben bunu kabul etmiyorum. Yüzde 45’i Sivas’ta tarımla geçiniyor. Sivas’ın iktisadi faaliyetinde yüze 67’si tarımla uğraşıyor. Sivas hayvancılıkla uğraşmaya mecbur. İklim,. Coğrafya konum olarak hayvancılığa müsait bir il. Bu konuya katkı sağlamalı el ele tutmalıyız. Sizin yetiştirdiğiniz bir bürokrat olarak bu toprakların hizmetindeyim. Alabalık işletmeleri pazar sıkıntısı çekiyor. 2010 yılının ortalarından itibaren alabalık alımı yapıp tütsüleyip pazarlamak istiyoruz. Yetiştirilen alabalıkların büyük kısmını alıp Sivas ekonomisine katkı sağlamayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu. Ulubaş'ın, meclis üyelerinin sorularını cevaplamasının ardından toplantının oturumu sona erdi. Sivas Hürdoğan |
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor... |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|