Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Türkiye özelleşiyor, Sivas kamulaşıyor - Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar
Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Hatıra defteri           »          Sitemizin Ozanları           »          Hangi Model Cep Telefonu?           »          Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı

Seçenekler Arama Stil
Alt 11.01.2010, 13:15   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR

Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 976 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart Türkiye özelleşiyor, Sivas kamulaşıyor

Türkiye özelleşiyor, Sivas kamulaşıyor

Kimi kesimler karşı çıksa da elbette “Özelleştirme” sağlıklı yapıldığında ülke ekonomisi ve refah seviyesini artıran bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor.

Eleştirilere rağmen ülkedeki özelleştirme politikası son dönemlerde süratle devam ediyor.

Küresel krizin etkilerini sürdürdüğü şu günlerde Türkiye’de adeta özelleştirme rüzgârı esiyor. Türk Telekom bile özelleşiyor.
Türkiye böyle bir süreçten geçerken Sivas’ta bu politikanın tam tersi yaşanıyor. Kamu kurumları özelleşmesi gereken bazı mekânları kendi tekeli altına alıyor. Özellikle tarihi mekânlara sahip olan kamu kurumları bir başka kişiye devretmeksizin ve kiraya vermeksizin işletmecilik işini de kendi yapıyor.

Sivas Valiliği Buruciye Medresesi ve İnönü Konağı’nın işletmeciliğini, Sivas Belediyesi Aksu, Susamışlar Konağı, KütükEv, Kent Meydanı’nda bulunan dükkanların işletmeciliğini yapıyor. Belediye yakında da Behrampaşa Hanı ve Çorapçı İşHanı’nı işletecek. İl Özel İdare ise Halı Saha işletmeciliği yapıyor. Üstelik piyasa altındaki fiyatlarla haksız rekabete neden oluyor. Cumhuriyet Üniversitesi ise Vakıf adı altında üniversitenin kantinlerini ve otoparkını çalıştırıyor.

Çay ve yemek satıp hasta yakınlarından alınan ücret ile borç lar kapatılmaya çalışıyor. 1 Milyon Dolar gibi komik bir fiyata lojmaları ile birlikte satılan Et Balık Kurumu ise bugünlerde 20 milyon dolar gibi “iyi paraya” geri alınmak isteniyor. Büyük paranın döndüğü bu kamusallaştırmanın altında büyük rant yatıyor.

Kamu kurumlarının işletmecilik yaparak kar elde etmesi Sivaslı müteşebbislerin önü kapanıyor. Neredeyse devletin yönetiminde olan tüm mekânlar denetim ve yönetmeliğe uygun şekilde özel kişilere verilse mekânların kapasitesi artırılabilir.

Sivaspostası
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 11.01.2010, 13:30   #2
Kibrisli
Usta Yiğido

Kibrisli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kibrisli Şuan Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.04.2015 04:22

Tecrübe Puanı: 1243 Kibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDI
Standart Cevap: Türkiye özelleşiyor, Sivas kamulaşıyor

Yine SPHM ve yine haberden çok bir köşe yazısını andıran birşey... Birşey diyorum çünkü köşe yazısı desen değil, haber desen hiç değil...

Ben yukarıda haber adı altında yönlendirici eleştirilen uygulamaların neredeyse tamamını destekliyorum... Ve yazının sonunda "Kapasitesi artabilir" cümlesini de bu haberi yapan arkadaş mümkünse bana örnekle gösterebilir mi özelleştirildikten sonra kapasitesi, çalışan sayısı ya da hizmet kapasitesi artan bir kurum var mı?....

üzä kök tänri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun ilingin törüngün kim artatı udaçı erti?
Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı Kibrisli'e Teşekkür Ediyor...
Alt 11.01.2010, 14:09   #3
BOUN
Usta Yiğido

BOUN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

BOUN Şuan BOUN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 27.12.2014 21:40

Tecrübe Puanı: 844 BOUN isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Sivas'ın geçmişinde özelleştirmeler hep şehrimize zarar verdi. Et Balık, Demir Çelik, vb örnekleri önümüzde duruyor. Keşke memleketimizde özel teşebbüs güçlü olsa da il ekonomisinin yüzde 80-90'ını kendi müteşebbislerimiz çevirebilse! Ancak bu durum temenniden öteye gidemiyor, o halde resmi kurumların işletme, açıp, çalıştırmasına sırf liberallik gösterisi olsun diye karşı çıkmak son derece anlamsızdır.
Alt 11.01.2010, 17:26   #4
vahap16
Yeni Yiğido

vahap16 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

vahap16 Şuan vahap16 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.02.2010 16:09

Tecrübe Puanı: 0 vahap16 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Kangal da türkiye kömür işletmeleri kurumu kamu kuruluşu idi termik santralına kömür verir 1989 yılında bu kurum özelleşti başta yöre halkı sahip çıkmadı bu kurumda 500 kişi ekmek yiyecekti bu kurumdan şu anda hala çalışıyor sanırım 150 kişiyi geçmiyordur çalışan sayısı özelleşmeden dolayı biz çalışanlar olarak 200 kişiden fazla o şehri terketmek zorunda kaldık.
vahap16 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı vahap16'e Teşekkür Ediyor...
Alt 11.01.2010, 21:57   #5
gangster
Yiğido
NO AVATAR

gangster Şuan gangster isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 04.05.2013 19:32

Tecrübe Puanı: 720 gangster FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

bu yazıyı okuyunca aklıma sadece birşey geliyor
yazdıklarından iktisat bilgisi olmadığı anlaşılan ve bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmuş bu kişinin kime veya kimlere yalakalık yapmaya çalıştığı?
Alt 11.01.2010, 23:08   #6
Meraküm
Yiğido
NO AVATAR

Meraküm Şuan Meraküm isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 22.02.2010 11:21

Tecrübe Puanı: 619 Meraküm FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Özelleşme İyidir Fakat Her Şey Özelleşmesii Doğru değildir Mesela Ülke İçin Stratejik kurumları Özelleştirmek doğru olmaz fakat Bankalar ve bazı kuruluşlar özelleşmesinde fayda vardır Şehir İçinde Aynıdır Mesela Kaplıcalar Özelleşmesi fayda sağlar gelişmesi açısından fakat Tarihi Eserlerin Özelleşmesi doğru değildir Haberede bu yüzden katılmıyorum haberi yapan kişiye belki Aksu özelleşmesinde bir sakınca Görmüyorum fakat Buruciye ve inönü konağının İşletmesinini özelleşmesine karşıyım ne demek tarihi eserleri şahısın tekeline verelim haksızmıyım.
Meraküm isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı Meraküm'e Teşekkür Ediyor...
Alt 12.01.2010, 00:29   #7
Kibrisli
Usta Yiğido

Kibrisli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kibrisli Şuan Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.04.2015 04:22

Tecrübe Puanı: 1243 Kibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDI

Alıntı:
gangster Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
bu yazıyı okuyunca aklıma sadece birşey geliyor
yazdıklarından iktisat bilgisi olmadığı anlaşılan ve bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmuş bu kişinin kime veya kimlere yalakalık yapmaya çalıştığı?
Benim de aklıma sizin söyledikleriniz yanında kime yalakalık yaptığı geliyor Örneğin bahsi geçen kafeler özelleştirilirse o ihaleye girecek adama yapıyor olabilri ya da bu haber ona "sen bu haberi yap aslanım eğer haberin işe yararsa ben de ihaleye gireceğim" denmiştir belki...

Ben size İzmir'deki evimin yanından bir örnek vereyim... Evimin yanında tarihi asansör vardı isterseniz aratıp göredebilrisiniz resimlerini... Burası seneler önce eski belediye başkanlarından birisi tarafından özelleştirilmiş... İzmir'in en güzel manzaralı restorantı da bu asansörün tepesinde... Bu özelleştirme 14 yıllıkmış ve ben 2006'ta taşındığımda iniş çıkış için 25krş para alınırdı ve yukarıda da barda yada restoranda oturmak içinde biraz zengin olmanız gerekirdi... 14 yıl geçti belediyeye geri geldi ve yeni belediye başkanı ihale açmadı belediye işletecek dedi... Fayda? Yenilendi, yatırım yapıldı, restore edildi, içeride çalışan kişi sayısı 2 katına çıktı (istihtam), artık halktan iniş çıkış için para alınmıyor, fiyatlar ucuzladı artık orta sınıfta oraya gidip yemek yiyebiliyor üstüne üstlük hala da belli bir miktar kar ediyor... Belki eskisi kadar etmiyor ama belediyenin kamunun kar amacı olmadığı için hizmet amacı olduğu için hem istihtam oldu hem ucuzladı hem de halkın hizmet aldığı kesimi arttı... Bence yazıyı yazan gidip bir İzmir Büyükşehir Belediyesini gezsin neden bu kadar farkla kazandığına baksın, neden İzmir'in en yaşanabilir şehir olduğunu araştırsın üstüne üstlük İzmir halkının neden Türkiye'nin en sakin ve stressiz halkı olduğunu incelesin sonra bu yazısını tekrar gözden geçirsin...

Ayrıca Meraküm size bir çok konuda katılıyorum özellikle tarihi eserler konusunda...

üzä kök tänri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun ilingin törüngün kim artatı udaçı erti?
Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)