Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)
Öğretmenlerin derdi velileri gerdi - Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar
Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 03.03.2010, 00:27   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR

Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 955 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart Öğretmenlerin derdi velileri gerdi

İki öğretmen arasında yaşanan gerginlik öğrenci ve velileri de etkiledi.

Geçinemedikleri gerekçesi ile farklı okullara tayin edilen öğretmenler, eski okullarına geri dönebilmenin derdine düşerken, öğrenci velileri de öğretmenler için ikiye bölündü. ‘Öğretmenimizi geri istiyoruz' diyen öğrenci velileri Milli Eğitim Müdürlüğü'nün kapısını aşındırıyor.

Sivas'taki bir ilköğretim okulunda iki kadın öğretmen arasında yaşanan sürtüşme velilere de sıçradı.
Okul müdürünün tüm uyarılarına rağmen öğretmenlerin yaşanan problemi uzatmaları neticesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü her iki öğretmeni de mağdur olmayacakları şekilde farklı okullara tayin etti ama öğretmenler davalarından bir türlü vazgeçmedi.

SÜRTÜŞME NASIL BAŞLADI
İddialara göre Elçibey İlköğretim Okulu öğretmenlerinden S. Koçyiğit, aynı okuldaki meslektaşı S. Çiçek'in sınıfında eğitim gören oğlu için ayrıcalık oluşturmaya çalışmış, öğretmen S. Çiçek de, bu durumdan duyduğu rahatsızlığı okul müdürüne iletmişti. Okul müdürü de bu konuda S. Koçyiğit'i uyarmıştı. Olay bu şekilde meydana geldi ve büyüdü.

BARIŞMADILAR
Edinilen bilgiye göre her iki öğretmeni de barıştırmaya çalışan okul müdürünün çabaları sonuç vermedi. Ve olay Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirildi. Konuyla ilgili şikâyet dilekçesini işleme koyan Milli Eğitim Müdürlüğü soruşturma başlattı.
Milli Eğitim Müdürlüğü soruşturma neticesinde öğretmenler arasında sulh sağlanamadığı için her iki öğretmeni de mağduriyete sebep vermeyecek şekilde ayrı ayrı okullara tayin etti.
S. Koçyiğit İstiklal İlköğretim Okulu'na, K. Çiçek ise Yüzüncü Yıl İlköğretim Okulu'na tayin edildi.
Milli Eğitim, çözümü öğretmenleri farklı okullara tayin etmekte buldu ama bu da çözüm için yeterli olmadı. Öğretmenler bu kez de eski okullarına geri dönebilmek için girişimde bulundu. İlk önce bireysel olarak bu girişimi gerçekleştiren öğretmenlerin bunda başarılı olamayınca öğrencileri ve velileri de olaya dâhil ettikleri ileri sürülüyor.
Hal böyle olunca öğrenci velileri de her iki öğretmen için ikiye bölündü, Çiçek öğretmeni savunan velilerle, Koçyiğit öğretmeni savunan veliler Milli Eğitim Müdürlüğü'nün kapısını aşındırmaya başladı.
Veliler eğitim-öğretim yılının ortasında yapılan bu görev değişikliğinin çocuklarının başarısını olumsuz yönde etkileyeceği endişesini de taşıyor.
Milli Eğitim Müdürlüğü dün Koçyiğit öğretmenin eski okuluna dönmesini isteyen velileri ağırladı. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün öğretmenlerin farklı okullarda görev yapması yönündeki kararı ve tavrını koruduğu öğrenildi. Öğrenci velileri taleplerinde bekledikleri cevabı alamadı. Veliler hep birlikte Milli Eğitim Müdürlüğü'ne geldikleri minibüse binerek evlerinin yolunu tuttu.
Daha önce de Çiçek öğretmen'in okula dönmesini isteyen velileri ağırlayan Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu konuya nasıl bir çözüm üreteceği merak konusu.
Öğretmenlerden dolayı veliler arasında da taraflaşmanın yaşandığı iddia edilen okulda, ilerleyen günlerde farklı bir takım tartışmaların da yaşanabileceği ihtimali düşündürüyor.
Velilerin farklı guruplar halinde her iki öğretmen için de Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gelerek, "Öğretmenimizi geri istiyoruz" talebinde bulunması, taraflaşmanın en büyük kanıtı olarak gösteriliyor.
Bu gelişmelerin okuldaki öğrencilerin psikolojisini olumsuz yönde etkileyeceği ihtimali ise durumun ciddiyetini gözler önüne seriyor.

EŞLERİ DE AYNI OKULDA
Elçiler İlköğretim Okulu'ndan alınarak başka okullara tayin edilen Çiçek ve Koçyiğit öğretmenlerin eşlerinin de Elçiler İlköğretim Okulu'nda görev yapıyor olması, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün kararında ne denli haklı olduğunu da ortaya koydu.
Milli Eğitim Müdürlüğü, konunun eşler arasında da gerginliğe sebebiyet verme ihtimali ve olayın farklı boyutlara taşınma ihtimalini de göz önünde bulundurarak bu kararı verdi.

ŞİMDİ NE OLACAK
Her iki öğretmenin de eski okullarına dönme konusunda oldukça kararlı olduğu gözlemlenirken bu kararlılıklarının, öğretmenlere, velilere ve öğrencilere nasıl yansıyacağı de merak konusu. Öğretmenler arasında başlayan, öğrencilere ve ardından da velilere sıçrayan bu tartışmanın daha da ileri boyutlara ulaşmasından endişe ediliyor.
Velilerin daha ne kadar öğretmenler için Milli Eğitim Müdürlüğü'nün kapısını aşındıracağı merak edilirken, velilerin böylesine organize bir şekilde hareket etmeleri de endişe uyandırıyor. Tüm çabalarına rağmen istediklerini alamayan öğretmenlerin bu tavırlarını daha ne kadar sürdürecekleri de ayrı bir merak konusu.

Ersan Arslan / Sivasın Sesi
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor...

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)