|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Haberler Sivas`tan Haberleri burada bulabilirsiniz |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 |
|
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 976
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Gemerek ilçesinde yapılacak Anadolu Öğretmen Lisesi inşaatına Kayseri Şeker Fabrikası'ndan madde destek geldi.
Gemerek Kaymakamı Adnan Tezcan, 2010-2011 eğitime açılacak lisenin yeni binası için Gemerek Belediye Başkanı İrfan Sağırkaya ile birlikte Kayseri Şeker Fabrikası'nı ziyaret etti. Fabrikanın Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık ile görüşen Tezcan ve Sağırkaya, Gemerek Anadolu Öğretmen Lisesi yapımı için 200 bin TL yardım sözü aldı. Bu görüşmenin ardından Özışık'ın vaat etmiş olduğu yardımın 100 bin TL'si Gemerek Eğitim ve Öğretimi Destekleme Derneği hesabına yatırıldı. Yardımın ilçeye gelmesinin ardından Kaymakam Tezcan, Özışık'a eğitime yapmış oldukları katkılar nedeniyle teşekkür plaketi verdi. Kaymakamı Tezcan, Gemerek'te göreve başlamasıyla birlikte Anadolu Öğretmen Lisesi açılması için çalışma başlattıklarını, bunun için Eğitim ve Öğretimi Destekleme Derneğinin kurulmasını sağladıklarını belirtti. Kurulan dernek aracılığıyla birlikte lise için arsa temin edildiğini, Anadolu Öğretmen Lisesinin 2010-2011 eğitim öğretim yılından itibaren Gemerek Belediyesine ait binada eğitim öğretime başlayacağını anlatan Tezcan, liseye müstakil bir bina yapımı için çalışmalar başlatıldığını, halen lisenin proje çalışmalarının tamamlanma aşamasına geldiğini ifade etti. Binanın yapımı için ilk olarak İstanbul'da yaşayan iş adamı Hasan Tahsin Oran'ın 100 bin TL nakdi bağış yaptığını, dernek yararına düzenlenen kermesle elde edilen gelirin derneğe bağışlandığını anlatan Tezcan, son olarak Kayseri Şeker Fabrikası yönetim kurulundan 200 bin TL yardım sözü aldıklarını, bunun 100 bin liralık kısmının da dernek hesabına yatırıldığını belirtti. Hayırsever vatandaşlardan ve iş adamlarından lisenin yapımı için destek beklediklerini belirten Tezcan, Gemerek Anadolu Öğretmen Lisesi binasının yapımına başlanarak, kısa sürede tamamlamayı hedeflediklerini kaydetti. Sivas Hürdoğan. |
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|