Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)
Fikir adamlarına verilen değer bumu? - Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar
Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Hatıra defteri           »          Sitemizin Ozanları           »          Hangi Model Cep Telefonu?           »          Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı

Seçenekler Arama Stil
Alt 29.05.2010, 07:05   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR

Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 974 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart Fikir adamlarına verilen değer bumu?

Türk Edebiyat tarihi’nin seçkin isimlerinden biri olan Sivaslı Ergün Göze için anma programı düzenlendi.

Sivas Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma programına ilgisizlik damga vurdu. Bu ilgisizlik fikir adamlarına verilen değeri de orta koydu. Programda yapılan konuşmalarda ise sık sık ilgisizliğe vurgu yapıldı.
Anma programının ilgisiz kalmasına tepki gösteren Kubbealtı Vakıf Başkanı Sinan Ulant “İnanın buraya bir türkücü gelse bu salon misafirleri almazdı” dedi.
Vali Ali Kolat, Kubbealtı Vakıf Başkanı Sinan Ulant,İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü İlyas Dökmetaş, Belediye Başkan Vekili Mustafa Çimen’in katıldığı anma programında okullardan getirilen öğrenciler salonu doldurmak için koltuklara birer sıra atlatılarak oturtuldular.
Anma programında konuşan Vali Ali Kolat “ Biz Ergun Göze’nin Tercüman gazetesi’nde yazdığı yazılardan sonra kendisinin takipçisi olduk. Şehirler mütefekkirleri, mütefekkirlerde kendisiyle gurur duyulan mütefekkirleri yetiştirir. Göze’nin mücadeleci bir ruhu vardı.Biz her gün acaba Göze bu konuda ne dedi diye merakla beklerdik bu yüzden milli gelişmelere ve milli unsurlara katkısı olmuştur. Bu tür yazarlarımızı Sivas’la içli dışlı hale getiremiyoruz. Onların Sivas’a gelmesi büyük bir katkı sağlar. Basından takip ederiz derseniz yanılırsınız çünkü magazinler sanatların önünü kapatmış durumda” dedi.
Konuşmalarında salonun boşluğundan da şikayet eden Vali Kolat bundan sonraki yıllarda daha fazla katılım olması temennisinde bulundu.
Katılımın azlığından şikayetçi olan diğer bir kişi de Kubbealtı Vakıf Başkanı Sinan Ulant oldu. Ulant konuşmasında “ Ben Ergun Göze’yi ölümünün birinci yılında hınca hınç dolmuş bir salonda anmak isterdim. Ama görüyorum ki Kültür insanlarına verilen değer oldukça azalmış. İnanın buraya bir türkücü gelse bu salon misafirleri almazdı. Bu çok acı bir durum. Zaten büyük insanlar her zaman yalnız kalmaya mahkumdur” dedi.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü de bu konuda kendilerine düşen görevi yerine getirdiklerini belirterek “ Biz İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak üzerimize düşen görevi yaptık. Sivas halkına davetiye ulaştırdık ve telefonla aradık. Ancak bu kadar katılım sağlandı” dedi.
Büyük düşünürler büyük insanlardır diyen Pürlü, bu yüzden salondaki topluluğun yeterli olduğunu ifade etti.
Oldukça cılız geçen anma programında daha sonra Göze’nin hayatını anlatan sinevizyon gösterilerine ve hayat hikayelerine yer verildi.

Sivas Hürdoğan
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 29.05.2010, 07:39   #2
doğan bulut58
Usta Yiğido

doğan bulut58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

doğan bulut58 Şuan doğan bulut58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 13.03.2015 00:32

Tecrübe Puanı: 1348 doğan bulut58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Fikir adamlarına verilen değer bumu?

bunadamı ilgisiz kaldılar sivassımız ne oluyo be herşeye ilgisiz kalıyonuz
doğan bulut58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 29.05.2010, 10:53   #3
LaEdri
Usta Yiğido

LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1339 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI

Şahsen hiçbir yerde tanıtım ya da davetiye görmedim.
Alt 30.05.2010, 09:55   #4
Sabiha Serin
Usta Yiğido

Sabiha Serin - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Sabiha Serin Şuan Sabiha Serin isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.05.2014 18:16

Tecrübe Puanı: 871 Sabiha Serin ist jedem bekanntSabiha Serin ist jedem bekanntSabiha Serin ist jedem bekanntSabiha Serin ist jedem bekanntSabiha Serin ist jedem bekanntSabiha Serin ist jedem bekannt

Ben Sivas Yazarlar ve Şairler Başkanı olarak doğrusu üzüldüm. Çünkü böyle bir etkinlik için derneğimize davetiye gelmedi. Bu organizsayonu kimler yaptı bilmiyorum ama bu durum Sivas halkının duyarsızlığı değil yeterli duyurunun gereği bigi yapılmadındandır.Yoksa Sivas Haklkımız o kadarda duyarsız değildir. Bizim etkinliklerimize sağolsunlar her zaman çoğunluk katılmaktadır.
Cumartesi günü etkinliğin başlamasına 30.dk kala bana telefon edilmiş,kim aradı bilmiyorum. arandığımı sonradan gördüm.Bana ulaşılamayınca eşimi aramışlar.. Etkinlik başladıktan sonra da eşimden gelen telefonda bana bu etkinlik haberi verildi, oraya gitmem istendi.Ama o saatlerde çok önemli bir toplantıya katılmak zorunda idim.Oysa önceden davetiye gelseydi, yeterli duyuru yapılsaydı elbette bazı çalışmalarımı aksatıp arkadaşlarım ile birlikte katılırdık. Etkinlik başladıktan sonra sadece koltukları doldurmak için mi haber verilme gereği görülüyor doğrusu üzüldüm.
Biz Yazarlar ve Şairlere haber verilip davetiye gönderilmiyorsa kimlere ulaştılar işte bu düşündürücü doğrusu.
Ergun Göze çok önemsediğim takdir ettiğim bir değerdi. Katılmayı da çok isterdim. Zamanında haberimin olmamasına, gidemediğime çok ama çok üzüldüm. Üzgünüm.
Koltukların boş olması sadece organizasyonu kimler yaptı ise yeterli duyuırunun yapılmadığındandır diye düşünüyorum.Ergun Göze gibi büyük üstadın böyle anılması yaraladı beni...
ERGUN GÖZE'Yİ ŞÜKRAN VE SAYGI İLE ANIYORUM..

Alıntı:
doğan bulut58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
bunadamı ilgisiz kaldılar sivassımız ne oluyo be herşeye ilgisiz kalıyonuz

Sivasımız ilgisiz değildir aslında. Sadece davetiye ve duyurunun gereği gibi yapılmadığından bu koltuklar boş kalmıştır.
Sivas halkımıza duyuru yapılıp ,değer verilip, davetiye ulaştırıldığı sürece bu tür toplantıları önemsemekte ve katılmaktadırlar.
Yeterki bu tür organizasyonlar ciddi ve yürekten yapılsın.

Konu Sabiha Serin tarafından (30.05.2010 Saat 09:55 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi. Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir..
Sabiha Serin isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)