Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)
Okullar velilerin cebini boşaltmaya devam ediyor - Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar
Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Hatıra defteri           »          Sitemizin Ozanları           »          Hangi Model Cep Telefonu?           »          Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı

Seçenekler Arama Stil
Alt 16.06.2010, 00:55   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR

Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 977 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart Okullar velilerin cebini boşaltmaya devam ediyor

2009-2010 eğitim öğretim yılının sonuna gelindiği bu günlerde okullarda diploma ve karne gibi isimler altında para toplanmaya başladı.

Eğitim öğretim yılının tamamlanmasına birkaç gün kala öğrencilerden para koparma peşinde olan bazı okullarda 30 lira gibi yüksek bir değerde diploma parası istendiği iddia ediliyor.
Okulların kapanmasına kısa bir süre kala lise ve ilköğretim okullarından mezun olacak öğrencilerden diploma parası ve çeşitli konularda para istenmesi velilerin tepkilerine neden oluyor. Sivas’ta ki ilköğretim okullarından mezun olacak öğrencilerden 20, liseden mezun olacak öğrencilerden ise 30 milyon lira diploma parası istendiğini belirten veliler, milli eğitim il müdürlüğüne seslenerek, uygulamanın sona erdirilmesini istediler. Veliler, istenilen diploma parasının yüksek olduğunu ve bu konunun araştırılması gerektiğini belirterek, bakanlığın daha önce yapmış olduğu, “Öğrencilerden diploma parası alınmayacak” açıklaması yönünde olması gerektiğini söylediler.
Okullarda eğitim yılı sürecinde kayıt parası ile başlayan ve velilerden yıl boyunca farklı isimler altında toplanan paralar velileri çileden çıkarıyor. Yapılan araştırmaya göre okullarda yıl boyunca velilerden çeşitli konularda para toplanıyor.
Yıl boyunca velilerden zorunlu bağış, diploma parası, eğitime katkı payı aidatı, dergi parası, kıyafet parası, bilgisayar, tepegöz alım parası, fotoğraf parası, sınıf köşelerini düzenleme parası, bayramlar için süs ve süsleme parası, perde parası, teşekkür, takdir belge parası, tebeşir, tahta kalemi parası, masa örtüsü parası, okul arması parası, fotokopi ve sınav parası, servis ücreti, pul parası, sınıf temizletme parası, temizlik malzeme parası, okul etkinlikleri bilet parası gibi istenilen paralar ilginç olaylara sahne oluyor.
Geçtiğimiz günlerde gazetemizde “Öğrenci velilerine SBS’li tehdit iddiası” başlığı adı altında manşete taşıdığımız haberde sınava girecek öğrencilerden 25 TL okula katkı payı istendiğini yazmıştık. Öğrenciler parayı getirmedikleri takdirde sınav giriş belgelerini alamamakla tehdit edilmiş ve bu durum üzerine İl Milli Eğitim Müdürü Ali Murat Taner bir açıklama yaparak velileri uyarmıştı.
İl Milli Eğitim Müdürü Ali Murat Taner talep edilen paralar karşısında velilerin müsamaha göstermemeleri konusunda uyarıda bulunmuş ve “Çocuklarınızın eğitim alanındaki temel haklarını kullanmasını engelleyen “Kayıt parası”, “Zorunlu bağış” gibi taleplere kesinlikle karşı çıkın” demişti.

Sivas Hürdoğan
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor...
Alt 16.06.2010, 10:50   #2
LaEdri
Usta Yiğido

LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1341 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI
Standart Cevap: Okullar velilerin cebini boşaltmaya devam ediyor

Habercilik yaptığını sanan gazete,
Sivas'ta eğitim sisteminden bu kadar mı haberin mi var ya da sipariş haber mi alıyorsun?
Kayıt yaparken milyarı alanları görmeyip küçük okulların aldığı 10 tl'ye mi göz diktin?
Sınavla öğrenci alan liselerde 250-300 tl kayıt parası alındığını yazmaktan aciz misin?
Adrese dayalı kayıt sistemini hiçe sayıp civarın en parlak öğrencilerini alıp sonra da ben iyi okulum diye övünenleri niye yazmıyorsun?
Sivas'ta bir okulda her sınıfta projeksiyon var,labaratuar imkanalrı gelişmiş,her türlü imkanı var ancak 100 metre ilerde bir okulda bu imkanalrın hiçbiri yok.Bu fark nereden kaynaklanıyor acaba hiç düşündün mü gaste!
Alt 16.06.2010, 16:57   #3
Salim58
Moderator

Salim58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Salim58 Şuan Salim58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 Salim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekannt

Alıntı:
Sivaslilar.Net Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Yıl boyunca velilerden zorunlu bağış, diploma parası, eğitime katkı payı aidatı, dergi parası, kıyafet parası, bilgisayar, tepegöz alım parası, fotoğraf parası, sınıf köşelerini düzenleme parası, bayramlar için süs ve süsleme parası, perde parası, teşekkür, takdir belge parası, tebeşir, tahta kalemi parası, masa örtüsü parası, okul arması parası, fotokopi ve sınav parası, servis ücreti, pul parası, sınıf temizletme parası, temizlik malzeme parası, okul etkinlikleri bilet parası gibi istenilen paralar ilginç olaylara sahne oluyor.
Bu sayılanların tamamı yıl içerisinde alınıyormu acaba.?

Bende çocuk okutuyorum fakat bu ödemelerle hiç karşılaşmadım.yoksa buradaki uygulamalar farklımı.
Alt 17.06.2010, 19:24   #4
Arif Coşkun
Moderator

Arif Coşkun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arif Coşkun Şuan Arif Coşkun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.05.2016 18:12

Tecrübe Puanı: 10 Arif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende Zukunft

Başı boşluk ciddiyetten uzak bir karmakeşlik. Uzun yıllardan beri aynı tutum ne yazıkki devam ediyor. Bakan tv.lere çıkıp kesinlikle kayıt parası alınmayacak diyor, okullar ısrar ediyor almak için, "Bize gizli talimatla alın " dediler diyebiliyolar.
Kimin ne yaptığı belli değil işte herkes kafasına göre takılıyor.
Alt 18.06.2010, 18:55   #5
Alibaba58
Usta Yiğido

Alibaba58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alibaba58 Şuan Alibaba58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.06.2013 12:44

Tecrübe Puanı: 997 Alibaba58 FAZLA SÖZE GEREK YOKAlibaba58 FAZLA SÖZE GEREK YOK

Uyduruk bir devlet anaokulu için 500 tl. kayıt parası istiyorlar, farklı adreste iyi bir okula çocuğumu kaydetmem için 1000 lirayı cebine koy öyle gel diyorlar bu sene çocuğum devlet anaokuluna gitti keşke özele verseydim hergün para, hergün para...
Alibaba58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)