|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Anasayfa Haberler Sivas Haberler |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 |
|
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 955
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sivas İmam Hatip lisesi mezunu bir öğrenci, hedefleri uğruna okulda görmediği derslerden oluşan sayısal bölümünde Lisans Yerleştirme Sınavı’na girdi. Sınav sonucunda Fatma Türker, Türkiye ve il derecesi yaptı. Meslek liselerinin önünde bir engel olarak duran kat sayı uygulaması, imam hatip lisesi mezunu Fatma Türker için engel olmadı. Türker’in, LYS’de elde ettiği başarı, istenilince neler başarılabileceğinin adeta göstergesi. İmam hatip lisesinden mezun olduktan sonra ilk senede tıp fakültesini tutturacak puanı alamayan Türker, o sene tercih yapmayarak ikinci defa LYS’ye hazırlandı. Türker, bu sene girdiği sınavda ise duyanları şaşırtacak şekilde puan alarak Türkiye ve Sivas dereceleri elde etti. Mezun olduğu imam hatip lisesinde fizik, kimya ve biyoloji dersleri görmediği halde, sınava sayısal bölümde girmeyi tercih eden Fatma Türker, Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS)’nda 565,150 puan alarak Türkiye 27’incisi oldu. YGS 3 ve 4 dalında da 461,379 puan toplayan Türker, Sivas birincisi oldu. Hedefler karşısında engellerin küçük kaldığını ifade eden Fatma Türker, ortaokul sonrası fen lisesini kazandığını ancak pozitif ilimlerin yanı sıra dini ilimleri de görmek için imam hatip lisesini tercih ettiğini söyledi. Çocukluğundan beri doktor olmayı hayal ettiğini belirten Türker, liseye giderken arkadaşlarına bunu söylediğinde kendisiyle ‘GATA’ya mı gireceksin’ diye dalga geçtiklerini aktardı. Türker, “İmam hatip lisesi mezunu olmakla gurur duyuyorum. YGS’ye ise tıp fakültesini istediğim için alan dışından hazırlandım. Okulda görmediğimiz sayısal dersleri gittiğim dershanede öğretmenlerimin yardımıyla sıfırdan öğrendim. Elde ettiğim başarıyı duyanlar şaşkınlığını gizleyemiyor” diye konuştu. Fatma Türker, aldığı puanın kat sayı engeline rağmen tıp fakültesine girmeye yettiğini söyledi. Önlerine kat sayı engeli çıkarılan İHL ve meslek lisesi öğrencilere de tavsiyelerde bulunan Türker, “Engeller gözlerini korkutmasın. Çevrenin söylediklerine dikkat etmesinler. İnsanlara hayalî gelen şeyler gerçekte olabiliyor. Kendi bildikleri yolda azimle çalışırlarsa çok büyük yol kat edebilirler” şeklinde konuştu. Çocuğunu imam hatip lisesine kaydettirirken İHL’lereni önünün kapalı olduğunu hatırlatan baba Mehmet Türker, imam hatiplerin önündeki engelin kaldırılacağına inandığını söyledi. Baba Türker, “Kızımı imam hatip lisesine kaydettirdiğimde bize psikoloğa gitmeyi tavsiye edenler, kızımın elde ettiği derece sonrası boynumuza sarılıp tebrik ediyor” dedi. Kaynak: Gazete İzci |
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 5 Kullanıcı Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#2 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LaEdri Şuan
Tecrübe Puanı: 1320
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Milyon kere helal olsun..
Seni yasaklayan zihniyet utansın, utancından yerin dibine girsin! İmam-Hatip ne cevherler yetiştirir,nice büyük insanalr yetiştirir.İmam-hatip sıradan bir okul değildir!
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı LaEdri'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#3 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sandalli Şuan
Son Aktivite: 21.04.2016 19:58
Tecrübe Puanı: 4560
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
İşte ben buna hakemi de yenmek derim, kutlarım, başarılarının devamını dilerim. Azim ve inanç budur. Mevlam yolunu açık etsin.
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı sandalli'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#4 |
|
Yiğido
![]() ![]() Timur İSLAMOĞLU Şuan
Son Aktivite: 15.08.2010 12:35
Tecrübe Puanı: 579
![]() |
Öğrencimizi tebrik ederim. Kolay değil 100 binlerce öğrenci arasından sıyrılıp böyle bir derece elde etmek.
|
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı Timur İSLAMOĞLU'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#5 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ebrulum Şuan
Son Aktivite: 27.03.2011 12:00
Tecrübe Puanı: 699
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
valla
şimdiki eğitim sistemi bence cökmüş vaziyettte ben 15 yıl oldu liseden mezun olalı yeni mezun olan biri ile aynı koşullarda kpss ye giriyorum benden düşük puan alıyor nasıl iştir nedir anlamadım gitti eski eğitim yok müfredatların içi boş immahatiplerin eğitim kalitesi olarakk durumları belli zaten e birde hedeflerine kilitlenen insnalar olunca olagan ; başarılarının devamını diliyorum
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Ebrulum'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#6 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tebrik Eder Başarılarının Devamını Dilerim.
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı Salim58'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#7 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kasparix Şuan
Son Aktivite: 01.07.2011 17:53
Tecrübe Puanı: 762
![]() |
işde vizyon ve misyon...hedefe götüren ise ideal ve idealine adanmışlığı kilitlenmişliği..örnekleri kendinden olaran bir hareketin mimarları doktorları...
basarılarını tebrik ediyor ,anadolu insanının azminin bir yansımasını görüyoruz.. ona basarıyı kazandıran imam hatip filan değil ,,imam hatipe basarıyı kazandıran idealist ve değerligençlerdi..geçen senelerde gene sivasımızda ihliseli genç kardeşlerimizin üstün basarılarıyla gururlanmısdık.. en iyi tıp fakultesine giremeyecek olsada en iyi öğrenc olarak ezun olacağına vicdanlada kanaat olusdurduğuna eminim..hayırlı bir doktor olur hayırlara vesile olurmemleketini anadolu insanını en iyi şekilde hizmetiyle temsil eder inş... |
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı kasparix'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#8 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() aysima58 Şuan
Son Aktivite: 07.12.2015 01:23
Tecrübe Puanı: 1820
![]() |
aferin be kardeşim sen iste yeterki azmin karşısında hiç bir engel dayanmaz tebrik ediyorum kızımızı bendede var birtane buna benzer kız yazsam şimdi anası gızını övüyor satacah heral derler yazmayım sadece çok azimli ve azmettiğini koparan cinsten biri deyim yeter.
|
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar aysima58'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#9 |
|
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() AĞAOĞULLARI Şuan
Son Aktivite: 08.11.2017 13:02
Tecrübe Puanı: 614
![]() |
Başarılarının devamını dilerim. Azmin elinden hiç bir şey kurtulmaz. Azim, irade, sabır çok önemlidir. Kaderci olmamak gerek her başarı bir kazançtır. Başarının temeli çalışmaktır. Türkiye nin başarılı ve çalışkan insanlara ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.24/7/2010 Ağaoğulları.
|
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|