Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Tecer Dağı’na tırmanacaklar - Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar
Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Haberler Sivas`tan Haberleri burada bulabilirsiniz

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 07.10.2010, 08:16   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR

Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 941 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart Tecer Dağı’na tırmanacaklar

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

Sivas Doğa Sporları ve Arama Kurtarma Derneği'nin organize ettiği Tecer Dağı tırmanışı Cumartesi günü gerçekleştirilecek.

Dağcılık Federasyonu Sivas İl Temsilcisi Mehmet Baysal yaptığı açıklamada Cumartesi günü Tecer Dağı tırmanışının olduğunu belirtti.
Faaliyetin Sivas Doğa Sporları ve Arama Kurtarma Derneği tarafından gerçekleştirileceğine vurgu yapan Baysal, "faaliyetimize izci grupları da katılacak. Yaklaşık 8 saat sürmesini plandığımız tırmanış programına dileyen tüm Sivaslılar katılabilecek" dedi.

Sivasın Sesi.
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 5 Kullanıcı Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor...
Alt 07.10.2010, 08:59   #2
Salim58
Moderator

Salim58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Salim58 Şuan Salim58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 Salim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekannt
Standart Cevap: Tecer Dağı’na tırmanacaklar

Zirveyi görürlermi acaba neden olmasın.

Küçükken buraya çok çıkmıştım fakat zirveyi bi türlü göremedim, yarıya kadar çıkar tekrar inerdik. Buranın soğuk suyunu içmek bile güzel.
Alt 10.10.2010, 09:31   #3
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR

Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 941 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein

Kayalıklardan Düşen Küçük İzci, Yaralandı

Sivas'ın Ulaş ilçesinde Tecer Dağı eteklerinde faaliyette bulunan izci grubundaki 12 yaşındaki kız öğrenci, kayalıklardan düşerek yaralandı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, kentte çeşitli lise ve ilköğretim okullarındaki izci grubu öğrencileri, öğretmenleri eşliğinde, bir grup dağcıyla birlikte faaliyette bulunmak üzere sabah saatlerinde Ulaş ilçesine hareket etti.

Yaklaşık 100 kişilik grup, ilçeye 10 kilometre uzaklıktaki Tecer Dağı'na tırmanmaya başladı.

Dağcılar, yaklaşık 2 bin 600 metre yüksekliğindeki Tecer Dağı'nın zirvesine yönelirken, arkadan gelen ilköğretim 7. ve 8. sınıf ile lise öğrencilerinden oluşan izci grubu da öğretmenleriyle birlikte dağın eteklerinde tırmanışa geçti.

Yağışlı ve sisli havanın etkili olduğu bölgede yapılan tırmanış sırasında görüş mesafesinin çok azaldığı bir bölgede, izcilerden 75. Yıl İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Zeynep Sağcı, bir anda dengesini kaybederek düştü.

Başını kayaya çarparak yaralanan öğrenci öğretmenleri tarafından dağın eteklerinden düz alana getirildi. Sağcı, ilçeye bağlı Ovacık köyünden gelen ve bu sırada bölgeden geçen Tedaş'a ait bir arazi aracına bindirilerek, coğrafi şartlar nedeniyle Demirci köyü yakınlarına kadar gelebilen ve burada bekleyen ambulansa konuldu.

Ambulansta ilk müdahalesi yapılan Zeynep Sağcı, Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırıldı.

(ÇK-EMN-İSA-SA) - SİVAS (Anadolu Ajansı)
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor...
Alt 10.10.2010, 09:38   #4
Kardelencicegi
Navigator

Kardelencicegi - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kardelencicegi Şuan Kardelencicegi isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 5485 Kardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer Anblick

Yaralanan Kardesimize gecmis olsun acil sifalar dilerim.

Sevdiklerine bagislasin Allahim INSAALLAH.
Sayin sivaslilar.net Rica etsem gelismeleri bildirirmisiniz bu kardesimizle ilgili.?
bu ilk haberde kalmasin bu konu lütfen.

Alt 10.10.2010, 11:02   #5
altuntas58
Usta Yiğido

altuntas58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

altuntas58 Şuan altuntas58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.10.2012 20:24

Tecrübe Puanı: 4546 altuntas58 isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Benim köyümde bu dağın eteklerinde bulunuyor tecer dağına defalarca tırmandım tabiki gencliğimde
Alt 10.10.2010, 18:04   #6
AĞAOĞULLARI
Tecrübeli Yiğido
NO AVATAR

AĞAOĞULLARI Şuan AĞAOĞULLARI isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 08.11.2017 12:02

Tecrübe Puanı: 600 AĞAOĞULLARI FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Tecer Dağının eski muhteşemli geçen yıllarının içinde çocukluk ve gençlik yıllarım geçti. Bu dağın eteğinde bulunan kayapınara bağlı Ömerağa çiftliği mezrası benim köyüm. O yıllardaki soyadım Tecer idi tecer dağının zirvesine iki defa çıktım. Zirvede etrafı taşlarla çevrilmiş bir yatır vardı orada mum yakardık . Tecer dağının yüksekliği 2600 mt dir dağın zirvesinde çevre köylerin tamamını görmek mümkündür. Ulaş, tecer,Deliktaş, Mağara, Kayapınar, Bostankaya, Demircilik, Kurtlukaya, Ezentere, ve o çevrede bulunan bildiğiniz bütün köyler görünür. Bu çevre köyler dağın ormanını yok ettiler dağın çeşitli av hayvanlarını yokettiler, dağda yetişen çeşitli dağ meyvelerini yok ettiler, sıra taşına toprağına geldi dağı delik delik deliyorlar "Dağlar seni delik delik delerim/ Kalbur alır toprağını elerim" gibi yok etmeye çalışıyorlar üzerinden yeşilliğin örtüsünü aldılar çıplak kaldı. Suyu ise bitmeyen bereketli su potansiyeli var ulaş aldı, Sivas Cum Üniversitesi aldı bize çok yetecek kadar su kaldı. Arazilerimizin bir kısmı bu su ile sulanır dağın eteğinden çıkar. Dağın zirvesindeki yatırın ismine Ahmedi Şevki denir.
Ağaoğulları (tecer)
10/10/2010.

Altuntas58 in dikkatine .
Tecer dağında 2600 mt çok yüksek bir menzil olmamakla buraya genelde herkes çıkabilir. Mezra olan çiftlik köyümüz dağın eteğinde Ömerağa çiftliği dir
. Çocukluk yıllarımda buraya iki defa çıktım zirvede Ahmedi Şevki isminde bir yatır bulunmaktadır. Burası Ömerağa çiftliği mezrası hudutları içindedir. Dağın eteğinden çıkan tecer suyu arazılerimizi sulayarak tecer ırmağına karışır. Çeşitli kolları alarak Sivas ta kızılırmağa dökülür." Sayın altuntas 58 "benim köyüm de bu dağın eteğinde diyorsunuz merak ettim hangi köy .Bu bölgeyi çok iyi bilen ve daha doğrusu yerlisi olan orada arazisi olan biriyim . Bu bölgenin bütün çevre köylerini bilirim dağın zirvesinde bütün köyler görünür sevgilerimle .
Ağaoğulları (tecer)
10/10/2010.

Konu AĞAOĞULLARI tarafından (10.10.2010 Saat 18:04 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi. Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir..
AĞAOĞULLARI isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı AĞAOĞULLARI'e Teşekkür Ediyor...
Alt 11.10.2010, 02:03   #7
aysima58
Usta Yiğido

aysima58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

aysima58 Şuan aysima58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 07.12.2015 00:23

Tecrübe Puanı: 1806 aysima58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

bende çok gezdim tecer dağının eteklerini çıkmadım tabiide benim köyümdende net olarak gözükür tecer dağı eteğinde değil ama karşısında tam ne özledim bir bilseniz oraları.
aysima58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı aysima58'e Teşekkür Ediyor...
Alt 11.10.2010, 07:47   #8
altuntas58
Usta Yiğido

altuntas58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

altuntas58 Şuan altuntas58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.10.2012 20:24

Tecrübe Puanı: 4546 altuntas58 isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Alıntı:
AĞAOĞULLARI Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Tecer Dağının eski muhteşemli geçen yıllarının içinde çocukluk ve gençlik yıllarım geçti. Bu dağın eteğinde bulunan kayapınara bağlı Ömerağa çiftliği mezrası benim köyüm. O yıllardaki soyadım Tecer idi tecer dağının zirvesine iki defa çıktım. Zirvede etrafı taşlarla çevrilmiş bir yatır vardı orada mum yakardık . Tecer dağının yüksekliği 2600 mt dir dağın zirvesinde çevre köylerin tamamını görmek mümkündür. Ulaş, tecer,Deliktaş, Mağara, Kayapınar, Bostankaya, Demircilik, Kurtlukaya, Ezentere, ve o çevrede bulunan bildiğiniz bütün köyler görünür. Bu çevre köyler dağın ormanını yok ettiler dağın çeşitli av hayvanlarını yokettiler, dağda yetişen çeşitli dağ meyvelerini yok ettiler, sıra taşına toprağına geldi dağı delik delik deliyorlar "Dağlar seni delik delik delerim/ Kalbur alır toprağını elerim" gibi yok etmeye çalışıyorlar üzerinden yeşilliğin örtüsünü aldılar çıplak kaldı. Suyu ise bitmeyen bereketli su potansiyeli var ulaş aldı, Sivas Cum Üniversitesi aldı bize çok yetecek kadar su kaldı. Arazilerimizin bir kısmı bu su ile sulanır dağın eteğinden çıkar. Dağın zirvesindeki yatırın ismine Ahmedi Şevki denir.
Ağaoğulları (tecer)
10/10/2010.

Altuntas58 in dikkatine .
Tecer dağında 2600 mt çok yüksek bir menzil olmamakla buraya genelde herkes çıkabilir. Mezra olan çiftlik köyümüz dağın eteğinde Ömerağa çiftliği dir
. Çocukluk yıllarımda buraya iki defa çıktım zirvede Ahmedi Şevki isminde bir yatır bulunmaktadır. Burası Ömerağa çiftliği mezrası hudutları içindedir. Dağın eteğinden çıkan tecer suyu arazılerimizi sulayarak tecer ırmağına karışır. Çeşitli kolları alarak Sivas ta kızılırmağa dökülür." Sayın altuntas 58 "benim köyüm de bu dağın eteğinde diyorsunuz merak ettim hangi köy .Bu bölgeyi çok iyi bilen ve daha doğrusu yerlisi olan orada arazisi olan biriyim . Bu bölgenin bütün çevre köylerini bilirim dağın zirvesinde bütün köyler görünür sevgilerimle .
Ağaoğulları (tecer)
10/10/2010.
Ben eskikarahisar(karasar)lıyım bölgenin en büyük köylerini es gecmişsin Ayrıca tecerdağı 2600 metre değil 2200 metre civarındadır
Alt 11.10.2010, 10:31   #9
AĞAOĞULLARI
Tecrübeli Yiğido
NO AVATAR

AĞAOĞULLARI Şuan AĞAOĞULLARI isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 08.11.2017 12:02

Tecrübe Puanı: 600 AĞAOĞULLARI FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Altuntas58 in dikkatine ( Dağ 2200 mt değildir )
Sayın altuntas58 sizin nerede yaşadığınızı bilmiyorum. Yanlız verdiğiniz cevap bir araştırmacı yazarı tatmin etmedi.Tecer dağı ilk ölçümlerde 2600 mt dır taban ölçümü hariçtir 88 mt taban ölçümü eklenir 2688 mt olur yani brüt 2688 mt dir net te 2600 mt dir.(Kaynak büyük dünya atlası). İkinci cevabınız büyük köyleri atlamışsınız ben bütün köyleri köyde bulunan yerli ve saygın kişileriyle tanırım. Siz eski karahısarlı olduğunuzu bildiriyorsunuz o köyde Abdullah alimler var,kadir çavuşlar var,Fettahlar ,İbrahim ve şaban hızmetliler var,Besseyin Kadirler var,Turan çavuşlar var,Kadir hızmetli, şerif hızmetli var .Köyün %50 sini tanırım bunları burada çoğaltmaya gerek yok. Burada iki tane Karahisar vardır Eski karahısar ve Yeni karahısar. Ben Eski karahisarda bir yıl okudum hocamız bekir orgun du . İstanbul da yaşıyorum 70 yaşındayım.
Ağaoğulları
11/10/2010.
AĞAOĞULLARI isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı AĞAOĞULLARI'e Teşekkür Ediyor...
Alt 11.10.2010, 11:50   #10
Sarikanarya58
Tecrübeli Yiğido

Sarikanarya58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Sarikanarya58 Şuan Sarikanarya58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 23.05.2014 20:43

Tecrübe Puanı: 630 Sarikanarya58 isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Alıntı:
AĞAOĞULLARI Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Altuntas58 in dikkatine ( Dağ 2200 mt değildir )
Sayın altuntas58 sizin nerede yaşadığınızı bilmiyorum. Yanlız verdiğiniz cevap bir araştırmacı yazarı tatmin etmedi.Tecer dağı ilk ölçümlerde 2600 mt dır taban ölçümü hariçtir 88 mt taban ölçümü eklenir 2688 mt olur yani brüt 2688 mt dir net te 2600 mt dir.(Kaynak büyük dünya atlası). İkinci cevabınız büyük köyleri atlamışsınız ben bütün köyleri köyde bulunan yerli ve saygın kişileriyle tanırım. Siz eski karahısarlı olduğunuzu bildiriyorsunuz o köyde Abdullah alimler var,kadir çavuşlar var,Fettahlar ,İbrahim ve şaban hızmetliler var,Besseyin Kadirler var,Turan çavuşlar var,Kadir hızmetli, şerif hızmetli var .Köyün %50 sini tanırım bunları burada çoğaltmaya gerek yok. Burada iki tane Karahisar vardır Eski karahısar ve Yeni karahısar. Ben Eski karahisarda bir yıl okudum hocamız bekir orgun du . İstanbul da yaşıyorum 70 yaşındayım.
Ağaoğulları
11/10/2010.
Alim'lerden Selam olsun sizlere

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)