|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Haberler Sivas`tan Haberleri burada bulabilirsiniz |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 941
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
Sivas Doğa Sporları ve Arama Kurtarma Derneği'nin organize ettiği Tecer Dağı tırmanışı Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Dağcılık Federasyonu Sivas İl Temsilcisi Mehmet Baysal yaptığı açıklamada Cumartesi günü Tecer Dağı tırmanışının olduğunu belirtti. Faaliyetin Sivas Doğa Sporları ve Arama Kurtarma Derneği tarafından gerçekleştirileceğine vurgu yapan Baysal, "faaliyetimize izci grupları da katılacak. Yaklaşık 8 saat sürmesini plandığımız tırmanış programına dileyen tüm Sivaslılar katılabilecek" dedi. Sivasın Sesi. |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 5 Kullanıcı Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#2 |
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 11.05.2009
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Zirveyi görürlermi acaba neden olmasın.
Küçükken buraya çok çıkmıştım fakat zirveyi bi türlü göremedim, yarıya kadar çıkar tekrar inerdik. ![]()
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 5 Kullanıcı Salim58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#3 |
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 941
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Kayalıklardan Düşen Küçük İzci, Yaralandı
Sivas'ın Ulaş ilçesinde Tecer Dağı eteklerinde faaliyette bulunan izci grubundaki 12 yaşındaki kız öğrenci, kayalıklardan düşerek yaralandı. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, kentte çeşitli lise ve ilköğretim okullarındaki izci grubu öğrencileri, öğretmenleri eşliğinde, bir grup dağcıyla birlikte faaliyette bulunmak üzere sabah saatlerinde Ulaş ilçesine hareket etti. Yaklaşık 100 kişilik grup, ilçeye 10 kilometre uzaklıktaki Tecer Dağı'na tırmanmaya başladı. Dağcılar, yaklaşık 2 bin 600 metre yüksekliğindeki Tecer Dağı'nın zirvesine yönelirken, arkadan gelen ilköğretim 7. ve 8. sınıf ile lise öğrencilerinden oluşan izci grubu da öğretmenleriyle birlikte dağın eteklerinde tırmanışa geçti. Yağışlı ve sisli havanın etkili olduğu bölgede yapılan tırmanış sırasında görüş mesafesinin çok azaldığı bir bölgede, izcilerden 75. Yıl İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Zeynep Sağcı, bir anda dengesini kaybederek düştü. Başını kayaya çarparak yaralanan öğrenci öğretmenleri tarafından dağın eteklerinden düz alana getirildi. Sağcı, ilçeye bağlı Ovacık köyünden gelen ve bu sırada bölgeden geçen Tedaş'a ait bir arazi aracına bindirilerek, coğrafi şartlar nedeniyle Demirci köyü yakınlarına kadar gelebilen ve burada bekleyen ambulansa konuldu. Ambulansta ilk müdahalesi yapılan Zeynep Sağcı, Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırıldı. (ÇK-EMN-İSA-SA) - SİVAS (Anadolu Ajansı) |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#4 |
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kardelencicegi Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 27.10.2008
Tecrübe Puanı: 5485
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
Yaralanan Kardesimize gecmis olsun acil sifalar dilerim. Sevdiklerine bagislasin Allahim INSAALLAH. Sayin sivaslilar.net Rica etsem gelismeleri bildirirmisiniz bu kardesimizle ilgili.? bu ilk haberde kalmasin bu konu lütfen. [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı Kardelencicegi'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#5 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() altuntas58 Şuan
![]() Son Aktivite: 11.10.2012 20:24
Tecrübe Puanı: 4546
![]() |
![]() Benim köyümde bu dağın eteklerinde bulunuyor tecer dağına defalarca tırmandım tabiki gencliğimde
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı altuntas58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#6 |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() AĞAOĞULLARI Şuan
![]() Son Aktivite: 08.11.2017 12:02
Tecrübe Puanı: 600
![]() |
![]() Tecer Dağının eski muhteşemli geçen yıllarının içinde çocukluk ve gençlik yıllarım geçti. Bu dağın eteğinde bulunan kayapınara bağlı Ömerağa çiftliği mezrası benim köyüm. O yıllardaki soyadım Tecer idi tecer dağının zirvesine iki defa çıktım. Zirvede etrafı taşlarla çevrilmiş bir yatır vardı orada mum yakardık . Tecer dağının yüksekliği 2600 mt dir dağın zirvesinde çevre köylerin tamamını görmek mümkündür. Ulaş, tecer,Deliktaş, Mağara, Kayapınar, Bostankaya, Demircilik, Kurtlukaya, Ezentere, ve o çevrede bulunan bildiğiniz bütün köyler görünür. Bu çevre köyler dağın ormanını yok ettiler dağın çeşitli av hayvanlarını yokettiler, dağda yetişen çeşitli dağ meyvelerini yok ettiler, sıra taşına toprağına geldi dağı delik delik deliyorlar "Dağlar seni delik delik delerim/ Kalbur alır toprağını elerim" gibi yok etmeye çalışıyorlar üzerinden yeşilliğin örtüsünü aldılar çıplak kaldı. Suyu ise bitmeyen bereketli su potansiyeli var ulaş aldı, Sivas Cum Üniversitesi aldı bize çok yetecek kadar su kaldı. Arazilerimizin bir kısmı bu su ile sulanır dağın eteğinden çıkar. Dağın zirvesindeki yatırın ismine Ahmedi Şevki denir.
Ağaoğulları (tecer) 10/10/2010. Altuntas58 in dikkatine . Tecer dağında 2600 mt çok yüksek bir menzil olmamakla buraya genelde herkes çıkabilir. Mezra olan çiftlik köyümüz dağın eteğinde Ömerağa çiftliği dir . Çocukluk yıllarımda buraya iki defa çıktım zirvede Ahmedi Şevki isminde bir yatır bulunmaktadır. Burası Ömerağa çiftliği mezrası hudutları içindedir. Dağın eteğinden çıkan tecer suyu arazılerimizi sulayarak tecer ırmağına karışır. Çeşitli kolları alarak Sivas ta kızılırmağa dökülür." Sayın altuntas 58 "benim köyüm de bu dağın eteğinde diyorsunuz merak ettim hangi köy .Bu bölgeyi çok iyi bilen ve daha doğrusu yerlisi olan orada arazisi olan biriyim . Bu bölgenin bütün çevre köylerini bilirim dağın zirvesinde bütün köyler görünür sevgilerimle . Ağaoğulları (tecer) 10/10/2010. Konu AĞAOĞULLARI tarafından (10.10.2010 Saat 18:04 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi. Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir.. |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı AĞAOĞULLARI'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#7 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() aysima58 Şuan
![]() Son Aktivite: 07.12.2015 00:23
Tecrübe Puanı: 1806
![]() |
![]() bende çok gezdim tecer dağının eteklerini çıkmadım tabiide benim köyümdende net olarak gözükür tecer dağı eteğinde değil ama karşısında tam ne özledim bir bilseniz oraları.
|
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı aysima58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#8 | |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() altuntas58 Şuan
![]() Son Aktivite: 11.10.2012 20:24
Tecrübe Puanı: 4546
![]() |
![]() Alıntı:
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı altuntas58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#9 |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() AĞAOĞULLARI Şuan
![]() Son Aktivite: 08.11.2017 12:02
Tecrübe Puanı: 600
![]() |
![]() Altuntas58 in dikkatine ( Dağ 2200 mt değildir )
Sayın altuntas58 sizin nerede yaşadığınızı bilmiyorum. Yanlız verdiğiniz cevap bir araştırmacı yazarı tatmin etmedi.Tecer dağı ilk ölçümlerde 2600 mt dır taban ölçümü hariçtir 88 mt taban ölçümü eklenir 2688 mt olur yani brüt 2688 mt dir net te 2600 mt dir.(Kaynak büyük dünya atlası). İkinci cevabınız büyük köyleri atlamışsınız ben bütün köyleri köyde bulunan yerli ve saygın kişileriyle tanırım. Siz eski karahısarlı olduğunuzu bildiriyorsunuz o köyde Abdullah alimler var,kadir çavuşlar var,Fettahlar ,İbrahim ve şaban hızmetliler var,Besseyin Kadirler var,Turan çavuşlar var,Kadir hızmetli, şerif hızmetli var .Köyün %50 sini tanırım bunları burada çoğaltmaya gerek yok. Burada iki tane Karahisar vardır Eski karahısar ve Yeni karahısar. Ben Eski karahisarda bir yıl okudum hocamız bekir orgun du . İstanbul da yaşıyorum 70 yaşındayım. Ağaoğulları 11/10/2010. |
![]() |
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı AĞAOĞULLARI'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#10 | |
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() Sarikanarya58 Şuan
![]() Son Aktivite: 23.05.2014 20:43
Tecrübe Puanı: 630
![]() |
![]() Alıntı:
![]()
![]() ![]() |
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı Sarikanarya58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Tecer Gölün'deki Su Kaçağı için Destek Beklentisi | Sivaslilar.Net | Haberler | 2 | 10.05.2010 21:44 |
Köse Dağı’na tırmanacaklar | Sivaslilar.Net | Spor Haberleri- Sivas Amatör Takımları - Diğer Sporlar | 0 | 25.03.2010 08:53 |
Tecer Gölü’ne borularla su taşınacak | Sivaslilar.Net | Haberler | 5 | 16.02.2010 21:59 |
TECER GÖLÜ TAMAMEN KURUDU | Sivaslilar.Net | Anasayfa Haberler | 5 | 02.10.2007 22:45 |
TECER KURUYOR | Sivaslilar.Net | Anasayfa Haberler | 4 | 21.08.2007 08:35 |