|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Anasayfa Haberler Sivas Haberler |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 |
|
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 976
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı Sivas Kongre Müzesi'nin bahçesinde yer alan ve Sivas'ın çeşitli değerlerinin resmedildiği kabartma rölevenin durumu içler acısı. Üzerinde 4 Eylül Sivas Kongresi heyeti ve Kongre Binası, tarihi Eğri Köprü ile Aşık Veysel gibi Sivas'ın tarihi ve kültürel değerlerini ortaya koyan kabartmalar bulunan rölöve yıpranmış görüntüsü ve koyu yeşile boyanmış hali ile bir anlam ifade etmiyor. Daha önce bronz renginde olan ancak yıpranan rölöve üzerinde bir çok çatlak bulunurken, kabartmaları büyük ölçüde kapatan ve bir çok vatandaşa göre çirkin koyu yeşil bir boya ile boyanması tepki çekiyor. Yanına yaklaşmadıkça üzerinde ne olduğunun dahi anlaşılamadığı rölöve acil bakım isterken, kültürü ve tarihi ile ön plana çıkartılamayan Sivas kendisini anlatan bir yapıyı korumak ve bakımı yapmaktan aciz duruma düştü. Rölöve üzerinde bulunan yeşil boyanın bile gelişi güzel sürüldüğü gözlerden kaçmazken, rölövenin üzerinde bulunduğu duvar da adeta yazı tahtasını andırıyor. Tarihi Kent Meydanı ile birlikte açık hava müzesi konumunda bulunan bir alanda bulunan rölövenin içler acısı durumu karşısında yetkililerin bir çalışma yapması beklenirken, şehir merkezinde bulunan bir eserin bu şekilde bakımsız bırakılması göz önünde olmayan eserlerin ne durumda olduğunu da ortaya koymaya yetti. Kaynak: Sivas Hürdoğan |
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#2 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
Son Aktivite: 10.05.2016 18:12
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bazı şeylere çok cömertçe harcamalar yapılırken böyle manevi değeri çok büyük şeyleri görmezlikten gelmek hoş birşey değil. Bilinçlimi yapılıyor bunlar. İnşallah bir vatansever görürde gerekli ilgiyi gösterir de olması gereken yapaılır.
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı Arif Coşkun'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#3 |
|
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kardelencicegi Şuan
Tecrübe Puanı: 5520
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sivas kendi tanitimina, Bazi Sivaslilar kendi
hemserisine & insaninada gereken degeri vermiyor bazen. Bu izlenimi zaman zaman hissediyorum. Sanki diger memleketler biraz daha tutkun birbirine, Bizim Sivaslialra nazaran. [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı Kardelencicegi'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#4 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LaEdri Şuan
Tecrübe Puanı: 1341
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bizim insanımız medeniyete hazır değil.Demokrasi,medeniyet gibi olgular bir hazırbulunuşluk meselesidir.Biz millet olarak bu hazır bulunuşluğa sahip değiliz,lafa geldi mi acayip milliyetçiyiz ancak bize ait ne varsa gözümüzde hep en değersizdir.Buna ben de dahilim!
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı LaEdri'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#5 |
|
Yeni Yiğido
![]() oasis Şuan
Son Aktivite: 27.10.2011 11:00
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
kesinlikle arkadaşlar haklısınız, toplum düşünülemeyecek kadar duyarsız. kent'te büyük bir hezeyan yozlaşmışlık hakim, rölyefin durumuyla beraber halkın kayıtsızlığı gerçekten içler acısı, peki taşhan ın üst katına ne demeli resmen kumar mekanı., çifte minare restore ediliyor martavalı bir yana dikkatli bakarsanız tahrip edilmiş kırılmış parçaları molozların içinde,o alandaki güzelim ağaçlara ne oldu kim ne yapabildi.yıllar sonra geldiğimde orasının haline çok üzüldüm.peki sivas esnafı nasıl bence şimdiye kadar rastladığım en kaba görgüsüz esnaf( iyilerini tabiiki tenzih ederim ) herneyse
nereye vursan ordan bin ah işitiyorsun.. |
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar oasis'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#6 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() aysima58 Şuan
Son Aktivite: 07.12.2015 00:23
Tecrübe Puanı: 1841
![]() |
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() AĞAOĞULLARI Şuan
Son Aktivite: 08.11.2017 12:02
Tecrübe Puanı: 635
![]() |
Sivaslı olarak geçmişten gelen tarihi kültürümüze sahip çıkamıyoruz. Çünkü bunlar bizim gözümüzde çok değersiz varlıklar . Bir türlü milli şuurumuzu ve milli irademizi birlik ve beraberliğimizi perçinleyemedik. Devamlı itirazcı ve kayıtsız kaldık . Geçmişini bilmeyen gelecegini tayın edemez .Sivas bir tarih ve kültür şehridir .Her gittiğimde görüyorum Taşhan ın üstü kahvehane olmuş her türlü oyunlar oynanıyor. Burada geçmişe yönelik her türlü kültür varlıkları sergilenebilir. İstanbulda bunun örneklerini görmek mümkün Sultanahmette bunlar görülür.Gönül ister ki, Sivas şehrinin surları aslına uygun şekilde yapılsın şehir kapıları konsun .Şehir farklı bir atmosfer havasına girsin tabii ki mümkün değil. Ben güneydoğu dahil bir çok tarihi mekanları bulunan şehirleri gezdım sivastan garibini görmedim. Yıkık ta olsa tarihi kalıntıları ayakta kalmiş. Bir örnek Kangal cıvarında bulunan tarihi kösreli hanın yontma taşları kağnılarla sivas merkez de bulunan hükümet konağının üst katının yapımında kullanılmış.
bu bir örnek bunları çoğaltabiliriz. 14/10/2010. |
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar AĞAOĞULLARI'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#8 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() altuntas58 Şuan
Son Aktivite: 11.10.2012 20:24
Tecrübe Puanı: 4581
![]() |
Sivasımızın tarihi ve kültürel zenginliklerine sahip cıkamıyoruz.Tarihi eserlerimizi hor kullanıp yok ediyoruz.Tarihi eserlerimizin restorasyonları yapanda yaptıranda ehli kişiler değil.Bende çifte minarenin restorasyonu sırasında bazı görüntüleri gördüm şok oldum.Tarihi eserin bir çok yerine büyük çiviler cakarak iskeleyi tutturmuşlar.Bir yandan yapıyorlar bir yandan telafisi mümkün olmayan hasarlar acıyorlar Sivasımızda senelerdir tarihi mirasımızı kurumayı ehli kişilere bırakmayı beceremedik.Her iktidara gelen siyasi parti işi bilen insanları değil kendi adamını tercih ediyor.Bu günde böyle gecmiştede hep böyleydi.Bu cark böyle sürüp gidiyor
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|