Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Sivas için bir adım lazım, oda yürek - Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar
Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 13.01.2011, 13:09   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR

Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 947 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart Sivas için bir adım lazım, oda yürek

Sivas'ın trafik sorununa köklü bir çözüm getirmesinin yanı sıra yeni bir istihdam alanı sağlayacak ve işsizliği de hafifletecek bir proje var ancak
yıllardır hayata geçirilmeyi bekliyor. 4 yıl öncesinde bir hayal olarak başlayan proje şimdilerde gerçeğe dönüştü. Hazır yemek haline geldi ancak Sivas bunu tadamıyor. Her şeyi hazırken proje kabul görmüyor.

Sivas yıllardır trafik sorunu ile yaşıyor. Çözüm noktasında köklü bir çare ise bulunamıyor. Aslında Sivas’ın trafik sorununa köklü bir çözüm getirmesinin yanı sıra yeni bir istihdam alanı sağlayacak ve işsizliği de hafifletecek bir proje olmasına rağmen yıllardır hayata geçirilemedi.

Türk Ulaşım Sen tarafından hayata geçirilmek istenen hafif raylı sistem projesi onay görürse Türkiye’de bir ilk gerçekleşmiş olacak. Yerden 3 metre yüksekliğinde kurulan direkler üzerine yapılacak raylar, ulaşımda yeni bir çığır açmış olacak. Yaklaşık 4 yıldır gündemde olmasına rağmen destek verilmediği için faaliyete geçemeyen sistemde kullanılacak araçlar üretildi. Araçların yapımı için herhangi bir kredi kullanılmadı. Tüm maliyet bu projeye inananların ortaklığı ile üstlenildi. 3 metre yükseklikte gidecek olan bu tren tıpkı bir uçağı anımsatacak. Test sürüşü de yapılan bu sistemin herhangi bir devrilme ve savrulma riski de bulunmuyor. Engebeli yerlerde eğimli ringler sayesinde çok güvenli şekilde yolculuk yapılabilecek raylı sistem saatte 100 km hızla gidebiliyor. Maliyeti ise demiryolu ve karayolu ulaşım ağından çok daha hesaplı. Çünkü bu iş için tüneller açılmasına bile gerek kalmıyor.

30 binin üzerinde öğrencisi bulunan Cumhuriyet Üniversitesi için ulaşımda devrim yaratacak olan sistem sayesinde öğrenciler balık istifi gibi gidip gelmek zorunda kalmayacak. Üstelik Sivas’ın fiziki yapısı proje için oldukça uygun. %50 oranında yakıt tasarrufu sağlayan sistem ile üniversite ve kent merkezi yaklaşık 8 dakikaya düşebilecek. Hafif raylı sistemin 3 farklı modelde aracı bulunuyor.

Projenin hayata geçmesi için özellikle Cumhuriyet Üniversitesi ile Belediyenin projeye onay vermesi gerekiyor. Şehir için büyük bir fırsat olan bu sistem, ikinci dönemini garanti altına almak isteyen belediye başkanının CV’sinde büyük bir artı olacaktır. Aralarından su sızmayan Belediye Başkanı ile TBMM plan ve bütçe komisyon başkanı Mustafa Açıkalın projeye destek çıkarak bütçe oluşturmalı.

Kaynak: Sivaspostası
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 13.01.2011, 13:36   #2
LaEdri
Usta Yiğido

LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1312 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI
Standart Cevap: Sivas için bir adım lazım, oda yürek

Bu habere inanan,daha doğrusu bu projenin gerçekleşeciğine inanan var mı?
Alt 13.01.2011, 14:33   #3
Salim58
Moderator

Salim58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Salim58 Şuan Salim58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 Salim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekannt

Bu proje Türkiyede bir ilkse bu projeye Sivastan başlamazlar.
Alt 13.01.2011, 15:01   #4
H_Turan
Usta Yiğido

H_Turan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

H_Turan Şuan H_Turan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.10.2014 18:19

Tecrübe Puanı: 782 H_Turan FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Öyle Kolaymı Raylı sistem Hafif olsada yine zor Büyükşehir değilizki
Alt 13.01.2011, 17:21   #5
_DuMaN_58
Navigator

_DuMaN_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

_DuMaN_58 Şuan _DuMaN_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 04.02.2016 20:29
Tournaments Won: 3

Tecrübe Puanı: 10 _DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR

Sivasta yapacaklar öyle mi? İnanmak istiyorum ama çok zor
Alt 13.01.2011, 17:25   #6
burak5866
Usta Yiğido

burak5866 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

burak5866 Şuan burak5866 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 19.08.2021 15:47

Tecrübe Puanı: 833 burak5866 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
LaEdri Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Bu habere inanan,daha doğrusu bu projenin gerçekleşeciğine inanan var mı?
ben inanıyorum yapılabilir.sadece sıkıntı atatürk caddesinin dar kısımında olur.yoksa maliyeti fazla değil ki türkiyede artık çoğu şehirde var raylı sistem sivasta neden olmasın demiyorum olmalı başka türlü çözüm olmaz.avantajları var projenin sivas için mesela sivas düzlük bir yerde mesela trafiğe çok büyük katkı sağlar dezavanatajları atatürk caddesi dar çözümü ya durak meydanda olmayacak halin oraya durak konulacak hal kaldırılacak ya da atatürk caddesi yayalaştırılacak.o zaman da hikmet ışık caddesinde yoğunluk oluşacak orayada bir alt geçit ve üst geçit yapılmalı ve trafik rahatlatılmalı.sonra bu raylı sistem ileride kümbete doğru bir hat istasyondan geçerek muhsin yazıcıoğlu bulvaruı üzerinden orada sıkıntı oluşturmaz atatürk caddesine nazaran daha geniş.sonra diğer taraftan mevlana üzerinden vali konağının oradan alibaba kaşağına oradanda 2 ksııma ayrılarak bir kısımı alibaba çayboyu diğeri a.v. gazi caddesi üzerinden biri aksuya doğru diğeride kılavuza doğru özbelsanın oradan gidecek şekilde tasarlanabilir.böylece sivasın 3 bölgesi birden meydanla birleştirilmiş olabilir.HA YAPILABİLİRMİ DERSENİZ YAPILABİLRİ.SADECE EKSİKLİK CESARAET YOK.
Alt 13.01.2011, 18:39   #7
priz58
Yeni Yiğido

priz58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

priz58 Şuan priz58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 27.01.2011 18:09

Tecrübe Puanı: 0 priz58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Biraz zor çünkü Sivasımıza yeterli yatırım yok zaten bu projenin gerçekleşmesi biraz güç.
Alt 13.01.2011, 18:56   #8
İsmail Özçelik
Usta Yiğido

İsmail Özçelik - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

İsmail Özçelik Şuan İsmail Özçelik isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 17.04.2015 16:17

Tecrübe Puanı: 683 İsmail Özçelik FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Yapılması için önce inanmak gerekir ancak Sivas halkı Sivas'ı ve kendisini buna layık görmediği için inanmaz dolayısıyla yöneticilerde takip etmez ve yapılmaz.
Ancak olduda yapılacak olursa bence farklı bir güzergah denenmeli ve Atatürk Cad.-Eğriköprü-Üniversite arası tramvay olmalı.
İsmail Özçelik isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar İsmail Özçelik'e Teşekkür Ediyor...
Alt 13.01.2011, 19:10   #9
burak5866
Usta Yiğido

burak5866 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

burak5866 Şuan burak5866 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 19.08.2021 15:47

Tecrübe Puanı: 833 burak5866 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
İsmail Özçelik Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Yapılması için önce inanmak gerekir ancak Sivas halkı Sivas'ı ve kendisini buna layık görmediği için inanmaz dolayısıyla yöneticilerde takip etmez ve yapılmaz.
Ancak olduda yapılacak olursa bence farklı bir güzergah denenmeli ve Atatürk Cad.-Eğriköprü-Üniversite arası tramvay olmalı.
evet zaten üniversite şart ilk olarak şehir üniversite arası olmalı sonra dediğim gibi sivasın içinde bölgelere ayırılarak devam ettirilmelidir.ama önce halk olarak biz inanmalıyız sonra yöneticiler taleplere cevap vermeliler.
Alt 13.01.2011, 19:15   #10
Kibrisli
Usta Yiğido

Kibrisli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kibrisli Şuan Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.04.2015 04:22

Tecrübe Puanı: 1214 Kibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDI

benim bir projem var hem de çok daha ucuz bir proje, gün gelir de belediye başkanı adayı olursam o zaman halktan oy isterim bu proje ile

üzä kök tänri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun ilingin törüngün kim artatı udaçı erti?
Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Kibrisli'e Teşekkür Ediyor...

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)