Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)
Şener'e Sivas'ta coşkulu konvoy - Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar
Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 17.04.2011, 07:31   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR

Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 939 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart Şener'e Sivas'ta coşkulu konvoy

Kendisini karşılamak için kent girişine gelen yüzlerce arabanın yanında bekleyen partilileri ve hemşerilerini otobüsten inerek selamlayan Şener yaklaşık 2. 5 kilometre yürüdü.

Kendisini karşılamak için kent girişine gelen yüzlerce arabanın yanında bekleyen partilileri ve hemşerilerini otobüsten inerek selamlayan Şener yaklaşık 2. 5 kilometre yürüdü. Daha sonra yeniden Seçim otobüsüne binen Şener kent merkezinde düzenlenen konvoy ile halkı selamladı. Şener'in geçtiği noktalarda konfetiler patlatıldı. Halkın sevgi gösterilerine Şener eşi Berrin Şener ile birlikte el sallayarak karşılık verdi. Şener daha sonra partililere ve basın mensuplarına hitap etmek üzere Belediye Nikah Salonu'nda düzenlenen programa katıldı. Burada kendisini dinlemeye gelenleri selamlayan Şener, Türkiye'nin tüm illerinde Abdüllatif Şener'in isminin sorulmasını isteyerek, "Sivas'ın yetiştirdiği siyaset adamı olarak Şener'i nasıl bildiğini sorduğumuzda iyi şahadet yaptıklarını, ismimle birlikte Sivas'ı tebrik ve tescil ettiklerini tüm Türkiye'nin Sivaslı kucaklaştığını göreceksiniz. Ortaya koyduğumuz siyaset tavrı insanlar tarafından kabul edilmiştir. Siyasetteki farkımız benden kaynaklanmıyor. Bu siyaset farkı Sivas'ın farkıdır. Çünkü Sivaslı dürüsttür. Temizdir, . Vatanseverdir, insan aşkıyla, toprak ve vatan aşkıyla yanar. Yaptığı işin hakkını verir. Sivas'ın bağrından çıkan bir siyaset insanı olarak bende hepinizin yaptığı bir şeyi yaparak siyasetin hakkın vermeye çalıştım. Onun için insanlar farkı gördüler. Çünkü siyaset yapanların üzerinde tüm insanların, hayvanların yaprağın ve toprağın hakkı olduğuna inanırım. Hayatım her safhasında da buna inanacağım. " dedi. Muhalefette iyi temsil, iktidarda doğru yönetim, iyi hizmet anlayışının siyaset insanın temel vasfı olması gerektiğini belirten Şener şöyle devam etti:

"16 yıllık milletvekilliği ve bakanlığım döneminde içinizden biri olarak bu hassasiyete özen gösterdim. Sivaslı'nın yüreğindeki konuşmaya çalıştım. Hükümet koltuğunda ise Sivaslının arzuladığı ülkeyi inşa için gece gündüz mesai harcadım. 58 ve 59'inci hükümetlerdeki yaptıklarım, 10 yıllık muhalefet döneminde ise meclis kürsüsünden haykırdıklarım tüm milletin hafızasındadır. Şu ana kadar kimse bana ülkemle ilgili, seçildiğim kent ile ilgili şunu yanlış yaptın, bunu eksik yaptın dememiştir. "

'HARAM PARA İLE HACCA GİDİLMEZ'
Kendini bu dönemde Sivas'a emanet ettiğini söyleyen Şener, Özelleştirme ve yabancılaştırmaya karşı çıktığını, mecliste 550 milletvekilinin 800 dokunulmazlık dosyası varken kendisinin 16 yıllık milletvekilliği döneminde tek bir tane bile dosyası bulunmadığını hatırlatarak şöyle devam etti:

"Sivas'ın yüzünü kara çıkarmadım, başını eğdirmedim. Türkiye'de hangi ilde, hangi bir milletvekili '16 yıllık milletvekilliği yaptım dokunulmazlık dosyam olmadı' diyebilir. Bazıları bana neden yanlışlar vardı da 5 yıl bekledin diyorlar. Milletvekili görevinden istediğin zaman istifa edemez. Anayasa'da da bu vardır. Milletvekilleri onaylamazsa istifa geçersizdir. Vatandaş milletvekiline öbür seçime kadar kendi hak ve hukukunu emanet etmiştir. Ben 2002'den sonra 2007'ye kadar bu hakkı taşıdım. Çünkü Sivaslı ve bu ülke insanı hak ve hukukunu bir sonraki seçimlere kadar emanet etmişti. Ben hayatım boyunca hiçbir hakkı ezdirmedim. Bazıları ise yeni seçime girerken niye bıraktığımı soruyor. Bu bir kabahat ise bu kabahat çocukluğumdan beri Sivas'ımızda camilerde, bayram namazlarında, cuma namazlarında vaiz kürsüsünden 'Haram para ile hacca gidilmez, haram para ile sadaka verilmez' diyen bu toprakların müftülerin, bütün camilerdeki imamlarındır. Bırakmak bir kabahat ise bu kabahatin sorumlusu, 'Boğazından haram lokması geçmesin, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yeme diyen babamdır, Sivas'taki amcalarımındın, Sivas insanınındır. Ben yolsuzluk yapamam, harama bulaşamam. Etrafta haram görüyorsam duramam. Meclisteki 550 milletvekilinin 800 dokunulmazlık dosyası ile duramam. Ben 16 yıl boyunca tek dokunulmazlık dosyası ile yaşayamam. " dedi.

'GALATA'NIN KOLONİLEŞMEZİNE İZİN VEREMEZDİM'
Hükümette olduğu dönemde yaptıkları ve karşı çıktığı konular hakkında da değerlendirmelerde bulunan Abdüllatif Şener şöyle konuştu:

"Yabancılaşmaya, yabancılara toprak satışına karşı çıktım. İsrailli işadamlarına Galataport'un satışına karşı çıktım. İstanbul'un fethinde Fatih Sultan Mehmet'in karadan gemileri yürüttüğü bölgenin yeni bir Ceneviz kolonisi haline dönüşmesine razı olamadım. Çünkü ben bu toprağın insanıyım. Biz alışık değiliz. Kıyametler koparken, çirkinlikler yer küreyi sarkmışken içinde yaşamaya alışık değiliz. Biz bize öğretilenle duruyoruz. Temiz, dürüst ilkeli, başarılı, çalışkan hizmet anlayışıyla, çalışan siyaset adamına bu ülkenin ihtiyacı var. Boğulmuşsak, boğulacağımızı hissetmişsek orası bize göre değildir. ya hep birlikte haklıyız, ya hep birlikte haksızız. Rahat ve refah içindeki bir hayattansa, zor ama onurlu bir hayatı tercih etmek hepimizin şiarıdır. "

Sivas'ın siyasette var olması ve ağırlığını koruması için bu seçimleri iyi görmesini ve iyi okumaları gerektiğini belirten Şener, konuşmasının son bölümünde Seçim çalışmaları kapsamında görev alan ve ilin tamamını dolaşacak olan çalışma arkadaşlarına Seçim propagandası yaparken hiçbir siyasi parti aleyhinde konuşma yapmamaları uyarısında bulundu.

'HER PARTİYE EŞİT MESAFEDEYİZ'
Seçimde Türkiye Partisi'nin bazı siyasi partileri destekleyeceği yönündeki bilgilerin maksatlı ve gerçek dışı olduğunu belirten Şener, "Ben genel Başkanlık görevinden ayrılarak bağımsız milletvekili oldum. Arkadaşlarımız, teşkilatlarımız çalışmalarına devam edecekler. Daha önce de söylediğim gibi biz bütün siyasi partilere eşit mesafedeyiz ve Seçim döneminde de eşit mesafede olacağız. " diye konuştu. Konuşması devam ederken salondan gelen çocuk ağlama sesleri üzerine ara vererek yanlarına çağıran Şener, 2. 5 yaşındaki Seyit Muhammet ve ablası 4 yaşındaki Zarife Nur Güven'i kucağına aldı. Bir süre çocuklarla ilgilenen ve yanaklarından öpen Şener anneleri Vahide Güven'e ise çocukları ağlatmaması yönünde nasihatte bulundu. (Doğan Haber Ajansı)

Hilal ÖZDEMİR / DHA
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 17.04.2011, 07:47   #2
_DuMaN_58
Navigator

_DuMaN_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

_DuMaN_58 Şuan _DuMaN_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 04.02.2016 20:29
Tournaments Won: 3

Tecrübe Puanı: 10 _DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR
Standart Cevap: Şener'e Sivas'ta coşkulu konvoy

Şener, Sivas için daha çok çalışacağına inandırırsa halkı bağımsız olarak çıkabilir.
Alt 17.04.2011, 08:46   #3
Cley
Moderator

Cley - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cley Şuan Cley isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 Cley isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Diğer illerde MHP ve CHP ye destek vereceklerini söylemiş. Ağzıyla kuş tutsa seçilemez gayri.
Alt 17.04.2011, 09:19   #4
BOUN
Usta Yiğido

BOUN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

BOUN Şuan BOUN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 27.12.2014 21:40

Tecrübe Puanı: 807 BOUN isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Ezbere konuşmak yerine haberi okumak evladır!

Alıntı:
Cley Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Diğer illerde MHP ve CHP ye destek vereceklerini söylemiş. Ağzıyla kuş tutsa seçilemez gayri.

Alıntı:
Sivaslilar.Net Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
'HER PARTİYE EŞİT MESAFEDEYİZ'
Seçimde Türkiye Partisi'nin bazı siyasi partileri destekleyeceği yönündeki bilgilerin maksatlı ve gerçek dışı olduğunu belirten Şener, "Ben genel Başkanlık görevinden ayrılarak bağımsız milletvekili oldum. Arkadaşlarımız, teşkilatlarımız çalışmalarına devam edecekler. Daha önce de söylediğim gibi biz bütün siyasi partilere eşit mesafedeyiz ve Seçim döneminde de eşit mesafede olacağız. " diye konuştu.
Alt 17.04.2011, 09:24   #5
Cley
Moderator

TP Denizli Merkez İlçe Başkanı Nafiz Öz, seçimden sonra meydana gelebilecek bir siyasi kaosun sorumluluğuna ortak olmak istemediklerini savunarak şunları kaydetti:

"TP, antidemokratik Seçim Kanunu'nun öngördüğü barajı da dikkate alarak, genel seçime katılmama kararı vermiş bulunmaktadır. Genel Başkanımız Abdüllatif Şener ise ülkemize ve milletimize hizmetlerine devam amacıyla Sivas ilimizden bağımsız aday olmuştur. Biz de bu kararı destekliyor ve onaylıyoruz. Önümüzdeki genel seçimde de AKP haricinde CHP ve MHP gibi barajı aşabilecek partilere destek vereceğiz."

Bu da başka bir ajansın haberi. Hangisine inanalım.
Alt 17.04.2011, 09:27   #6
BOUN
Usta Yiğido

BOUN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

BOUN Şuan BOUN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 27.12.2014 21:40

Tecrübe Puanı: 807 BOUN isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Başka bir forumda dün bu konuda fikrimi bir arkadaşa cevaben belirtmiştim. Tekrar yapmadan mesajımı alıntılıyorum:

Alıntı:
BOUN Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Kardeş bahsettiğin haberi ben de haber7'de gördüm. Denizli il veya ilçe başkanı bir kişi bu yönde açıklama yapmış. Yani parti içerisindeki sıradan sayılabilecek bir pozisyon. Tabii haber7'de mal bulmuş mağribi gibi atlamış bu açıklamaya ve gayet de güzel çarpıtarak vermiş.

Herkes kendi tercihini yapar, kimseye oy verin/vermeyin diyemeyiz ama mecliste sıradan bostan korkuluğu olacak üç tane adam yerine bir tane Abdülletif Şener olsun, daha hayırlıdır.

Sivas'tan uzakta oradaki siyasi atmosferi tam olarak bilemiyorum/kestiremiyorum ancak geçen seçimlerde Muhsin Yazıcıoğlu'nun bile zar zor seçildiğini göz önünde bulundurursak Abdüllatif Şener'e maalesef pek seçilme ihtimali veremiyorum. Umarım yanılırım.
Alt 17.04.2011, 09:33   #7
Cley
Moderator

Bu haber sadece haber7 de geçmiyorki birçok haber sitesinde var. Ama haber kaynağı hangi ajans bilmem. Cihan Haber ise dediğin doğrudur. Bulmuştur bir koz süsleyip haber yapmıştır. İl veya ilçe başkanı da olsa bir partiyi temsil ettiğinin farkında olmalı.Açıklamalarına dikkat etmelidir. Eğerki varsa böyle bir durum az olan seçilme ihtimalini tamamen yok eder.

Gelmiş geçmiş vekiller arasında Sivasa en fazla faydası olan kişidir A. Şener. Bunu kimse inkar edemez
Alt 17.04.2011, 10:23   #8
vicente58
Usta Yiğido

vicente58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

vicente58 Şuan vicente58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 26.01.2015 14:08

Tecrübe Puanı: 632 vicente58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
Cley Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Gelmiş geçmiş vekiller arasında Sivasa en fazla faydası olan kişidir A. Şener. Bunu kimse inkar edemez
Ama bağımsız aday olması durumunda Sivas'a bir şey kazandırabileceğine şahsen ben inanmıyorum. Görüntü o ki seçilme şansıda biraz zayıf zaten.
vicente58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 17.04.2011, 11:07   #9
besyo_cu
Usta Yiğido

besyo_cu - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

besyo_cu Şuan besyo_cu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 30.11.2015 22:13

Tecrübe Puanı: 1023 besyo_cu SITEMIZE IŞIK ŞACIYORbesyo_cu SITEMIZE IŞIK ŞACIYORbesyo_cu SITEMIZE IŞIK ŞACIYORbesyo_cu SITEMIZE IŞIK ŞACIYORbesyo_cu SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR

Secilirmi , Seçilmezmi bilmem ama mevcut adaylar içirisinde Sivası mecliste temsil edecek tek kişi sayın Şener olduğu gerceğini değiştiremez...
Alt 17.04.2011, 12:39   #10
Kibrisli
Usta Yiğido

Kibrisli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kibrisli Şuan Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.04.2015 04:22

Tecrübe Puanı: 1206 Kibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDI

Alıntı:
besyo_cu Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Secilirmi , Seçilmezmi bilmem ama mevcut adaylar içirisinde Sivası mecliste temsil edecek tek kişi sayın Şener olduğu gerceğini değiştiremez...
Aynı kanıda değilim...

üzä kök tänri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun ilingin törüngün kim artatı udaçı erti?
Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Kibrisli'e Teşekkür Ediyor...

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)