|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Haberler Sivas`tan Haberleri burada bulabilirsiniz |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mansur58 Şuan
![]() Son Aktivite: 29.07.2014 05:38
Tecrübe Puanı: 687
![]() |
![]() Öğrenciler Yabancı Kelime Kullanan Dükkanları Afişe Etti
Sivas'ta Cumhuriyet Üniversitesi(CÜ) Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü öğrencileri Türkçe'nin doğru kullanımına dikkat çekmek ve Türkçe kelimeler yerine yabancılarının kullanılmasına tepki göstermek amacıyla proje başlattı. Sivas'ta Cumhuriyet Üniversitesi(CÜ) Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü öğrencileri Türkçe'nin doğru kullanımına dikkat çekmek ve Türkçe kelimeler yerine yabancılarının kullanılmasına tepki göstermek amacıyla proje başlattı. Öğrenciler proje kapsamında kentteki yabancı isimler ve kelimeler içeren iş yeri tabelalarını fotoğraflayarak meydanda sergiledi.
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar mansur58'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#2 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Siyahnur Şuan
![]() Son Aktivite: 15.09.2013 00:22
Tecrübe Puanı: 801
![]() ![]() |
![]() Sivas´da benim de dikkatimi cekmisti yabanci kelimeler... bugün de bir haber sitesinde yüzde yüz yerli otobüs yapildigi haberi vardi, CENTRAVEL seklinde yabanci isim verilmis...bu kadar asagilik kompleksi neden ? Anlamiyorum.
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Siyahnur'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
#3 |
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÖnceVatan_58 Şuan
![]() Son Aktivite: 15.07.2012 08:54
Tecrübe Puanı: 990
![]() ![]() |
![]() Kullanılan ürünlerin yüzde 80-90'ı yabancı marka olursa haliyle tabela isimlerininde yabancılaşır.Bunu önlemek için önce Dünya çapında kaliteli yerli ürünler üretmek lazım. Düşünüyorum da bizim ürettiğimiz bir ürürünün adını Amerika'lısı, Fransızı işyeri ismi tabelasına isim koyarmı?
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Öğrenciler YÖK'ün son darbesini kırmak için atağa geçti | Sivaslilar.Net | Anasayfa Haberler | 11 | 09.01.2010 22:42 |
Neydi Sivaslı Olmak? | ErdalGüler | Köşe Yazıları | 15 | 08.05.2009 23:08 |
MUHSİN KAYA | sivas grubu | Sivaslı Önemli Şahsiyetler | 0 | 11.03.2009 11:33 |
SivasLı Gardaş..!! | Melankolia | Arşiv | 0 | 19.06.2008 20:00 |
İstanbulda kaç sivaslı var biliyormusunuz ? | havacı | Arşiv | 7 | 08.05.2008 13:53 |