|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Anasayfa Haberler Sivas Haberler |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 |
|
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Mesajlar: 1.847
Tecrübe Puanı: 955
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sivas'ta “Ekmek İsrafını Önleme” Kampanyası'na afiş ve bilgilendirme toplantıları ile destek verilecek. Vali Yardımcısı Vefa Kaya, Toprak Mahsulleri Ofisi Kayseri Şube Müdürü Sali Aksu ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Aslan, “Ekmek İsrafını Önleme” kampanyası çerçevesinde toplantı yaptı. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, toplantıda, Sivas olarak kampanyaya afişleme çalışmaları ve bilgilendirme toplantıları ile destek verileceği belirtildi. Toplantının ardından ortak bir açıklama yapıldı. Açıklamada, Türkiye'de yıllık 1,546 milyar TL değerinde 2,1 milyar adet ekmek israf edildiği, bu tutarın 80 hastane, 500 okul, 500 km yol ve onlarca köprü inşasının karşılığı olduğu belirtilerek, ‘ekmek israfının önüne geçelim' çağrısı yapıldı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Ekmek tüm dünyada insanların en temel besin kaynağı, Türk toplumunun da kutsal değerlerinden birisidir. Tarih boyunca insanoğlunun en çok ürettiği ve tükettiği gıda ürünüdür. Ekmek gerek dünyada gerekse ülkemizde en fazla israf edilen gıda ürünüdür. Üretilen ekmeğin önemli bir kısmı gıda olarak tüketilmeyip çöpe atılmakta ya da hayvan yemi olarak kullanılmaktadır. Ekmek israfı sebebiyle ekonomik kaybımız, dünya birincisi olduğumuz un ihracatından elde ettiğimiz gelire eşdeğerdir. 2012 yılında yapılan araştırmada Türkiye genelinde 252 fırın, 53 personel yemekhanesi, 53 öğrenci yemekhanesi, 611 lokanta ve otel yetkilileri ile kurumlarda yemek yiyen 552 kişi ile görüşülmüş, ayrıca bin 589 hanede toplam 5 bin 662 aile bireyinin öğünlerini nerede yedikleri ve ekmek tüketimi hakkında bilgi toplanmıştır. Bunun sonucunda ekmek üretim ve tüketim verileri ile israf miktarı ve biçimleri ortaya konulmuş, toplumun farklı kesimlerinin ekmekle ilgili tutum ve davranışlarına ışık tutulmuştur. Ülkemizde günde 25 bin 295, yılda 9,2 milyon ton ekmek üretilmektedir. Bu oran günde 101 milyon, yılda 37 milyar adet ekmeğe denk gelmektedir. Buna karşılık günde 95 milyon adet ekmek tüketilirken 6 milyon adet ekmek israf edilmektedir. Buna göre ülkemizde yıllık 1,546 milyar TL değerinde 2,1 milyar adet ekmek israf edilmektedir. Bu tutar; 80 hastane, 500 okul, 500 km yol ve onlarca köprü inşasının karşılığıdır. "Ekmek İsrafını Önleme" kampanyasına bireysel ve toplumsal duyarlılıkla Sivas Halkının katkılarını bekliyoruz." Sivas'ın Sesi |
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|