Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler



Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ
Cevapla
 
Seçenekler Arama Stil
Alt 18.02.2013, 08:42   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR
 
Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Mesajlar: 1.847
Tecrübe Puanı: 902 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart Esnaf Taşınıyor



2007 yılında başlatılan restorasyon çalışmaları öncesinde Şifaiye Medresesi'ndeki dükkanlarda faaliyet gösteren esnaflar, kısmen de olsa tamamlanan restorasyon çalışmalarının ardından iş yerlerine taşınmaya başladı.

Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün 28 Aralık'ta gerçekleştirdiği ihale ile yeniden eski hak sahiplerine kiraya verilen dükkânlarda Sivas'a özgü el sanatları ve hediyelik eşyaların satışı yapılacak. Devamı Sayfa 2’de...
Esnafların yaz aylarına doğru tamamen faaliyete geçmesi bekleniyor. Hediyelik eşya satışının yapılacağı dükkânların yanı sıra, daha öncede faaliyet gösteren çay bahçesi de yeniden hizmete açılacak.
2007 yılına kadar tarihi Şifaiye Medresesi'nde faaliyet gösteren ve restorasyon çalışmaları nedeniyle işyerlerini boşaltmak zorunda kalan esnaflar, yaklaşık 7 yıllık bir aradan sonra tekrar eski işyerlerine kavuşmanın sevincini yaşıyor.
Yaz aylarına doğru Şifaiye Medresesi'nin eski canlılığını yeniden kazanacağına inandıklarını belirten Esnaflar, uzun bir aradan sonra tekrar tekrar burada faaliyet gösterecek oldukları için mutlu olduklarını belirtti.
İlk olarak 80'li yılların sonuna doğru el sanatları ile uğraşan esnaflara kiraya verilen Şifaiye Medresesi'ndeki dükkanlar, 2007 yılında alınan restorasyon kararı ile boşaltılmıştı. Vakıflar Bölge Müdürlüğü, büyük ölçüde tamamlanan restorasyon çalışmalarının ardından medresedeki 28 dükkân için 26 Aralık'ta ihaleye çıkmıştı.
Eski kiracıların öncelikli olduğu ihalenin ardından 2007 yılından önce medresede faaliyet gösteren esnaflar yeniden işyerlerine kavuştu. Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğü 15 Ocak'ta kiracılarla sözleşme imzaladı. Yeniden Şifaiye Medresesi'nde faaliyet gösterecek olan esnaflar ise işyerlerini hazırlamak için kolları sıvadı.
Bir taraftan yeni tezgâh yaptıran esnaflar, bir taraftan da eşyalarını medresedeki dükkanlara taşımaya başladı.

Sivas'ın Sesi
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesaj?n?z? De?i?tirme Yetkiniz Yok

BB Code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Açık

Hizli Erisim


WEZ Format +2. ?uan Saat: 21:27.


Powered by: vBulletin. Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Copyright © - Bütün Haklar Sivaslilar.net'e aittir.