PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gümüşdere'lilerin sohbet alanı.

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

resulbudak66
30.04.2008, 08:42
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])

resulbudak66
30.04.2008, 08:43

resulbudak66
30.04.2008, 08:44

resulbudak66
30.04.2008, 08:45

resulbudak66
30.04.2008, 08:51
merhabalar arkadaşlar bütün gümüşdereli arkadaşlara selamlarımı iletirim belki uzakta olup çoktandır köyü görmeyenler vardır onun için bu resimleri yükledim bizim köyümüz baharın böyle güzel olur görmeklazım daha cok resim var onlarıda aktaracam herkese saygı ve sevgilerimi sunuyorum kendinize iyibakın bu resimler benden size emanet olsun selamlar.

abdullah58
30.04.2008, 11:39
EVET REIS BOZTAS HAMAMININ ALTINDAKI ÖZKANLAR APT
BIZIMDI ORDA DURDUK
TABIKI 1978 DE SIVASTAN AYRILDIM AMA O AYRILIS-2008 OLDU DAHA TEMELLI DÖNEMEDIK
BABAM VE AMCAMLAR DÖNDÜLER BIZ KALDIK BURADA
COCUKLAR BÜYÜDÜ OKULA GIDIYORLAR DERKEN KALDIK ALMANYADA -ALLAH HAYIRLISINI VERSIN
ALMANYADAN DÖNMEK-ALMANYAYA GELMEKTEN DAHA ZOR -RESI -INANA BANA
BEYPIANRLI 58

dark_yamtar58
30.04.2008, 11:52
EVET REIS BOZTAS HAMAMININ ALTINDAKI ÖZKANLAR APT
BIZIMDI ORDA DURDUK
TABIKI 1978 DE SIVASTAN AYRILDIM AMA O AYRILIS-2008 OLDU DAHA TEMELLI DÖNEMEDIK
BABAM VE AMCAMLAR DÖNDÜLER BIZ KALDIK BURADA
COCUKLAR BÜYÜDÜ OKULA GIDIYORLAR DERKEN KALDIK ALMANYADA -ALLAH HAYIRLISINI VERSIN
ALMANYADAN DÖNMEK-ALMANYAYA GELMEKTEN DAHA ZOR -RESI -INANA BANA
BEYPIANRLI 58

1978 lerde Hamamın yanın da Bakkal gazi vardı tanırmısın küçük bir dükkan dı.Onun yanında Berber şükrü gilin evi yanındada biz kalıyorduk.Özkan Apartmanında da bizim köylü vardı her halde.

alisayan
30.04.2008, 13:37
teşekür ederim resul cugum hele helede uvacıgın resim leri icin allah razıolsun

resulbudak66
30.04.2008, 14:20
canım ovacık benim yarı köyüm sayılır rica ederim ne demek ben teşekkür ederim saygılar devamı var

resulbudak66
30.04.2008, 14:22
daha senin evin resimleeride var onlarıda aktaracam senin de var hepsini aktaracam merak etme iboğ dayımın bile var onlarıda atacam sen merak etme bekle

alisayan
30.04.2008, 14:35
Benim daldal'la şahsi bir sorunum yok, onun telefonu ve adresi de bende mevcuttur ayrıca bu forumda bu eleştiriyi benden önce yapması gerekenler vardı.onlar kendilerini bilirler...

senin her kesle sorunun var besbeli amama cesaretin yok herkesin sorunu seni ilgilendirmez heryere burnunu sokma her kes sorunu birşekil de haleder sen kimi sever sen sende onun resim lerini koy tamamı burhan cıgım

merderli
30.04.2008, 14:39
Şu daldal'ın resimlerini koyarak artık forumu kirletmeyin.Onun nasıl biri olduğunu ondan bilet almayanlara sorun.Eşine çocuklarına ihanet eden adamların bu forumda ne adı geçmelidir,ne de resimleri konmalıdır...!

Sayın Burhan kardeşim senin kim olduğunu bilmiyoruz şu anda daldal dediğimiz kişi yanımda sizin yazmış olduğunuz yazıyı okuyor. Ancak siz kimliğinizi saklıyorsunuz; Daldal diyorki sitede olmayan birisi hakkında beyanda bulunmanızı kınıyor, ben birirlerine birşeyler yaptım doğru acaba sizedemi bir şey yaptım bir k..... acınızmı var yoksa kimliğini açıkla benim adresim belli benimde Çevreme ve Gümüşdere Beldesine neler yaptığımı beni tanıyanlar iyi bilirler. Ben kimseye kötülük yapmadım ama sizi çıkartamadım delikanlı isen kimliğini açıkla kimliğini açıklamayaıp bu siteden yazanlar etek giysin. İbrahim DÜNDAR Metro Dikilitaş yazahanesi

merderli
30.04.2008, 14:42
senin her kesle sorunun var besbeli amama cesaretin yok herkesin sorunu seni ilgilendirmez heryere burnunu sokma her kes sorunu birşekil de haleder sen kimi sever sen sende onun resim lerini koy tamamı burhan cıgım

Ali SAYAN Daldal Başkan diyorki Kayınçama teşekkür ediyorum her zaman yanımda her zman gönlümdesin Ali ciğim tebrik ediyorum Söğüt yaprağını sele vermez bu Atasözünü birdaha yere düşürmedin helal sana İbrahim DÜNDAR

alisayan
30.04.2008, 14:48
Şu daldal'ın resimlerini koyarak artık forumu kirletmeyin.Onun nasıl biri olduğunu ondan bilet almayanlara sorun.Eşine çocuklarına ihanet eden adamların bu forumda ne adı geçmelidir,ne de resimleri konmalıdır...!

ken dini tanıt mıyorsunki sen daldal dan iyimisin kötümüsün nerden bilelim mesela kime soralım bir isim ver kim bilet almıyor isim ver cok komiksin be burhancım

alisayan
30.04.2008, 14:55
ben teşekür ederim başkanım yani daldal başkan her zaman arkan dayım iyi günde kötügün de

aozdemir
30.04.2008, 15:29
bir yeri seven, orayı sevdiğini yaptığı icraatlarıyla gösterir.

mehmetacik58
30.04.2008, 15:51
ken dini tanıt mıyorsunki sen daldal dan iyimisin kötümüsün nerden bilelim mesela kime soralım bir isim ver kim bilet almıyor isim ver cok komiksin be burhancım

leyleğin ömrü lak lak ile geçermiş senin ömründe böyle geçecek demekki

dark_yamtar58
30.04.2008, 15:59
daha senin evin resimleeride var onlarıda aktaracam senin de var hepsini aktaracam merak etme iboğ dayımın bile var onlarıda atacam sen merak etme bekle

Resul bu ne sürat kardeşim döktürmüşsün be helal olsun sana işte bu"""seni burda bu şekilde dedikodudan uzak yapıcı bir şekilde görmek istiyorum....Gerçi bazı karagözler beni bu köylü olarak görmüyor.Elinden bira şişesini bırakmayanlar bana sarhoş diyo ama bilemiyorum kararı sitedeki tanımadım,tanıdığım insanlar veriyor işte.Sen bildiğin yolda devam et Resu böyle çok iyisin........................ ..

aozdemir
30.04.2008, 16:28
mehmet hocam, geçenki bilgi yarışmasında bizim köy kurayla ikinci olmuş. neden yedek sorular sormadılar ki?

kınasoglu
30.04.2008, 16:57
ya ahmet hocam vali bey sorulmasını istedi ama 7 tane yedek soru soruldu cocuklar her ikisi bildi valibey ikiside birinci dedi kura cekin dedi öyel kaldı ama başarı büyük
bu dördüncü biz hiç finale kalmamıştık ilk 4 girdik birinciliği kurayla kaybeytik sayın valimiz cocukların cok başarılı oldunu gereken desdeyin yapcanı sözünü verderdi

kınasoglu
30.04.2008, 17:13
Resul bu ne sürat kardeşim döktürmüşsün be helal olsun sana işte bu"""seni burda bu şekilde dedikodudan uzak yapıcı bir şekilde görmek istiyorum....Gerçi bazı karagözler beni bu köylü olarak görmüyor.Elinden bira şişesini bırakmayanlar bana sarhoş diyo ama bilemiyorum kararı sitedeki tanımadım,tanıdığım insanlar veriyor işte.Sen bildiğin yolda devam et Resu böyle çok iyisin........................ ..

biz içmesini gezmesini iyi bilenleriz birilerini sitede las etmeye calışıp hakaret etirmeyiz biz seni iyi biliriziz ama senle mahtap olmak ayrı bir hata senide tanırlar bizide siteyi tırnaklamadan başka işin olmaz sorun varsa biz burdayız bırak bu işleri hep yaytın ne kazandın benim bildim adapazarını kazandın şunki başka kazanamasın senin şehroş oldunu bizlerdeyi tüm sivas bilir kactın şunki sivas seni bilirdi o yüzden kactın gelmeyde hayel etme seni kekleyenler var yazmatım diyorum ben mejbur bırakırsın

kınasoglu
30.04.2008, 17:20
Sayın Burhan kardeşim senin kim olduğunu bilmiyoruz şu anda daldal dediğimiz kişi yanımda sizin yazmış olduğunuz yazıyı okuyor. Ancak siz kimliğinizi saklıyorsunuz; Daldal diyorki sitede olmayan birisi hakkında beyanda bulunmanızı kınıyor, ben birirlerine birşeyler yaptım doğru acaba sizedemi bir şey yaptım bir k..... acınızmı var yoksa kimliğini açıkla benim adresim belli benimde Çevreme ve Gümüşdere Beldesine neler yaptığımı beni tanıyanlar iyi bilirler. Ben kimseye kötülük yapmadım ama sizi çıkartamadım delikanlı isen kimliğini açıkla kimliğini açıklamayaıp bu siteden yazanlar etek giysin. İbrahim DÜNDAR Metro Dikilitaş yazahanesi

ya başkan ben tanımam burhan kardeş kimse siteye giremiyen birinin yeyakendini cıkıp ben buyum diyemiyen biri sizemi düştü kim oraya koyduysa bırakın o kişi konuşsun sen kendini cık anlat bende karşıyım daldalı severim ama birileri bizlerin daldalı sevmedimizi sanarak adamı siteye koyar biri cıkar hakaret eder bu iş bizi aşar başkan akılı ol daldala biz hep beraberiz sivası terk edenler düşünsün ağzı olan konuşur biz işimize bakalım

kınasoglu
30.04.2008, 17:23
merhabalar arkadaşlar bütün gümüşdereli arkadaşlara selamlarımı iletirim belki uzakta olup çoktandır köyü görmeyenler vardır onun için bu resimleri yükledim bizim köyümüz baharın böyle güzel olur görmeklazım daha cok resim var onlarıda aktaracam herkese saygı ve sevgilerimi sunuyorum kendinize iyibakın bu resimler benden size emanet olsun selamlar.

teşekür resul kardeş bizler hep yapıcı olmalızız bizlere bu yakışır

kınasoglu
30.04.2008, 17:27
arkadaşlar gümüşdere beldesinde akp birinci parti cıktı bende oy verdim türkye akp yi kabulendi birileri cıkıp siyaset yapar ama o iş biti gümüşdere uyandı artık bu işler boş işbırakın siyaseti sohbet güzel

abdussvs
30.04.2008, 19:28
Adıslılar hepinize iyi akşamlar, selamlar. Resul Abinin yüklediği resimlerde taktire şayan doğrusu, teşekkürler...

burhan
30.04.2008, 20:40
Bir kere kendini gizlemek etek giymeyi gerektirmez,malum işlerle ugraşmak etek giymeyi gerektirir.

WåñTêd_øØ7
30.04.2008, 21:39
Sevgili arkadaşlarım buraya kesinlikle yazı yazmayalım yazı yazarak bu sayfayı şişirmeyelim.Herkes elinden geldiğince buraya Köyümüzün ve köylülerimizin resaimlarini yüklemeye gayret etsin.

benım bu konuyu acmamda bas sebeb oydu

oraya ekleyınce gumusdere resımı gormek ıcın 172 sayfaya bakmak zor olacak hemsolarımız ıcın :=)

arif_22
01.05.2008, 04:22
Resul Bey Gerçekten çok güzel fotoraflar Çok Teşekkür ederim...

mehmetacik58
01.05.2008, 08:33
mehmet hocam, geçenki bilgi yarışmasında bizim köy kurayla ikinci olmuş. neden yedek sorular sormadılar ki?

Ahmet hocam 15 asıl 10 yedek soru soruldu jürinin elinde soru kalmadaı kura çekimi mecburen yapıldı.zaten şartnameye göre 5 yedek sorudan sonra kura çekimi vardı biz 10 soruya çıkarttık eşitlik bozulmadı

aozdemir
01.05.2008, 08:47
ben böyle yarışma görmemiştim. 10 yedek soruda nasıl eşitlik bozulmamış. ya yedek sorular kolaydı, ya da öğrenciler çok iyi.

mehmetacik58
01.05.2008, 09:02
ben böyle yarışma görmemiştim. 10 yedek soruda nasıl eşitlik bozulmamış. ya yedek sorular kolaydı, ya da öğrenciler çok iyi.

hocam bu yarışmayı 4 yıldır yapıyorum bu seneki yarışma gerçekten çok çekişmeli ve kaliteli geçti çeltek eleme gruplarında 10 soruda 10 doğru cevap verdi,gümüşdere elemelerde 10 da 6 doğru cevap vermişti.
Gümüşdere ilkkez böyle başarılı bir yarışma çıkardı.Çeltek geçen yıl yedek sorularda birinciliği kaybetmişti.Yani Çeltek daha birikimli bu konuda

mehmetacik58
01.05.2008, 09:41
GÜMÜŞDERE İLKÖĞRETİM OKULU BAHÇESİ 23 NİSAN KUTLAMALARINDA HALAY ÇEKEN ÖĞRENCİLERİMİZ
By mehmetacik58 ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])

mehmetacik58
01.05.2008, 09:43
BUDA GELECEKTE ADISTAN YETİŞMİŞ EN BÜYÜK ÇİĞ KÖFTE USTASI OLACAK OLAN ABDULLAH FATİH AÇIK

mehmetacik58
01.05.2008, 09:50
SİZE DİKİLİTAŞTAN BİR KIŞ MANZARASI

mehmetacik58
01.05.2008, 09:58
dikilitaşdan kış manzarası

mehmetacik58
01.05.2008, 10:01
GÜMÜŞDEREDE 23 NİSAN KUTLAMALARI FOLKLOR EKİBİ

mehmetacik58
01.05.2008, 10:03
ADISLI ÜNLÜ ÇİĞ KÖFTE USTASI ABDULLAH FATİH AÇIK

mehmetacik58
01.05.2008, 10:08
selam kanunsuz.
kim lerden olduğunu bilmiyorum ama,hernekadar seni tanımasamda ,sende beni tanımıyon gerçi,aynı köylüyüz.köyümden manzaralar gördüm sayende ,sağolasın.
ellerine sağlık.biraz merak et bakalım.beni.yada tanımak için msn yaz bana kanunsuz wanted.ufak bir tüyo sana, adıslı ağömerin torunu memeti çok iyi tanırım.sende tanıyon herhal.

PADİŞAHIN OĞLU AHMET NASILSIN CANIM SEN BENİ TANIDINMI BEN SENİ İYİ TANIYORUM BURDAN YAZMA SOHBET ALANI VAR O SAYFAYA YAZ

aozdemir
01.05.2008, 10:47
güzel resimler hocam, teşekkürler.

dobradobra
01.05.2008, 11:04
ERKADAŞLAR RESİMLER BEN SİTEYE YENİ GİRDİM RESİMLER İLGİMİ ÇEKTİ ŞÖYLE BİR İNCELEDİM ÖZELLİKLE ŞENLİK RESİMLERİNİ İNCELEDİM O ŞENLİK YANILMIYORSAM MERDER İLE YAPILACAKTI O GÜN 3 KURUŞA DERNEĞİ SATANLAR ,BUGÜN DERNEK YÖNETİMİNE GİRMİŞLER HATTA BAŞ AKTÖR DERNEK BAŞKANI OLMUŞ HELAL OLSUN

dobradobra
01.05.2008, 11:08
DİĞER RESİMLERİ GÖNDEREN ARKADAŞLARIN ELLERİNE SAĞLIK

dobradobra
01.05.2008, 11:09
ADISLI ÜNLÜ ÇİĞ KÖFTE USTASI ABDULLAH FATİH AÇIK

DERNEKTE ÇİĞ KÖFTE PARTİLERİNDE KÖFTELERİ BU USTAMI YAPIYOR

dobradobra
01.05.2008, 11:15
RESİMLER GÜZELMİŞ GÖNDERENLERİN ELİNE SEĞLIK

alisayan
01.05.2008, 12:04
Bir kere kendini gizlemek etek giymeyi gerektirmez,malum işlerle ugraşmak etek giymeyi gerektirir.

bu sitede malum işlerle ugraşan tek senvarsın cünki adın şanın beli deyil kim oldugun beli deyil sein dürüs oldugunu nerden bilelim

alisayan
01.05.2008, 12:11
leyleğin ömrü lak lak ile geçermiş senin ömründe böyle geçecek demekki

hocam daldalın resimini siteye koyan sensin yaptıgın işe sahip cıkmıyon o nedemek oluyu leylegin ömrü laklak ile gecmiş yaptıgınız işin arkasında durun
ayıp oluyu

mehmetacik58
01.05.2008, 12:11
bu sitede malum işlerle ugraşan tek senvarsın cünki adın şanın beli deyil kim oldugun beli deyil sein dürüs oldugunu nerden bilelim

seviyeyi bozmayalım ali bey malum iş ney

alisayan
01.05.2008, 12:15
sen burhan denen arkadaşının yazdıklarını okumu yosun hocam 166 sayfada oku ona göre yaz

alisayan
01.05.2008, 12:20
hocam burhana yazdıgım şeylerden neden rahat sız oluyosun onu anamış deyilim tanıyosun her halde onun yazdıklarını okumuyomusun busitede sade benim yazdıgımımı okuyon

alisayan
01.05.2008, 12:33
hadi sene hocam seni bekliyom hicbir acıklama yapmadın tutul dun kaldın

h€r$€ybo$
01.05.2008, 13:19
gümüşderelilerin sohbet alanı ama anlaşılan benim sohbet edeceğim kız yok

h€r$€ybo$
01.05.2008, 13:20
gerçi benim yaştada kimse yok BENDE ADISLIYIM

h€r$€ybo$
01.05.2008, 13:36
iyiymiş bildiğimiz şeyler zaten

h€r$€ybo$
01.05.2008, 13:48
resimler iyi de o şenlik taa ne zamandı ya

alisayan
01.05.2008, 13:49
hoşgeldin seva geldin kimlerdensin adısta

mehmetacik58
01.05.2008, 13:51
aliciğim kasap ve deri olayını bilirsen olay çözülür

h€r$€ybo$
01.05.2008, 13:52
dikilitaşın kış manzarasıda süpermiş haaaa

ne manzara beeee:)

h€r$€ybo$
01.05.2008, 14:00
amca beni boşverinde siz kimlerdensiniz????

alisayan
01.05.2008, 14:10
amca beni boşverinde siz kimlerdensiniz????

benim adım soyadım yazıyı tanımasan neyapıyım

h€r$€ybo$
01.05.2008, 14:14
evet tanımıyorum neyse önemli değil zaten

resulbudak66
01.05.2008, 14:30
güzel resimler hocam teşekkürler

resulbudak66
01.05.2008, 14:31
ya bu sitede nedense herkez ali hocaynan uğraşıyor dilimi uzun nedir anlamadım gitti ben bişey söylemeye korkuyırum çarpar marpar neme lazım

alisayan
01.05.2008, 15:00
ya bu sitede nedense herkez ali hocaynan uğraşıyor dilimi uzun nedir anlamadım gitti ben bişey söylemeye korkuyırum çarpar marpar neme lazım

dilimiz uzunda kine dedik gülüm onarda kuyruk acısı var sen anamasın oişlerden

dark_yamtar58
01.05.2008, 15:03
hayırlı günler arkadaşlar Yıldız Dağı hakkında bildğiniz öykü,hikaye tarihi yazı ne varsa Yıldızdağına Özlem sayfasına yazarsanız sevinirim.

mehmetacik58
01.05.2008, 15:05
HERKESE EYİ EYİ ÇOK EYİ AKŞAMLAR ALİ OLMASA BU FORUMUN HİÇ TADI TUZU OLMAZ DİLİ BİRAZ UZUN AMA İDARE EDECEĞİZ ARTIK BEN O KERATAYI AZDA OLSA SEVİYOM

alisayan
01.05.2008, 15:11

dilimiz uzunda sana nezararım var d** kimenededik kimene yaptık tabiki rahat sızolanlar var okadarda olacak

mehmetacik58
02.05.2008, 08:03
26 NİSAN 2008 TARİHİNDE YAPILAN VE GÜMÜŞDERENİN İKİNCİ OLDUĞU BİLGİ YARIŞMASINDAN KESİTLER

mehmetacik58
02.05.2008, 08:05

mehmetacik58
02.05.2008, 08:10
İŞTE İKİNCİ OLARAK BÜYÜK GURU YAŞATAN YARIŞMACILAR

abdussvs
02.05.2008, 08:13
Bütün Adıslı Hemşerilerime Hayırlı Cumalar, Hayırlı İşler...

mehmetacik58
02.05.2008, 08:14
26 NİSAN 2008 TARİHİNDE YAPILAN BİLGİ YARIŞMAS

aozdemir
02.05.2008, 08:16
herkese hayırlı cumalar...............

aozdemir
02.05.2008, 08:16
mehmet hocam resimler için teşekkürler.

mehmetacik58
02.05.2008, 08:18
HERKESE HAYIRLI HELALİNDEN BOL KAZANÇLI MUTLU VE SAĞLIKLI BİR CUMA DİLİYORUM

mehmetacik58
02.05.2008, 08:19
AHMET HOCAM ELİMDEN GELDİĞİ KADAIYLA BİŞEYLER YAPMAYA ÇALIŞIYORUM

mehmetacik58
02.05.2008, 08:33
PROTOKOL. VALİ VEYSEL DALMAZ, BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI ERDOĞAN TUNÇ, MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ALİ TANER MURAT, ESKİ BAŞKAN BURHANETTİN KURU, ŞEH.AİLELERİ DER. BAŞ. MUSTAFA HIZAL, ŞÖFORLER ODASI BAŞ. MUSTAFA TOY, GÜMÜŞDERE BEL. BAŞ. HALİL SELVİ, KURTLAPA BEL. BAŞ.ALİ COŞKUN,YILDIZ BEL.BAŞ.AHMET ÖMER ÇAKMAK, YAKUPOĞLAN BEL.BAŞ.AHMET AKTAŞ VE MERDER BAŞKANI ORHAN ÖZDEMİR

aozdemir
02.05.2008, 08:37
mehmet hocam bu bölümdeki en faydalı kişi sensin bence. teşekkür ederim.

mehmetacik58
02.05.2008, 08:40
[[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
By mehmetacik58 ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])[/URL]

mehmetacik58
02.05.2008, 08:40
[[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
By mehmetacik58 ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])[/URL]

mehmetacik58
02.05.2008, 08:47

aozdemir
02.05.2008, 10:01
mehmet hocam bu yarışma nerede yapılmıştı.

mehmetacik58
02.05.2008, 12:25
mehmet hocam bu yarışma nerede yapılmıştı.

ahmetciğim yarışma kız meslek lisesinin konferans salonunda yapıldı

mehmetacik58
02.05.2008, 14:37
Bir arkadaşın değerini anlamak için, yalnız kalmayı beklemeyin

Öğütleri hatırlamak için, düşmeyi beklemeyin...

Özür dilemek için diğerinin acı çekmesini beklemeyin...

TÜRK AHLAKI
"Türklerden daha faziletli
bir toplum görmedim.
Oyuna ve eğlenceye
vakitleri yoktur. (...)

Yemeklerini çabuk ve
konuşmaksızın yerler.
Yemek isteyen kim varsa;
tanıdık,
yabancı ayrılmaz,
sofraya çağrılır. (...)

"Türklerden daha faziletli
bir toplum görmedim.
Oyuna ve eğlenceye
vakitleri yoktur. (...)

Yemeklerini çabuk ve
konuşmaksızın yerler.
Yemek isteyen kim varsa;
tanıdık,
yabancı ayrılmaz,
sofraya çağrılır. (...)

Askerler dahil
şehirde silah taşımak yasaktır.

Düello bilmezler;
dövüşmeyi medenî terbiyeden
mahrumiyet sayarlar.

Arada kavga edenler çıkar;
fakat kavgayı devam ettirmeleri
mümkün değildir;
ilk görenler
derhal müdahale
edip sustururlar.

HERKESE İYİ TATİLLER PAZARTESİ GÜNÜNE KADAR BEN YOKUM SİZLERE İYİ MUHABBETTLER DİLİYORUM

deli bilal
02.05.2008, 19:30
reisimin ğüzel kylüleri hepinize sevği selamlar

abdussvs
03.05.2008, 08:19
Bütün Gümüşdereye güzel haftasonları...

doganay
03.05.2008, 10:39
Arkadaşlar merhaba;

Sivas ve Sivaslılar için projeler geliştirmek isitiyoruz. Bu nedenle fikirlerinizi aşağıda link vereceğim foruma bekliyorum. Katılımlarınızı bekliyorum.

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Saygılarımla

SİVAS VE SİVASLILAR ÇİN PROJE YAPALIM

settar58
05.05.2008, 20:50
Herkese selamlar iyi akşamlar bilgisayarım arızalı olduğu için uzun zamandır siteye giremiyorum bir süre daha siteden ayrı kalacağım.faruk abi ben mayıs ta istanbuldaydım taksim meydanındaydım görüşmek nasip olmadı.Herkese saygılar görüşenedek hoşçakalın.

settar58
05.05.2008, 20:57
İŞTE İKİNCİ OLARAK BÜYÜK GURU YAŞATAN YARIŞMACILAR

İlkokul 4. ve 5. sınıfta olmak üzere 2 defada ben katılmıştım yarışmaya gümüşdere ilköğretim okulu adına.

alisayan
05.05.2008, 21:15
merhaba setarım iyi akşamlar canım tayinin beli oldumu

settar58
05.05.2008, 21:54
merhaba setarım iyi akşamlar canım tayinin beli oldumu

Merhaba ali amca daha belli değil haziran 1 ile 15 i arası belli olur büyük ihtimalle.

özdemir
06.05.2008, 09:17
Herkese hayırlı günler adıslılar

resulbudak66
06.05.2008, 11:51

resulbudak66
06.05.2008, 11:53

resulbudak66
06.05.2008, 11:55

resulbudak66
06.05.2008, 11:56

resulbudak66
06.05.2008, 11:58

resulbudak66
06.05.2008, 11:59

resulbudak66
06.05.2008, 12:03

resulbudak66
06.05.2008, 12:04

resulbudak66
06.05.2008, 12:06

resulbudak66
06.05.2008, 12:07

resulbudak66
06.05.2008, 12:09

resulbudak66
06.05.2008, 12:11

resulbudak66
06.05.2008, 12:12
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] 75.jpg ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])

resulbudak66
06.05.2008, 12:14

resulbudak66
06.05.2008, 12:39
bütün gümüşdereli arkadaşlara selamlar ben böyle bazen eserim

settar58
06.05.2008, 19:11
bütün gümüşdereli arkadaşlara selamlar ben böyle bazen eserim

Resimler için teşekkürler resul abi daha fazla resim bekliyoruz.herkese selamlar saygılar.

abdussvs
06.05.2008, 20:18
Herkese selamlar iyi akşamlar bilgisayarım arızalı olduğu için uzun zamandır siteye giremiyorum bir süre daha siteden ayrı kalacağım.faruk abi ben mayıs ta istanbuldaydım taksim meydanındaydım görüşmek nasip olmadı.Herkese saygılar görüşenedek hoşçakalın.

Devrem sağlık olsun nasipse başka bir yerde olur. Tokat çıkacakmı tayinde...

settar58
06.05.2008, 20:34
Devrem sağlık olsun nasipse başka bir yerde olur. Tokat çıkacakmı tayinde...

Nasipse inşallah abi sen napıyon tayin varmı.

yiğidoturan
06.05.2008, 20:46
selam herkese hayırlı akşamlar 20 gündür uzak kaldım siteden

yiğidoturan
06.05.2008, 20:47
helal olsun resul durup durup döktürüyorsun ellerine sağlık

abdussvs
08.05.2008, 08:13
Nasipse inşallah abi sen napıyon tayin varmı.

Yok Yiğidim inşallah bir sene daha buradayım düzenimiz yeni oturdu...

resulbudak66
08.05.2008, 08:14
bütün arkadaşlara selamlar neyapaalım kardeş artık burda yani sitede bile kavga etmekten usandım bi havayı dağıtayım istedim ben teşekkür ederim böyle fırsatımız oldukca bişeyler yapmaya çalışacağız ama iyi şeyler herkese saygılar

mehmetacik58
08.05.2008, 09:04
TÜM GÜMÜŞDERELİ VE GÜMÜŞDERE DOSTU ARKADAŞLARA SAYGI VE SELAMLARIMI SUNARIM.ÇALIŞMALARINDA BAŞARILAR DİLERİM

mehmetacik58
08.05.2008, 09:26

mehmetacik58
08.05.2008, 09:37
MERDER BİLGİ YARIŞMASINDA İKİNCİ OLAN GÜMÜŞDERE İLKÖĞRETİM OKULU YUKARIDA VE YARIŞMADAN ÇEŞİTLİ KARELER

mehmetacik58
08.05.2008, 09:44

mehmetacik58
08.05.2008, 09:48

mehmetacik58
08.05.2008, 10:01
By [URL=[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

mehmetacik58
08.05.2008, 10:07
By [URL=[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]]mehmetacik58

abdussvs
09.05.2008, 04:30
Bütün Adıslı hemşerilerime hayırlı cumalar dilerim...

aozdemir
09.05.2008, 08:02
tüm hemşehrilerime hayırlı cumalar diliyorum.

mehmetacik58
09.05.2008, 08:22
TÜM DOSTLARIMA , HELALİNDEN BOL KAZANÇLAR, SAĞLIKLI, MUTLU VEDE UMUTLU BİR CUMA DİLİYORUM

özdemir
09.05.2008, 09:09
hayırlı sabahlar
cümleten hayırlı cumalar

dark_yamtar58
09.05.2008, 09:48
Hayırlı Cumalar hemşerilerim.......Sevgili Ali hocam Hayırlı Cumaların olsun dualarında bizleride unutma.Allaha emanet ol.

mehmetacik58
09.05.2008, 10:20
dark yamtar kardeş nerelerdesin kayıpsın yaramaz bir durum yoktur inşallah

dark_yamtar58
09.05.2008, 10:38
dark yamtar kardeş nerelerdesin kayıpsın yaramaz bir durum yoktur inşallah

Teşekkürler hocam Allah razı ol.Biz herzaman burdayız kaybolma söz konusu değil birşey olsa inan ilk duyanlardan biride sen olursun.
Ben devamlı seni ve köylülerimi izliyorum yazılarına teşekkür atıyorum görmüyormusun.Fazlada yazıp da şişirme yapmak istemiyorum.Bide yaz geldi devamlı arazideyim.Mehmet hocam ilgine alakana çok teşekkür ederim.Allah yardımcın olsun güzel şeyler yapıyorsun bildiğin yolda git.Selamlar.

settar58
09.05.2008, 10:59
Herkese hayırlı günler hayırlı cumalar.

mehmetacik58
09.05.2008, 13:34
SETTAR CANIM NASILSIN NE VAR NE YOK HİÇ PAS VERMİYORSUN

yiğidoturan
09.05.2008, 19:45
HAYIRLI AKŞAMLAR SEVGİLİ HEMŞEHRİLERİM

özdemir
09.05.2008, 19:51
hayırlı akşamlar cümleten
nasılsınız köyümüzün güzel insanları

WåñTêd_øØ7
09.05.2008, 20:06
hayırlı akşamlar cümleten
nasılsınız köyümüzün güzel insanları

saollasın herkese hayırlı aksamlar :) bız ıyıyız senı sormalı cogul konustum ama :) ben ıyım :)

yiğidoturan
09.05.2008, 21:02
HELAL OLSUN BU GECE YALNIZ BIRAKTINIZ BENİ KİMSELER YOK ORTADA

burhan
09.05.2008, 21:37
Müslümanlar neden böyle perisan?
Sebebini sorup ariyor muyuz?
Bence bu isin sebebi müslüman.
Acaba farkina variyor muyuz?

Müslümanlik çünkü adimiz bizim.
Adimiz gibi mi tadimiz bizim?
Eksik mi dedimiz, kodumuz bizim?
Fitnesiz, fesatsiz duruyor muyuz?

Islamin sarti bes, Imanin alti,
Diyerek isleriz her türlü halti.
Aklimiza gelmez topragin alti.
Emaneti saglam koruyor muyuz?

Esiri olmusuz malin, servetin,
Zinanin, sehvetin, koyu giybetin,
Vatanin, milletin, dinin devletin,
En ufak işine yariyor muyuz?

Bu devirde kimin kötü hali var?
Simdi itin bile özel yali var.
Hepimizin iyi kötü mali var.
Fitreyi, zekati veriyor muyuz?

Birbirine düsman zengin ile fakir,
Birinde hamd eksik, birinde sükür,
Hepinizde ayri degisik fikir,
Birlikte üç adim yürüyor muyuz?

Elin gözünde ki çöpleri tek, tek,
Görüp gösteririz kaçirmayiz pek
Kendi gözümüzde mertek var mertek.
Biz bizdeki suçu görüyor muyuz?

Neyi ögreniyor, neyi duyuyor
Karni evde, beyni nerde doyuyor
Oglumuz, kizimiz, nasil büyüyor,
Üstüne kol kanat geriyor muyuz?

Kitabimiz Kur’an ilim kokuyor,
Kaç müslüman günde açip okuyor?
Okuyan da iste öyle okuyor.
Mânasina kafa yoruyor muyuz?

Mademki her nefis Hakk’tan hediye,
Dünya için hakki unutmak niye,
Bugün Allah için ne yaptim diye,
Aksam kendimize soruyor muyuz?

ARIF olan ham laf ezmez gardasim,
Bir destanla bu dert bitmez gardasim,
Müslümanim demek yetmez gardasim,
Müslümanca hayat sürüyor muyuz?

dark_yamtar58
09.05.2008, 21:49
HELAL OLSUN BU GECE YALNIZ BIRAKTINIZ BENİ KİMSELER YOK ORTADA

Hadi ya kimseler yokmuş biz burdayıız arkadaş....................... .............................. ........................

altuntas58
09.05.2008, 21:56
İyi geceler gümüş dereli kadeşlerim hepinize selamlar saygılar

ersoy_34
10.05.2008, 00:23
dark abi nerelerdesin görüşemiyoruz sana işim düştü abiba bana yazarsan sevinirim

abdullah58
10.05.2008, 01:56
ÖZELLIKLE SEVGILI DARK KARDESIM

dark_yamtar58
10.05.2008, 18:46
dark abi nerelerdesin görüşemiyoruz sana işim düştü abiba bana yazarsan sevinirim

Ersoy kardeşim ben burdayım ya işin düşünce sadece bir mesaj çek yeter.Selamlar.

58memo
10.05.2008, 18:47
EEE gümüsdereliler ne var ne yok nerdesiniz bakiyim ?

dark_yamtar58
10.05.2008, 18:47
ÖZELLIKLE SEVGILI DARK KARDESIM

Apo kardeşim sana ve bütün gurbetçi hemşerilerime selamlar,Havalar ısındı artık evde fazla kalmadığımdan yazamıyorum.Her hengi bir durumda mesaj atın yeter.

dark_yamtar58
10.05.2008, 18:48
EEE gümüsdereliler ne var ne yok nerdesiniz bakiyim ?

Memo yeğenim sana ve Almanyadaki bütün hemşerilerime selamlar....................

dark_yamtar58
10.05.2008, 18:50

Selamlar Mehmet abi bütün Gümüşderelilerdende sana selamlar sevgiler allah her işinde senin yanında olsun........................

58memo
10.05.2008, 18:50
Memo yeğenim sana ve Almanyadaki bütün hemşerilerime selamlar....................

Soulda abi ben almanyada deil Danimarkada kaliyorum. bütün sivaslilara selamlar ve saygilar.

dark_yamtar58
10.05.2008, 19:00
Soulda abi ben almanyada deil Danimarkada kaliyorum. bütün sivaslilara selamlar ve saygilar.

Farkeder mi Memo ha almanya ha danimarka.İkiside gurbet ben ehtiyarım o kadar yanlışlık yapıcam özür dilerim.

58memo
10.05.2008, 19:03
Yok özür dilemene gerek yok yanlis anlasinmasin diye, Eee bekir abi sen turkiyenin neresindensin ?

dark_yamtar58
10.05.2008, 19:06
Yok özür dilemene gerek yok yanlis anlasinmasin diye, Eee bekir abi sen turkiyenin neresindensin ?

Ben şu anda Sakaryadayım memo kardeş........................ ..................

berat.demir
10.05.2008, 19:09
arkadaşlar mini sohbet niye kapandı

58memo
10.05.2008, 19:11
TMm bekir abi benimde orda adapazinra akrabam var bütün sakaryadakilere slmlarlar

dark_yamtar58
10.05.2008, 19:12
arkadaşlar mini sohbet niye kapandı

Sohbet etmek isteyen hemşerilerimize sayfamızda açık yüreimizde.Başım üstüne hemşerim nedemek aç bir mini sohbet devamı gelir.

berat.demir
10.05.2008, 19:16
Sohbet etmek isteyen hemşerilerimize sayfamızda açık yüreimizde.Başım üstüne hemşerim nedemek aç bir mini sohbet devamı gelir.

ya şu anasayfadaki mini sohbet alanı vardı ya niye kapandı orası

dark_yamtar58
10.05.2008, 19:17
ya şu anasayfadaki mini sohbet alanı vardı ya niye kapandı orası

Berat kardeşim onu site yönetimine soracaksın bizde senin gibi habersisiz...........

berat.demir
10.05.2008, 19:19
ya geçekten ne acayip bi olay. hep beraber söyleyelim geri getirsinler.

58memo
10.05.2008, 19:24
Bberat kardes bi konu actim orda ifadelerini yaza bilirsin.

berat.demir
10.05.2008, 19:32
memo konunun ismi ne acaba nerde

yiğidoturan
11.05.2008, 08:40
hayrılı sabahlar iyi tatilller tüm adıslı ve sivaslı hemşehrilerime

SONOSMANLI58
11.05.2008, 14:22
reisimin ğüzel kylüleri hepinize sevği selamlar

ya deli bilal nerelerdesin kayılara karıştın neden aramazsın arakadaş

yiğidoturan
12.05.2008, 17:54
dark yamtar 58 nerelerdesin be kardeşimmmmmmmm kayıplara kayboldunuz deli bilalle birlikte

settar58
12.05.2008, 18:46
SETTAR CANIM NASILSIN NE VAR NE YOK HİÇ PAS VERMİYORSUN

olurmu mehmet amca estağfirullah ne demek iyiyim amca sağol sen nasılsın.bilgisayarım bozuldu garantiye gitmişti bugün geldi pek giremiyordum siteye o yüzden fazla yazamadım herkese selamlar saygılar tüm site sakinlerine:) bol muhabbetler.

dark_yamtar58
12.05.2008, 19:11
hayrılı sabahlar iyi tatilller tüm adıslı ve sivaslı hemşehrilerime

Ya arkadaş adamlar sen Gümüşdereli değilsin bu siteye girmek sana düşmez diye beni tehdit ediyorlar ne yapayım bilmiyorum ki.Yerimiz yurdumuzda Gümüşderede ama neden böyle oluyor anlamadım.Turan sana birşey diyen yok herhalde.Hem burası Gümüşderelilerin sitesi değil ki Burası Sivaslılar Net e ait bir sayfa buraya herkes yazabilir değil mi.

yiğidoturan
12.05.2008, 19:12
settar hayırlı akşamlar yeğenim nasılsın ne var ne yok

yiğidoturan
12.05.2008, 19:13
arkadaş bu siteye herkese açık başımız üzerinde yeriniz var her zaman bekleriz

yiğidoturan
12.05.2008, 19:15
köyün aslını araştırırlarsa kim gümüşdereli kim değil ortaya çıkar burda kimsenin kimseyi gümüşderelisin veya değilsin diye yargılamaya hakkı yoktur

burhan
12.05.2008, 19:57
Bu Kanı Durdurun

Her taraf kan kan kan.. her taraf şehit yası
Ya bir ana ya bir dul ya yetim ağlaması
İşte bu Türkiye'nin bugünkü manzarası

Yetmez mi akan kanlar,yetmez mi sönen ocak?
Ya bu kanı durdurun, ya millet durduracak.

Devletin kaderini elinde tutan beyler
Şehitlerin ardından bol nutuk atan beyler
Artık lafı bırakın,yanıyor vatan beyler!

Bu yangını, vahşeti kim sona erdirecek?
Ya bu kanı durdurun, ya millet durduracak

Boş lafa doyduk beyler! Soyunuz söndü mü hiç? !
Hiç evlat verdiniz mi? Bağrınız yandı mı hiç? !
Askerdeki oğlunuz tabutta döndü mü hiç? !

Hiç acı çektiniz mi yürekler yardıracak?

Buna terör demeyin, diyene şaşıyoruz
Terör derken taa baştan hataya düşüyoruz
Ne terörü efendim, bir savaş yaşıyoruz

Savaş! Evet savaş bu PKK bir oyuncak.

Bu savaşı görmeyen gözleri suçluyoruz
Eşkiya, terör gibi sözleri suçluyoruz
Devleti değil amma sizleri suçluyoruz

Sizsiniz toparlayıp, derleyip, derdirecek.

Asker, polis, özel tim görevini biliyor.
Görevini bilmeyen geriye kim kalıyor?
Siyasiler aksaklık bütün sizden geliyor

Millet sizi takipte, takibi sürdürecek.

Özel timden bahsettik gitmeyelim uzağa
Mesela özel timi kimler aldı kızağa
Kim düşürdü devleti böyle adi tuzağa

Şimdi çıkıp kim bunu hayıra yorduracak

Saysam şimdi bitmez ki yaptığınız gafları
Pkk' ya çok özel çıkartılan afları
Kiminizin ağzında federasyon lafları

Bu laflar başınıza çok çorap ördürecek

İşte böyle hepiniz ayrı telden çalarsa
Polisin tuttuğunu mahkemeler salarsa
Mahkum ceza evini tünel açıp delerse

Bu yarayı başka kim saracak, sardıracak?

Demokratik çözümmüş, CMUK'muş,falan, filan
Demokratik yollarla savas mı olur ulan?
Artik lafi birakin plan yapilmis plan

El alem yurdumuza baska yurt kurduracak.
Ya bu kani durdurun, ya millet durduracak.

İki yol var efendim, iki yol tartilmalı:
Ya verip kurtulmalı, ya vurup kurtulmalı.
Hiç vatan verilir mi? bu vatan Türk'ün malı!

O zaman tek yol kaldı:hasmi olan vuracak.
Ya bu kani durdurun, ya millet durduracak.

Ne zaman ki kararlı, kesin bir yol izlenir
Tespit sağlam yapılır, yapılan da gizlenir
Çok sürmez bu çakallar bir ayda temizlenir

Ah ulan ah sizdeki fırsat bizde olacak...

Ne yapıyor bu itler? sınırı geçiyorlar,
Askerin yeri belli vuruyor, kaçıyorlar,
Girdikleri bir in var, göğe mi uçuyorlar?

Bulunmalı bunlara açılan kahpe kucak.

Kapatın o bölgeyi Allah kulu girmesin.
Ne yerli ne yabanci basın yayın görmesin.
Dizi gibi her akşam televizyon vermesin.

Gayet sessiz, sedasız, kazınsın köse bucak.

Aynı dilden konuşun PKK kalleşine,
Dağlarin zirvesinde tankın, topun işi ne?
Özel tim ve komondo takılsın bak peşine,

Ondan sonra görelim kim kimi kırdıracak.

Ama batı bozarmış ağzınızın tadını,
Bozmuş zaten bırakın şu batının adını,
Yahu vatan gidiyor batının avradını!

Batı elbet ipe un serecek, serdirecek.

Amerika, Avrupa körüklüyor bak işte,
İran, Irak, Suriye hepsi aynı bok işte,
Müslüman Türk'ün dostu yok gardaşım yok işte!

Düşmanın vazifesi kıracak, kırdıracak,

Haydi bunlar dışardan, bir de bunun içi var.
Sayın bakın mecliste PKK'nin kaçı var.
Biri kancık, bildigim en az yirmi piçi var.

Çıldıracak gibiyim vallahi çıldıracak!

Hele bir vekil var ki; devlet maaş veriyor,
Gardaşı da dağlarda Türk askeri vuruyor.
Vekilimiz olan da zevkten bıyık buruyor.

Bu kafada gidersek daha çok vurduracak.

Meclis Türk'ün girmisler, Türk'ü de kovuyorlar,
Ne biz Türk'üz diyorlar, ne Türk'ü seviyorlar,
Milletin meclisinden, millete sövüyorlar,

Bu meclis bu itleri, ne kadar ürdürecek?
Ya bu kanı durdurun, ya millet durduracak

Dikkat edin milletin ayranı kabarmasın,
Temennimiz netice su noktaya varmasın,
Kehanete lüzum yok eğer bu kan durmasın

Bu defteri bu millet kendisi dürdürecek

Türk Milleti bu işe el korsa arkadaşlar,
Ne Tendürek Dagi'ndan ne de Cudi'den başlar,
Millet önce meclisi, önce sizleri haşlar.

Tutumunuz bu işi kötüye vardıracak.

Kürdü, Lazi, Çerkezi, bir ağacın dallari,
Bu ağacin adı Türk, daha çoktur kolları.
Ağaca balta vuran Ermeni'nin dölleri.

Kürt, ARiF'in gardaşı, bu gardaşlık duracak.

ersoy_34
12.05.2008, 20:10
bekir abi selamün aleyküm naber abi be busıralar takılmıyorsun köylere

dark_yamtar58
12.05.2008, 20:12
bekir abi selamün aleyküm naber abi be busıralar takılmıyorsun köylere

Aleyküm selam Fatih ben seni takip ediyorum.Sende girmiyorsun fazla senin ilgilendiğin köyde kazılacak bir yer var demektir onun için seni takip ediyorum.:D:D:D

dark_yamtar58
12.05.2008, 20:13
Burhan yukarıdaki şiirin için teşekkürler emeğine sağlık kardeşim..................

ersoy_34
12.05.2008, 20:17
eylülde iyişallah abibe seni eylülde sivasta yakalarsam seninle araziye uymak istiyorum iyişallah

dark_yamtar58
12.05.2008, 20:31
eylülde iyişallah abibe seni eylülde sivasta yakalarsam seninle araziye uymak istiyorum iyişallah

İnşallah fatih Ben bu hafta Pendiğe geliyorum nasip olursa bu iş için aletleri kontrol ettiricez.

ersoy_34
12.05.2008, 20:33
haftasonu mu geliyon abi pendiğe geldiğinde bi ararsan görüşelim abi seninle olurmu

dark_yamtar58
12.05.2008, 20:36
haftasonu mu geliyon abi pendiğe geldiğinde bi ararsan görüşelim abi seninle olurmu

Nasipse bu hafta Cumartesi veya pazar günü pendikteyim..Sizin köyde Hititler,Kimberler_İskitler,Pe rsler,Romalılar,Bizanslılar döneminde yaşantı olmuş.Hafik Pılır Höyük ve civarını bilirmisin.........

ersoy_34
12.05.2008, 20:41
pılırı daçokiyi bilirim alçıöern köyünün etrafında olmasılazım amam neyti yığmanınismi unuttum abiya butarafa bi gel görüşelim bekir abi

burhan
12.05.2008, 20:48
İyi akşamlar değerli hemşerilerim.Ben bu sitede yazmaya başladığım günden beri kimin kalbini kırdıysam ondan özür dilerim ,:rolleyes:benim amacım kimseyi darıltmak değil ama bazen bazı şeylere tepkisiz kalamıyorum...

dark_yamtar58
12.05.2008, 20:51
İyi akşamlar değerli hemşerilerim.Ben bu sitede yazmaya başladığım günden beri kimin kalbini kırdıysam ondan özür dilerim ,:rolleyes:benim amacım kimseyi darıltmak değil ama bazen bazı şeylere tepkisiz kalamıyorum...

Sanada bu yakışır Burhan.Bide kendini tanıtırsan koçlar gibi yazışırız..................... ......

settar58
12.05.2008, 21:50
settar hayırlı akşamlar yeğenim nasılsın ne var ne yok

Hayırlı akşamlar turan abi iyiyim sağol sen nasılsın.

settar58
12.05.2008, 21:53
Herkese iyi akşamlar bekir abi nasılsın ne var ne yok.

dark_yamtar58
12.05.2008, 22:12
Herkese iyi akşamlar bekir abi nasılsın ne var ne yok.

Settar maaşallah sana nerdesin ya............................

settar58
12.05.2008, 22:16
Bilgisayarımın anakartı yandı bekir abi on günü geçti servise göndermiştim garanti kapsamında değiştirdiler yeni geldi o süre zarfında siteye fazla uğrayamadım.

Halil_58
12.05.2008, 22:27
İyi geceler.Tokattan herkese selam. Ben settarın emmioğlu halil

mehmetacik58
13.05.2008, 09:01
HALİL CANIM HOŞGELDİN SİTEYE NASILSIN NE VAR NE YOK AHMET NASIL

mehmetacik58
13.05.2008, 09:22
kimse kimseden daha çok gümüşdereli olduğunu iddia edemez.Ben gümüşdereliyim diyen herkes gümüşderelidir. burası kimsenin tekelindede değildir

dark_yamtar58
13.05.2008, 09:57

Hoş geldin halil Tanıyamadım Kimin oğlusun....................... .......

mehmetacik58
13.05.2008, 10:02
Hoş geldin halil Tanıyamadım Kimin oğlusun....................... .......

NAMI DEĞER BALYOZ MEMMET(ERKEK MEMMET)İN OĞLU TOKATTA POLİS

dark_yamtar58
13.05.2008, 10:17
NAMI DEĞER BALYOZ MEMMET(ERKEK MEMMET)İN OĞLU TOKATTA POLİS

Tamam hocam şimdi tanıdım Pirimiz Mehmet Polisin oğlu ha Maaşallah...........

dark_yamtar58
13.05.2008, 10:53
""""""KİMLER NE KADAR CEVAPLAMIŞ""""""
Kullanıcı ismi Mesajlar
dark_yamtar58 288
mehmetacik58 219
adislibekir 205
kınasoglu 157
aozdemir 148
özdemir 145
alisayan 114
yiğidoturan 60
settar58 56
resulbudak66 49
WåñTêd_øØ7 46
serkan gulltepe 45
doğankuyumculuk 31
abdussvs 31
burhan 28
gümüşderelim58 27
bilalfındık 23
sadettinatalayx 22
ersoy_34 18
merderli 15
adıslıdemirci 12
relevant 12
arif_22 11
Semih 11
SONOSMANLI58 10
altuntas58 10
abbekirintorunu 8
58memo 8
By_CharisMa_15 8
ask_yarasi_58 7
abdullah58 6
berat.demir 4
AbdulazizBAKIREL 4
sonbahar 4
h€r$€ybo$ 4
serrrkan 4
oooAskin 4
deli bilal 3
doğan baba 3
UTKUM_58 2
bayatlı kenan58 2
sivaslıgenç 2
azdemir58 2
tayfun5834 2
doganay 1
ThornaDo 1
arikarinkuchi 1
Ampül 1
FurkaN 1
Serd@r 1
asitane3458 1
Halil_58 1
ofgurleyuk78 1
dobradobra 1
Güner 1
Konuyu göster & Pencereyi kapat
""""""""Gümüşderelilerin Sohbet formuna Cevap yazanlar.""""""""

settar58
13.05.2008, 12:29
kimse kimseden daha çok gümüşdereli olduğunu iddia edemez.Ben gümüşdereliyim diyen herkes gümüşderelidir. burası kimsenin tekelindede değildir
Aynen katılıyorum mehmet amca burası bütün gümüşderelilere ve sivaslilar net üyesi dostlara açık bir forum herkes yazabilir görüşünü bildirebilir.

settar58
13.05.2008, 12:32
""""""KİMLER NE KADAR CEVAPLAMIŞ""""""
Kullanıcı ismi Mesajlar
dark_yamtar58 288
mehmetacik58 219
adislibekir 205
kınasoglu 157
aozdemir 148
özdemir 145
alisayan 114
yiğidoturan 60
settar58 56
resulbudak66 49
WåñTêd_øØ7 46
serkan gulltepe 45
doğankuyumculuk 31
abdussvs 31
burhan 28
gümüşderelim58 27
bilalfındık 23
sadettinatalayx 22
ersoy_34 18
merderli 15
adıslıdemirci 12
relevant 12
arif_22 11
Semih 11
SONOSMANLI58 10
altuntas58 10
abbekirintorunu 8
58memo 8
By_CharisMa_15 8
ask_yarasi_58 7
abdullah58 6
berat.demir 4
AbdulazizBAKIREL 4
sonbahar 4
h€r$€ybo$ 4
serrrkan 4
oooAskin 4
deli bilal 3
doğan baba 3
UTKUM_58 2
bayatlı kenan58 2
sivaslıgenç 2
azdemir58 2
tayfun5834 2
doganay 1
ThornaDo 1
arikarinkuchi 1
Ampül 1
FurkaN 1
Serd@r 1
asitane3458 1
Halil_58 1
ofgurleyuk78 1
dobradobra 1
Güner 1
Konuyu göster & Pencereyi kapat
""""""""Gümüşderelilerin Sohbet formuna Cevap yazanlar.""""""""

Siteyi en aktif şekilde kullanan dark yamtarı (bekir abimi) tebrik ediyorum.

dark_yamtar58
13.05.2008, 14:39
Aynen katılıyorum mehmet amca burası bütün gümüşderelilere ve sivaslilar net üyesi dostlara açık bir forum herkes yazabilir görüşünü bildirebilir.

Settar kardeşim bu sene Sakarya,Hendek,İstanbul da yaşayan Gümüşdereliler aramızda Piknik şenliği yapmayı pilanlıyoruz Sivastan da katılım olacağını tahmin ediyoruz.Merder ve Merderin Başkanı Orhan kardeşimde bu konuda bize yardımcı olur herhalde.Ne diyorsunuz.........Biz hendek ve civarından 25 haneyi toplayacağımız kanatindeyiz.

alisayan
13.05.2008, 14:54
mer haba halilcigim hoş geldin canım ne var neyok nasılsın tokata selam lar

alisayan
13.05.2008, 14:57
setar canım senasılsın işler nasıl nevar neyok halın keyfin nasıl

alisayan
13.05.2008, 15:00
Tamam hocam şimdi tanıdım Pirimiz Mehmet Polisin oğlu ha Maaşallah...........

nasıl tanımasın kardeşim onar osmanlı impara torlugunu 33yıl yöneten yavuz sultan selimin torun narı

settar58
13.05.2008, 15:08
setar canım senasılsın işler nasıl nevar neyok halın keyfin nasıl

Sağol ali emi iyiyim sen nasılsın inşallah.Nerelerdesin hiç uğramıyorsun.

dark_yamtar58
13.05.2008, 16:10
Ali SAYAN...Hoş geldin şükür görüştürene""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

dark_yamtar58
13.05.2008, 16:16
nasıl tanımasın kardeşim onar osmanlı impara torlugunu 33yıl yöneten yavuz sultan selimin torun narı

Pardon Alicim anlayamadım................... ......:D:D:D........:mad:

dark_yamtar58
13.05.2008, 16:18

Yanlış değilse ben 35 sene idare ettiniz biliyordum """""""""""""""""""""""""

ersoy_34
13.05.2008, 16:50
bekir abi selamün aleyküm naber abi iyi sohbetler herkese

dark_yamtar58
13.05.2008, 20:18
bekir abi selamün aleyküm naber abi iyi sohbetler herkese

Sağol Fatih kardeşim Köylülerimle elimden geldiğikadar irtibatı kesmemeye çalışıyorum.

merderli
13.05.2008, 20:42
Settar kardeşim bu sene Sakarya,Hendek,İstanbul da yaşayan Gümüşdereliler aramızda Piknik şenliği yapmayı pilanlıyoruz Sivastan da katılım olacağını tahmin ediyoruz.Merder ve Merderin Başkanı Orhan kardeşimde bu konuda bize yardımcı olur herhalde.Ne diyorsunuz.........Biz hendek ve civarından 25 haneyi toplayacağımız kanatindeyiz.

Bekir kardeş neden olmasın beldemiz hep olumsuzluklarlamı adını duyuracak hendek civarından 25 hane diyorsun burdanda bizler katılrız bir gümüşdereliler kurultayı yaparız beldemiz için neler yaparız onları konuşuruz önemli olan birlik ve beraberlik bizrazda fedakarlık ben buna varım arkadaşlar sizler ne diyorsunuz önerilerinizi bekliyorum.

dark_yamtar58
13.05.2008, 20:51
Bekir kardeş neden olmasın beldemiz hep olumsuzluklarlamı adını duyuracak hendek civarından 25 hane diyorsun burdanda bizler katılrız bir gümüşdereliler kurultayı yaparız beldemiz için neler yaparız onları konuşuruz önemli olan birlik ve beraberlik bizrazda fedakarlık ben buna varım arkadaşlar sizler ne diyorsunuz önerilerinizi bekliyorum.

Biz bu konuyu şu anda sadece konuşuyoruz 5 altı kişi kendi aramızda burdakileri sayıyoruz istanbuldan getireceklerimizi sayıyoruz sivastanda gelirse bayağı bir kalabalık oluyoruz.Güzel bir piknik şöleni yapılırsa çok güzel olacağı kanaatindeyim.

Halil_58
14.05.2008, 07:39
HALİL CANIM HOŞGELDİN SİTEYE NASILSIN NE VAR NE YOK AHMET NASIL

Hoşbulduk Mehmet abi sağol iyiyim,sende iyisin inşallah Ahmette iyi elinizden öper seneye okula gidecek inşallah

Halil_58
14.05.2008, 07:46
Oo Ali emi sağol sen nasılsın.Gidip geliyoruz abi vallaha ne yapalım..

burhan
14.05.2008, 09:20
TÜRKLERİN TAKINTILARI 1-Kardan adama tekme atmak veya bozmaya çalışmak.
2-Yeni atılmış betona,ağaç ve banklara kalp ve isim kazımak.
3-Şahin marka arabayı,Doğan görünümlü yapmak.
4-Kırmızı ışıkta dururken,yeşil ışık yanar yanmaz kornaya basmak.
5-Otobüs duraklarına "Ateşli sevişirim beni ara" yazmak.
6-Takımı galip gelince havaya silah sıkmak.
7-Kumsalda deve güreşi yapmak.
8-Trafikte sollayan aracın önüne geçmeyi ilke saymak.
9-Kartopunun içine buz koymak.
10-Yasak ortamlarda cep telefonu ile görüşmek.
11-Meslek unvanını İngilizce söylemek.
12-Tiki olan insanların tikleri ile uğraşmak.
13-Faturaları son gün ödemek.
14-İskambil kağıtlarından kule yapan birinin kulesini bozmaya çalışmak.
15-Cep telefonu ile bağıra bağıra konuşmak.
16-Sinyal verir vermez şerit değiştirip kazaya sebebiyet verdiğimizde "sinyal verdik görmüyor musun?" demek.
17-Ara yollardan ana yollara çıkacak araca yol vermemek.
18-Otobüsten ille de ön kapıdan inmeye çalışmak.
19-Otobüs koltuklarını yırtmak ve üzerlerine yazı yazmak.
20-Kırmızı ışıkta burnunu karıştırmak.
21-Evlilerin bekarlara "Sakın ha evlenme" demesi.
22-Aynı filme giden insanların çıkışta filmi birbirlerine anlatmaları.
23-Yolda tanıdık birini görünce arabayı şakadan onun üzerine sürmek.

burhan
14.05.2008, 14:29

dark_yamtar58
14.05.2008, 14:32

Bu video gösterimi Mahkemece engellenmiş.Konusu neydi arkadaş..............

burhan
14.05.2008, 14:44
Bu video gösterimi Mahkemece engellenmiş.Konusu neydi arkadaş..............

Aslında önemli birşey değil,bir müzik klibiydi.neyse bugün yasağı kalkıyor zaten

dark_yamtar58
14.05.2008, 15:20
Canınızmı sıkılıyor, sıkıntı canınızı sıkmasın, siz onu sıkın, yapacak bir şey bulamıyormusunuz: bir konu başlatın bakın dünyanız nasıl değişiyor. Daha ne diyelim havadan sudan işte...

dark_yamtar58
14.05.2008, 15:28
..ARKADAŞLAR BU SORUYU CEVAPLAYIN..

Kim, kimin gözünü siler bu dünyada kim bilir!..
Gitmek nedir ve kalmak hangisidir?..
Kalanlar mı teselli edilmelidir gidenin ardından,
Yoksa gidenmi? geride bıraktıkları için........???

Ayrılıklar gidene mi kalana mı daha zordur ?

dark_yamtar58
14.05.2008, 15:32
TEKRAR HAYATA GELSEYDİNİZ HANGİ DÖNEMDE YASAMAK İSTERDİNİZ, .........................Herke sin fikrini yazmasını istiyorum.

dark_yamtar58
14.05.2008, 15:34
TEKRAR HAYATA GELSEYDİNİZ HANGİ DÖNEMDE YASAMAK İSTERDİNİZ, .........................Herke sin fikrini yazmasını istiyorum.

Şahsen ben tekrar hayata gelseydim Orta Asyada Göktürk İmparatorluğu zamanında yaşamak isterdim....Ya siz.

dark_yamtar58
14.05.2008, 15:37
Bir gün kendimi öldürürdüm...

Ölüm hayatın bir parçası ve olmak zorunda...
Aslında kişisel olarak ölüm diye bir şeyin olduğuna inanmıyorum.
Yani varlık hep var olacak.
Ve varlığı bir bütün olarak ele aldığınızda, siz onun küçük bir parçasısınız.
Yani bedensel olarak sadece formunuz değişiyor o kadar...

Şöyle düşünün:
Vücudunuzda hergün onlarca hücre ölüyor ve yerine yenileri geliyor...
Sizin ölümünüzde tüm varlık için böyle bir anlam ifade ediyor işte.
Önemli olan tüm varlığın ilerlemesi, gelişmesi...

Bunu kavrayınca sonsuza kadar yaşamak ya da ölmek hiç bir anlam ifade etmiyor.

Ben o yüzden ölmekten korkmuyorum...
Ama unutulacak olmak çok koyuyor doğrusu

burhan
14.05.2008, 15:46

Öncelikle böyle bir konu açtığınız için teşekkür ediyorum.Ben eğer tekrar hayata gelseydim HZ ÖMER zamanında yaşamak isterdim.çünkü onun adaletini hissetmek isterdim.

dark_yamtar58
14.05.2008, 15:46
AKLIMA TÜKÜRDÜM

Aklıma tükürdüm binlerce kere...!
Sevdiğim sırrına ermiyor diye
Şöyle yüzü koyun yatırdım yere
Kırk fikrin birinde durmuyor diye.

İvedi sözleri ip’den koyurdum
Başı boş bıraktım hep den koyurdum
İnan ki temelden dip’den koyurdum
Tesiri sineni yarmıyor diye.

Gözüne mil çektim kör duyguların
Seni hissetmeyen hür duyguların
Ne suçu var deme yâr duyguların
Şu bende ki seni görmüyor diye.

Düşünceler tir tir titredi durdu
Önümde diz çöküp boynunu burdu
Öfkem hepsine de kelepçe vurdu
Gülüm hayalini kurmuyor diye.

Oturaklı sözler yerinde ağır
Duyulmaz ne kadar bağırsan bağır
Şu arsız zamanı eyledim sağır
Bizi düşünürken durmuyor diye.

burhan
14.05.2008, 16:10
Bayraksızlar

Bayraksizlar bayraksizlar
Yere düsse bayrak sizlar
Nerden bilsin kiymetini
Soysuz sopsuz bayraksizlar

Ne olurdu yazmasaydim
Ben bu kara yaziyi
Bilmeseydi namert soysuz
Içimdeki siziyi

Yildizlarin isyani var
Hilal tasiyan felek
Damla damla kan akiyor
Delik desik bu yürek

Al rengine kara baglar
Yastadir deli gönül
Asik'in olmusum senin
Hastadir deli gönül

Renginde sehitlik gizli
Hilalinde mana var
Yüregimde saklamisim
Kurbaninda kina var

Topraga düsse yigit
Ölüm güç verir bize
Inancima teslim oldum
Zulüm güç verir bize

Ugrunda ölen yigit
Kim ne bilsin ne kadar
Geriye ne can kaldi
Hepsini kurban adar

Yamacinda gezindigin
Simdi daglar aglasin
Bayragim hançerlendi
Simdi çaglar aglasin

Bayrak yere düserken
Alkislayan piçleri
Kahredecek TÜRK milleti
Destek veren güçleri

Susmayin ey milletim
Bayraksizda ar olmaz
Susar ise yigitler
Vatan bize yar olmaz

Basi bozuk yaylada
Pusulari kurdular
Iki yasinda yigit
KÜRSAD'imi vurdular

Bundan gayri düsmanim
Bayraga ters bakanlar
Artik hesap vermeli
Dagi tasi yakanlar

Meleküt aleminde
Destan olan can bizim
Dalgalansin bayragim
Üstündeki kan bizim

Dört aylik bebeklere
Kursun sikan nerdesin
Nereye gidersen git
Ölecegin yerdesin

Hükmü ilahi varsa
Belki korur yaradan
Kan düsmani olmusuz
Cekilsinler aradan

Bu vatanin ekemgi
Gözünüze durmali
Yigit bir can gelmeli
Sizden hesap sormali

SEFAI'yem yasamakki
Bundan gayri ar gelir
Ay yildizli bayraga
Bu yeryüzü dar gelir!

abdullah58
14.05.2008, 16:14
SELAM DARK KARDES
NASILSIN NE VAR NE YOK
ALMANYA BILDIGIN GIBI []
BILALLA YAZISA BILIYORMUSUNUZ
VALLAHA HIC HABER YOK

dark_yamtar58
14.05.2008, 17:08
SELAM DARK KARDES
NASILSIN NE VAR NE YOK
ALMANYA BILDIGIN GIBI []
BILALLA YAZISA BILIYORMUSUNUZ
VALLAHA HIC HABER YOK

Merhaba abdullah bey Almanyadaki bütün gurbetçilere selamlar.Bilal ne yapsın gece gündüz çalışıyor.Benimle devamlı telefonla irtibatta çalıştığı yerde bilgisyar yokmuş Hepinize bol bol selamı var.

58memo
14.05.2008, 17:09
a.slm abi onada kolay gelsin.

dark_yamtar58
14.05.2008, 17:14
a.slm abi onada kolay gelsin.

Memo yeğenim nerelerdesin ya sende firar sın anlaşılan aniden kayboluyorsun nezaman ortaya çıkacağın belli değil.

ersoy_34
15.05.2008, 00:00
bekir abi sivaslı defineciler bölümüne yeni resimler koydum bakarsan sevinirim

aozdemir
15.05.2008, 06:33
tüm hemşehrilerime hayırlı sabahlar diliyorum.

dark_yamtar58
15.05.2008, 08:34
bekir abi sivaslı defineciler bölümüne yeni resimler koydum bakarsan sevinirim

Fatih çok aktifsin bu günlerde Hemrn bakıyorum..................... ..........

mehmetacik58
15.05.2008, 08:39
Tekrar dünyaya gelsem Osmanlının son dönemleri ve kurtuluş savaşı döneminde yaşamak isterdim.ÇÜnkü tarihi yazanlar çok yalan söylüyorlar o dönemde yaşananları ve gerçekleri çok merak ediyorum.

dark_yamtar58
15.05.2008, 10:09
BİR TEMMUZ AKŞAMI ALLAH ŞAHİTKİ,ŞAHA KALKMIŞ VATAN İDİ MEHMEDİM..

BU AKŞAM YILDIZLAR KARARMIŞ GİBİ, TEPELER TİTREŞİR HAVA KIŞ GİBİ. BİR DAĞIN SIRTINDA DAĞ VARMIŞ GİBİ, OMUZLANMIŞ BİR MEHMEDİ MEHMEDİM.. CAN ASKERİM

dark_yamtar58
15.05.2008, 10:28
aşkı erteliyorum
ölümü erteler gibi
söyle aşk ta bir parça
ölmek değil mi?

bütün kozlar
zamanın elinde şimdi
ağsa gök
şahlansa deniz
ne gelir elimizden
ölüm biliyor hançerini

dark_yamtar58
15.05.2008, 10:29
SEL

Yağmur yağıyordu,
Ölüm şehre gelmeden önce.
Yağmur yağıyordu,
Şehir ölümü görmeden önce.
Sen geliyordun,
Sel gidiyordu.
Sen ağlıyordun Aysel

dark_yamtar58
15.05.2008, 10:30
CENNETLE CEHENNEM

Zannetmeki cennetle cehennem çok uzakta
Beklenmedik an mevt bizi bekler bu tuzakta.

Mevt = ölüm
Tuzak = Bizim bilmeden geldiğimiz bu dünya

dark_yamtar58
15.05.2008, 10:36
ORMANDA ÖLÜM YOKMUŞ

kapkaranlık bir ormanda,
soluksuz bir düşe uyansak seninle
sen daha on yedisinde
ürkek,
meraklı,
telaşlı yaşamaktan yana

korksan sonra
rüzgarın hışırtısından
sokulsan bana, biraz daha
içimdeki fırtınaları bilmeden

kurtlar ulusa uzakta
ben adını haykırsam
yankılansa sesim
dağların yosun tutan kayalarında
sesim sana dönse bir gök gürültüsü gibi

yaban çiçekleri toplasam sana
sevinsen,
mutlu olsan,
sarılsan sımsıkı boynuma

sadettinatalayx
15.05.2008, 11:47
YETİMLERİN TÜRKÜSÜ

Bu kaçıncı bayram günü
Anne, babam dönmedi mi?
Söylesene öldüğünü
Anne, babam dönmedi mi?

Bu bayramda gelir sandım
Yoksa yine mi aldandım?
Yine mi onsuz uyandım?
Anne babam dönmedi mi?

Aklım yetiyor ,kandırma
Ağlıyorsun,inandırma
Gelmeyince uyandırma
Anne babam dönmedi mi

sadettinatalayx
15.05.2008, 11:56
Bütün minarelerde sustu ezan sesleri
Artık yaşamak zordu.
Zehir zıkkım bir rüzgar esiyordu Irak'tan
Ölüm sokaklarda kol geziyordu

Bir gece Kerkük�te vurdular beni
Geçti sokaklardan bir kızıl ordu
İslam'ı ve Türk'ü vuruyordu kurşunlar
Peygamber kabrinde ağlıyordu.

Bütün Hadis-i Şerif'ler, Ayet-i Kerime'ler
Yüreğimdeki kordu
Ama çıplak ayaklı ve çıplak kafalı adamlar
Beni sokak sokak sürüklüyordu
Benim kafam kanıyordu kaldırım taşlarında
Evim barkım yanıyordu
Ve benim cesedim kanlı bir bayrak gibi
Demir direklerde sallanıyordu.
Artık yaşamak zordu
Ölüm sokaklarda kol geziyordu
Evim barkım yanıyordu
Peygamber kabrinde ağlıyordu

Bir gece kerkük te vurdular beni
Geçti sokaklardan bir kızıl ordu
İslam'ı ve Türk'ü vuruyordu kurşunlar
Peygamber kabrinde ağlıyordu.

sadettinatalayx
15.05.2008, 11:58
Ey Türk !
Vur vatanın bakirlerine
Günahkar gömleği biçenleri vur
Kemikten taslarla şarap yerine
Şehitler kanını içenleri vur.

Vur güzel aşıklar cenazesinden
Kırmızı meşaleler yakanları vur
Şehvetin raksına yetim sesinden
Besteler şarkılar yapanları vur

Vur katlin o kızıl sapanlarıyla
Dünyaya ölümler ekenleri vur
Vur zulmün o kanlı urganlarıyla
Bir kavmi iplere çekenleri vur

Vur etten kemikten saraylar kuran
O vahşi ruhları ezmek için vur
Dört büyük rüzgara küller savuran
O mücrim elleri kesmek için vur

Vur sende mukaddes hürriyet için
Dünyanın diktiği bayrak için vur
Her dinin sevdiği adalet için
Her yerde haykıran bir hak için vur

Vur aşkın ve hakkın zaferi için
Vur senden bak dünya bunu istiyor
Vur yerde bak tarih senin seyircin
Vur gökten bak Allah sana vur diyor

Vur çelik kolların kopana kadar
Olanca aşkınla kuvvetinle vur
Son düşman son gölge kalana kadar
Olanca kininle şiddetinle vur

Vur senin darbenden çıkacak ateş
İntikam isteyen bir milletindir
Alnında doğacak kırmızı güneş
Bu senin ilahi hürriyetindir.

sadettinatalayx
15.05.2008, 12:05
Hükmümüz kesilmiş, kaydımız düşülmüş
Fermanımız gelmiş, görülmüş gayrı
Boşuna nefesini yorma,yorulma
Defterimiz belli dürülmüş gayrı

Nalına mıhına vursunlar gayrı
Dünya’nın hayrını görsünler gayrı
Gider olduk sevdamızın yurdundan
Namerdin sazını çalsınlar gayrı

Kalleşlik meydanı tutmuş neyleyim
Tanıyıp bilmem kime şikayet eyleyelim
Bizim çektiğimiz adamlığın bedeli
Yolumuz diken olsa da biz gül derleyelim

Nalına mıhına vursunlar gayrı
Dünya’nın hayrını görsünler gayrı
Gider olduk sevdamızın yurdundan
Namerdin sazını çalsınlar gayrı

sadettinatalayx
15.05.2008, 12:06
Anneme Söyle

Gidiyorum buralardan
Türkümü sana bıraktım
Dönüşsüz yollardayım
Gemilerimi yaktım

Ben bahar özlemindeyim
Çiçekler açsın isterim
Yetimler, öksüzler gülsün
Ben başım alıp gideyim

Ben gidiyorum
Sen kal sevdiğim böyle
Gidip te dönmemek var
Anneme söyle

Ana yüreği yanar
Senin yüreğin kor olur
Türkümüz dağları tutar oy oy
Anneme söyle

Beni bayramlarda bekleme anne
Kaldım mekan içre mekanlarda
Şefkat, anılarımda gezer
Sıcaklığından eser yok buralarda
Buralar zemheri sığınağı
Etrafım duvar
Vuslatın nafile, erişilmez annem
Öpüp okşadığın saçların şimdi kar beyazı
Hele bakmaya kıyamadığın o çehrem
Zemheride titreyip, üşümüş
Solmuş bir çiçektir anne

Annem, mutluluğu tattığım o eski bayramlar
Şimdi Kaf dağında bir masal
Bayramlarda şeker topladığım
Çocukluk tebessümüm
Kollarımda kelepçe
Bayram sabahı sana tebessümle verdiğim gül
Beni bayramlarda bekleme anne
Şefkat, anılarımda gezer
Sıcaklığından eser yok buralarda
Buralar zemheri sığınağı
Etrafım duvar
Vuslatın nafile, erişilmez annem

sadettinatalayx
15.05.2008, 12:13
Özlemişim

Bıçak gibi gözlerini
Gözlerini özlemişim oy
O çocuksu nazlarını
Nazlarını özlemişim oy

Yıllar yılı gizlemişim,
Seni ne çok özlemişim

Büyü olsun, sihir olsun
Her hece bir kahır olsun oy
Varsın olsun, zehir olsun
Sözlerini özlemişim

Yıllar yılı gizlemişim,
Seni ne çok özlemişim

Şimdi ömrüm kışa döndü
Şu hayatım düşe döndü oy
Yattığım yer taşa döndü
Dizlerini özlemişim

Yıllar yılı gizlemişim,
Seni ne çok özlemişim

sadettinatalayx
15.05.2008, 12:14
Küstün mü

Bir tek sözüne kurban olurum
Sitem mi ettin, küstün mü
Ben senin işvene, cilvene ölürüm
Selamı, sabahı kestin mi

Her gece sokağın narası sensin
Her sabah yüzümün karası sen
Dizimde (düşümde) bıçak yarası sensin
Sen belalına küstün mü

Dediler ki; Cemile sözünden döndü
Yüreğimde bir leylak yandı
Hercai gönlün kimlere kandı
Sevdiğin (şimdiki) benden üstün mü

Her gece sokağın narası sensin
Her sabah yüzümün karası sen
Düşümde bıçak yarası sensin
Sen belalına küstün mü

sadettinatalayx
15.05.2008, 12:20
Dinleyin Ağalar

Dinleyin Ağalar, dinleyin beyler
Bacılar, kızanlar
Bir destan anlatacağız size
Hikaye değildir bunlar
Bir musibet, bin nasihatten
İyi demiş atalar
Kaç musibet geçirdik
Oyuk oyuk oldu aldığımız yaralar

TÜRK!
En büyük, en kutlu sevdalarla doğdular
TÜRK!
Tanrı’nın yeryüzündeki askerleri oldular
TÜRK!
Yıldırımlarla, kasırgalarla, boralarla yarıştılar
TÜRK!
Yiğittiler, merhametliydiler, en önemlisi TÜRK’TÜLER !...

BAYRAK!
Üstüne kanlarının rengini verdiler
BAYRAK!
Ölürken bile ellerinden düşürmediler
BAYRAK!
Yeryüzündeki en güzel yere diktiler
BAYRAK!
Onun için gök kubbeyi dar bildiler

VATAN!
Akan sular dururdu, anadan-yardan geçtiler
VATAN!
En zorda bile bir parça kayayı vermediler
VATAN!
Durup düşünmediler, geriye dönmediler
VATAN!
Vazgeçmediler, TURAN dediler, KIZILELMA’ya yürüdüler

Tekbir

İSLAM!
Bir tek O’nun önünde, O’nun emrinde eğildiler
İSLAM!
En büyük insan HZ. Muhammed’in (SAV) müjdecisiydiler
İSLAM!
Hak’tı, hakikatti, Dünya’ya kabul ettirdiler
İSLAM!
En büyük davaydı, uğruna ölürken Allahuekber dediler

TÖRE!
Ana’yı, baba’yı, ata’yı saydılar
TÖRE!
O balyozun sesini duyunca durdular
TÖRE!
At, avrat, silah dediler, namus bildiler
TÖRE!
Vazgeçmediler, yaşadılar, yaşattılar

CUMHURİYET!
Meclisini şanla, şerefle, irfanla kurdular
CUMHURİYET!
Milletimin son tapusu, son bekçileri oldular
CUMHURİYET!
İdealinde sonsuza dek birleştiler
CUMHURİYET!
Üzerinde yükselecek fikri hür, vicdanı hür nesiller

ATATÜRK!
Gök mavisi gözlerinde özgürlüğü buldular
ATATÜRK!
Haykırdılar! Çanakkale, Dumlupınar, Sakarya, Kocatepe’ydiler
ATATÜRK!
Ya istiklal, ya ölümdü, var oluştu, sonsuzluğa ulaştılar
ATATÜRK!
Mustafa Kemal Atatürk ülküsünü yaşattılar, unutmadılar
Ve asla unutmayacaklar

TÜRK!
Övünmek hakkı, övünmeye devam edecekler
BAYRAK!
Onun için gök kubbeyi dar bilecekler
VATAN!
En zorda bile bir parça kayayı vermeyecekler
İSLAM!
Davasını kalplerinde hissedecekler
TÖRE!
Vazgeçmeyecekler, onun için yaşayacaklar
CUMHURİYET!
Üzerinde yükselecek fikri hür, vicdanı hür nesiller
ATATÜRK!
Bıraktığın vatanı namus bilecekler

KİMLER?
Evlatların
NEREDELER?
İşte buradalar, işte buradalar, işte buradalar,

dark_yamtar58
15.05.2008, 13:17
DÜNYA UNUTURSA DÖNMEYİ RÜZGAR UNUTURSA ESMEYİ AŞIKLAR UNUTURSA SEVMEYİ BELKİ OZAMAN UNUTURUM SENİ

dark_yamtar58
15.05.2008, 13:18
çiçeeekler baharı nasıl özlerse bende seni öle özleyeceğim

dark_yamtar58
15.05.2008, 13:19
ne olursan ol değil adam ol öyle gel.ben mevlana değilim

dark_yamtar58
SENİ SEVDİĞİM KADAR YAŞASAYDIM ÖLÜMSÜZLÜĞÜN ADINI SEN KOYARDIM...

dark_yamtar58
seni seviyorum diyen sözlere değil gözlere inan

dark_yamtar58
15.05.2008, 13:20
dunya delikanlı olsaydı yuvarlak olmazdı yazan Adıslı BEKİR

dark_yamtar58
15.05.2008, 13:20
ben bilemedigimi bildigim için diger insanlardan daha akıllıyım

dark_yamtar58
15.05.2008, 13:21
geç kalınmış bir tebessüm idamdan son ra gelen affa benzer

dark_yamtar58
15.05.2008, 13:21
çıkma incir ağacına toplama hamını mamını düsersen görürsün ebenin ..... mamını

dark_yamtar58
15.05.2008, 13:22
Düşüncelerin En Güzeli Senin Beni Düşünüp Düşünmediğini Düşünüyor Olmanı Düşünmek Galiba...!!

dark_yamtar58
15.05.2008, 13:22
sen benimsin eşek gözlüm........................ .................

dark_yamtar58
15.05.2008, 13:23
HER MİDYEDE İNCİ CIKMAZ........................ ...........................

dark_yamtar58
15.05.2008, 13:24
BİR DAHA KUMAR OYNAMAYACAĞIMA BAHSE GİRERİM:D:d:d:d:D:d:d

dark_yamtar58
15.05.2008, 13:25
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""Suskunluğum asaletimdendir,her lafa verecek cevabım var Ama bir lafa bakarım laf mı diye, Bir de söyleyene bakarım insan mı diye.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

dark_yamtar58
15.05.2008, 13:25
AKLI KULLANARAK SÖYLENİLEN HER SÖZ GÜZELDİR

dark_yamtar58
15.05.2008, 13:26
adamın biri mantı yemeye bayılırmış mantı yemiş bayılmış:....)))

dark_yamtar58
15.05.2008, 13:26
acıma acınacak duruma düşersin