Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Hatıra defteri           »          Sitemizin Ozanları           »          Hangi Model Cep Telefonu?           »          Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı

Seçenekler Arama Stil
Alt 03.01.2009, 10:54   #11
Arif Coşkun
Moderator

Arif Coşkun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arif Coşkun Şuan Arif Coşkun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.05.2016 18:12

Tecrübe Puanı: 10 Arif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende Zukunft
Standart Cevap: Kömür Yardımına Devam

Alıntı:
Yigit_07_58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Olumsuz Yorum yapan arkadaslara cevabımdır.Akp geldi ikinci döneminde hangi hükümet akp nin yaptıgını yaptı

"Onların kalpleri var, fakat anlamazlar; gözleri var, fakat görmezler; kulakları var, fakat işitmezler."
Sana yürekten katılıyorum, şimdiye kadar hiç bir hükümet bu kadar sıkıntı, bu kadar daralmışlık bu kadar borç, bu kadar yakın çevre koruması, bu kadar medya üzerine baskı, bu kadar herşeyi ben bilirimi, hiç bu kadar demokrasiyi araç olarak kullanmadı, hiç bu kadar bakan ve üst düzey yetkililerin iktidardayken çocukları iş adamlığı yapamdı, asıl vergi alınması gerekenden almayıp, sabit çalışandan ve gariban esnaftan vergileri kesip, ensesine binip vergileri alıp, onunlada yardım yapıyorum diye oy avcılığı adına kalitesiz hava kirliğine neden olan zararlı kömürü beleşe dağıtmadı. Kimin kazancını kime oy uğruna dağıtıyorsunuz.?
Ondan sonrada bütçe açık verdi IMF'lere borç para dilen. Bütçeyi düzelt. İnsanları avantaya alıştırana kadar, o paralarla iş sahası yarat, fabrika kur işsizliğe çare ol, yoksulluğa yolsuzluğa çare ol, tarıma hayvancığa el at, insanlar kahve köşelerinde zaman öldürüyor,çalışmadan nasıl kazanlılır, sanıyorlarki sırf hükümeti yıpratmak için yapılıyor bunlar, hayırr bu yaşanan sıkıntılar sorunlar kim olursa olsun hangi iktidar olursa olsun sorulmalıdır dile getirilmelidir, gelenler bunlara çareyiz diye geldiler hesap sormakta her vatandaşın görevidir.
Alt 03.01.2009, 11:00   #12
sandalli
Usta Yiğido

sandalli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sandalli Şuan sandalli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.04.2016 18:58

Tecrübe Puanı: 4579 sandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekannt

Kömür dagitimi icin tesekkür etmenize gerek yok, unutmayin bu kömürler sizin paranizla aliniyor. Belki de sizin paralarinizla alinan bu kömürler bircok kisiyi zengin ediyor. Aslinda asil irdelenmesi gereken konu bu bence. Neden halka direk para verilmiyorda kömür veriliyor. Evinde dogalgaz olan yardima muhtac bir kisi kömürü ne yapacak. Yoksa bazilari bu isten rant mi sagliyor? Sou su; neden kömür?
Alt 03.01.2009, 11:10   #13
seva
Usta Yiğido

seva - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

seva Şuan seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 31.08.2010 20:51

Tecrübe Puanı: 2230 seva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz sein

Alıntı:
sandalli Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Hic yoktan iyidir, ama ben kömür yerine insanlara is imkani sunulmasi ve kömürünü yardimla degilde kendi alin teriyle alabilmesinin saglanmasi gerekir. Bu tür seyler kisa vadeli yatirimlardir. Birde önemli olan yardim yapilan kisilerin desifre edilmesi gerekir. O insanlar icin gurur kirici olunmamali. Ama bir an önce issizlige bir cözüm bulumali, gelir dagiliminda ki esitligin giderilmesi gerekir. Avrupada issiz veya calisamayacak durumda olanlara issizlik parasi ödenir ve insanlar en azindan asgari gecim standardinda yasayabilirler. Bizede de bu sistemin biran önce yerlestirilmesi gerekir. Yoksa insanlarin toplumsal cöküsünü üzülerek seyretmek zorunda kaliriz.
Türkiyede işsizlere işsiz parası ödeniyor işsizler bu haklarını öğrenmenli...

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

CANDA ÖZÜR OLMAZ...
seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 03.01.2009, 11:20   #14
sandalli
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 4579 sandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekannt

Alıntı:
seva Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
2007 yilinda Türkiye`ye tatile gitmistim, köyümü de ziyaret ettim, icler acisi bir durumla karsilastim. 70 yaslarinda bir teyze bana bu yil daha karpuz yemedigini söyledi. Insanlar hayvanlarla ayni ortamda yasiyor, ben politikayi fazla sevmiyorum, AKp`yide direk suclamak istemiyorum ama ortada bir yanlis var ve bu yanlisin hesabi birilerinden sorulmali. Devlet yoksulun yaninda olmali, biz devleti, devlet baba olarak tanidik. Görüyorum ki devletin babaligi bitmis. Yoksulluk yüzünden karpuz alamayanin hesabini ben mi vermeliyim sizce?
Alt 03.01.2009, 11:29   #15
LaEdri
Usta Yiğido

LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1339 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI

Alıntı:
.............................. ............................ ....

Ne desem bilmiyorum ki
Alt 03.01.2009, 11:29   #16
seva
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 2230 seva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz sein

Alıntı:
Kömür dagitimi icin tesekkür etmenize gerek yok, unutmayin bu kömürler sizin paranizla aliniyor. Belki de sizin paralarinizla alinan bu kömürler bircok kisiyi zengin ediyor. Aslinda asil irdelenmesi gereken konu bu bence. Neden halka direk para verilmiyorda kömür veriliyor. Evinde dogalgaz olan yardima muhtac bir kisi kömürü ne yapacak. Yoksa bazilari bu isten rant mi sagliyor? Sou su; neden kömür?
Tabi devlette giden para yardıma muhtaçlara gida giyecek kömür olarak gidiyor parada veriliyor...

CANDA ÖZÜR OLMAZ...
Alt 03.01.2009, 11:33   #17
sandalli
Usta Yiğido

Alıntı:
Tabi devlette giden para yardıma muhtaçlara gida giyecek kömür olarak gidiyor parada veriliyor...
Cok güzel, ben bunlari bilmiyordum, karpuz alamayan teyzede tabii 70 yasinda olaydan haberi yok, umarim devlet babanin bu cömertliginden haberi olmusturda artik oda karpuz yiyebilir.
Alt 03.01.2009, 11:39   #18
seva
Usta Yiğido

Alıntı:
2007 yilinda Türkiye`ye tatile gitmistim, köyümü de ziyaret ettim, icler acisi bir durumla karsilastim. 70 yaslarinda bir teyze bana bu yil daha karpuz yemedigini söyledi. Insanlar hayvanlarla ayni ortamda yasiyor, ben politikayi fazla sevmiyorum, AKp`yide direk suclamak istemiyorum ama ortada bir yanlis var ve bu yanlisin hesabi birilerinden sorulmali. Devlet yoksulun yaninda olmali, biz devleti, devlet baba olarak tanidik. Görüyorum ki devletin babaligi bitmis. Yoksulluk yüzünden karpuz alamayanin hesabini ben mi vermeliyim sizce?
Evet siz vermelisiniz
Siz fakirinize sahip çıkmalısınız
Almanya da uydugunuz kurallara Türkiye de daha fazla uymalısınız
Köyde yaşayan insanlara hayvanlarla aynı ortamda yaşanmayacağını anlatmalısınız
Köye sebzeci uğramamışmı
Türkiye sosyal devlettir Almanya dan daha fazla sosyal devlet

CANDA ÖZÜR OLMAZ...
Alt 03.01.2009, 11:40   #19
Arif Coşkun
Moderator

Arif Coşkun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arif Coşkun Şuan Arif Coşkun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.05.2016 18:12

Tecrübe Puanı: 10 Arif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende Zukunft

Tamam yardımı kabulleniyoruz, başkalarının parasıyla başkalarına dağıtmak kolay, dağıtan acaba babasının malınımı dağıtıyor cebinden 5 krş. çıkıyormu acaba?
Burada asıl sorgulanması gereken şey şu ?
İnsanlar neden açlığa, sefalete, yardıma itiliyor ?
Acaba birileri bundan bir çıkarmı sağlıyor neden yoksulluğun bitmesini istemiyor? Dağıtılan o kumanya manzarası hiç mi vijdanları sizlatmıyor.Birbirini ezen o gariban insanlar, çok affedersiniz ...........yem atar gibi, hiçmi onuru yok o halkın :(
Neden iş bulunmuyor onlara neden sorunları baştan halledilmiyorda, bu tür yardım, bağış dilenciliğe yönlendiriliyor. Asıl soru bu işte ? Bu yakışıyormu bizim soylu, asil Türklüğüyle övündüğümüz halkımıza.
Alt 03.01.2009, 11:41   #20
LaEdri
Usta Yiğido

LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1339 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI

. Buna göre 6 ay işsizlik maaşı almak için gerekli olan '600 gün sigortalı olarak çalışmış olma' şartı, 510 gün şeklinde değiştiriliyor. Aynı şekilde 8 ay maaş alacaklar için 900 gün şartı 810'a, 10 ay maaş alacaklar için 1080 gün şartı 1020'ye düşürülüyor.

Seva gördüğün gibi gidip ben işşizim deyince,baban hayrına maaş vermiyorlar.verdiklerine de 6veya 10 ay arasında 500 ytl civarı veriyorlar..

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)