Cevap: ŞEHİR İÇİ ULAŞIM VE KENT KART
hocam 1 ytl ye bende karşıyım otobüs sahibiyim aynı zamanda ama bunu anlatamıyoruz ne yönetime ne belediye ye,belediye de otobüs işlerine bakan zabıtaları görürsünüz arada belki,hep sürgün yemiş,sicili bozuk adamları buralara vererek esnafı yıldırma politikası uygular belediye hep böyle sürer,örnek;üniversite hastane önünde normal rotasında giden otobüsleri çevirerek siz buradan gideceksiniz denilerek,dünya kadar öğrenci kardeşimi ara duraklarda beklemeye mahkum ederler,gidip şikayet ettiğimizde de adam 2 günlük adam yanlış yapmış birşey olmaz denilerek,üstü kapatılır,ama ben öğrenci olsam bende otobüscülere küfrederim orda belki,ama işin içyüzü farklı her zaman diyorum,ayrıca kısa mesafe uzun mesafe meselesine gelecek olursak ,bazı öğrenci arkadaşlar zamdan önce abi simit parasına yolcu taşıyorsunuz nasıl kazanabiliyormusunuz bari diye soruyorlardı,ama şimdi zam gelince suç yine otobüscü esnafının oldu,kısa mesafe uzun mesafe olayı uygulanacak en son şehir sivasdır,çünkü en uzak mesafe 7*8 kilometre olduğu düşünülürse ve farklı tarifeler uygulanırsa havuz sistemi ve kentkart sistemi kaosa sürüklenir benim şahsi görüşüm bu
not:başka şehirdeki kentkartı olan arkadaş yüklettiği kontörleri diyelim,oranın belediyesine otobüs kooperatifine ,bayisine otomatik olarak yüzdesi düşüldükten sonra çektiriyor zaten yani mantığa ters bir uygulama ha şöyle olabilir,bütün bayiiler kentkarta ait olur istediğin şehirde de binebilrisin ama sistem işleyişi problemi işte açıp kentkarta şikayet edilebilir bu konu bence
|