|
|
#71 |
|
Yeni Yiğido
![]() azizkapukaya Şuan
Son Aktivite: 22.11.2009 14:12
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
selcuk merhaba nasılsın ben aziz kapukaya tum turkıyenın bası sagolsun yıgıdımızı kaybettık acımız cok buyk hayırlı aksamlar yeni,nesil58@hotmail.com dan bana ulasa bılırsın
|
|
|
|
|
|
#72 |
|
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() AKÇAMAGRALI58 Şuan
Son Aktivite: 04.12.2012 20:05
Tecrübe Puanı: 729
![]() |
ben hala o kelimeyi demek istemiyorum yüzünü görmeyince kıymatli hemşerimizin...
|
|
|
|
|
|
#73 |
|
Tecrübeli Yiğido
![]() |
ÜŞÜYORUZ KOCA REİS ÜŞÜYOR
Bu ne acı haber ne acı bir gün Üşüyoruz koca reis üşüyor Sivas’a çökmesin bir kara hüzün Üşüyoruz koca reis üşüyor Kondurmadık sana o bir çift sözü Alperen’in dağlarda kaldı gözü Şaka yaptım deyip sevindir bizi Üşüyoruz koca reis üşüyor Yiğidin harmanı düzde olandı Her kafadan bir ses ortam bulandı Birisi desin,ki hepsi yalandı? Üşüyoruz koca reis üşüyor Bu gece çok uzun uyku tutamam Yiğit kar altında gene yatamam Türk İslam güneşi onsuz yapamam Üşüyoruz koca reis üşüyor Türk dünyası senin için ağladı Sivaslımın yüreğini dağladı Duruşun ülkeye barış sağladı Üşüyoruz koca reis üşüyor Geçit vermez oldu çağlayancerit Allahım üstünden karları erit Kırk yılda yetişmez böyle bir yiğit Üşüyoruz koca reis üşüyor Bir sevdası vardı o nazlı hilal Bütün haklarımız eyledik helal Komşuların olsun ömerle Bilal Üşüyoruz koca reis üşüyor Orhan KIZLARKAYASI MEKANIN CENNET PEYGAMBER EFENDİMİZ KOMŞUN OLSUN İNŞALLA AMİN. |
|
|
|
|
|
#74 |
|
Tecrübeli Yiğido
![]() |
HİLAL GÜLÜM YETİM KALDI
Kaç gün oldu sen gideli buradan, Ulaşılmaz oldu sana karadan, Seni bizden aldı ulu yaradan, Hilal gülüm yetim kaldı ne çare. Keş dağları geçit vermez oldular, Beşinizi bir arada buldular, Kar altında bir gül gibi soldular, Hilal gülüm yetim kaldı ne çare. Yüce dağlar sisli idi bilmedin, Çaglayancerit’ten beri gelmedin, Çok çileler çektin bir gün gülmedin, Hilal gülüm yetim kaldı ne çare. Kopardılar nazlı gülü yerinden, Yaraladı yürekleri derinden, Geçilmiyor kaş dağının karından, Hilal gülüm yetim kaldı ne çare. Analar ardından ağıtlar yaktı, O gün Ankara’ya milyonlar aktı, Alp eren gençliğe eser bıraktı, Hilal gülüm yetim kaldı ne çare. Sislerin içinde bir güneş battı, Yokluğun içimi kor gibi yaktı, Türk İslam alemi ayağa kalktı, Hilal gülüm yetim kaldı ne çare. Orhan KIZLARKAYASI |
|
|
|
|
|
#75 |
|
Tecrübeli Yiğido
![]() |
BAŞKANIM
M-amak zindanları dar geldi sana U-ğrunda can verdin o kutsal yola H-ikmetinden sual sorulmaz ona S-ivas sensiz yetim kaldı başkanım İ-man yürekliydi gitti başkanım N-iceler göz yaşı döktü başkanım Y-aratana sığınırdın her zaman A-çtın ellerini ettin arzuman Z-emheride çöktü üstüne duman I-ssız dağlar seni aldı başkanım C-an pare oldun davan için başkanım I-lgıt, ılgıt aktık sana başkanım O-lmadı hiç dünya malında gözün G-üzel insan nurlu idi hep yüzün L-ailahaillah eminim,ki son sözün U-nutulmaz iz bıraktın başkanım ORHAN KIZLARKAYASI |
|
|
|
|
|
#76 |
|
Yeni Yiğido
![]() hilal gül Şuan
Son Aktivite: 24.05.2009 19:56
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
YİĞİDİN YASI
Dualarla yolladık seni Maraş'a, Nasıl teslim oldunuz o karakışa, Yasın mı vardı duman çökmüş başına? Dayanamaz yürekler bu göz yaşına. İkigün misafir mi kaldın o dağda? Seni bekleyenlerin dili duada, Hilalle gülün boynu büküldü, Yetim kaldı gülü döküldü. Hilalin yüzü çalar sarıya, Maraş'a giden gelmez mi geriye? Toplandık hilalle gülün altında, Dua ettik millet adına. Emanet etti sizi bizlere, Sanki eceli gelmiş gözüne, Toplandık dua ettik sana ulaşsın, Melekler etrafında dolaşsın. Davamızı kutsal saymıştık, Uğrunda bir değil beş can vermiştik, İkigün Maraşta dağda kalmıştık, Yıkılası Keş dağı dumanın gitmez. İsmail telefonla verdi acı haberi, Üşümüştü zaten onbeş yıl önce, Koptu dağda fırtına boran, Yok mu acep Muhsin'i gören. Helikopter Maraşta düştü dediler, İçimize sönmeyen ateş koydular, Hilalle güle dönüp dönüp sordular, Büktüde boynunu yetim dediler. Katile benziyo Keş dağının zirvesi, Orada açmaz gülün goncası, Yürekleri yaktı zaten tipisi, Yıkılası Keş Dağı dumanın gitmez. Hergün yanına melekler gelsin, Hilalin nuru üstüne doğsun, Mekanın cennet, Ruhun şad olsun. Adını Resulallahtan mahtan aldılar, Siyasice büyük birlik oldular, Nidem Keş Dağında , Seni benden aldılar. İşaret parmağımız havada idi, Şahadetler dilde duada idi, Yıkılası Keş Dağı pusuda idi, Yıkılasın Keş Dağı yiğidim nerde. Aşamadım Keş Dağının başından, Seni bulmak için geldiler peşinden, Saplayıp hançeri yarsam bağrını, Söyle ne olur bana yiğidimin yerini. Maraş'ın bülbülüne bile darıldım, Keş Dağına zaten hepten kırıldım, Çıkam dedim yarısında yoruldum, Maraş olsan ne olur Keş Dağın katil. Anası ağladı yiğidim nerde, Katil Keş Dağının suratı yerde, Bir ucu Maraşta bir ucu nerde, Keş Dağı seninde yüzün gülmesin. Gülünü sakınıp nazlandırmıştı, Hilalle onu sözlendirmişti, Birde Sivas'ına sevdalanmıştı, Yıkılasın Keş Dağı daha ne diyem. YAZAN Mehmet karapınar Sivas Kangal Akçamağara Köyü herkese selam olsun dualarımız arşı alaya ulaşıp huzuru ilahide buluşup nur olup dalga dalga yayılsın yiğitlerimin üstüne yarab onları peygambere komşu et amin başımız sağolsun ama hilal gül yetim kaldı ne fayda. Konu hilal gül tarafından (03.04.2009 Saat 22:38 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi.Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir.. |
|
|
|
|
|
#77 |
|
Tecrübeli Yiğido
![]() |
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
Her Müslümanım ve Türküm diyen izlesin yazıcıoğlunu yakından tanımak için. |
|
|
|
|
|
#78 |
|
Tecrübeli Yiğido
![]() |
YİĞİDİM
Hilal güle gönül verdin kopardılar elinden İlim irfan yolunda kutsal saydın çileyi Lam elifi düşürmedin son nefeste dilinden Amansız günler çektin bilmedin ki hileyi Liderler ölmez ,ölmez kalplerdesin yiğidim Gonca gülüm solmasın asırlarca yaşasın Ülkücüler birleşin ayrı gayrı olmaz ki Lafta kalmasın sözler gönüllerde yaşasın Üşüme be yiğidim davan yerde kalmaz ki Muhsinler ölmez,ölmez kalplerdesin yiğidim Yıldırmadı yolundan ne işkence ne zulüm Emanetin kabuldür bize de gelse ölüm Tek hedef nazlı hilal surlara dikilecek İlahi kaderse bu böyle de çekilecek Muhsinler ölmez,ölmez kalplerdesin yiğidim Kara bir sevda oldu büyük birliği kurmak Adaletli bir sistem herkese eşit olmak Liderler sultasına kelepçeleri vurmak Dava kutsal bir yolsa elbette çekilecek Isırgan otu değil hilal gül ekilecek Üşüyoruz yiğidim gittiğin günden beri Şeref namus sözüdür yaşayacak eseri Ülkü gülün biline alperenler neferi Ya Allah bismillah bitmeyecek seferi Olmadı böyle erken terk eyleyip,te gitmek Rahmanın emrine haşa karşı mı gelmek Umutsuzluk yok bizde cenneti ala gerek Zuhur etti yolculuk mutlak ölüm gelecek Büyük birlik yanına toplansın bütün turan Allah yolunda ölen şehittir dedi kurân Şahadet getirerek gitti son yolcu varan Kalplerde yaşayacak o türkün son lideri Alp erenler durmayın yolumuz hep ileri Ne engeller çıksa da kapamayız defteri Işık hiç sönmeyecek ben seninle büyüdüm Muhsinler ölmez,ölmez kalplerdesin yiğidim Orhan KIZLARKAYASI Not:şiir (akrostiş) baş harflerinin dikine okunuş şekline göre yazılmıştır saygılar. |
|
|
|
|
|
#79 |
|
Tecrübeli Yiğido
![]() |
KÖRÜN KIZI
Merkeple sıpası düzde yarışır Ortalık toz duman işler karışır Bana düşman olmuş elle konuşur Kötü körün kızı çille,me hele Güzel anlatırım köyün halini Muhtarlık seçimi kırar belimi Hacca gitmiş amma tutmaz dilini Hacısı hocası hülleme hele Baş olmuyo sıttığınan kör gülü Bulmuşlar kendince sokak bülbülü Çıynanmıyor çolakların kir çulu Tozu duman olmuş külleme hele Laf düşürmez gözüm ile deveci Kadanın da kırılacak direnci Çöştükteymiş hepisinin ilacı Oda palavradan sallama hele Kara gıdık kimden yanı tutuyor Cenneylerde hangi dalı buduyor Culuk kanat açmış gene uçuyor Nereye düşecek elleme hele Ne sağınız belli nede solunuz Her tarafa uzanıyor kolunuz Derinceye düşer ise yolunuz O köyü sahipsiz belleme hele Ardından konuşur kıybete söver Kaçırsan kızını dizi döver Cahiller içinde hep kendin över Sallıyor üç beşten yelleme hele Şehirde büyüyüp köye geldiler Millet cahil diye akıl verdiler Oy zamanı koca köyü gerdiler Kendin şey sanır kel,leme hele Ne olacak böyle köylünün halı Tezgahı kırıyor memedin halı Bu hafta olmazsa gelecek salı Kız gibi salınır dölleme hele Çok,mu sertti size karşı kalemim Hiç unutmam hepinizi severim Delikanlı sözü bana güvenin Saç sakal kalmamış kılama hele Biraz kaba oldu özür dilerim Adımı bir yere yazın silerim Uzaklardan halinize gülerim Sabunu sürmeyen killeme hele Yazan :ABUZER KADAYIF |
|
|
|
|
|
#80 |
|
Yiğido
![]() ![]() SİVASLIM-58 Şuan
Son Aktivite: 05.07.2009 17:13
Tecrübe Puanı: 666
![]() |
Sakın niye öyle dedin
Asarlar seni asarlar Düzenine karşı geldin Asarlar seni asarlar Hürriyet onlara mahsus Olmasa olmazlı husus Söz desen aykırı mapus Tıkarlar seni tıkarlar Postal potin bak gelirler Tankı üstüne sürürler Ölünü bile sürürler Atarlar seni atarlar Kıl görünsün sözün olmaz Neden beze dayanamaz Etmeyin ulan beynamaz Dönerler bunlar dönerler Batarya dolu kaldınız Sönmez mi sizin lambanız Her yere ışık saldınız Yanarlar bunlar yanarlar Sıkışınca gardaş batı Denizlerde vardır yatı Hayal ediyor kır atı Giderler bunlar giderler Sevgileri kucak, kucak Bankada var para kaçak Aslı belli dışa uşak Kaçarlar bunlar kaçarlar Veysel Kızlarkayası 28.ŞUBAT.1997 Bıktım artık gidiyorum Gelmem yar yanına gelmem Yemin ettim selam vermem Gelmen yar yanına gelmen Gönül yaram merhem seni El gözüyle gördün beni Gönlümün hekimi seni Sarman yar yaramı sarman Kime arz edeyim halım Yapma nolur bana zulüm Geldi geçti ahir ömrüm Bilmen yar kıymetim bilmen Veysel KIZLARKAYASI 21.NİSAN.2009. Sen Düştükce Aklıma Özlemlere gark oldum atamam ki içimden Nadide aşk bahçemden dermez miydin gülümden? Sen deseydin verdiye vermez miydim ömrümden? Hüzünlere dalarım sen düştükçe aklıma Söyler misin seneler anılardan ne kaldı Yaşanmış güzel günler vefasız düşe saldı Mevsim baharmış yazmış bende manasız kaldı Hüzünlere dalarım sen düştükçe aklıma Bir daha dön desende dönemem imkânsızım Senden bana kalanlar kalbimde ağrım sızım Şimdi artık geç oldu vuslata zamansızım Hüzünlere dalarım sen düştükçe aklıma VEYSEL KIZLARKAYASI 22.NİSAN. 2009.ÇARŞAMBA Ben Çıkmaz Sokakdayım Öyle kolay mı aşmak engelleri bir bilsen Ateşten çemberdeyim kor düşer yüreğime Ben çıkmaz sokaktayım sen koşarak ah gelsen Hayatım Allak bullak söz geçmiyor gönlüme Engelleri sen çıkardın kolay değil kavuşmak Nasıl bakma diyorsun göz görerek savuşmak Gönlümde sen ateşsin yakarken son kavuşmak Hayatım Allak bullak söz geçmiyor gönlüme Çalıyorken şurada duyduğun yar nihavent Ben seni çok sevmiştim olmayacak nihayet Sana olan aşkımı duymayan eder hayret Hayatım Allak bullak söz geçmiyor gönlüme Nedir sende bu kapris hislerimle oynama Her gün sitem dolusun bana nolur ağlama Sanki suçlu bir benim vazgeç gönlüm dağlama Hayatım Allak bullak söz geçmiyor gönlüme Veysel KIZLARKAYASI 18.NİSAN.2009. Gönül Bahçesi Gönül bahçesine sevda ektigim, Yeserip, te boy vermedi diktigim, Deger, miydi sana yaslar döktügüm, Bir kara sevdadir benim çektigim Bende sevdalarin karasi varken, Alazim çikiyor içim yanarken, Yoluna pervane sana dönerken, Bir kara sevdadir benim çektigim Yel savursa kokun gelir her yerde, Bilmiyor ki çile bende dert bende, Senin için hayatim hep sürgünde, Bir kara sevdadir benim çektigim 14.ŞUBAT.2009 İnsan Nankör İnsan nankör dava para davası Umudumu bağladığım Allah var Memleketim olmuş akrep yuvası Umudumu bağladığım Allah var Bu nasıl gidişat yapmacık hayat Ne oluyor bize bana bir anlat Verdiğin sözlerin vallahi bayat Umudumu bağladığım Allah var Uçmaya takat mı yoktur ki kanat Merhaba dediğim dostlara inat Yaşamak dediğin ne büyük sanat Umudumu bağladığım Allah var Veysel Kızlarkayası Gel Diyor Bana Öyle yarı pişman öyle utangaç Anladım nazından gel diyor bana Aşkıma susamış diyemez gel geç Anladım gözünden gel diyor bana Gül yönünü her gün güneşe döner Bülbül gül aşkıyla ah edip yanar Bilmem ki gülyüzlüm beni mi sınar Anladım yüzünden gel diyor bana Yaradan şeker mi şerbet mi kattı Bin kere öpsem de doyulmaz tattı Seni alamasam dünyamda battı Anladım sözünden gel diyor bana Veysel'im bu sevda onulmaz sensiz Yazın mezarıma deyin isimsiz Ölüm senle olsun olamam sensiz Anladım özünden gel diyor bana VEYSEL KIZLARKAYASI 15.NİSAN .2009. Sarı Saçlarında Bahar Kokusu Sarı saçlarında bahar kokusu Doluyor içime senlik duygusu Bu aşkın elinden ölsem doğrusu Sevdandan kor olup seraba düştüm Bir gizli cennet mi sende yaşayan Yıllarca aşkını kalpte taşıyan Kulak ver bir dinle bak kim ağlayan Sevdandan kor olup seraba düştüm Ey hayal perisi beni delirtme Vazgeçerimi sandın seni sevip de Sorur mu halimi bir an gelip de Sevdandan kor olup seraba düştüm Sanki bir alevdi sende bakışlar Yay gibi yerinde o keman kaşlar Seni özlüyorum ateşim başlar Sevdandan kor olup seraba düştüm Veysel Kızlarkayası Petek Deki Bal Gibisin Petek deki bal gibisin Esip geçen yel gibisin Mis kokulu gül gibisin Yar seni vermem ellere Sakın seni yel görmesin Yanakların el görmesin Kıskanırım el görmesin Yar seni vermem ellere Gönlüme gir gülüm dersin Ömrümden ömrüne versin Görmeyen gözlerde görsün Yar seni vermem ellere Veysel Kızlarkayası Söyle Be Sevgili //Duyguların sana sınırını çizemiyorum// Doğa canlanmış, gelen baharmış gelsin. Bana ne!!! Benim beklediğim baharım sensin. Sensiz baharlara bile tahammül kalmadı örselenmiş ruhumda, yokluğun ahhhhh O yokluğun yok mu? Hala alışamadım ben buna, Sol yanımda bir sızı inceden inceden Her an ölümü andırır bana, Azille randevum var sanki Senin yoklugunda, zifiri gecelerde Can çekişlerdeyim, acımasız pençelerde //Söyle be sevgili// Daha kaç bahar dayanır bu yürek, Dem vuran sancılarına? Yeminim var sana kavuşmadan Girmem dipsiz karanlık kuyulara Ya seni alıp bağrıma basacağım Yada!!!! Söylemesi zor biliyorum Seni gelmesen de, Yürekten söküp atamayacağım Sen ömrümün varı Öyle bir bahar sabahında doğ ki üstüme Nefes alışlarını hissedeyim, Yokluğunda kavrulan tenimde, Çölde kalmış oruçlununun Suya hasreti gibi sana olan özlemim... Söyle vuslata kaç bahar var be sevgili... Onlar benim gözümle bakamazlar ki sana Şakası yok yok be sevgili Ömrüme bedel masum bir aşkla sevdim ben seni.. Mil çekseler gözlerime, Çarmığa gerseler beni Yinede bozmam yeminimi. Yemim var, Ben sensiz ölemem bile sevgili!!! Azrail'im sen olacaksan eğer Uğrunda bin defa ölmeye değer Veysel Kızlarkayası Diyemiyorum Seni görmeyince gelgitlerdeyim, Dalgalar sürükler yitiklerdeyim, Aklıma düştükçe bitiklerdeyim, Seni seviyorum diyemiyorum. Ne idi sendeki beni çekenler, Hayal miydi rüyamıydı geçenler, Seviliyor gül olsalda dikenler, Seni seviyorum diyemiyorum. Gözlerindi beni sana bağlayan, Bir coşkudur yüreğimde çağlayan, Dert olmasın ciğerimi dağlayan, Seni seviyorum diyemiyorum. Karşıma çıkınca olurum şaşkın, Dillerim dolaşır lisanım suskun, Kendimle barışık değilim küskün, Seni seviyorum diyemiyorum. Veysel'im lal, mısın gözlerin ama Şu gönlüm kırıktır tutmuyor yama, Sırtımdan vursan, da bin defa kama Seni seviyorum diyemiyorum... VEYSEL KIZLARKAYASI 1980. Üşüyoruz Sensizlik bir kor gibi düştü yüreklere Diyordun ya dualar gibi yükseldi ümitler Ümidin bittiği yerde üşüdük hepimiz Maraş soğuk, Ankara soğuk. Sivas soğuk Yer gök senin pak yüreğin kadar beyaz. Hiç bu kadar karanlık görülmedi aklar Hiç bu kadar sırdaş olmamıştı dağlar Ey şehr-i zulüm, Ayrılık en keskin okun olsa gerek! Ey şehr-i ayrılık, Yine soğuk ve ıslak sokakların. Kadere imanda vuslatımız Biliriz özlediğin yerdesin Titretirken arş-ı tekbirler Sükûnetle bakar gözlerimiz Huzurdasın biliriz, Peygamber sofrasında Yoldaşların şehitler Çile yolunun sonu geldi Muhsin Başkanım Duan hep dilindeydi, kalbinde Rab'bin Nefesinle ısıttın betondan hücre mabetlerini Hayasız kurşunlar menzilinde Arkana bakmadan yiğitçe yürüdün Yiğidin harman olduğu yerde yeşerdin Şehidin harman olduğu yere yükseldin Bir ibadet sessizliğiyle elveda dedin Yolun yolumuz emanetin davamız Sen rahat uyu.... 28/03/2009 Veysel Kızlarkayası Menekşe Gözlerin Aklıma düştün yine menekşe gözlerin hem de gecemin en demli yerinde. hükmedemez oldum artık, bir avuç yüreğime.... Fırtınaya kapılmış kum taneleri gibi dağıldım Aklımda sen fikrinde sen. Sahil boyunca hatıralarında boğuldum Dibe vurdum, Söyle sevgili neden? Dünüm kayıp bugün ise zarardayım Sensizliğin tamda köşe başındayım. Gözlerim kör kulaklarım sağır, ömrüm tükenmekte sensiz ağır ağır...... Lal oldu dillerim,sensiz tümceler anlamsız isminin geçmediği heceler benim için manasız dudaklarım kuru, hissiz kayıtsız senli olmayan buselere inan ki duyarsız.... Kaç gece sen diye başlayan, ama sonu olmayan cümleler kurdum kaç gece resmine bakıp bakıp konuştum bildiğim bütün lisanlar inan ki kifayetsiz... vermeli, Diyorum ki hayat yaşanmalı bende yasaksız, insan sevdiğine değer vermeli, seviyorum demek marifet degil, seviyorum derken, bedenden önce, ruh titremeli... Veysel Kızlarkayası 20.MART.2009. Arı Kovanı Niye ki hepiniz tırstınız benden Arı kovanına çomak mı soktum? Kuşku duyar oldun iyi sözümden Arı kovanına çomak mı soktum? Her zaman olmuyor çiçim ve biçim Tutturmuş yolunu yapıyor geçim Gelecek sende olacak seçim Arı kovanına çomak mı soktum? Herkese ağamsın beyim diyemem Yaranmak içinde yağdan süremem Hak bildiğim yoldan geri dönemem Arı kovanına çomak mı soktum? Ortaya konuştum üstüne aldın Sanki sen sazansın hemen de daldın Dosttu düşmanı üstüme saldın Arı kovanına çomak mı soktum? 23.NİSAN.2009.TAŞLAMA Suskunlugum asaletimdendir, her söze verilecek bir cevabım var...lakin önce lafa bakarım lafmı diye sonra söyleyene bakarım ADAMI dıye!!!! Mevlana Celallettin Rumi Veysel Kızlarkayası Yudumlarken Her Gece Yudumlarken her gece uykuda nefesini "Can tenine dokununca yırtacak kafesini" Çıldırırım duymasam sen diyen o sesini Bitirme yar nolursun gelecek hevesimi "Zifiri karanlığım nurlansın sen gelince" Bitsin artık elemler bu zülmüne son verince Seni bekler şu gönlüm yetmezmi yeterince Bitirme yar nolursun gelecek hevesimi Daha çok mu beklerim yoruldum yeterince Gittim gittim bittmez mi yollarım uzun ince Ömrüm geldi geçtide gülmedim hiç keyfince Bitirme yar nolursun gelecek hevesimi Veysel Kızlarkayası 24.MART.2009 Ne Olursun Gel Ne olursun gel Bizi sensiz koyma yalan olsun duydukları yalan Haydi, çık da gel! ! ! Mevsim bahar boy vermişken çiğdemler, Dallarda tomurcuğa vurmuşken güllerin, Cemre üç devresinde vuslatındayken, Ne olursun çıkda gel.... Yol hasretliğini çekemez, Gönüller seni beklemekte. Seni beklerken özlemle nara düşmek ne demek? Ey Türkün şimal yıldızı Şaka yapmış ol bizlere, Bu şaka üzerindeki karlar kadar soğukta olsa, Tebessüm edeceğim ahdım var buna. Şaka yaptım de ne olur yalvarırım şaka! ! ! Sensizlik zor gelecek alışmakmı ölüm bizlere Kabullenip sindiremeyiz belkide içimize sensizliği. Haydi gel ne olursun, yalan olsun her şey. Adam gibi adam Ey büyük yusufiyeli Eyüp sabırlım bizleri senzizliğimi alıştırıyorsun? Üç gün üç gece oldu Hala nerdesin Hadi çıkda gel. Şaka yaptım de ne olur yalvarırım! ! Hadi şimal yıldızım yeniden doğ şavkın ile üstümüze.... Veysel Kızlarkayası 28.mart.2009.c,tesi Hayırsız Usandım yeşermemiş umutsuz bahçeyi beklemekten, Usandım doğmayan her güneşten seni dilenmekten. Kaç gün oldu saymadım, haber gelmez senden Dört ayım dört yıl gibi geldide geçti Sensizliğin ğirdabındayım be hayırsız... İnsan bir alo der,tuşlar kadar yakınım oysa sana, Çok uzakta değil telefonun öbür ucunda. Bu kadar zormuydu sesini duyurabilmek? O bile hasretine ilaç gibi gelirdi bağrıma hayırsız Kim bilir şimdi kaç mazeret sıralayacaksın bana, Sakın ne olur mazeretlerin arkasına saklanma. Hadi tüm cesaretini topla, yüreğini koy ortaya. Bir ümidim olsun sevdadan yana bekletme hayırsız. Yeterki bir ses ver razıyım cevabın red olsada Unuttum sevmiyorum de,bunu derken, Beni de düşün elini koy sol gögsünün üstüne Yeterki sesin gelsin kulağıma be hayırsız... Veysel Kızlarkayası sivasliveysel@hotmail.com Dağlara Adını Yazdık Dağlara adını yazdık Seni seviyoruz reis Türkün tarihine kazdık Seni seviyoruz reis Kansa bedel kan veririz Cansa bedel can veririz Yüreğe hicran veririz Seni seviyoruz reis İnadına Türküm söyle Bellidir ırkım söyle Turandır farkım söyle Seni seviyoruz reis Seni unutan utansın Tarihe ışık tutansın. Seni tanımayan yansın. Seni seviyoruz reis Ne kahpe eylüller gördük Ne yiğitler şehit verdik Yine çağıl çağıl gürdük Seni seviyoruz reis. Senin yolundayız reis. Veysel Kızlarkayası 01.MART.2009.PAZAR Bir de Beni Özün Gibi Anlasan Gözümdeki ateş, sensin gerçeğim Birde beni özün gibi anlasan Asude bahçede taze çiçeğim Bir de beni özün gibi anlasan. İçmeden de nasıl sarhoş olunur, Gündüzken geceye nasıl gelinir, Vefasızlık hep mi sende bulunur? Bir de beni özün gibi anlasan . Bir gün de gel de, geleyim sana Yalnız senin için solayım sana İste şu canımı böleyim sana Bir de beni özün gibi anlasan Vuslata doğrudur bendeki hisler Gönül doyasıya muhabbet besler Beni öldürecek kaçamak sesler Bir de beni özün gibi anlasan. Yürek harmanıma yağmurla yağsan Gönlünden gönlüme sevgiyle ağsan Sen de beni duysan salimsen sağsan Bir de beni özün gibi anlasan. Kibirin gururun aşka kıyışın Öldürüyor beni yokmuş sayışın. Hele yok mu el yerine koyuşun. Bir de beni özün gibi anlasan. Ölünceye kadar belanım senin Gurbetinim senin, sılanım senin. Böyle gider ise çilenim senin. Bir de beni özün gibi anlasan. Sendeki albeni sende havalar Kurşun yemiş gibi sinem döveler, Deli gönül seni yine kovalar Bir de beni özün gibi anlasan. Katre, katre damla, damla ilacım Senle güne değil ömre muhtacım Canımın içisin başıma tacım Bir de beni özün gibi anlasan. Veysel' in çilesi başından aşkın Bir güzel sevdim ki o benden şaşkın Farkında değil mi bu büyük âşkın? Bir de beni özün gibi anlasan Veysel Kızlarkayası 17.ŞUBAT2009. sivasliveysel@hotmail.com Şeref Verdin Dünyamiza Şeref verdin dünyamıza Senle döndük mayamıza Nurlar aktı deryamıza Huzur geldi ya Muhammet Çıldırıyor Ebucehil, Putu Rab eylemiş cahil. Vahiy getirdi Cebrail İkra dedi ya Muhammet. Sen rahmetsin âlemlere, Ay güneş indi yerlere, Kapandık bak secdelere Şükür geldin ya Muhammet. Her devirde vardır cahil, Akıl yoksa olmaz ehil. Karşı çıkanları cehil Şefaat et ya Muhammet. İlâhi hakikat mutlak Rehber Kur-an her daim bak. Her nefeste derim ki hak Adın dilde ya Muhammet " Veysel Kızlarkayası sivasliveysel@hotmail.com Aramizda Kalsin Seni Sevdiğim Aramızda kalsın olup bitenler Duyar ayırırlar bizi sevdiğim Ömre zeval eder aşkı yitenler Duyar ayırırlar bizi sevdiğim Anan alır seni benden ağlarsın Der çulsuza nasıl meyil bağlarsın Yüreğine dert olur yar dağlarsın Duyar ayırırlar bizi sevdiğim Bohçanı alıp gel buradan kaçalım Diyarlara kanat açıp uçalım Murat olsun aşk badesi içelim Duyar ayırırlar bizi sevdiğim Dünür salacakmış ağanın oğlu Sana huzur vermez o koca dağlı Fakirlik yüzünden ellerim bağlı Duyar ayırırlar bizi sevdiğim Babanın adamı jandarma çavuş Aman geç olmadan gel bana kavuş Anan'gil görmeden kıyıdan savuş Duyar ayırırlar bizi sevdiğim Duyar ayırırlar bizi Veysel'im Veysel Kızlarkayası sivasliveysel@hotmail.com Yar Geldi Geçti Bülbül bile uğramıyor bağıma Yaz yağmuru oldu yar geldi geçti Yalan dünya bırakmadı halıma Şöyle bir eserek yar geldi geçti İçimde çağlayan bir deli boran Beni yüreğimde ta şurdan vuran Ahde vefa yokmuş kalbimi kıran Öyle bir uğrayıp yar geldi geçti Aç ki düğmeleri görünsün sine O gözlerin beni döndürür küle Şu gönlümü verdim aşkın seline Böyle bir salınıp yar geldi geçti ŞAİR:Veysel KIZLARKAYASI 10.ŞUBAT.2009. sivasliveysel@hotmail.com Bir Yanım Boş Duruyor Nasılda sevmiş idim çıldırırım yoklukta Sensiz asla yapamam kalırım bir boşlukta Bir yanım boş duruyor oturduğum koltukta Hasretinle ölürüm ayrılamam ki senden Hemhal olduk sevgili demek ki kıymet bilmez Sen benim göz bebeğim nasıl da canı görmez İnsan giderken olsun bir selam da mı vermez Bu son veda bilirim ayrılamam ki senden Gözyaşlarım döküldü üzerine masanın Sen de farkındasın bak içimdeki tasanın Benim için de çıksa idamlık o yasanın Çarmıklara gelirim ayrılamam ki senden ŞAİR:Veysel Kızlarkayası 02.OCAK.2009.CUMA Uyan Türkiyem Kim ki bunlar kim ki dört kanı bozuk Bölünürse vatan vallahi yazık Başımıza gelen atıyor kazık Gaflet uykusundan uyan TÜRKİYEM Türkoğlu Türk yok mu senin içinde Başa getir olacak ilk seçimde Ağarmadık tel kalmadı saçımda Gaflet uykusundan uyan TÜRKİYEM Her gün bir Mehmet im şehit düşse de Bazıları bu vatandan geçse de Yenilmez milletim kanı aksa da Gaflet uykusundan uyan TÜRKİYEM Aşk ile şevk ile seven vatanı Cephede yan yana silah çatanı İncitme toprakta yatan atanı Gaflet uykusundan uyan TÜRKİYEM Ayaklan bir hele ALLAH, U EKBER Delik arayacak hain köpekler Tarihine bir bak yenilmez Türkler Gaflet uykusundan uyan TÜRKİYEM Vur emrini verin nolur bir zahmet Baş gelir hain, e o adı Mehmet Gelecek güzel gün birazcık sabret Gaflet uykusundan uyan TÜRKİYEM Barzani ......fazla ürüyor Buna cesarti batı veriyor Ülkemde hainler cirit atıyor Gaflet uykusundan uyan TÜRKİYEM Toplandı haçlılar sefer yapacak Kendi zulmünü bize yıkacak Türküm yüz akıyla başa çıkacak Gaflet uykusundan uyan TÜRKİYEM ŞAİR:VEYSEL KIZLARKAYASI Yüreğini Koyda Gel Haydi, aşkım kollarını açta gel Çok bekledim umutsuzca geceler Şu gönlünü yüreğini koyda gel Çok bekledim umutsuzca geceler Gündüzüme güneş geceme ay, ım Kaç yıl oldu hangi günü sayayım Ömür sayfasından yaprak atayım Çok bekledim umutsuzca geceler Yakın değil uzat elin tutayım Kucak, kucak buseleri alayım Yeter artık gel sineye sarayım Çok bekledim umutsuzca geceler ŞAİR:Veysel Kızlarkayası 13.03.2009.sivasliveysel@hotma il.com Bu Kaçıncı Elveda Bu Kaçıncı Son Deyiş Bu kaçıncı elveda bu kaçıncı son deyiş Sen bende bir tutkusun ölümüne bekleyiş Gözüm yollara odak kulağımda sen deyiş Bu kaçıncı elveda bu kaçıncı son deyiş Sensin benim tek dünyam sensin yarına düşüm Yıkılsa koca alem ol benim nazlı eşim Kavuşalım vuslata bulmadan kırkı yaşım Bu kaçıncı elveda bu kaçıncı son deyiş Aklım hep sende kaldı ne düşünce ne feyiz Aşkımızdan bohça yap gönlünde olsun çeyiz Kalksın artık engeller vuslata da senleyiz Bu kaçıncı elveda bu kaçıncı son deyiş ŞAİR:Veysel KIZLARKAYASI 06.KASIM 2008.PERŞEMBE Saat.21.00 Gül Kurumuş Yaprak Bana Dargın Yar Kırmızı gül boynun bükmüş duruyor Gül kurumuş yaprak bana dargın yar Dostun bir susması beni vuruyor Benim gönlüm sensiz olmaz yılgın yar Ne bir evet dedin ne hayır bana Hiç su akıyor mu yokuştan yana Sensizlik tak etti vallahi cana Gönlüm değil kalbim sana kırgın yar Ay güneşe karşı naz eder durur Yağmur çiseleyip sevgimi vurur Sensiz gör elimde güllerim kurur Benim bahtım sana bağlı çılgın ya Veysel ne çektinse sevdadan yana Bulutlar ağlıyor bak aşktan yana Bir tas su sevdiğim yüreğin yana Benim gönlüm ateşinle yangın yar ŞAİR:Veysel Kızlarkayası 23.EYLÜL.2008.SALI Edirne `den Kars `a Selam Yolladım Edirne den kars`a selam yolladım. Dede korkut otağına uğradım. Yollarını yollarıma bağladım. Sana kurban olsun ,can Türkmenoğlu. Sevdamız bir başka Karadeniz'e, Masallara konu kız kulemize, Isparta'da açan güllerimize, Sana kurban olsun ,can Türkmenoğlu. Ankara da ayva bahçede narsın. Kar olup güzelim Sivas'a yağsın. Erzurum da eksilerde yanarsın. Sana kurban olsun ,can Türkmenoğlu. Yozgat da bozlaksın Antep'te barak, Her bir güzelliğin ederim merak, Mola ver ne olur Konya da durak, Sana kurban olsun can Türkmenoğlu. Anadolu'm cengâverler meydanı, Türkün Müslüman'ın bitmez hey canı, Al bayrağa yansır Mehmet'in kanı, Sana kurban olsun ,can Türkmenoğlu. Ergenekon'dan gelir atamın şanı, Malazgirt den girdi, bozdu düşmanı Ey şehri İstanbul fatihin hanı, Sana kurban olsun, can Türkmenoğlu. Yunus olup gönüllerde gezmeli, Mevlana'nın dergâhından geçmeli, Mesneviyi sayfa sayfa içmeli, Sana kurban olsun ,can Türkmenoğlu. Söğütte yükseldi Osmanlı tuğu, Edebali verdi ona buyruğu, Altı asır hüküm sürdü kurduğu, Sana kurban olsun ,can Türkmenoğlu. Ocağında piri Ahmet yesevi, İz sürdük peşinden yolum mesnevi, Semaha kalkıyor görsen Mevlevi, Sana kurban olsun ,can Türkmenoğlu. Aral da gem vurduk sürdük hazara, Türküm uğramasın kötü nazara, Seni tarif etmek zordur yazara, Sana kurban olsun, can Türkmenoğlu. Oğuz boyu Osman oğlundan beri, Ey Türkoğlu !Türk şanından yürü. Mustafa Kemal di büyük önderi, Sana kurban olsun, can Türkmenoğlu. ŞAİR:Veysel Kızlarkayası 20.01.2009. sivasliveysel@hotmail.com Konu SİVASLIM-58 tarafından (24.04.2009 Saat 12:14 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi.Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir.. |
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|