Warnung: Illegal string offset 'type' in [path]/includes/class_postbit.php(293) : eval()'d code (Zeile 153)
Kürt Sorunu Varmi? - Sayfa 12 - Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar
Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Serbest Alan > Anketler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anketler Burada anketleri bulabilirsiniz

Son 15 Mesaj : Hatıra defteri           »          Sitemizin Ozanları           »          Hangi Model Cep Telefonu?           »          Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı
Anketimiz: Kürt Sorunu Varmı?
Var; Direk Çözülmeli 87 47,54%
Yok 81 44,26%
Bilmiyorum 5 2,73%
Diğer (Açıklayın) 10 5,46%
Katılımcı sayısı: 183. Sizin Bu Ankette Oy kullanma Yetkiniz Bulunmuyor

Seçenekler Arama Stil
Alt 18.05.2009, 13:30   #111
Kibrisli
Usta Yiğido

Kibrisli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kibrisli Şuan Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.04.2015 04:22

Tecrübe Puanı: 1241 Kibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDI
Standart Cevap: Kürt Sorunu Varmi?

Kemalist terimi ilk defa 1918’de yabancı gazetelerde ve Anadolu’da emperyalistlere karşı direniş yapan savaşçılara verilen bir tanımlama olarak biliriz. Bu tanımınlamayla birlikte 1930 yılına kadar Kemalizm terimini Türkiye’nin yeni rejimini tanımlamaya çalışan yabancı gazetecilerin "Kemalist Türkiye", "Kemalist rejim" şeklinde ki atıflarında da rastıyoruz.

Türk orjinli Kemalizm terimi ilkdefa Ali Naci’nin (Karacan) yanılmıyorsam Kadro Dergisinde yayınlanan bir makalesinde "Rusya’da Nasıl Komünizm, İtalya’da nasıl Faşizm varsa, bizde de Kemalizm olmalıdır" makalesiyle Kemalizmi gündeme taşıyarak tartışmayı başlatmış olur.

1935 programının dilde sadeleştirme nedeniyle yayınlanan yeni tüzük halinin (1937’de hazırlanan 1939’un program taslağı) sadece giriş kısmında "Partinin güttüğü bu esaslar Kamalizm prensipleridir" ibaresi ile Kemalizm’in bir ideoloji olduğunun tescillenmesidir... KEnan Evren'in TDK'sı tabii ki Kemalizm'le Atatürkçülüğü bir tutacak, F.R.Atay'ın Kemalizm'le ilgili tek söyle mi bumudur acaba Seva... Atay'ın söylediği "tertemiz, pürüzsüz, tavizsiz Türkçü ve Türkiyeci" görüşü sadece bir kısmıdır Kemalizmin...

Önderlerimizi taklit etmek bize yakışmaz demişsin... KEŞKE BİRAZ TAKLİT ETSEK NE GÜZEL OLUR BİLİYOR MUSUN? Kusura bakma ben tepeden tırnağa Mustafa Kemal'im... Siyasi görüşümde de tepeden tırnağa Atatürk'üm... Ama seni merak ediyorum, senin ideolojin nedir Seva???? Dersenki ben ideolojilere inanmam tamam lafım yok sana ama senin bir ideolojin varsa bir dünya görüşün varsa bir siyasi anlayışın varsa bizi de sorgulama hakkın yoktur...

Atatürk'ün Kürtçeyi yasakladığına dair 1 tek kanıt gösterirmisin??? Öyle kulaktan dolma ya da Nevzat Tedik gibilerinin yazılarından böyle bir anlam çıkartmakla olmaz bu iş... Örneğin Kürtçenin yasaklandığına dair bir kanun maddesi, bir kararname, bir yazı, bir kayıt bulursan kabul

üzä kök tänri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun ilingin törüngün kim artatı udaçı erti?
Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 18.05.2009, 13:45   #112
heartache58
Usta Yiğido

heartache58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

heartache58 Şuan heartache58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 25.02.2014 13:13

Tecrübe Puanı: 843 heartache58 BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

yılmaz özdil'in dediği gibi 'kürtüm demek demokratik hak olurken, Türk'üm demek ırkçılık oldu.bize Türkiye'liyim demeyi öğretmeye çalısıyorlar' cok dogru soylemiş
heartache58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 18.05.2009, 15:13   #113
Kardelencicegi
Navigator

Kardelencicegi - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kardelencicegi Şuan Kardelencicegi isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 5518 Kardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer Anblick

KÜRT SORUNU VAR. YOKSA PKK NEREDEN CIKIYOR????
KARDESCE YASAMAK VARKEN. NE GEREK VAR BÜTÜN BUNLARA.
Alt 18.05.2009, 15:21   #114
suzii
Usta Yiğido

suzii - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

suzii Şuan suzii isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 18.09.2015 17:48

Tecrübe Puanı: 801 suzii FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

evet var hemde bu sorunu üç beş kendini bilmez çıkarıyor allah öylesilere fırsat vermesin(amin)
suzii isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 18.05.2009, 16:34   #115
LaEdri
Usta Yiğido

LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1339 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI

Alıntı:
seva Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Kürtler devlet değil, demokrasi istiyor
Seva;
Benim sahip olduğum hakkın hangisine sahip değiller bir söyler misin?
Şu demokrasiden kastını da öğrenmiş oluruz!
Alt 19.05.2009, 00:22   #116
qio
Usta Yiğido

qio - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

qio Şuan qio isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.04.2012 22:41

Tecrübe Puanı: 1027 qio FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
Kürtler devlet değil, demokrasi istiyor
Kürtler dayak istiyor , Benim yaşayamadığım demokrasiyi yaşıyorlar. Benden fazla bu ülkede devlet yardımı , desteği görüyorlar .
qio isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 19.05.2009, 00:31   #117
Klimasuyu
Usta Yiğido

Klimasuyu - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Klimasuyu Şuan Klimasuyu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1485 Klimasuyu isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Alıntı:
club7house Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Kürtler dayak istiyor , Benim yaşayamadığım demokrasiyi yaşıyorlar. Benden fazla bu ülkede devlet yardımı , desteği görüyorlar .
evet üstüne birde bedava BEYAZ EŞYA yardımı alıyorlar sonrada kalkıp demokrasi,bağımsızlık,devlet,t oprak istiyoruz, kürdistanı kurmak istiyoruz diye bizi çıltırtıyorlar...
Klimasuyu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 19.05.2009, 11:11   #118
seva
Usta Yiğido

seva - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

seva Şuan seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 31.08.2010 20:51

Tecrübe Puanı: 2230 seva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz sein

Alıntı:
Yiğiter Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Seva;
Benim sahip olduğum hakkın hangisine sahip değiller bir söyler misin?
Şu demokrasiden kastını da öğrenmiş oluruz!
Ben size sorabilirmiyim Şuan Hakların hangi birine sahip olsalar Türkler karşı oluyor neden ?????????????????????????????? ????????????????????????????

Alıntı:
metin 0758 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
evet üstüne birde bedava BEYAZ EŞYA yardımı alıyorlar sonrada kalkıp demokrasi,bağımsızlık,devlet,t oprak istiyoruz, kürdistanı kurmak istiyoruz diye bizi çıltırtıyorlar...
iyi ki bir yardım alıyorlar yav
Bizde Sivas Devlet yapalım hatta Başbakanımızda Doğan Urgüp olsun Ya Allah aşkına var mı böyle bir saçmalık

Alıntı:
Kibrisli Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Kemalist terimi ilk defa 1918’de yabancı gazetelerde ve Anadolu’da emperyalistlere karşı direniş yapan savaşçılara verilen bir tanımlama olarak biliriz. Bu tanımınlamayla birlikte 1930 yılına kadar Kemalizm terimini Türkiye’nin yeni rejimini tanımlamaya çalışan yabancı gazetecilerin "Kemalist Türkiye", "Kemalist rejim" şeklinde ki atıflarında da rastıyoruz.

Türk orjinli Kemalizm terimi ilkdefa Ali Naci’nin (Karacan) yanılmıyorsam Kadro Dergisinde yayınlanan bir makalesinde "Rusya’da Nasıl Komünizm, İtalya’da nasıl Faşizm varsa, bizde de Kemalizm olmalıdır" makalesiyle Kemalizmi gündeme taşıyarak tartışmayı başlatmış olur.

1935 programının dilde sadeleştirme nedeniyle yayınlanan yeni tüzük halinin (1937’de hazırlanan 1939’un program taslağı) sadece giriş kısmında "Partinin güttüğü bu esaslar Kamalizm prensipleridir" ibaresi ile Kemalizm’in bir ideoloji olduğunun tescillenmesidir... KEnan Evren'in TDK'sı tabii ki Kemalizm'le Atatürkçülüğü bir tutacak, F.R.Atay'ın Kemalizm'le ilgili tek söyle mi bumudur acaba Seva... Atay'ın söylediği "tertemiz, pürüzsüz, tavizsiz Türkçü ve Türkiyeci" görüşü sadece bir kısmıdır Kemalizmin...

Önderlerimizi taklit etmek bize yakışmaz demişsin... KEŞKE BİRAZ TAKLİT ETSEK NE GÜZEL OLUR BİLİYOR MUSUN? Kusura bakma ben tepeden tırnağa Mustafa Kemal'im... Siyasi görüşümde de tepeden tırnağa Atatürk'üm... Ama seni merak ediyorum, senin ideolojin nedir Seva???? Dersenki ben ideolojilere inanmam tamam lafım yok sana ama senin bir ideolojin varsa bir dünya görüşün varsa bir siyasi anlayışın varsa bizi de sorgulama hakkın yoktur...

Atatürk'ün Kürtçeyi yasakladığına dair 1 tek kanıt gösterirmisin??? Öyle kulaktan dolma ya da Nevzat Tedik gibilerinin yazılarından böyle bir anlam çıkartmakla olmaz bu iş... Örneğin Kürtçenin yasaklandığına dair bir kanun maddesi, bir kararname, bir yazı, bir kayıt bulursan kabul
Atatürk döneminde
tarihsel bir anlam içerdiğini kavramak için, Kürtçe’nin 1980 yıllarındaki durumunu kısaca anımsamak yeterli. Bilindiği gibi, 22 Ekim 1983 tarihli Resmî Gazete’de yayınlanan 2932 sayılı “Türkçe’den başka dillerde yapılacak yayınlar hakkında Kanun”un, 3. maddesi “Türk vatandaşlarının anadili Türkçe’dir” tanımını yaparak, “Türkçe’den başka dillerin anadil olarak kullanılmasına ve yayılmasına yönelik her türlü faaliyette bulunulmasını” yasaklamıştı.

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

CANDA ÖZÜR OLMAZ...

Konu seva tarafından (19.05.2009 Saat 12:31 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi.Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir..
seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 19.05.2009, 13:05   #119
LaEdri
Usta Yiğido

LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1339 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI

Alıntı:
Ben size sorabilirmiyim Şuan Hakların hangi birine sahip olsalar Türkler karşı oluyor neden ?????????????????????????????? ????????????????????????????
Çünkü haklarımız zaten eşit..
Onlara verilecek her hak onların lehine eşitsizliğe sebep olacaktır..Onlar 1 hak daha fazlasına sahip olacaktır.Bu yüzden karşı oluyorlar.Vesselam!
Alt 19.05.2009, 13:34   #120
ErdalGüler
Usta Yiğido

ErdalGüler - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ErdalGüler Şuan ErdalGüler isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 28.01.2010 16:37
Bejeweled Champion! Bloody Pingu Champion! Christmas Blackjack Champion! Lines And Squares Champion! Street Racer Champion! Virus 2 Champion! Yeti Bubbles Champion!
Tournaments Won: 5

Tecrübe Puanı: 855 ErdalGüler FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Bu ülkede yaşayan ve vatanın seven hiçbir insan sen kürtsün ben Türküm diye ayrım yapamaz ve bu hakka sahip değildir. Bu ayrımı ancak bir kısım kürtlerin kendileri yapmaktadır. Mesela bir bakkala girdiğinizde örneğin bir gazete aldığınızda hiç kimse sen kürtsün bunu almaya hakkın yok diyormu? asla böyle birşey söz konusu değildir. yani bu ülkede herkes eşit haklara sahiptir. Ancak bazı kürtler(belki kürt bile değiller ermeni ve rum bozması olanlar) ne yazık ki böyle bir sınıflama içerisine gidiyorlar. Eğer ortada bir sorun varsa biz Türklerden değil aslında Kürtleri kullanan kürt görünümlülerdendir. Onların istediği hak ve özgürlük değil(zaten şu durumda ülkemizde özgürler) fitne ve fesat çıkarmak ve ülkeyi bölmektir. Çünkü Ülkemiz zengin yeraltı ve yerüstü kaynakalrı ile bulunmaz bir hazinedir. O bölgede kurulacak bir kürt devleti aslında amerika,ingiltere,rusya,fransa gibi ülkelerin bu sayede kolayca sömürerek bu kaynaklara ulaşmak istediğide ortadadır. Çanakkalede akan kanlar boşuna akmamıştır. Ülkemizizn bütünlüğüne zarar vermek isteyen her türlü dış ve kandırılmış iç güçlere karşı gerekirse canımızı vermesinide biliriz. Ama asla ve asla Vatanımızı hiç kimsenin bölmesine izin vermeyiz.
Vatan hainliği yapan kürtlerede bir çift lafım var. Bugün sırtımıza saplamaya çalıştığın bıçak elbet birgün senin sırtını parçalayacaktır...

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)