Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Serbest Alan > Serbest Kürsü
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Serbest Kürsü Serbest Konular

Son 15 Mesaj : Mustafa Kemal ATATÜRK...           »          Sen Yoluna Ben Yoluma - Serdar Yıldırım           »          Karagöz İle Hacivat: Koca Kafalı Bir Keleş           »          Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Hatıra defteri           »          Sitemizin Ozanları           »          Hangi Model Cep Telefonu?           »          Şehzade Osman           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.
Konu Kapatılmıştır

Seçenekler Arama Stil
Alt 22.06.2009, 09:35   #21
Arif Coşkun
Moderator

Arif Coşkun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arif Coşkun Şuan Arif Coşkun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.05.2016 18:12

Tecrübe Puanı: 10 Arif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende Zukunft
Standart Cevap: Tehlike ne İRAN ne ABD, karacahil

Bu konu hakkında çok farklı görüşler ortaya atılıyordu. Sanıyorum aydınlatma adına güzel bir yorum olmuş, emeğinize sağlık,
Paylaşım için teşekkürler.
Alt 22.06.2009, 10:36   #22
sandalli
Usta Yiğido

sandalli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sandalli Şuan sandalli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.04.2016 18:58

Tecrübe Puanı: 4586 sandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekanntsandalli ist jedem bekannt

Bu vatan için kanını, canını vermiş herkes saygıya, hürmete layıktır, Hasan Tahsin´de, Şütcü İmam´da. Hepsi de çok değerlidir. Bunu yapan imam´da olsa, dede´de olsa benim için aynı değerdedir. Onların yaptığını burada eleştirenler, doğuda askerlik yapmaktan korkarken klavye başında ahkam kesiyor. Ecdadım yücedir, ne padişahım vatanını satar, ne de Atatürk devletini satmıştır. Şartlar olayı bu boyuta getirmiştir. Ben bügün içimizde yaşayan ve internetin sağladığı özgürlükle küfür eden, hakaret edenleri görünce acaba Atatürk´ün emekleri boşa mı gitti diyorum. Bizim ve ülkemiz için en büyük tehlike bence bu. Ahlaki çöküş çok büyük boyutlarda, insanlık değerleri hızla yok oluyor, kaba kuvvet düşüncenin önüne geçmiş. Bana gücün yetiyorsa başka birşeyin kıymeti yok. Benim gördügüm ülkem ve milletim için ahlaki çöküs en büyük tehlike. Gerçekten bu nesil aziz milletimin nesli mı diye soruyorum.
Alt 22.06.2009, 11:08   #23
Cley
Moderator

Cley - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cley Şuan Cley isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 Cley isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Ya Sabır... Nerden buluyorsunuz böyle konuları anlamış değilim.
Alt 22.06.2009, 11:10   #24
HaZaN
Usta Yiğido

HaZaN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

HaZaN Şuan HaZaN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.05.2013 14:36

Tecrübe Puanı: 2349 HaZaN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORHaZaN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORHaZaN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORHaZaN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORHaZaN SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR

BİR DESTAN BÖYLE BAŞLAR

Bir hüzün Sütçü İmamın yüreğinde
Namluda kalan kurşun gibi
Taşınmas bir ağırlık verir
Zorlar beynimi sabırsız düşünca
Birşeyler yapmak gerektiğinde

Memeleket toprağında düşmanı görünce
İsyan akar damarlarında kan yerine
Kendisi başlatacak şanlı savaşı
Gündüz hayalinde, gece düşünde
Tek başına talim yapar askerce

İlk kurşunu sıkmak için Savaş'ta
Aklı tetikte, bekler dükkanda
Kadınlara sataşan Fransız askerleri
Geldikleri yerlere dönemezler geri
İmamın kurşunuyla can verirler Maraş'ta

Sütçü İmamın Uzunoluk destanı
Bugün bir çeşme anlata anlata akar
Durmadan esen Fatiha rüzgarı
Gönül kalesinin burçlarında
Bayrakça dalgalandırır hatırasını

Sütçü İmam bizim için senboldür; tarihimize özelliklede yakın tarihimize baktığımız zaman böyle senbol şahsiyetleri çokça görüyoruz.Sapaki giymeyip canını feda eden Iskilipli örneği , sarığını çıkarmayıp zalimlerden hiçbir zaman amen dilemeyen Said Nursu örneği , sakalların kesilmesinden, başörtülerin çıkarılmasından bahsedilen şu günlerde ne kadar anlamlıdır .Tarihimizde bu ve buna benzer birçok hadise bize haksızlık karşısında susmamamyı , tavır sahibi olmayı ; din, namus, can, mal , akıl gibi beş temel özgürlüğü savunmaktan ödün vermemeyi öğütlüyor ......

Tavizkarlığın , kaçışmaların , kılıf bulmaların yaygınlaştığı şu dönemde yüzümüzü seksen yıl öncesine çevirip Sütçü İmamların anlamlı ve yürekli çıkışları fark etmeliyiz .
Alt 22.06.2009, 16:35   #25
Siyahnur
Usta Yiğido

Siyahnur - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Siyahnur Şuan Siyahnur isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.09.2013 00:22

Tecrübe Puanı: 840 Siyahnur FAZLA SÖZE GEREK YOKSiyahnur FAZLA SÖZE GEREK YOK

Alıntı:
ÖnceVatan_58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Sanıyorum, sizde bir Nuray Bezirgan adayısınız, konunun açılmasına ve serbest kürsüde gerçeklerin öğrenilmesi oldukça rahatsız etmişe benziyor sizi. Ve birde sırıtıyorsunuz. Burada o zaman farklı konular açılmasın, hep konu sahiplerine yollansın, çok komik duruma düştüğünüzün farkında değilmisiniz?
Aylar önce birinin söyledigi sözlere cevap niteliginde konu acmak daha komik...
Burda yeterince birlestirici olmayan acaib konular aciliyor zaten.

O kizi bilmem, sevmiyorum dedigi kisiyide tanimiyorum...
Bizim burda (almn) davamiz baska elh.
Ben sarapcıları; demokrat olmayanları sevmem, diktatörleri de, zorla falanı filanı sev diyenleri de sevmem.
Sevmek zorunda da degilim...

Alt 22.06.2009, 17:33   #26
bahar5834
Usta Yiğido

bahar5834 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

bahar5834 Şuan bahar5834 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 22.05.2010 23:10

Tecrübe Puanı: 1320 bahar5834 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

YERi GELDiGiNi GÖRMEDiKÇE, ASLA KONUSMA. Nice lüzumsuz ve faydasiz konusanlar vardir ki, haksizlik eder; yerinde olmayan söz sarf etmis olur. Böylece fesatla,siddetle, SIKINTIYLA yüzyüze gelir.
Alt 22.06.2009, 17:40   #27
Salim58
Moderator

Salim58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Salim58 Şuan Salim58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 Salim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekannt

İstiklâl ve Cuma

Cuma günü idi hutbede İmam,
Mahsundu karşıda bayraksız kalem,
Dedi, “Bu takdirde Cuma'yı kılmam,”
Hışımla burçlara baktı Maraşlı.

Hürriyet imanla bir olur ancak,
Kalenin burcunda durmalı sancak,
Kiminde mavuzer, kiminde bıçak.
Bayrağa madalya taktı Maraşlı.

Yediden yetmişe ayakta vatan,
Bir iman seliyle kaleye akan,
Sanki bir kasırga, sanki bir tufan.
Namluya sürülmüş oktu Maraşlı
Alt 22.06.2009, 18:42   #28
ofgurleyuk78
Usta Yiğido

ofgurleyuk78 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ofgurleyuk78 Şuan ofgurleyuk78 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 29.01.2010 16:58

Tecrübe Puanı: 818 ofgurleyuk78 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
almina_58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Bu ülkede Atatürkçüyüm deyip de milletin kanını emen o kadar çok kan emciler var ki saymakla bitmez...

Beyler Atatürk vefat ettiğinde en azılı düşmanın İsmet İnönü'nün olduğunu bilir misiniz siz???

Kendisi CHP'nin başına geçince madeni paralardan ve devlet dairelerinden Atatürk'ün resimlerini nasıl kaldırdığını bilirmisiniz siz???

Atatatürk'ün kendi politikasını bir gecede silen İsmet İnönü'nün, laikliği bugünkü şekline getiren kişi olduğunu bilir misiniz siz???

Bu adama chp'nin önderi deyip milli şef deyip o kadar nutuk dizen Atatürkçülerin olduğunu bilir misiniz siz???

Ben kime anlatıyorum ki; sizler olayı yine laiklik-din eksenine getirirsiniz.Zaten 60-70 yıldır bunu yapmıyor muyuz.Peki elimize geçen ne???

Ancak bu ülkede ne dolapların döndüğünü araştıran okuyan her beyin bilir.Saygılarımla...

Bizler hangi milletteniz yazdıklarınızı okuyunca utanıyorum. Çok sevdiğiniz Fransızdan, ingilizden, yunanlılardan yurdumuzu kurtararak bize demokrasi ve bağımsızlık sağlayan insanları nasıl birbirinden ayrı tutuyorsunuz. Sırf adının sonunda imam var diye bir kahramanı , diğer kahramandan ayrı tutuyorsunuz. İşte bunu anlamak zor. İnönü hakkında ki görüşlerin için ( Paradan Atatürk'ü kaldırdığı) lütfen biraz daha oku, incele de niye kaldırdığını öğren. Vatan için çabalayan herkes bizim için Kahraman ve kutsal olmalı. Selamlar.
Alt 23.06.2009, 07:01   #29
ÖnceVatan_58
Usta Yiğido

ÖnceVatan_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ÖnceVatan_58 Şuan ÖnceVatan_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.07.2012 08:54

Tecrübe Puanı: 1029 ÖnceVatan_58 FAZLA SÖZE GEREK YOKÖnceVatan_58 FAZLA SÖZE GEREK YOK

Alıntı:
GurbetsokakLari Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Aylar önce birinin söyledigi sözlere cevap niteliginde konu acmak daha komik...
Burda yeterince birlestirici olmayan acaib konular aciliyor zaten.

O kizi bilmem, sevmiyorum dedigi kisiyide tanimiyorum...
Bizim burda (almn) davamiz baska elh.
Ben sarapcıları; demokrat olmayanları sevmem, diktatörleri de, zorla falanı filanı sev diyenleri de sevmem.
Sevmek zorunda da degilim...

İsterse yıllar önce söylesin, sonuçta bir nankörlük varmı var. Halkın en hassas noktası dini duyguları kullanarak insanları yalnış bilgilendirme varmı var.
Sizin gözleirnizin önündeki perde ne yazıkki bu gerçekleri göremeyecek kadar kalın. Asıl aksine bu konu birleştiricidir, biraz dikkat ederseniz. Türkiye'ne Cumhuriyetine Vatanına Atana sahip çık içermektedir.
Kimse size şunu illa sev yada sevme demiyor, nankörlük edilmesin yeter deniyor.
ÖnceVatan_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 23.06.2009, 08:47   #30
barikat58
Usta Yiğido

barikat58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

barikat58 Şuan barikat58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 06.04.2016 17:19

Tecrübe Puanı: 2261 barikat58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
ÖnceVatan_58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
İsterse yıllar önce söylesin, sonuçta bir nankörlük varmı var. Halkın en hassas noktası dini duyguları kullanarak insanları yalnış bilgilendirme varmı var.
Sizin gözleirnizin önündeki perde ne yazıkki bu gerçekleri göremeyecek kadar kalın. Asıl aksine bu konu birleştiricidir, biraz dikkat ederseniz. Türkiye'ne Cumhuriyetine Vatanına Atana sahip çık içermektedir.
Kimse size şunu illa sev yada sevme demiyor, nankörlük edilmesin yeter deniyor.
nankörlük neye göre oluyor?bir kişinin nankör olduguna kim karar veriyor?herkes dogru bildigini kabul eder.ozaman benim bildiklerime görede birçok kişi nankör.sizin kanaatleriniz yerine kuralların kanaatleri yerine özgürlügün medeniyetin ve demokrasinin kararlarını dinleyelim.Osmanlı devleti aldıgı yerlerdeki hristiyanlara dinlerini özgürce yaşama kolaylıgı saglamıştır.papalar bile osmanlı sarıgı altında yaşarım demiş.hani şu geri kalmış medeni olmayan osmanlıda!!bugün ise müslüman ülkede müslümanın degerlerine saygı duyulmuyor.neden acaba medeni oldugumuz içinmi?yada kanaatler konusuluyorya burda benim kanaatimcede osmanlıdan geri kalmış medeniyet olabilirmi?kelime oyunu yapmayı bırakalım gün gectikçe geriye gidiyoruz.nerde osmanlı medeniyeti nerde türkiye medeniyeti
barikat58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Konu Kapatılmıştır

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)