|
|
#21 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Coşkun Şuan
Son Aktivite: 10.05.2016 18:12
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bu konu hakkında çok farklı görüşler ortaya atılıyordu. Sanıyorum aydınlatma adına güzel bir yorum olmuş, emeğinize sağlık,
Paylaşım için teşekkürler.
|
|
|
#22 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sandalli Şuan
Son Aktivite: 21.04.2016 18:58
Tecrübe Puanı: 4586
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bu vatan için kanını, canını vermiş herkes saygıya, hürmete layıktır, Hasan Tahsin´de, Şütcü İmam´da. Hepsi de çok değerlidir. Bunu yapan imam´da olsa, dede´de olsa benim için aynı değerdedir. Onların yaptığını burada eleştirenler, doğuda askerlik yapmaktan korkarken klavye başında ahkam kesiyor. Ecdadım yücedir, ne padişahım vatanını satar, ne de Atatürk devletini satmıştır. Şartlar olayı bu boyuta getirmiştir. Ben bügün içimizde yaşayan ve internetin sağladığı özgürlükle küfür eden, hakaret edenleri görünce acaba Atatürk´ün emekleri boşa mı gitti diyorum. Bizim ve ülkemiz için en büyük tehlike bence bu. Ahlaki çöküş çok büyük boyutlarda, insanlık değerleri hızla yok oluyor, kaba kuvvet düşüncenin önüne geçmiş. Bana gücün yetiyorsa başka birşeyin kıymeti yok. Benim gördügüm ülkem ve milletim için ahlaki çöküs en büyük tehlike. Gerçekten bu nesil aziz milletimin nesli mı diye soruyorum.
|
|
|
|
#23 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cley Şuan
![]() |
Ya Sabır... Nerden buluyorsunuz böyle konuları anlamış değilim.
|
|
|
#24 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HaZaN Şuan
Son Aktivite: 14.05.2013 14:36
Tecrübe Puanı: 2349
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
BİR DESTAN BÖYLE BAŞLAR
Bir hüzün Sütçü İmamın yüreğinde Namluda kalan kurşun gibi Taşınmas bir ağırlık verir Zorlar beynimi sabırsız düşünca Birşeyler yapmak gerektiğinde Memeleket toprağında düşmanı görünce İsyan akar damarlarında kan yerine Kendisi başlatacak şanlı savaşı Gündüz hayalinde, gece düşünde Tek başına talim yapar askerce İlk kurşunu sıkmak için Savaş'ta Aklı tetikte, bekler dükkanda Kadınlara sataşan Fransız askerleri Geldikleri yerlere dönemezler geri İmamın kurşunuyla can verirler Maraş'ta Sütçü İmamın Uzunoluk destanı Bugün bir çeşme anlata anlata akar Durmadan esen Fatiha rüzgarı Gönül kalesinin burçlarında Bayrakça dalgalandırır hatırasını Sütçü İmam bizim için senboldür; tarihimize özelliklede yakın tarihimize baktığımız zaman böyle senbol şahsiyetleri çokça görüyoruz.Sapaki giymeyip canını feda eden Iskilipli örneği , sarığını çıkarmayıp zalimlerden hiçbir zaman amen dilemeyen Said Nursu örneği , sakalların kesilmesinden, başörtülerin çıkarılmasından bahsedilen şu günlerde ne kadar anlamlıdır .Tarihimizde bu ve buna benzer birçok hadise bize haksızlık karşısında susmamamyı , tavır sahibi olmayı ; din, namus, can, mal , akıl gibi beş temel özgürlüğü savunmaktan ödün vermemeyi öğütlüyor ...... Tavizkarlığın , kaçışmaların , kılıf bulmaların yaygınlaştığı şu dönemde yüzümüzü seksen yıl öncesine çevirip Sütçü İmamların anlamlı ve yürekli çıkışları fark etmeliyiz .
|
|
|
|
#25 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Siyahnur Şuan
Son Aktivite: 15.09.2013 00:22
Tecrübe Puanı: 840
![]() ![]() |
Alıntı:
Burda yeterince birlestirici olmayan acaib konular aciliyor zaten. O kizi bilmem, sevmiyorum dedigi kisiyide tanimiyorum... Bizim burda (almn) davamiz baska elh. Ben sarapcıları; demokrat olmayanları sevmem, diktatörleri de, zorla falanı filanı sev diyenleri de sevmem. Sevmek zorunda da degilim... ![]()
|
|
|
|
#26 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bahar5834 Şuan
Son Aktivite: 22.05.2010 23:10
Tecrübe Puanı: 1320
![]() |
YERi GELDiGiNi GÖRMEDiKÇE, ASLA KONUSMA. Nice lüzumsuz ve faydasiz konusanlar vardir ki, haksizlik eder; yerinde olmayan söz sarf etmis olur. Böylece fesatla,siddetle, SIKINTIYLA yüzyüze gelir.
|
|
|
#27 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
İstiklâl ve Cuma
Cuma günü idi hutbede İmam, Mahsundu karşıda bayraksız kalem, Dedi, “Bu takdirde Cuma'yı kılmam,” Hışımla burçlara baktı Maraşlı. Hürriyet imanla bir olur ancak, Kalenin burcunda durmalı sancak, Kiminde mavuzer, kiminde bıçak. Bayrağa madalya taktı Maraşlı. Yediden yetmişe ayakta vatan, Bir iman seliyle kaleye akan, Sanki bir kasırga, sanki bir tufan. Namluya sürülmüş oktu Maraşlı
|
|
|
#28 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ofgurleyuk78 Şuan
Son Aktivite: 29.01.2010 16:58
Tecrübe Puanı: 818
![]() |
Alıntı:
Bizler hangi milletteniz yazdıklarınızı okuyunca utanıyorum. Çok sevdiğiniz Fransızdan, ingilizden, yunanlılardan yurdumuzu kurtararak bize demokrasi ve bağımsızlık sağlayan insanları nasıl birbirinden ayrı tutuyorsunuz. Sırf adının sonunda imam var diye bir kahramanı , diğer kahramandan ayrı tutuyorsunuz. İşte bunu anlamak zor. İnönü hakkında ki görüşlerin için ( Paradan Atatürk'ü kaldırdığı) lütfen biraz daha oku, incele de niye kaldırdığını öğren. Vatan için çabalayan herkes bizim için Kahraman ve kutsal olmalı. Selamlar.
|
|
|
|
#29 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÖnceVatan_58 Şuan
Son Aktivite: 15.07.2012 08:54
Tecrübe Puanı: 1029
![]() ![]() |
Alıntı:
Sizin gözleirnizin önündeki perde ne yazıkki bu gerçekleri göremeyecek kadar kalın. Asıl aksine bu konu birleştiricidir, biraz dikkat ederseniz. Türkiye'ne Cumhuriyetine Vatanına Atana sahip çık içermektedir. Kimse size şunu illa sev yada sevme demiyor, nankörlük edilmesin yeter deniyor. |
|
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() barikat58 Şuan
Son Aktivite: 06.04.2016 17:19
Tecrübe Puanı: 2261