|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Anasayfa Haberler Sivas Haberler |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 |
|
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 983
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sivas’ın en sorunlu yatırımları arasında yer alan Vali Bekir Aksoy İlköğretim Okulu yaklaşık 10 yıl aradan sonra yeniden inşa ediliyor. Sadece 16 derslikli okul için 10 yıl beklemek durumunda bırakılan mahalle sakinleri ise çalışmaları büyük bir dikkatle takip ediyor. Sivas’ta çökme tehlikesi nedeniyle bundan yaklaşık 10 yıl önce boşaltılan, ardından madde bağımlılarının mekanı haline geldiği için yıkılan Vali Bekir Aksoy İlköğretim Okulu’nun yaşadığı sorunlar zaman zaman gametimizde dile getirilmişti. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun 4 Aralık 2009 tarihinde Sivas’a yaptığı ziyarette 14 tesisle beraber temeli atılan Vali Bekir Aksoy İlköğretim Okulu’nun temeli Nisan ayının başında atıldı. 1993 yılı Ekim ayında 800 metrekare üzerine, 21 derslik ve 600 öğrenci kapasiteli olarak hizmete açılan Vali Bekir Aksoy İlköğretim Okulu aradan geçen 7 yılın ardından zemininde çökme olması ve duvarlarının çatlaması nedeniyle 2000 yılında boşaltılmıştı. Okulun bu tarihten sonra boş bırakılması çevre sakinlerinin tepkisini toplamaya başlamış boş okul tinerci ve sarhoşların mekânı haline gelmişti. Okul ile ilgili şikâyetler artınca Milli Eğitim Bakanlığı bu bina için yıkım kararı vermiş ve atıl olan bina geçtiğimiz yıllarda yıkılmıştı. Yıkılan okul binasının yerine yeni bir okul yapılması için çalışmalar başlatılmış, hatta yeni okul binası yatırım programlarında dahi yer almasına rağmen bir türlü ihaleye çıkarılamamıştı. Geçtiğimiz Eylül ayında ihalesi yapılan ve 16 derslikli olarak inşa edilecek okulun temeli de Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplu açılış ve temel atma töreninde Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu tarafından atılmıştı. Ancak toplu temel atma töreninde temeli atılmayan okulun inşasına Nisan ayının başlarında başlanabildi. 2010-2011 eğitim yılına yetiştirilmesi planlanan okulda çalışmalar tüm hızıyla sürerken, Sivas 16 derslikli bir okulu 10 yıl gibi bir sürede yapım aşamasına getirebilmeyi güçte olsa başarabildi. Sivas Hürdoğan |
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı Sivaslilar.Net'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#2 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salim58 Şuan
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
İnşallah burada güzel bir çalışma yapılır ve Sivasa yeniden kazandırılır..
|
|
|
#3 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ela58 Şuan
Son Aktivite: 09.06.2010 20:35
Tecrübe Puanı: 1299
![]() ![]() ![]() |
10 yıl epey bir zaman olmuş yeniden başlması güzel hayırlı olsun
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar ela58'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#4 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HaZaN Şuan
Son Aktivite: 14.05.2013 14:36
Tecrübe Puanı: 2351
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zararın neresinden dönersen kardır derler ya; on yıl gibi çok uzun bir sürede geçsede yeniden inşa edilmesi çok güzel bir haber inşALLAH kısa sürede de inşası biter de Eğitim Öğretime kavuşur.
|
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|