Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)

Dindar gençlik yetiştirmek..... - Sayfa 18 - Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar
Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Serbest Alan > Serbest Kürsü
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Serbest Kürsü Serbest Konular

Son 15 Mesaj : Hatıra defteri           »          Sitemizin Ozanları           »          Hangi Model Cep Telefonu?           »          Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı

Seçenekler Arama Stil
Alt 22.02.2012, 11:45   #171
_DuMaN_58
Navigator

_DuMaN_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

_DuMaN_58 Şuan _DuMaN_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 04.02.2016 20:29
Tournaments Won: 3

Tecrübe Puanı: 10 _DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR
Standart Cevap: Dindar gençlik yetiştirmek.....

Alıntı:
sivaslınet Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Tarih "doğru"yu diyalektik(zıtların mücadelesinden oluşan yeni hal) olarak belirler sn. Duman. Bunu aramızdaki tartışmamıza yorumlarsak; demokrasi, ihtiyaçları karşılamayan düzenlerin eksikliğinin tamamlanmasıyla doğmuştur. Eskide kalanlar demokrasiye uyum sağlayamazlar.

Şunu kesinlikle bilmeni isterim ve seni temin ederim ki; demokraside senin ihtiyacını karşılamayacak hiç bir yöntem yoktur. Kutsallarını doyasıya yaşamak ancak demokrasi de mümkün olacaktır.

Ancak, demokrasi sadece dayatmalara izin vermeMEktedir. Dayatmacı(emperyalist) bir zihniyetin demokrasi bu yüzden işine gelmez.

Yani bu şu demektir: Kutsallarını ancak kendi içinde yaşayabilirsin. İkinci kişiye dayatamazsın. Bırak insanlığı kendi aile fertlerine bile dayatamazsın. Kendi aile bireylerine dayatırsan devlet onları da korumaya alır. Senden uzaklaştırır. Ancak yaşadıklarınla örnek olabilirsin. Değerlerini okumalarını sağlar, baskı yapamazsın. Dayatmacı din de olsa günahtır.

Dinimizde de bu böyledir. Ayettir. "Senin dinin sana, benim dinim bana"
Bakın, dayatmak gibi birşey yok. Zorla güzellik olmaz. Biz de birilerine zorla birşey yaptırmıyoruz zaten. Kutsallar sadece kendi içimizde yaşabileceğimiz birşey değildir. Dini değerler, ÇEVREdekiler ile bütünleşilmesini ister. Dini değerler sadece kendi içimde yaşadıklarımızla sınırlandırılamaz.

"Yaşadıklarınla örnek olabilirsin." Diyelim benim çocuğum var, çocuğum bana bakarak mı öğrenecek sizce bütün dini değerleri? Tabi ki, gözlem olmalıdır ama işin içine bir süre sonra eğitim girer.. Bu eğitimi ben veriyorum diyelim, bu işi yaparken sizce dayatıyor muyum? Yada bu dini eğitimi okullarda veriyorlar, sizce bu dayatma mıdır? Demokrasinin ilkeleri dini değerler karşısında engel olmaz, olamaz.

Alıntı:
Kişilerin değil tarihin kin'e nasıl baktığı önemli olmalı bizler için. İşte Türk dil kurumunun açıklaması: Kin; Birine karşı duyulan öç alma isteği, garaz.

"Adımız miskindir bizim / Düşmanımız kindir bizim" - Yunus Emre

Elbette Anlayana
Tabi ki kişilere göre bakacaksınız. Ben size "Güzel kaz." gibi bir cümle kullansam. Siz burda "kaz"'ı hayvan olarak niteleyebilirsiniz. Ama ben hayvan olarak değil "kazmak" manasında kullanmışımdır.

Necip FAZIL'ın ne söylemek istediği önemli, sizin ne anladığınız değil. Onun penceresinden bakarsanız, ne demek istediğini anlarsınız.

Ayrıca "Senin dinin sana benim dinim bana." sizin anlatmak istediğiniz gibi bir durum değildir. "Sen Hristiyansın öyle kal, ben Müslümanım böyle iyi" değil.. buyrun, [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
Alt 22.02.2012, 12:12   #172
sivaslınet
Usta Yiğido

sivaslınet - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sivaslınet Şuan sivaslınet isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.03.2016 05:48

Tecrübe Puanı: 760 sivaslınet FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Sayın Duman,

Siz şimdi "benim değerlerim de illaki benim değerlerim" dedikçe, şuradan şuraya bir adım bile atamayız. Belki de boşuna tartşıyoruz. Tartışmaların gayesi uzlaşmak içindir. Bu da diyalektiğe hizmettir.

Özgür seçim temel değerdir. Eğer siz özgür seçimi kabul ediyorsanız tartışalım yoksa boşuna kürek çekeriz. Sen dayatmacı kişiliğinle devam edersin, ben ise özgür seçimi savunurum.

Özgür seçim şudur: Kişinin önüne tüm değerleri tüm bilgileri serersin, kişi onlar hakkında fikirleri olur ve özgürce seçimini yapar. Bu insanlığın, insan olabilmenin ilk kuralıdır.

Yok eğer "o insan seçimini yapamaz, o beceremez, bunu en iyi ben yaparım" diye düşünüp o insana sen yol çizmeye çalışırsan(aile ferdi dahi olsa) bunun adı dayatma olur. O insanı insan yerine koymamış olursun. Bu kişi bazında da devlet bazında da böyle olmalıdır.

Önce burada mutabakat kuralım. Yoksa vakit kaybederiz.
Alt 22.02.2012, 12:32   #173
_DuMaN_58
Navigator

Tecrübe Puanı: 10 _DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR_DuMaN_58 SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR

Alıntı:
Sayın Duman,

Siz şimdi "benim değerlerim de illaki benim değerlerim" dedikçe, şuradan şuraya bir adım bile atamayız. Belki de boşuna tartşıyoruz. Tartışmaların gayesi uzlaşmak içindir. Bu da diyalektiğe hizmettir.

Özgür seçim temel değerdir. Eğer siz özgür seçimi kabul ediyorsanız tartışalım yoksa boşuna kürek çekeriz. Sen dayatmacı kişiliğinle devam edersin, ben ise özgür seçimi savunurum.

Özgür seçim şudur: Kişinin önüne tüm değerleri tüm bilgileri serersin, kişi onlar hakkında fikirleri olur ve özgürce seçimini yapar. Bu insanlığın, insan olabilmenin ilk kuralıdır.

Yok eğer "o insan seçimini yapamaz, o beceremez, bunu en iyi ben yaparım" diye düşünüp o insana sen yol çizmeye çalışırsan(aile ferdi dahi olsa) bunun adı dayatma olur. O insanı insan yerine koymamış olursun. Bu kişi bazında da devlet bazında da böyle olmalıdır.

Önce burada mutabakat kuralım. Yoksa vakit kaybederiz.
Özgür seçim diyorsun. Bir insan ne zaman aklını kullanarak özgür bir seçim yapabilir, hemen hemen 15yaşlarından sonra daha yeni yeni aklı ermeye başlar birşeylere. Siz çocuğunuza 15 yaşına kadar hiç birşey yapmayacaksınız. 15ine geldiğinde önüne koyacaksınız seçenekleri, hangisini seçerse seçsin. Siz böyle düşünüyorsunuz. Kusra bakmayın ama çok uçuk bir düşünceniz var. Böyle bir düşünce ne bizim ülkemizde nede diğer ülkelerde vardır. Hristiyan ülkelerde bile çocukluktan yetiştirilmeye başlanır herşeye, çocukluktan başlar kilise hayatı.

Sivaslınet, aile bireylerine dini değerleri anlatmak, öğretmek dayatmacı bir davranış değildir. Siz bir çocuğa tuvalet adabını öğretirsiniz. Kendi başına bırakıp nereye yaparsa yapsın, kendi başına öğrensin, diyemezsiniz. Okul çağına geldiği zaman, kendi okulunu kendi seçsin, diyemezsiniz. Gençlik çağına geldiğinde, kötü alışkanlıkları kendi kendine özgürce seçsin, ister sigara içsin ister içmesin, diyemezsiniz.

Hiçbir insan yüzde yüz özgür değildir. Yüzde yüz özgür düşünceye sahip olamaz. İnsanları yönlendirmek, insanlara birşeyleri öğretmek, doğru yolu göstermek, dini değerleri anlatmak dayatmacılık değildir.
Alt 22.02.2012, 14:17   #174
sivaslınet
Usta Yiğido

Alıntı:
_DuMaN_58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Kusra bakmayın ama çok uçuk bir düşünceniz var. Böyle bir düşünce ne bizim ülkemizde nede diğer ülkelerde vardır. Hristiyan ülkelerde bile çocukluktan yetiştirilmeye başlanır herşeye, çocukluktan başlar kilise hayatı.
@Duman,
Neden kusura bakayım ki? Zaten birilerinin anlatımları diğerlerine hep "uçuk" gelmiştir. Sizin anlatımınız da bir başkası için uçuktur.

Eğitim, çocuk yaşta ne Hristiyan ne Musevi ne de her hangi bir din eğitimi olarak yapılmaz. Senin dediğinin aksine 15 yaş altı çocuklara dayatma olmaması için, her hangi bir manevi değer(din, mezhep, cemaat, kültür, töre, etnisite vs) verilmez. Çocuk yaşta eğitim sadece pozitif bilimler olmalıdır. Manevi değerlerin özgür seçimi 18 yaş sonrasına bırakılır.

Sana sorarsam eğer, "Hristiyan bir ülkede neden çoğunluk Hristiyandır diye aynen şu cevabı alacağımdan eminim; "Küçüklükten eğitiliyorlar" diyip yanlış yönlendirildiğini, sağlıklı olmadığını söyleyeceksin. İşte bunun için özgür seçim gereklidir.

Diğer arkadaşlar da yazdı bunu bir kaç ileti öncesinde. İlk okul çağlarında çocuk kopya makinası gibidir. Ne söylersen onu kopyalarlar. Bu bir özgür seçim değildir. Evrensel eğitimde, ilk okul çağı çocukları, sadece ve sadece temel bilimsel bilgiler alarak eğitilir. 18 yaş sonrasında ise eğitim tarafsız olmalıdır. Yani manevi değerlerin(din, mezhep, cemaat, kültür, töre, etnisite) hepsi(tarihsel olarak) önüne konulmalı kişi o şekilde karar vermelidir.

Manevi değerlerden her hangi birisini karar veremeyecek ilköğretim yaştaki çocuk veya genç önüne koyarak onu eğitmek zaten dayatmadır. Sağlıklı, doyurucu ve en sağlam seçim özgür seçimdir. Bu konuda insan hakları evrensel beyannameyi okuyabilirsin.

Eğer bazı TEMEL konularda mutabıksak devam edelim. Yoksa benden bu kadar.
Alt 22.02.2012, 16:22   #175
LaEdri
Usta Yiğido

LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1339 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI

Alıntı:
O kadar yazımdan bula bula bu olmayan bu çelişkimi mi buldun Sn. LaEdri. Kaldı ki çelişki de değil. Yazıları genelde okumadan mutlaka cevaplamış olmak için cevap veriyorsunuz.

Yazımda açıkça belirmiştim. Davanın sonuçlanmamış olması benim söylediğime cevap değil ki. Ben ne söylemiştim;

Salıverilmeli miydiler? Beşikteki bebelerin nasipleri trilyonlar gitti. Tacizci Hüseyin Üzmez vakasına hiç girmeyelim.

İmtiyaz meselesini açtın cevap verdim. Yazsam sayfalar dolar.

Sn. Duman,
Demokrasiyi herkes kafasındaki gibi tanımlamamalı. Seçimlerdeki oy sayısı ile karıştırmayın. Demokrasi çoğunluğun söz sahibi olduğu bir sistem değildir. Aksine, söz sahibi nitelemesinde haklar sözkonusu ise, azınlığın haklarının çoğunluğun hakları kadar korunduğu bir sistemdir.

Çoğunluğun oyunu aldım diye dini ve milli değerleri, yani kutsallıkları siyasete alet edip azınlıkların haklarını sömürmek demokrasi değildir. Dikta rejimdir, ırkçı rejimdir, teokratik yapıdır.

"Kininin" sözcüğü kasıtlı olarak çıkartılmış cümleden. Söylemde "KİN" sözcüğü de geçmekte idi.

Böyle bir düşünce olamaz. "Kin" insanlara düşmanlık aşılamaktır. İslamda kin'e yer yoktur. Böyle mi dindar genç yetiştirilecek?

İşte hadisler:

"Kin, kınanmaya en çok layık kusurdur."
"Kin, hased ehli olanların ahlakıdır."
"Kin çetin bir dert ve helak edici bir hastalıktır."
"Kötülüğün silahı kindir."
Siz en başından beri hep demokratik bir tutum gösterdiniz.Dindar nesil meselesine demokratik olmadığı için karşı çıktığınızı söylüyorsunuz.Bu kadar demokrat birisisin sonuçlanmamış bir davada suçluyu suçsuzu belirlemesi anormal değil mi?
Alt 22.02.2012, 17:08   #176
sivaslınet
Usta Yiğido

Alıntı:
LaEdri Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Siz en başından beri hep demokratik bir tutum gösterdiniz.Dindar nesil meselesine demokratik olmadığı için karşı çıktığınızı söylüyorsunuz.Bu kadar demokrat birisisin sonuçlanmamış bir davada suçluyu suçsuzu belirlemesi anormal değil mi?
Neden içeri alınmışlardı? Yoksa yargı hukuku bilmiyormuydu da içeri aldılar? Yoksa içeri aldıkları ve tekrar bıraktıkları insanlar imtiyazlımıydı? İmtiyazsız olanlar dört yıldır içerde. İmtiyazlı olsalardı onlar da bir ay sonra çıkarlarmıydı?

Hayır imtiyaz meselesini siz açtınız da.. Ben de bu konuda bilginizin olmadığını vurgulamak istedim.
Alt 22.02.2012, 17:22   #177
LaEdri
Usta Yiğido

LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1339 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI

Alıntı:
Neden içeri alınmışlardı? Yoksa yargı hukuku bilmiyormuydu da içeri aldılar? Yoksa içeri aldıkları ve tekrar bıraktıkları insanlar imtiyazlımıydı? İmtiyazsız olanlar dört yıldır içerde. İmtiyazlı olsalardı onlar da bir ay sonra çıkarlarmıydı?

Hayır imtiyaz meselesini siz açtınız da.. Ben de bu konuda bilginizin olmadığını vurgulamak istedim.
Bu bağımsız yargının işidir.
Ama siz öyle bir demokrat imajı çizdiniz ki ,Deniz Feneri davasında kişileri dava bitmeden suçlu çıkarmış olmanız beni şaşırttı.Tutuklu ve tutuksuz yargılama için mahkemeler insiyatifini kullanır.Tutuksuz yargılananlar imtiyazlıdır diyemezsiniz.Kaldı ki ben Türkiye'de yargılama sisteminin adil olmadığına inananlardanım.Ama sizin verdiğiniz demokrat görüntüsü ile masumiyet karinesini hiçe saymış olmanız çelişiyor..
Alt 22.02.2012, 18:09   #178
Alibaba58
Usta Yiğido

Alibaba58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alibaba58 Şuan Alibaba58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.06.2013 12:44

Tecrübe Puanı: 995 Alibaba58 FAZLA SÖZE GEREK YOKAlibaba58 FAZLA SÖZE GEREK YOK
Reden Cevap: Dindar gençlik yetiştirmek.....

Alıntı:
amet_58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
“Dünya ile rekabet edebilen, dünyayı yakından takip eden, meselelere sahip çıkan, bir ayağı bu topraklarda, diğer ayağı ile alemleri gezen bir gençlik tahayyül ediyoruz. En önemlisi de milli, manevi değerlerine sahip çıkan, onları yaşatan, geleceğini geçmişinden aldığı güç, gurur ve ilhamla şekillendiren bir gençlik tasavvur ediyoruz.”

“Altını çiziyorum; modern, dindar bir gençlikten bahsediyorum. Dininin, dilinin, beyninin, ilminin, ırzının, evinin, kalbinin davacısı bir gençlikten bahsediyorum. Kökü ezelde, dalı ebedde bir sistemin aşkına, vecdine, diyalektiğine, estetiğine, irfanına, idrakine sahip bir gençlikten bahsediyorum.” recep tayyip erdoğan

ben hakveriyorum bu sözlere neresi yanlış neresine şaşırıyorsunuz
Sözde yanlışlık yok, asıl yanlışlık uygulamalarda. Her dört gençten biri işsizse bu sözü söyleyen biri boş konuşuyordur.
Alibaba58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Alibaba58'e Teşekkür Ediyor...
Alt 22.02.2012, 18:26   #179
_DuMaN_58
Navigator

Alıntı:
@Duman,
Neden kusura bakayım ki? Zaten birilerinin anlatımları diğerlerine hep "uçuk" gelmiştir. Sizin anlatımınız da bir başkası için uçuktur.

Eğitim, çocuk yaşta ne Hristiyan ne Musevi ne de her hangi bir din eğitimi olarak yapılmaz. Senin dediğinin aksine 15 yaş altı çocuklara dayatma olmaması için, her hangi bir manevi değer(din, mezhep, cemaat, kültür, töre, etnisite vs) verilmez. Çocuk yaşta eğitim sadece pozitif bilimler olmalıdır. Manevi değerlerin özgür seçimi 18 yaş sonrasına bırakılır.

Sana sorarsam eğer, "Hristiyan bir ülkede neden çoğunluk Hristiyandır diye aynen şu cevabı alacağımdan eminim; "Küçüklükten eğitiliyorlar" diyip yanlış yönlendirildiğini, sağlıklı olmadığını söyleyeceksin. İşte bunun için özgür seçim gereklidir.

Diğer arkadaşlar da yazdı bunu bir kaç ileti öncesinde. İlk okul çağlarında çocuk kopya makinası gibidir. Ne söylersen onu kopyalarlar. Bu bir özgür seçim değildir. Evrensel eğitimde, ilk okul çağı çocukları, sadece ve sadece temel bilimsel bilgiler alarak eğitilir. 18 yaş sonrasında ise eğitim tarafsız olmalıdır. Yani manevi değerlerin(din, mezhep, cemaat, kültür, töre, etnisite) hepsi(tarihsel olarak) önüne konulmalı kişi o şekilde karar vermelidir.

Manevi değerlerden her hangi birisini karar veremeyecek ilköğretim yaştaki çocuk veya genç önüne koyarak onu eğitmek zaten dayatmadır. Sağlıklı, doyurucu ve en sağlam seçim özgür seçimdir. Bu konuda insan hakları evrensel beyannameyi okuyabilirsin.

Eğer bazı TEMEL konularda mutabıksak devam edelim. Yoksa benden bu kadar.
"yanlış yönlendirildiğini, sağlıklı olmadığını söyleyeceksin"

Eğer Hristiyan bir ülkede(hristiyan ülke diyorsak bunun nedeni büyük çoğunluğun hristiyanlardan oluşması zaten), Hristiyan vatandaş artışı varsa, bu yönlendirme doğru bir yönlendirmedir. Adamlar dini değerlerini koruyor demektir.

"Eğitim, çocuk yaşta ne Hristiyan ne Musevi ne de her hangi bir din eğitimi olarak yapılmaz."

Bizim Türkiyede, müslüman vatandaşlarımız çocuklarına, çocukluktan itibaren din eğitimini verirler. 15 yaşına yada 18 yaşına gelmesini beklemezler. Eğer beklerler ise, kendi saflarından üye kaybına uğrayabilirler. Yani çocuk müslüman yetişecekken, farklı bir yöne eğilim gösterebilir. Bunu biz müslümanlar göze alamayız. Ha bu söylediklerim, hristiyanlar içinde museviler içinde geçerli. Hiç mi görmediniz televizyonlar da, İSrailli çocukların saçlarını, Hristiyan çocukların Kilisede ki hallerini. Merak ettim siz hangi dünyada yaşıyorsunuz..

"Eğer bazı TEMEL konularda mutabıksak devam edelim. Yoksa benden bu kadar."

Sizin dediğiniz gibi, benim anlatımım size uygun gelmeyebilir, farklıdır. TEMEL konular dedikleriniz sadece sizin için geçerli benim için geçerli değil. Ha hemen pes etmek(tartışmaya devam etmemek) istiyorsanız da siz bilirsiniz tabi.
Alt 22.02.2012, 18:28   #180
Alibaba58
Usta Yiğido

Alibaba58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alibaba58 Şuan Alibaba58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.06.2013 12:44

Tecrübe Puanı: 995 Alibaba58 FAZLA SÖZE GEREK YOKAlibaba58 FAZLA SÖZE GEREK YOK

‎11 yılda ne oldu?
Hakkını arayan Köylüye "ananıda al git",
Hakkını arayan Işçiye "yan gelip yatiyorsunuz",
Hakkını arayan Kadına "kadınmıdır kızmıdır bilemiyorum",
Hakkını arayan Engelliye "sana bu halde is bulduk şükret",
Hakkını arayan Karadenizliye "Eşkiya",
Hakkını arayan Doğuluya "Terörist, bölücü",
Hakkını arayan Egeli'ye "Gavur",
Hakkını arayan Gazeteciye "Katil, alçak",
Hakkını arayan Sanatçıya "Provakatör",
Hakkını arayan Gençliğe "Tinerci, ayaktakımı, serseri"...
Rüşvet alana, adam kayırana, kadın satana, cinayet işleyene, ülkeyi emperyalizme peşkeş çekene, dini sömürene ise "durmak yok yola devam"
BUNLARI GÖRÜNCE AZİZ NESİN" E HAK VERMEMEK İÇTEN BİLE DEĞİL
Alibaba58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Alibaba58'e Teşekkür Ediyor...

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)