Cevap: Dindar gençlik yetiştirmek.....
Alıntı:
sivaslınet Nickli Üyeden Al?nt?
O kadar yazımdan bula bula bu olmayan bu çelişkimi mi buldun Sn. LaEdri. Kaldı ki çelişki de değil. Yazıları genelde okumadan mutlaka cevaplamış olmak için cevap veriyorsunuz.
Yazımda açıkça belirmiştim. Davanın sonuçlanmamış olması benim söylediğime cevap değil ki. Ben ne söylemiştim;
Salıverilmeli miydiler? Beşikteki bebelerin nasipleri trilyonlar gitti. Tacizci Hüseyin Üzmez vakasına hiç girmeyelim.
İmtiyaz meselesini açtın cevap verdim. Yazsam sayfalar dolar.
Sn. Duman,
Demokrasiyi herkes kafasındaki gibi tanımlamamalı. Seçimlerdeki oy sayısı ile karıştırmayın. Demokrasi çoğunluğun söz sahibi olduğu bir sistem değildir. Aksine, söz sahibi nitelemesinde haklar sözkonusu ise, azınlığın haklarının çoğunluğun hakları kadar korunduğu bir sistemdir.
Çoğunluğun oyunu aldım diye dini ve milli değerleri, yani kutsallıkları siyasete alet edip azınlıkların haklarını sömürmek demokrasi değildir. Dikta rejimdir, ırkçı rejimdir, teokratik yapıdır.
"Kininin" sözcüğü kasıtlı olarak çıkartılmış cümleden. Söylemde "KİN" sözcüğü de geçmekte idi.
Böyle bir düşünce olamaz. "Kin" insanlara düşmanlık aşılamaktır. İslamda kin'e yer yoktur. Böyle mi dindar genç yetiştirilecek?
İşte hadisler:
"Kin, kınanmaya en çok layık kusurdur."
"Kin, hased ehli olanların ahlakıdır."
"Kin çetin bir dert ve helak edici bir hastalıktır."
"Kötülüğün silahı kindir."
|
Siz en başından beri hep demokratik bir tutum gösterdiniz.Dindar nesil meselesine demokratik olmadığı için karşı çıktığınızı söylüyorsunuz.Bu kadar demokrat birisisin sonuçlanmamış bir davada suçluyu suçsuzu belirlemesi anormal değil mi?