|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Serbest Kürsü Serbest Konular |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#11 |
|
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() _DuMaN_58 Şuan
Son Aktivite: 04.02.2016 21:29
Tournaments Won: 3Üyelik Tarihi: 20.08.2006
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Açığını söylüyorum ki düzeltebilesin diye, varsa benim açıklarım söyle ki yanlşımı düzeltiyim
![]() Delikanlı kelimesini biz şuan mecazi manada tartışıyoruz. Gerçek manası kısaca "..çocukluktan çıkmış kimsedir." Mecazi manada kullandığımız için şuan herkes kafasına göre delikanlılığı tanımlar. Herkes kafasına göre özellikler ekler. Sen devrimcinin özelliklerini örnek gösterirsin, başkası farklı bir özellik verir dekanlılığın tanımına. Ben senin delikanlılık tanımına birşey demedim, istediğin gibi tanım verebilirsin sonuçta mecazi manada kullanılıyoruz. Hani sen maddeler halinde yazdın ya.. 1. Delikanli adam kendisinden uzun boylu kızlarla dolaşmaz. Neden dolaşmasın ki, "iyi insan"sa dolaşmak yanlış mı olur? Bende aynı şekilde; -Delikanlı adam ATATÜRK gibi devrimcidir. Atatürk gibi devrimci olmayan delikanlı olmazmıymış? yazdım. Anlatabilmişimdir umarım. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sivaslınet Şuan
Son Aktivite: 02.03.2016 06:48
Tecrübe Puanı: 747
![]() |
Canın yine tartışmak istiyor. Tartışalım..
![]() "Delikanlının" isim nitelemesini yapmışsın ama sıfat nitelemesini yapmamışsın. Sıfat olarak anlamı; yiğit, sözünün eri, dürüst, yardımsever, ilerici anlamındadır. Bu anlamlar da aynen bir devrimcinin, dahası, gerçek bir Türk'ün, Sivaslı'nın ve Atatürk'ün sıfatlarındandır. (bak TDK ve diğer sözlükler) Yani nerden bakarsan bak anlam; Delikanlı=devrimci=Atatürk tür. Fazla uzatmak istemiyorum. Kimin ne söylemek istediğine okuyanlar karar versinler.
|
|
|
#13 |
|
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() _DuMaN_58 Şuan
Son Aktivite: 04.02.2016 21:29
Tournaments Won: 3Üyelik Tarihi: 20.08.2006
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tamam sıfat anlamıyla bakalım, fark etmez. Verdiğin özellikler, başka teriminde özellikleri içinde olabilir. Delikanlılığın özelliklerini herkes benimsediği ortam içinde kullanabilir. Sadece delikanlılık için değil, başka kelimeler içinde geçerli bu. Sen bu özellikleri devrimci teriminde kullanıyorsun, başkası da başka bir terim için kullanabilir.
Delikanlı(sıfat anlamıyla yada mecazi anlamda)=xxxxx=xxxx...=...=... .. not: x yerine delikanlı teriminin özelliklerini içeren herhangi bir kelime kullanabilirsiniz. Ama zaten asıl konu bu değil. Asıl konu "senin maddeler halinde verdiğin örneğe benzer, benim bir örnek vermemdir." |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() aktassa Şuan
Son Aktivite: 24.04.2016 21:30
Tecrübe Puanı: 677
![]() |
Alıntı:
|
|
|
|
#15 | |
|
Yeni Yiğido
![]() 1967 dernek serkan20 Şuan
Son Aktivite: 22.06.2014 11:02
Tecrübe Puanı: 752
![]() |
Alıntı:
yani sizde bilmişlik yapmaya çalışıp konuyu devrimle bütünleştirmişsiniz utanmasanız mustafa kemali bile PEYGAMBER göstereceksiniz.
|
|
|
|
#16 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sivaslınet Şuan
Son Aktivite: 02.03.2016 06:48
Tecrübe Puanı: 747
![]() |
Mecazi anlam, ironi, edebiyatta çoğu kez dalga geçmek adına mesaj olarak kullanılmıştır.
Sizin de söylediğiniz gibi, buradaki espiri, espri yaparak delikanlılığı ti'ye alıp onunla dalga geçmek ise... Arkadaşımız espri yaparak o hakkınıı kullanmış, ben de gerçeğini yazma hakkını kullanmışım. Olay bu. Benim yapım, hayatı ve gerçekleri ti'ye, alaya almamak. Alanalara da karşı çıkmak. Forum üyelerinin bazıları esprili yazılar yazar, bazıları da ciddi yazılar. Bu hakları her zaman vardır. Diğer bir gerçek: Atatürk'ü kimse peygamber yerine koymadı. Bu senin abartın. Abartmak yerine, söylediklerim, yaptıkları gerçek mi, değil mi, onlar hakkında yazsaydın daha çok işe yarardı.
Ezberlerimizin yerini bilgiler almalı.. Konu sivaslınet tarafından (18.03.2012 Saat 08:51 ) değiştirilmiştir.. |
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı sivaslınet'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#17 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÖnceVatan_58 Şuan
Son Aktivite: 15.07.2012 09:54
Tecrübe Puanı: 1009
![]() ![]() |
Şimdi bu oldumu? Söylediğin sözle ne alaka? Atatürkçü olmak değişimci olmak suç mu? Peygamber olarak göstermek değil ama, büyük benzerlik var. Peygamber efendimizde o devirin büyük bir devrimcisiydi, Atatürkte yakın zamanın büyük devrimcisiydi.Siz rahatsızlığınızı saldırrarak göstermek istemişsiniz yazma uslubunuz hoş değil.
|
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı ÖnceVatan_58'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#18 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() Azizem_58_58 Şuan
Son Aktivite: 03.09.2014 13:12
Tecrübe Puanı: 619
![]() |
amannnnn
sizde ha. en ufak bişeyden bile siyasete getiriyorsunuz konuyu.
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|