|
|
#61 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LaEdri Şuan
Tecrübe Puanı: 1318
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1-Tanrı kelimesi Allah kelimesi ile bir değildir.Tanrı kelimesi Allah'ı eksik hem de çok eksik tanımlar.Allah kelimesi,ona ait tüm güzel isimileri,özellikleri kapsayan bir isimdir.Ve O'nu tam karşılar.Tanrı ifadesi O'nu karşılamada sıfıra yakındır.
2-Atıf Hoca dediğiniz gibi Cumhuriyete karşı idiyse bile,karşı çıktığı Cumhuriyet bugün,2012'de yaşadığımız Cumhuriyet miydi? 3-Harf İnkilabı bu ülkeye prangalar vuran,kültüründen,edebiyatında n,dininden ayırmayı amaçlayan bir durumdur.Başka hiçbir amacı yoktu.İleri derecede İngilizce bilen birisiyim.İngilizlerin 300-400 yıllık eserlerini okurken zorlanmıyorum.Ama kendi 100 yıllık eserimi anlayamıyorum.İşte Harf Devriminin amacı buydu.Yoksa,anlaşılması güçtü de,Batı'yla uyumsuzdu da,halkımız zorlanıyordu da..Bunların hepsi kandırmacadır.Bugün Japonya ve İsrailin kulandığı alfabeyi kendilerinden başka anlayan yok.Demek ki neymiş,bilimsel ilerleme harfle falan olmuyormuş.
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı LaEdri'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#62 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sivaslınet Şuan
Son Aktivite: 02.03.2016 06:48
Tecrübe Puanı: 739
![]() |
Duman asıl sen çarpıtıyorsun. Ben iki adet sana ait görüş sundum. Ve hinduların abcdefg diye isimlendirdiği tek yaratıcıya ait isim se o da Allah'a denk gelir diyeceğini bildiğimden, bu ikinci alternatifi de belirttim.
Ama sen yine anlamadın tabi. Neyse, yavaş yavaş olacak tabiki.. ![]() Sonuç; Yaratıcı tek se ki, tek.. Herkes o yaratıcıya ait bir isim bulur ve tek olan yaratıcaya aittir. Hiç kimse Arapça konuşmaya mecbur değil. Ben şimdi Güneşe Şems mi demeliyim. Demiyorum.. ![]() Sen "Allahım beni affet" deyince duyacak ta, Ben "rabbim, tanrım beni affet" deyince duymayacak mı? Yoksa bu isimleri kullandım diye yanacak mıyım? ![]()
|
|
|
#63 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Siyahnur Şuan
Son Aktivite: 15.09.2013 01:22
Tecrübe Puanı: 813
![]() ![]() |
Iskilipli Atif hoca gibi sehitlerin kemiklerini sizlatan haksizca yorum yapanlar kaybeden kendileri olur.
Iskipli Atif hoca yunan destekcisimiydi ? Insaf ya! Teal- i islam tarafindan yayninlanan birtakim bildirilerin arkaisnda olan sahislar hepsini baglamaz.Özellik Mustafa Sabri efendi ile Atif hoca´nin tutumu cok farkli.Atif hoca daha sonra o cemiyetten ayrilmis. Cünkü Mustafa Sabri Efendi, kendi sahsi fikirlerini cemiyetin karariymis gibi yayinlamistir. İskilipli Atif Hoca buna karsi cikiyor ve dönemin bir gazetesinde tekzibname yayinliyor. [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] Bu haberde Hoca mahkeme deki suclamalara karsi iddialari yalanliyor. Mahkemenin son bölümlerinden bir kisim : S: ...sen en karanlık günlerde Teali İslamcılık yap, Mustafa Sabri'nin yanında ol sonra karşımızda şöyle böyle söyle. Sözleriniz hiçbir gerçeğe uygun değildir. C: bu husus için size belge gösteririm. S: ne belge? C: Mustafa Sabri ile bu beyanname meselesini görüşse idim, tekzib etmezdim. S: bilakis, bu sizin kastınızın devamı için yapılmış bir tertib olur. C: niçin öyle olsun, ben de onlarla beraber olur beyannameyi tasdik için ısrar ederdim ve imza ederdim. Hâlbuki açıkça muhalefet etmişimdir... S: belge göster. C: Belgeyi arz ediyorum: Vakit Gazetesi 1034'üncü nüshasında tekzibnamem durur. Şimdi durup dururken bendenize vesika sormak bilmem nasıl olur! S: sen bu tekzibnameyi ancak gizli bir maksat için yaparsın. C: ne maksadı beyefendi? S: çünkü gördünüz ki bunlar yunan tayyareleri ile atıldı ve aksi tesir yaptı. Anadolu halkı Milli Mücadeleye daha fazla destek vermiştir. Sizde bu kötü durumdan kurtulmak için bunu yaptınız. C: eğer öyle olsa idi onlarla beraber olurdum, cemiyete devam ederdim. Hâlbuki devam etmedim. Bu da bir delildir. Eğer devam etse idim bu düşünceniz akla gelebilirdi. S: sus bizi çileden çıkarma! Hürriyet ve itilaf'tan ve Mustafa Sabri'den destek alarak bu cemiyeti kurduğun buradan belli oluyor. Sen hâlâ onlardan ayrıyım diyorsun. Biz budala olmalıyız ki, bu sözlere inanalım. Bol bol atıyorsun. Çıkarın!" Kaynak: ANKARA İSTİKLAL MAHKEMESİ ZABITLARI 1926, Hazırlayan: Ahmed NEDİM, 1993, İstanbul.
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı Siyahnur'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#64 | |
|
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() _DuMaN_58 Şuan
Son Aktivite: 04.02.2016 21:29
Tournaments Won: 3Üyelik Tarihi: 20.08.2006
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alıntı:
Sen hala diyorsun ki "abcdefg diye isimlendirdiği tek yaratıcıya ait isimse" diyorsun. Anlatamıyorum galiba. Yada sen anlamak istemiyorsun. Abcdefg yüzlerce binlerce tanrıdan(onlara göre) sadece birisi, o halde nasıl olur da "tek" olur? Ama hemen anlayamaya bilirsin, yavaş yavaş... "Sonuç; Yaratıcı tek se ki, tek.. Herkes o yaratıcıya ait bir isim bulur.." Hiç düşündün mü herkes bizim yaratıcımıza inanıyor mu diye? İnsan güneşe tapıyor, diyor ki benim tanrımın adı güneştir. Ateşe tapıyor benim tanrımın adı ateştir diyor. Tanrı çoktur insanlara göre. Biz ise sadece Allah'a inanıyoruz. Bizim ilahımız, yaratıcımız... "Allah" 'tır. Bizim ilahımız, yaratıcımız... "Tanrı"değildir. Neden? Bizim tanrımız, tanrımız... "Tanrıdır". diyebilir misin? Tanrı cins isimdir, Allah özel isimdir, sadece ona aittir. Tanrı kelimesiyle Allah'ı aynı keseye koyamazsın. Gelelim asıl konumuz ezana, türkçe (sözde) olarak okuyun, birde orijinal diliyle okuyun. Orijinal diliyle okuduğunuz da kulağınıza ne kadar hoş geldiğini göreceksiniz. Üstad ne demiş, "Allah adamı böyle ulutur." |
|
|
|
|
|
|
#65 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pusula_58 Şuan
Son Aktivite: 28.08.2013 15:51
Tecrübe Puanı: 790
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sizde iyice saçmalmışınız. Sonuçta düşünsel manada aynı kapıya çıkıyor. Tanrı yaratandır tanrı tektir o devirlerde farklı şeyler için kullanılsada günümüzde bir şey değişmemiştir sadece kişiler kendi görüşlerine göre yorumlamışlardır. Şimdi siz dumansınız çirkin duman dense dumanlığınızdan ne kaybedersiniz kaçtane duman olmuş olursunuz? Ha duman ha çirkin duman yine aynı kişisin sonuçta.
Konu laiklik nereden nerelere gelmiş bu yorumlarla ne ilgisi var anlayamadım. |
|
|
|
|
|
#66 | |
|
Navigator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() _DuMaN_58 Şuan
Son Aktivite: 04.02.2016 21:29
Tournaments Won: 3Üyelik Tarihi: 20.08.2006
Tecrübe Puanı: 10
Alıntı:
"Tanrı yaratandır tanrı tektir" Ben size şurayı anlatamıyorum, bize göre tektir, her insan tanrıyı tek görmüyor, her insan bizi yaratan Allah'tır demiyor. Duman, çirkin duman.. Siz sadece sıfat getirmişsiniz önüne başka birşey yapmamışsınız. Biz burda "duman yerine başka kelime kullansak olur mu" konusunu tartışıyoruz. |
|
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar _DuMaN_58'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#67 |
|
Usta Yiğido
![]() |
Tartışmaya ilgisi olmayan "deve"yi katıyorsun ama, buna karşılık verilecek cevap olmasına rağmen, senin yanlış üslubunu kullanmadan tartışmaya devam edeceğim. Ayıp senin..
1- Söylediklerim yine anlaşılmamış. Sebebi üstünkörü okumak. Madde madde yazayım belki anlaşılabilir. 2- Çeşitli toplumlara ait dinlerde ilah olarak tanıdıkları yaratıcıların ortak ismi "yaratan" olarak geçmektedir. Kaldı ki Kuran' da bu ortak isim(yaratan) çok yerde geçmektedir. 'http://www.kuranmeali.com'a yazıp arattırılabilir. 3- Hindu dininin "yaratana" denk gelen ilahının ismi. Senin söylediğin gibi "abcdefg" değil BRAHMA imiş. Bunu şimdi araştırarak buldum. Brahma onlar için her şeyi yaratan en büyük yaratıcı imiş. Brahma ismi yaratıcıya denk geliyor. 4- Araplardan bize geçen dinimizdeki ALLAH ismi de yaratıcıya denk düşüyor. 5- Türklerde de Tengri(modern Türkçede TANRI) ismi yaratana denk düşüyor. 6- Zerdüştlerde ise MAZDAH yaratana denk düşüyor. 7- Bu çeşitli kültürlerdeki ilahlara verilen isimler tercüme edildiğinde ya yaratan şeklinde ya da anlaşılsın diye kendi dilindeki ilah ismini kullanıyorlar. Yani her ilah ismi nihayetinde "YARATAN" olarak birleşiyor. Kültürlerde ilah tasvirleri ayrı olabilir. Olay tercüme olayı. 8- Kuranda yüzlerce yerde TANRI kelimesi geçiyor. Aynen şöyle: "En büyük TANRI ALLAH'tır" (Yine aynı siteden bakabilirsin) 9- Son olarak, bak Allah ne diyor: Yunus 90: Biz, İsrailoğullarını denizden geçirdik. Ama Firavun ve askerleri zulmetmek ve saldırmak üzere onları takip etti. Nihayet (denizde) boğulma haline gelince, (Firavun "Gerçekten, İsrailoğullarının inandığı TANRI'dan başka tanrı olmadığına ben de iman ettim. Ben de müslümanlardanım!" dedi. (çeviri diyanet)Anlaşılması için her zaman bu kadar ayrıntıya mı girmek gerekecek?
|
|
|
#68 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sandalli Şuan
Son Aktivite: 21.04.2016 19:58
Tecrübe Puanı: 4558
tanrı
a. din b. Çok tanrıcılıkta var olduğuna inanılan insanüstü varlıklardan her biri, ilah. Güncel Türkçe Sözlük Kaynak. TDK Büyük Sözlük. Duman´a bu konuda kesinlikle katiliyorum. Kur´an´da Allah kendi isminin Allah oldugunu söylüyor ve siz "olmaz biz O´na kendi dilimizle hitap edecegiz ve Tanri diyecegiz" diyorsunuz Isminiz Deniz olsa idi ve yurtdisina gitseydiniz sizi ne hallere sokarlardi biliyor musunuz? Size Türkiye´de Deniz, Suriye´de Bahr, Ingiltere´de Sea, Almanya´da Meer, Fransa´da Mer diye hitap ederlerdi. Iyiki onlar sizin kafada degiller. ![]() Tanri Allah´in özel ismi degildir, niyete göre Tanri kelimesiyle Allah kastedilmis olabilir ama O´na ait bir isim varken neden Tanri diye hitap etme geregi duyuyoruz? Bunu anlamiyorum.
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar sandalli'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#69 |
|
Usta Yiğido
![]() |
Allah kendisine Tanrı derken size ne oluyor? Ondan daha mı fazla biliyorsunuz?
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar sivaslınet'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#70 |
|
Usta Yiğido
![]() |
Ben Allah'la konuştuğumda ona Tanrım da derim, Rabbim de derim, Ey büyük ilahım da derim, yaratanım da derim. Oda beni %100 dinler. Size ne oluyor yahu?
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar sivaslınet'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|