|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Serbest Kürsü Serbest Konular |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#11 | ||||||
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sivaslınet Şuan
Son Aktivite: 02.03.2016 06:48
Tecrübe Puanı: 743
![]() |
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Yukarda belirttiğim gibi, insanlara zararlı olan fikirlerine saygı duymam, eleştiririm(yapıcı). Zaten hukuk ta saygı duymaz ve onu cezalandırır. Alıntı:
![]()
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar sivaslınet'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#12 | ||||||
|
Yiğido
![]() ![]() gangster Şuan
Son Aktivite: 04.05.2013 20:32
Tecrübe Puanı: 701
![]() |
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
İnsanların sana göre zararlı olan fikirlerine saygı göstermeden yapıcı hiçbir eleştirin yerine ulaşmaz.Zaten saygı göstermeyerek baştan yapıcılık adına köprüleri atmış olursun.Benimle bir münazara içerisine giren bir insan önce benim fikirlerime saygı göstermeli ki ben onun gerçekten beni dinleyip,anlayıp,eleştirebilec eğine ikna olayım. Alıntı:
Ayrıca eleştirilerin içinde teşekkür ederim.
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar gangster'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#13 | |
|
Usta Yiğido
![]() |
Sondan başlayayım: Fikirlere veya eylemlere saygı duyulmasının konuşulacağı, tartışılacağı yer tam da burası. Zira bu insanlar fikirlerinden dolayı idam edildiler. Bir de toplumu sömürüye karşı mücadeleye birleşmeye çağırıyorlardı.
Önceleri kanunlarımızda fikirlerde suçtu. Sözüm ona kaldırıldı ama halen fikir suçlarından, demokratik haklar için mücadeleden içerde yatan yüzlerce suçlu(!) var. Bu konuyu burada tartışmayacağız da nerede tartışacağız? Hüseyin inan başlığı sadece Hüseyine taziye yerimi olacak? Elbette neden idam edildiği tartışılacak. Fikrinin saygınlığı/değilliği tartışılacak. İlk iletide sen fikirlerine katılmadığını ama saygı duyduğunu söyledin. Ben de Hem fikirlerine, hem demokratik mücadelelerine katılıyorum, hem de saygı duyuyorum, doğru olan tek yol demiştim. Nette, sözlüklerde Saygı duymak ile saygı göstermenin anlamının aynı olduğunu açıklanıyor. Bakılabilir. Hatta uludağ sözlükte yorum da yapmış. Bak ne söylemiş: Alıntı:
|
|
|
|
#14 | |
|
Usta Yiğido
![]() |
Alıntı:
Fikrini açıklamanın demokratik hakkın olduğunu bilirim. Paylaşmak isterim. Yanlış görürsem söylerim. Medenice tartışırız. Sen de benim fikirlerime aynı davranışı gösterirsin. Zaten demokrat olmanın anlamı da budur. Bir de "fikir değil eylem" demişsin. Benimsenen her fikir eyleme dönüşür. Eylemlerin kaynağı fikirlerdir.
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar sivaslınet'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#15 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kibrisli Şuan
Son Aktivite: 15.04.2015 05:22
Tecrübe Puanı: 1224
![]() ![]() ![]() ![]() |
Lütfen bu konuda özellikle bugün sadece Onlar hakkında konuşsak. Özel bir rica benimkisi... Teşekkürler
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı Kibrisli'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#16 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÖnceVatan_58 Şuan
Son Aktivite: 15.07.2012 09:54
Tecrübe Puanı: 1005
![]() ![]() |
'Biz şahsi hiçbir çıkar gözetmeden, halkımızın bağımsızlığı ve mutluluğu için savaştık! '
1968'ler. Yazılı tarihin en barbar asrının en umutlu, en ışıklı, en cesur günleriydi. Coşkun bir devrimci dalganın bütün dünyayı sarstığı, onlarca ülkede milyonlarca insanın ayağa kalkarak, 'Gerçekçi ol, imkansızı iste, ' diye haykırdığı günlerdi... Böyle bir dünyada, Denizler de özgürlük bayrağını Türkiye'de yükseklere taşıdılar. ABD'ye, NATO'ya, yurtlarını yerli ve yabancı sermayeye peşkeş çekmek isteyenlere en iyi cevabı eylemleriyle, yürüyüşleriyle, cesaretleriyle verdiler. Ve egemenler, bu özgürlük kabarışının intikamını 12 Mart karanlığında üç gençten çıkarmak istediler. Somut hiçbir yasal dayanak olmadan Deniz'i, Yusuf'u, Hüseyin'i ve nice arkadaşlarını idamla yargılayıp, 'Asalım, asalım! ' çığlıklarıyla darağacına göndererek özgürlük ve bağımsızlık mücadelesini boğmaya çalıştılar... İşte Nihat Behram, o günlerin ölüm karanlığını sivil tarihçiliğimize belgesel bir katkı olan bu kitabıyla yırtmıştır. Denizler'in asılmadan önceki son sözlerinin de ilk kez açıklandığı, yayımlanır yayımlanmaz yasaklanan ve ancak yirmi iki yıl sonra aklanan Darağacında Üç Fidan, içten sesi, ince duyarlılığı ve ödünsüz tavrıyla, bütün iktidarların geçici olduğunu, milyonların kalbinde yaşayacak olanların daima özgürlük savaşçıları olduğunu göstermiştir... Baskı altında geçen yirmi iki yılın ardından, yirmi ikinci basımıyla Darağacında Üç Fidan'ı sunarken, bugün koyu bir karanlığın ve ahlaksızlığın içine itilmek istenen yurdumuzda, gözlerimizde hala bir umut ışığı, darağaçlarında 'solmayan' üç fidanın anısı önünde saygıyla eğiliyoruz... (Arka Kapak) |
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı ÖnceVatan_58'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#17 | |
|
Yiğido
![]() ![]() gangster Şuan
Son Aktivite: 04.05.2013 20:32
Tecrübe Puanı: 701
![]() |
Sivaslınet arkadaşım paylaşımların ve verdiğin bilgiler için tekrardan çok teşekkür ederim.
Alıntı:
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar gangster'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#18 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alibaba58 Şuan
Son Aktivite: 11.06.2013 13:44
Tecrübe Puanı: 977
![]() ![]() |
Baba,
Mektup elinize geçmiş olduğu zaman, aranızdan ayrılmış bulunuyorum. Ben, ne kadar üzülmeyin desem, yine de üzüleceğinizi biliyorum. Fakat, bu durumu metanetle karşılamanı istiyorum. İnsanlar doğar, büyür, yaşar ve ölürler… Önemli olan çok yaşamak değil, yaşadığı süre içinde, fazla şeyler yapabilmektir. ... ... Bu nedenle ben, erken gitmeyi normal karşılıyorum. Ve kaldı ki, benden önce giden arkadaşlarım, hiçbir zaman ölüm karşısında tereddüt etmemişlerdir. Benim de etmeyeceğimden şüphen olmasın. Oğlun, ölüm karşısında aciz ve çaresiz kalmış değildir. Bu yola bilerek girdi. Sonunda da bu olacağını biliyordu. Seninle düşüncelerimiz ayrı ama, beni anlayacağını tahmin ediyorum. Sadece senin değil, (…) anlayacağını inanıyorum. Cenaze için, avukatlarıma gerekli talimatı verdim. Ayrıca savcıya da bildireceğim. Ankara´da 1969´da ölen arkadaşım Taylan Özgür´ün yanına gömülmek istiyorum. Onun için cenazemi İstanbul´a götürmeye kalkma. Annemi teselli etmek sana düşüyor. Kitaplarımı küçük kardeşime bırakıyorum. Kendisine özellikle tembih et. Onun bilim adamı olmasını istiyorum. Bilimle uğraşsın ve unutmasın ki, bilimle uğraşmak da bir yerde insanlığa hizmettir. Son anda, yaptıklarımdan en ufak bir pişmanlık duymadığımı belirtir seni, annemi ve kardeşimi devrimciliğimin olanca ateşiyle kucaklarım… Oğlun Deniz Gezmiş 6 Mayıs 1972, Merkez Cezaevi |
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı Alibaba58'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#19 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alibaba58 Şuan
Son Aktivite: 11.06.2013 13:44
Tecrübe Puanı: 977
![]() ![]() |
İşte geldik gidiyoruz
hoşça kal kardeşim deniz biraz çakılından aldık biraz da masmavi tuzundan sonsuzluğundan da biraz ışığından da birazcık birazcık da kederinden bir şeyler anlattın bize denizliğin kaderinden biraz daha umutluyuz biraz daha adam olduk işte geldik gidiyoruz hoşça kal kardeşim deniz 27 Eylül, Pitsunda, 1958 Nazım Hikmet Ran |
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı Alibaba58'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#20 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cley Şuan
Tecrübe Puanı: 10
![]() |
Ne mutlu davası uğruna canından cananından vazgeçebilenlere. Denizler, Hüseyinler, Metinler, Dudayevler, Basayevler, Rantisiler ...
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 3 Kullanıcı Cley'e Teşekkür Ediyor... |
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|