Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Serbest Alan > Anketler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anketler Burada anketleri bulabilirsiniz

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ
Anketimiz: Kürt Sorunu Varmı?
Var; Direk Çözülmeli 87 47,54%
Yok 81 44,26%
Bilmiyorum 5 2,73%
Diğer (Açıklayın) 10 5,46%
Katılımcı sayısı: 183. Sizin Bu Ankette Oy kullanma Yetkiniz Bulunmuyor

Seçenekler Arama Stil
Alt 20.05.2009, 15:14   #171
seva
Usta Yiğido

seva - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

seva Şuan seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 31.08.2010 20:51

Tecrübe Puanı: 2197 seva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz sein
Standart Cevap: Kürt Sorunu Varmi?

Alıntı:
barikat58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
sende onların arasında varsın kanımca cünkü trt şeş açıldı normal dedin köylerin adı degişti normal dedin kürtlere verilen her tavize normal diyosun biraz fazla kürtçü olmadımı sence
Ben taviz olduğunu görmüyorum Onlara destek veren bir çok Türk de Kürtlerde cezasını alır Nütfen sözde Kürtlerle sahte Türkleri aynıı kafese koymayın...

Alıntı:
ErdalGüler Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Bir şey sormak istiyorum; Acaba Kundaktaki bebeklere kurşun sıkanlarda mı? bizim gibi insanlar, bunlara alkış tutanlarda mı? bizim gibi insanlar, kardeşçe yaşamak duruken arkamızdan vuranlarda mı? bizim gibi insanlar... Acaba bunları yapanlar ne kadar insanlar ve ne kadar insanlıktan anlarlar...
bu asla kabul edilemez...

Alıntı:
Kibrisli Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Bak bacım dünyanın hangi anayasasına bakarsan bak ülkenin resmi dili yazar... 24 Anayasasında da yazıyordu 61'de de yazdı, 82 anayasasında da var haliyle... Ülkenin Kemalizmle yönetildiği dönemde (1923-1945) Kimse kimsenin mahalli olarak konuşacağı dile karışmadı 61'de de karışmadı zaten anayasal olarak karışması mümkün değil ancak sonradan çıkan kanunlarla ki bu kanunlara 72'de başlanmış 80 sonrasında da iyice ilerlemiştir... Kemalizm'in Atatürk'le bir alakası yok derken onu anlayamadım... Atatürk kendi kaleminden CHP'nin tüzüğünün giriş kısmına yazmıştır ki "Partinin güttüğü esaslar benim görüşlerimdir yani KEMALİZM prensipleridir" kendisi, Kemalizm'in kendi görüşü olduğunu söylerken sen bu görüşünü bilmeden buraya alakası yoktur yazıyorsun. Ayrıca "La Turquie Kemaliste" yani Kemalist Türkler isimli bir dergi çıkmıltır Atatürk'ün yaşadığı dönemde, kendisi ile bir alakası olmasa resmi propoganda aracının adını neden değiştirmesin bu nedir diye???? Dünyadaki önemli siyaset bilimcileri, uluslararsı ilişkiler alimleri Kemalizm'i ideoloji olarak kabul ederken sen diyorsun ki ideoloji ile alakası yoktur... Peki neden yoktur??? Bana söyler misin??? Bir ideolojide olması gereken hangi özellik Kemalizm'de yok??? Ben Kemalist'im diyorum ve ideoloji olduğunu iddia ediyorum... Hadi bu konuda biraz fikir tartışalım istersen....
Türkiye'de "ülkenin sahibi biziz" diyen bir tek grup var o da hertürlü devlet gücünü kullanarak insanlar üzerinde baskı ve sindirme politikası uygulayan hükümet ve yandaş medyasıdır... Ancak unutmasınlar ki bu dünya Sultan Süleyman'a kalmadı, bu ülkeninde tek sahibi tüm unsurları ile Türk Milleti'dir... Kemalistlerde bunu bilir ve bunu söyler... Siz Kenan Evren Atatürkçüleri ile bizleri karıştırıyorsunuz galiba... Ayrıca Susurluğun çetecileri ile Ergenekonun ilk dalgasında tutuklananlarla yıllarca bu ülkeye hizmet etmiş PKK ile savaşmış askerleri, eğitim neferlerini, gazetecileri aynı kefeye koymayınız lütfen... Sayın savcını yaptığı hataya siz düşmeyiniz zira ah almayınız... Benim de çok yakın iki arkadaşım bu soruşturmadan içeri alındılar ve sorulan soruların komikliğinden artık iyice bir komediş oyunu olduğunu düşünmeye başladım...
Şu başlık altında yazdığınız ve katıldığım tek cümle "Türkiye büyük bir ülkedir" cümlesidir... En azından bunu böyle düşünmenize sevindim....
Her ülkenin mutalaka bir resmi dili vardır.Bizim güzel ülkemizin resmi dilide Türkçe dir.
Ülke kemalizmle yönetilmemiştir.
Kemalizm diye birşey yoktur Atatük ten sonra uydurmadır.
Kemalizm bir idooloji değildir.
1960 yılında yapılan darbe 1980 yılında yapılan darbe bunların Atatürk le uzaktan yakından alakası yoktur
Evet bu dünya Süleymana da kalmadı bizlerede kalmıyacak
Ergenekon dalgalarında göz altına alınanlar mahkeme sonucunda suçlu yada suçsuz oldukları ortaya çıkacaktır.
Bu ülkenin tek sahibi bu ülkede yaşayanlardır kimse kimseye karşı ben daha fazla bu ülkeye sahibim iddiasında bulunamzalar
Türkiye büyük bir devlettir.
PKK ile mücadele görevini bu devlet askere verdiyse asker mücadele edecek 30yıldır verilen mücadelede başarılı olunmadıysa bunun sorumluları hakkında devlet gerekeni yapacaktır.

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

CANDA ÖZÜR OLMAZ...

Konu seva tarafından (20.05.2009 Saat 15:57 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi.Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir..
seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 20.05.2009, 17:34   #172
LaEdri
Usta Yiğido

LaEdri - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

LaEdri Şuan LaEdri isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1306 LaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDILaEdri TAM BIR BEYEFENDI

Alıntı:
seva Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Ben ne lazın ne çerkezin temsilcisi değilim
Ben nede bu tv leri açmakla görevliyim
Devletten müracaatları yoksa devlet zorlamı açsın olnlara televizyon
Neden mahkemeye müracaat etmiyorsun başkalarının kullandıgı elektrik parasını benden alıyorlar diye müracaat et
Mürcaat et sizde alın yeşil kartınız müracaat engeli yok elbette side bakmak zorunda devlet
Devlet ugraşssın önlesin kaçak elektriği
Elbetteki PKK terörist
AKP CHP MHP ne ise DTP odur yok birbirlerinden bir farkı kanun önünde aynı kanunlara tabi olarak kurulmuşlardır
Seva sen aynı yazılarını bir word belgesine yaz..Lazım oldukça kopyala yağıştır yaparsın..Zaten çoğu konuya hep aynı cevabı veriyorsun bir daha yazma zahmetinde bulunmamış olursun..
Dilinde bir mahkeme lafı..Her konuya aynı şey..Yahu sen nerede yaşıyorsun..Dünyanın 1 numaralı hukuk devletinde olduğunu mu sanıyorsun..Müracaat ngeli yok ama bana vermeyecekleri kesin..Uğraştığıma değmez...Unutma bizim hukuk devleti olmamız için yani gidip mahkemeye başvurabilmem için daha 75 yıl var..
Alt 20.05.2009, 20:42   #173
Klimasuyu
Usta Yiğido

Klimasuyu - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Klimasuyu Şuan Klimasuyu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1451 Klimasuyu isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Alıntı:
seva Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Peki ne mecbüretiyeti var???
çünkü resmi dilleri de ondan...
Klimasuyu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 21.05.2009, 00:52   #174
Sivaslisandy-58
Usta Yiğido

Sivaslisandy-58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Sivaslisandy-58 Şuan Sivaslisandy-58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.04.2011 22:11

Tecrübe Puanı: 1456 Sivaslisandy-58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

SEVA kardesime bir cevap;burda avrupada türkce dilimiz malesefki kardesim yasaklandi is yerlerinde bile konusamiyoruz almanlar anlamadigi icin.sadece tercümanlik icin konusabiliyoruz okullardada kaldirdilar istememelerinin nedeni ise ne biliyormusunuz!?TÜRK olmamiz hic bir dili yasak etmiyorlar sadece bizim dilimizi yasakliyorlar.Nedeni basit bizi yildirmak,örf ve adetlerimizi unutturmak yapamamak,acikcasi TÜRK`lügümüzü silme cabasi ve gayretindeler.Korkulari cok büyük tarihe dayali olarak!Ama türkiye ne yapiyor hic bir etnik kökene vermedigi tavizi kürtlere yapiyor mecburlugu ney!?90 yildir ögrenmedilerse sebebi kendileri demekki bir nedeni var ayri bir devlet özerklik ben 4 dil ögrenirken onlar ne yapiyorlardida bir türkceyi ögrenememisler?acikcasi ülkemizde cok büyükbir K.sorunu var bos vere vere kalmayacak bir tarafimiz!.....
Alt 21.05.2009, 02:04   #175
qio
Usta Yiğido

qio - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

qio Şuan qio isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.04.2012 22:41

Tecrübe Puanı: 993 qio FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Seva bize ve kendine bi iyilik yapta bu konu hakkında yorum yapma. Söylediklerini , söylemek istediklerini saatlerce düşünüyorumda objektifliğini bir türlü bulamadım. Objektif yorumlar yapmamızı sen bizden istediğin için , haliylede bende aynı şeyi senden bekliyorum.
qio isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 21.05.2009, 05:13   #176
Klimasuyu
Usta Yiğido

Klimasuyu - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Klimasuyu Şuan Klimasuyu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1451 Klimasuyu isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

dün akşam haberlerde duyduğuma göre(ne kadar doğru bilemiyorum),kürt sorununun çözülmesi için bikaç tane yapılması planlanan işlerden bazıları;
-a.öcalan*ın yanına 2-3 mahkum daha gönderilecek.
-çoçuklara kürtçe isim verilebilecek.
-pkk*lı teröristler dağdan indikleri halde eğer bir eyleme katılmamışlarsa T.C. vatandaşlığı verilecek.
-ve benim bir türlü anlam veremediğim anlamakta güçlük çektiğim dağlardaki mehmetçiğin yazdığı NE MUTLU TÜRK*ÜM DİYENE yazılarının silinmesi ...
Klimasuyu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 21.05.2009, 08:24   #177
heartache58
Usta Yiğido

heartache58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

heartache58 Şuan heartache58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 25.02.2014 13:13

Tecrübe Puanı: 809 heartache58 BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

Alıntı:
metin 0758 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
dün akşam haberlerde duyduğuma göre(ne kadar doğru bilemiyorum),kürt sorununun çözülmesi için bikaç tane yapılması planlanan işlerden bazıları;
-a.öcalan*ın yanına 2-3 mahkum daha gönderilecek.
-çoçuklara kürtçe isim verilebilecek.
-pkk*lı teröristler dağdan indikleri halde eğer bir eyleme katılmamışlarsa T.C. vatandaşlığı verilecek.
-ve benim bir türlü anlam veremediğim anlamakta güçlük çektiğim dağlardaki mehmetçiğin yazdığı NE MUTLU TÜRK*ÜM DİYENE yazılarının silinmesi ...
Yapsın Devletimiz hepsini bakalım ne hallere düşeceğiz..özelliklede son iki madde tahammül edilebilir bişey değil,a. öcalana verilen tavizde tabii..
Hep istediler,hep istiyolar ve hep isteyecekler...
heartache58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 21.05.2009, 08:29   #178
barikat58
Usta Yiğido

barikat58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

barikat58 Şuan barikat58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 06.04.2016 17:19

Tecrübe Puanı: 2221 barikat58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
Sivaslisandy-58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
SEVA kardesime bir cevap;burda avrupada türkce dilimiz malesefki kardesim yasaklandi is yerlerinde bile konusamiyoruz almanlar anlamadigi icin.sadece tercümanlik icin konusabiliyoruz okullardada kaldirdilar istememelerinin nedeni ise ne biliyormusunuz!?TÜRK olmamiz hic bir dili yasak etmiyorlar sadece bizim dilimizi yasakliyorlar.Nedeni basit bizi yildirmak,örf ve adetlerimizi unutturmak yapamamak,acikcasi TÜRK`lügümüzü silme cabasi ve gayretindeler.Korkulari cok büyük tarihe dayali olarak!Ama türkiye ne yapiyor hic bir etnik kökene vermedigi tavizi kürtlere yapiyor mecburlugu ney!?90 yildir ögrenmedilerse sebebi kendileri demekki bir nedeni var ayri bir devlet özerklik ben 4 dil ögrenirken onlar ne yapiyorlardida bir türkceyi ögrenememisler?acikcasi ülkemizde cok büyükbir K.sorunu var bos vere vere kalmayacak bir tarafimiz!.....

seva dün almanya için cok serbest herkes istedigini konusuyor demişti demek 24 saatte almanya degişti yada
barikat58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 21.05.2009, 08:43   #179
Kardelencicegi
Navigator

Kardelencicegi - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kardelencicegi Şuan Kardelencicegi isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 5485 Kardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer AnblickKardelencicegi ist ein wunderbarer Anblick

Alıntı:
Sivaslisandy-58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster

Bende defalarca avrupada yasayan biri olarak bu sorunlari anlatmaya calistim
Bize hersey yasaklandi. Okullarda cocuklarimizin ANADIL egitimini yasakladilar. Iki kisi Türkce konusunca kiziyorlar is yerinde veya bir toplulukta. Türkiyemiz basaka seylerde ilerlesin. Bunca tavizin anlami ne.

Temelin Fikrasindaki gibi alistira alistira birsey yapiyorlar.
Alt 21.05.2009, 10:16   #180
tekniker58
Tecrübeli Yiğido

tekniker58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

tekniker58 Şuan tekniker58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 24.08.2014 17:40

Tecrübe Puanı: 705 tekniker58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

kürt sorunu yok diyeceğim çünki kürt sorunu çıkartılmak isteniyor. sorun olmayan şeyi nasıl var gibi gösterebiliriz. bizi böyle bölmeye çalışıyorlar. böl parçala yönet taktiği taktik aynı. amaçları ta geçmişten buğüne kadar hep aynı Son nefer son nefes kalana kadar mücadeleye devam edeceğiz

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)