Alıntı:
seva Nickli Üyeden Al?nt?
1924-1961-1982 yılları anayaslarında resmi dil Türkçe olması nedeniyle başka bir dil kullanılmayacagı gibi mahalli olarakta Türkçe dışında bir başka dilin kullanılması yasaktır.
Türkçe nin resmi dil olarak kullanılması tabiki gerekli ve kullanılmak zorundadır.
Mahalli bazda kim ne dili kullanırsa kullansın mahalli dilin serbest olması gerekir.
Türkiye de yaşayan bütün topluluklar mahalli bazda hertürlü kültürünü yaşaması gerekir kültürlerin yaşnamasıda ülkeye bir zararı olmaz.
Kemalizmin Atatürkle bir alakası yok Kemazlizmin ideolojiylede bir alakası yok Türkiye de bazı kesimler sözde memleketin sahibi biziz diye onun arkasına sıgınıp yasal olmayan işllere girişmeleridir bunlarda küçük marjinal bir kesimdir.
Türkiye büyük bir devlettir.
|
Bak bacım dünyanın hangi anayasasına bakarsan bak ülkenin resmi dili yazar... 24 Anayasasında da yazıyordu 61'de de yazdı, 82 anayasasında da var haliyle... Ülkenin Kemalizmle yönetildiği dönemde (1923-1945) Kimse kimsenin mahalli olarak konuşacağı dile karışmadı 61'de de karışmadı zaten anayasal olarak karışması mümkün değil ancak sonradan çıkan kanunlarla ki bu kanunlara 72'de başlanmış 80 sonrasında da iyice ilerlemiştir... Kemalizm'in Atatürk'le bir alakası yok derken onu anlayamadım... Atatürk kendi kaleminden CHP'nin tüzüğünün giriş kısmına yazmıştır ki "Partinin güttüğü esaslar benim görüşlerimdir yani KEMALİZM prensipleridir" kendisi, Kemalizm'in kendi görüşü olduğunu söylerken sen bu görüşünü bilmeden buraya alakası yoktur yazıyorsun. Ayrıca "La Turquie Kemaliste" yani Kemalist Türkler isimli bir dergi çıkmıltır Atatürk'ün yaşadığı dönemde, kendisi ile bir alakası olmasa resmi propoganda aracının adını neden değiştirmesin bu nedir diye???? Dünyadaki önemli siyaset bilimcileri, uluslararsı ilişkiler alimleri Kemalizm'i ideoloji olarak kabul ederken sen diyorsun ki ideoloji ile alakası yoktur... Peki neden yoktur??? Bana söyler misin??? Bir ideolojide olması gereken hangi özellik Kemalizm'de yok??? Ben Kemalist'im diyorum ve ideoloji olduğunu iddia ediyorum... Hadi bu konuda biraz fikir tartışalım istersen....
Türkiye'de "ülkenin sahibi biziz" diyen bir tek grup var o da hertürlü devlet gücünü kullanarak insanlar üzerinde baskı ve sindirme politikası uygulayan hükümet ve yandaş medyasıdır... Ancak unutmasınlar ki bu dünya Sultan Süleyman'a kalmadı, bu ülkeninde tek sahibi tüm unsurları ile Türk Milleti'dir... Kemalistlerde bunu bilir ve bunu söyler... Siz Kenan Evren Atatürkçüleri ile bizleri karıştırıyorsunuz galiba... Ayrıca Susurluğun çetecileri ile Ergenekonun ilk dalgasında tutuklananlarla yıllarca bu ülkeye hizmet etmiş PKK ile savaşmış askerleri, eğitim neferlerini, gazetecileri aynı kefeye koymayınız lütfen... Sayın savcını yaptığı hataya siz düşmeyiniz zira ah almayınız... Benim de çok yakın iki arkadaşım bu soruşturmadan içeri alındılar ve sorulan soruların komikliğinden artık iyice bir komediş oyunu olduğunu düşünmeye başladım...
Şu başlık altında yazdığınız ve katıldığım tek cümle "Türkiye büyük bir ülkedir" cümlesidir... En azından bunu böyle düşünmenize sevindim....