|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Anketler Burada anketleri bulabilirsiniz |

| Anketimiz: "Kürt Açılmı" Nedir? | |||
| Kürt açılımını destekliyorum olmalı. |
|
372 | 34,77% |
| Kürt açılmını deseteklemiyorum böyle bir şey gereksiz. |
|
683 | 63,83% |
| Konu hakkında hiç bir fikrim yok |
|
15 | 1,40% |
| Katılımcı sayısı: 1070. Sizin Bu Ankette Oy kullanma Yetkiniz Bulunmuyor | |||
![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
|
|
#1 |
|
Yiğido
![]() ![]() 58 memo Şuan
Son Aktivite: 07.03.2014 20:59
Tecrübe Puanı: 763
![]() |
İdamın kaldırılmasına
"ret" oyu kullanan TEK parti olan MHP'NİN ONURLU ŞEREFLİ VATANSEVER milletvekilleri Devlet Bahçeli M. Metanet Çulhaoğlu Ali Halaman A. Fatin Özdemir Recai Yıldırım Hasari Güler Abdülkadir Akcan Mehmet Telek Nidai Seven Adnan Uçaş Mehmet Arslan Koray Aydın Şefkat Çetin Sedat Çevik Ali Işıklar Abdurrahman Küçük Hayrettin Özdemir Mustafa Cihan Paçacı Şevket Bülent Yahnici Osman Müderrisoglu Tunca Toskay Nesrin Ünal Bekir Ongun Orhan Bıçakçıoğlu Ali Uzunırmak Aydın Gökmen Hüseyin Kalkan Hüseyin Arabacı Ibrahim Halil Oral Ersoy Özcan Süleyman Coşkuner Burhan Orhan Orhan Şen Hakkı Duran Irfan Keleş Salih Erbeyin Ali Keskin Mustafa Gül Mihrali Aksu Mücahit Himoğlu Ismail Köse Cezmi Polat Mehmet Ay Ali Özdemir Mehmet Hanifi Tiryaki Mustafa Yaman Bedri Yaşar Süleyman Turan Çirkin Mehmet Şandır Mehmet Nuri Tarhan Osman Gazi Aksoy Mustafa Zorlu Yalçın Kaya Hidayet Kılınç Enis Öksüz Cahit Tekelioğlu Ahmet Çakar Mehmet Gül Nazif Okumuş Esat Öz Bozkurt Yaşar Öztürk Mehmet Pak Mustafa Verkaya Yusuf Kırkpınar Ahmet Kenan Tanrıkulu Oktay Vural Arslan Aydar Mehmet Serdaroğlu Sabahattin Çakmakoğlu Hasan Basri Üstünbaş Ramazan Mirzaoğlu Meral Akşener Cumali Durmuş Kemal Köse Faruk Bal Ali Gebeş Mustafa Sait Gönen Hasan Kaya Basri Coşkun Namık Hakan Durhan Hüseyin Akgül Ali Serdengeçti Mehmet Kaya Nevzat Taner Metin Ergun Ismail Çevik Mükremin Taşkın Mükerrem Levent Cemal Enginyurt Yener Yıldırım Osman Fevzi Zihnioğlu Ahmet Aydın Vedat Çınaroğlu Hüsnü Yusuf Gökalp Lütfü Ceylan Reşat Doğru Nail Çelebi Muzaffer Çakmaklı Armağan Yılmaz Ayhan Çevik Ahmet Erol Ersoy Mesut Türker Şuayip Üşenmez Ismail Hakkı Cerrahoğlu Kürşat Eser Sadi Somuncuoğlu Şaban Kardeş Hasan Çalış Osman Durmuş Abbas Bozyel Ilhami Yılmaz Mehmet Nacar Birol Büyüköztürk Mehmet Kundakçı Müjdat Karayerli Bekir Aksoy |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Klimasuyu Şuan
Tecrübe Puanı: 1485
![]() |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Urumçi Şuan
Son Aktivite: 07.06.2011 15:22
Tecrübe Puanı: 711
![]() |
Alıntı:
Arkadaşlar ne kadar giri varsa okudum burada, ilk mesajımı da buraya atmak nasip oldu. Neyse gelelim esas konuya, bu belge konulmuş ortaya ama nedir diye okunmamış. Şimdi Efendiler beni iyi dinleyin: 1- Bu belge daha önceki hükümet tarafından imzalanan ve tüm idam kararlarının ertelenmesini amaçlayan önprotokülün hukuken yerine yapılması gereken protokol'dür. Bkz: Devletlerarası Hukuk Yani bir durumda bu konunun muhattabı bir önceki hükümettir.(kim olduğunu hatırlarsınız hani Çiller-Erdoğan'ın Hocası falan) 2- Bu belge af belgesi değildir, bugün AKP yandaşlarının iddia ettiğinin aksine. Bu genel idamı erteleme protokolüdür. Ve bugün AKP'lilerin girmek için binbir türlü taviz verdikleri Hristiyan Birliğine, girebilmek için atılmış bir adımdır. O gün toplumun hepsi bunu istiyordu ve buna AKP'nin taban oluşumu da dahil. (Şimdi Ruhban Okulu açılıyor; gülünç...) 3- Protokolde Türkiye Cumhuriyeti İktidarına sonsuz derecede hareket imkanı sağlayan Türk Hukuk Sisteminin bu konuda üstünlüğünü sağlayan AİHM kararlarının - ki Anayasa-Uluslararası Yasalar çatışması had safhada bu ülkede - Türk Hukuk Sisteminin normlarının üstünde olmadığını açıkça belirten bir ibare koydurmuş. Yani AKP yeni bir protokol imzalamadıysa bu konu hususunda Apo'nun idamını her zaman mümkün kılan maddeyi MHP koydurmuştur. bkz: Mesut Yılmaz ve Bülent Ecevit'in beyanları 4- Belge'nin son paragrafı yeterince açık bu protokole göre Türkiye idam hakkını her zaman kullanabilecektir. 5- İdamın kaldırılması süreçi Köşk'te Ahmet Necdet Sezer başkanlığında Tüm Siyasi partilerin liderleri (meclisteki) bir arada toplanılarak alınan bir karardır. Bu kararın alınması yönünde mutlu olduğunu beyan edenler arasında Recep Tayyip Erdoğan'da vardır. Ve idamın kalkmasına en büyük tepkiyi MHP Lideri Devlet Bahçeli vermiştir. BKZ: Tayyip Erdoğan, Mesut Yılmaz ve Bülent Ecevit'in söylemleri. Ki bu durumda Maddeleştirme gereği duymadığım bir paragraf açarak Devlet Bahçeli'nin bu durumdan sonra hükümeti bozma kararı aldığını, akabinde Mesut Yılmaz'la Bülent Ecevit'in 8 saat yalvararak ikna ettiğini kendisini ve kendi beyanıyla Kriz içerisinde olan Türkiye'yi daha büyük bir krize götürmemek için hükümeti bozmadığını anımsamanızı dilerim. 6- Bu süreçin sonunda protokoldeki imtiyazını kullanarak Apo'nun idam edilmesine yönelik kararla ilişkin meclis kararı (idam kararları mecliste onanır) alınmasına dair yapılan oturumda AKP grubu 50 milletvekiliyli hazır ve nazırken asılmaması yönünde oy kullanmıştır meclisin MHP dışında geri kalan milletvekilleri gibi. Yani AKP'dir astırmayan. MHP'nin tüm milletvekilleri asılması için oy kullanmıştır. / Ki meclis gündemine gelmesini de sağlayan MHP'dir./ Şimdi burada temcit pilavı gibi yanlış anlatımlarla önünüze serilen manzara bu. Yani süreç bürokratik ve siyasi süreçte MHP'nin oynayabileceği en aktif ve Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına en uygun mizaçta yoldur. Zira Apo'nun kendi ağzından beyanı "Beni MHP'nin eline bıraksalar 2 saat yaşayamazdım" dediği, Tayyip'in hayırlısı oldu dediğini hatırlatırım. Konuyu Çarpıtma veya herhangi bir yandaşlık için bu belgeyi sürenler bu yazıyı rica ediyorum okuyup maddelere cevap vermeye çalışsınlar. Hah bir de bir siyaset bilimci ve hukukçu olarak konuşuyorum, biraz bilimsel ve mantıksal konuşmalar olursa pek makbule geçer Efendiler.
|
|
|
|
#4 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Urumçi Şuan
Son Aktivite: 07.06.2011 15:22
Tecrübe Puanı: 711
![]() |
Alıntı:
Bu yazımı okumayan arkadaşların hala o süreçte MHP'ye çamur atmalarına şaşıyorum. Bu durumun mümessilleri arasında AKP'de var Ayrıca yukarıdaki listede kimler astırmış kimler astırmamış apaçık ortadır, lütfen başka şeyler söyleyin artık. DTP'liler meselesine gelince Sultan Abdülhamit Han'ı anmam gerekiyor. Kapatmak yetmiyor efendiler, boy boy televizyonlarda görünmelerinide engellemek gerekiyor. Malumunuz en etkili propaganda Televizyon ve nedense en çok Tayyip Erdoğan ve DTPliler gösteriliyor televizyonda ve bu dışı siyasi kurumlar dışlanıyor. Yandaş medya dedikleri bu olsa gerek... Biraz Atatürk'ten ve Abdülhamit Han'dan örnek almak gerekiyor bu konuda ama tarih bilinci olmayan insanlardan bunu beklemek biraz saçmalık olsa gerek..
|
|
|
|
#5 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() goramaz Şuan
Son Aktivite: 20.08.2025 21:38
Tecrübe Puanı: 1387
![]() |
tamam kürt sorunu yok diyelim. peki pkk sorunu nasıl çözülecek.. 18 20 yaşında genç bir çocuk eline 2 ay silah almış almamış bölgeyi araziyi bilmiyor karşı tarafta gençliğinden beri dağlarda eğitim alan pkk lı hainler bölgeyi de biliyor silah kullanmasını da ...bu dengesizlik değil mi?
terörle böyle mi mücadele edilecek.. o zaman güçlü bir ordunuz olur tepesine inersiniz pkk nın bitirirsiniz.böyle bir durumun olup olmadığı da 1984 ten herkesin malumu..peki nasıl çözülecek elbette pkk muhatap alınarak değil. dikkat ederseniz bu süreçten dtp de rahatsız.. çünkü bahaneleri kalmayacak artık..
|
|
|
|
#6 | |
|
Tecrübeli Yiğido
![]() ![]() ![]() sensetik Şuan
Son Aktivite: 17.03.2016 12:55
Tecrübe Puanı: 781
![]() |
Alıntı:
bunlara vereceğiniz her taviz bir yenisini doğuracaktır..taki ayrılık vakti gelene kadar...gördünüz işte bir futbol maçında bile medeni olmayı beceremeyen bu süreyle ne anlaşması ne görüşmesi yapılabilir... herkese anladığı dille karşılık verilmesi gerektiğine inanıyorum...teröristle müzakere değil teröristle mücadele diyorum !!!!
|
|
|
|
#7 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cley Şuan
Tecrübe Puanı: 10
![]() |
Devlet kürtlere veya genellersek o bölge halkına " Biz yanınızdayız" mesajı vermezse 25 milletvekili olan DTP bir sonraki seçimlerde 50 milletvekili çıkarır. Diyarbakırı % 80 ile kazanır. Daha fazla belediye kazanır. Çünkü onlar terkedildi bugüne kadar. Haritada Hakkari'nin, Şırnak'ın, Batman'ın yerini gösteremeyecek insanlarımız çocuklarımız vardır. Ama bırakın ili Alanya nerde Bodrum nerde Kuşadası nerde gözü kapalı gösterir herkes.
|
|
|
#8 |
|
Yiğido
![]() ![]() Eagle-58 Şuan
Son Aktivite: 19.07.2011 21:51
Tecrübe Puanı: 619
![]() |
Şimdi size şöyle bir soru sorsam;siz bir öğretmensiniz ve sizin öğrencilerinizden bazıları haylazlık serserilik yapıyor siz bu öğrencileri dışlar mısınız ? Yoksa kazanmaya mı çalışırsınız ?
|
|
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Eagle-58'e Teşekkür Ediyor... |
|
|
#9 |
|
Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cley Şuan
Tecrübe Puanı: 10
![]() |
Cevap veren çıkmıyorki Metinim ne yapalım. SEn de cevap vermedin. Öğretmen veya doktor olarak gider misin Diyarbakır'a.
|
|
|
#10 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Klimasuyu Şuan
Tecrübe Puanı: 1485
![]() |
Gitmem demiştim ya Cley
![]() |
|