|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
| Anasayfa Haberler Sivas Haberler |

![]() |
|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#1 |
|
Editör
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SivasLady Şuan
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
112 yeniden yapılandırılıyor.
![]() 112 Acil Sağlık Hizmetlerinin yeniden yapılandırıldığı bildirildi. İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, Sağlık Bakanlığı’nın Hava Ambulans Sistemi kurulması amacıyla yürüttüğü proje gereğince, Sivas 112 Acil Servis Komuta Kontrol Merkezinin dijital altyapısının güçlendirilmesinin ve yeni sistemler kurulması ihtiyacının doğduğu belirtildi. Sivas 112 Acil Servis Komuta Kontrol Merkezi’nin hava ambulans sistemlerine geçmek için müsait bir ortama taşındığının ifade edildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Mevcut altyapının Sultan 1. İzzettin Keykavus Devlet Hastanesi imkanları ile yürütülmesi bürokratik bazı sıkıntıların doğmasına, zaman zaman işleyişin aksamasına yol açmaktaydı. 112 Komuta Kontrol Merkezinin yeni yapılanmasının müstakil binasında gerçekleştirilmesi, planlı- programlı altyapıyla hizmet kalitesinin arttırılmasına yöneliktir. Komuta Kontrol Merkezi yeni yapılanması ile çağdaş, kaliteli, etkin ve hızlı bir yapıya kavuşmuş olup, Türkiye genelinde 51 ilde kullanılan bir sistemle çalıştırılmaktadır. Kurulan yeni sistemde 112’yi arayan her bir vatandaşın aradığı telefon numarası, ses kaydı ve 112’yi aradığı saat dijital ortamda kaydedilmektedir.” Acil yardım ambulansları ve acil sağlık hizmetleri istasyonlarının yerlerinin değiştirilmediğinin belirtildiği açıklamada, Sultan 1. İzzettin Keykavus Hastanesi D Blok’ta, İzzettin Keykavus Hastanesi Acil Servis’te, Askeri Hastane’de, Emek Sağlık Ocağı’nda, Alibaba Sağlık Ocağı’nda ve Devlet Hastanesi’nde olmak üzere il merkezinde 6 ayrı istasyon bulunduğu kaydedildi. Açıklamada, “İlimizin her bölgesinden kolay ulaşım ve acil hizmetlerin süratli yürütülmesi planlanarak altyapı çalışması yapılmaktadır. Daha müstakil ve modern cihazlarla donatılmış, hava ambulanslarının da rahatlıkla inebileceği bir mekan oluşturulması bakımından, yeni binasına taşınan komuta kontrol merkezi acil hizmetler personelimizin üstün performansı ve özverisiyle hizmet vermeye devam ediyor” denildi.
Sadece Susmak İstiyorum... Yalan İnsanları Kaale Almadan... Haklıyken Haksız Gözüksem Bile Kendimi Savunmadan... HUZUR Bulmak İstiyorum Gözlerimi Kapayıp Kimseyi Anmadan... Sessizliği Dinlemek İstiyorum,Yüzüme Gülüp Arkamdan Konuşulanları Duymadan... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Serd@r Şuan
Son Aktivite: 26.02.2026 00:19
Tecrübe Puanı: 976
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir defa 112 Hızır Acil servis numarasını arayanların numaralarının ve ses kaydının alınacak olması hakikaten önemli,112 telefon numarasını canı sıkılan arıyordu,birdefasında ikinci el bir telefon alacaktım tabi çalıştığını görmek istedim hemen 112 yi çevirdi söylediği şeye bakın!
-Bayan kusura bakmayın telefonu deniyoruzda o yüzden aradım Verilen cevap, -Salak Satıcı bana döndü ve; -Abi gördün telefon çalışıyor hem sesim gidiyor hemde geliyor. Belkide o an onun gibi onlarcası bu numarayı meşgul edip birinin yaşamının son bulmasına sebep oldu,işte en azından bu densizlerin önüne geçmek için,yenilik ve değişim ve gelişim şart!
|
|
|
|
#3 |
|
Super-Moderator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() GuNaY Şuan
Son Aktivite: 03.11.2013 23:42
Tecrübe Puanı: 10
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bu uygulama ile inşallah lüzumsuz ve saçma sapan sebeplerle arayanlar tesbit edilir ve gereken caydırıcı ceza uygulanır.
|
|
|
|
#4 |
|
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
Tecrübe Puanı: 983
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1998 yılında kurulan ve bu tarihten itibaren 5. kez yer değiştiren Hızır acil servis komuta merkezinin Sağlık Bakanlığı’ nın Hava Ambulans Sistemi kurulması amacıyla yürüttüğü proje gereği müstakil binaya taşındığı açıklandı.
Komuta merkezinin dijital altyapısının güçlendirilmesi ve yeni sistemler kurulması ihtiyacının doğduğu, mevcut altyapının Sultan 1. İzzettin Keykavus Devlet Hastanesi imkânları ile yürütülmesinin bürokratik bazı sıkıntıların doğmasına, zaman, zaman işleyişin aksamasına yol açtığı bu nedenle de 112 Komuta Kontrol merkezinin yeni yapılanmasının müstakil binasında gerçekleştirilmesi, planlı – programlı altyapıyla hizmet kalitesinin arttırılmasına karar verilerek bölge tamirhanesi binasına taşındığı belirtildi. Acil Yardım Ambulansları ve Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarının yerleri değiştirilmediği, il merkezinde altı adet istasyonun İzzettin Keykavus Hastanesi D Blok, İzzettin Keykavus Hastanesi Acil Servis, Askeri Hastane, Emek Sağlık Ocağı, Ali Baba Sağlık Ocağı, Devlet Hastanesinde faaliyetine devam ettiği açıklandı. Sivas’ın her bölgesinden kolay ulaşım ve acil hizmetlerin süratli yürütülmesinin planlanarak altyapı çalışması yapıldığı, daha müstakil ve modern cihazlarla donatılmış, hava ambulanslarının da rahatlıkla inebileceği bir mekân oluşturulması bakımından, yeni binasına taşınan komuta kontrol merkezinin acil hizmetler personelininde üstün performansı ve özverisiyle hizmet vermeye devam ettiği bildirildi. |
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|