Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Hatıra defteri           »          Sitemizin Ozanları           »          Hangi Model Cep Telefonu?           »          Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı

Seçenekler Arama Stil
Alt 20.01.2008, 14:36   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR

Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 971 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart KINIYORUZ

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, Sivas Vitrini Firmalar Katalogu’nda Sivas olaylarının tekrar gündeme getirilmesini kınadı.
Köksal, yaptığı yazılı açıklamada, ilimizde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlara yönelik hazırlanan ve dağıtımına başlanan sektörel firmaların yer aldığı Sivas Vitrini Firmalar Katalogu’nda, Sivas olaylarının tekrar gündeme getirildiğini belirterek, şiddetle kınadıklarını söyledi.
İlimizdeki her sektörün adres bilgilerinin ve reklamlarının yer aldığı rehberde Sivas olaylarının rehberin sonunda Festival ve Şenlikler bölümünde yer aldığını ifade eden Köksal, “Sivaslılar olarak hiçbir zaman tasvip etmediğimiz bu olayın bir ticari rehberde tekrar hatırlatılmasına bir anlam veremedik” dedi.
2 Temmuz 1993 olaylarının Sivaslılar ve Sivas’ta faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarları derinden üzdüğünü ve hiçbir zaman tasvip etmediklerini de söyleyen Köksal, şöyle devam etti: “Bizler esnaf ve sanatkarın temsilcileri olarak bu tür olaylara her zaman karşı olduğumuzu ve tasvip etmediğimizi her platformda söylüyoruz. Gittiğimiz her yerde de bu olay ile Sivas’ın çok zarar gördüğünü belirtiyoruz. Aradan yıllar geçmesine rağmen Sivaslılar olarak bu olayın hatırlatılmaması için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Sivaslılar yıllarca Alevi’siyle Sünni’siyle birlik ve beraberlik içerisinde yaşıyor. Bunun güzel örneklerinden biri de birlikte yapılan aşuredir. Bu kadar güzel örnekler Sivas’ta yaşanırken, yıllar önce meydana gelen bu olayın Sivaslılar için hazırlanan rehberde yer almasını şiddetle kınıyoruz” dedi.
BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ TAKDİR EDİLİYOR
İlimizde son yıllarda yaşanan birlik ve beraberliğin her kesim tarafından takdir edildiğini de hatırlatan Köksal, “Sivas sevgi, kardeşlik, hoşgörü ve huzur kentidir. Güzel dayanışma içerisinde Sivas’ın her alanda gelişmesi için çalışılırken, bu tür olayların tekrar gündeme getirilerek Sivas’ın olumsuz yönde tanıtılmasına asla fırsat vermeyeceğiz, vermekte istemiyoruz. Sivas’taki esnaf ve sanatkârımızın destekleri ve vermiş oldukları reklam ücretleriyle hazırlanan bu rehber, Sivas’ın tanıtımına da olumsuz yönde etki edecektir. Bizlerden habersiz bir şekilde hazırlanan ve bu konuda fikrimizi almayarak içerisine 2 Temmuz olaylarını katarak Sivas’ın kötü yönde reklamını yapan firma yetkililerini göreve davet ederek, bu yanlışlıklarını düzeltmelerini istiyoruz. Sivaslılardan toplanan paralarla hazırlanan bu rehberin dağıtımının durdurularak yanlışlığın düzeltildikten sonra geri iade edilmesini bekliyoruz” dedi.
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 20.01.2008, 15:14   #2
altuntas58
Usta Yiğido

altuntas58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

altuntas58 Şuan altuntas58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 11.10.2012 20:24

Tecrübe Puanı: 4576 altuntas58 isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.
Pfeil -->: KINIYORUZ

Şehrimizde ne zaman insanlarımız arasında huzur,hoşgörü,kardeşlik,dostlu k hakim olduğunda tam rayına oturdu bundan sonra kimse bizim huzurumuzu bozamaz derken işte böyle art niyetli insanlar cıkıp her fırsatta gecmişte yaşanan hiç bir sivaslının onaylamadığı talihsiz bir olayı tecvit pilavı gibi ısıtıp,ısıtıp önümüze koymaları şehrimizdeki kapanmak üzere olan yarayı tekrardan kanatıyorlar bunu yaparak elinize ne geciyor insanları tekrardan bir,birine düşürmeye kimin ne kazanc sağladığını anlamak mümkün değil bu olayın bir an evvel unutulması lazım gelirken sırf anarşi yaratmak için yapmayacakları hiç bir şey yokturt bu olay kapatılıp bir köşeye atılmasın failleri yakalanıp adalete teslim edilsin bir daha böyle bir olayın tekrarlanmaması için ne gerekiyorsa o yapılsın ama olayları bütün sivasa mal etmeye calışmak çok yanlış herkesi zan altında tutmak olmaz ben şahsen yanlış buluyorum PKK nın yaptığı olayı sivas halkına mal edilmesini hazmedemiyorum olayların olduğu gün saat ve dakikasında bende orda idim bu olayları bir bir gözlemdledim inanınki bir tek tanıdığım sivaslı ön planda görmedim orada ölen insanları yanarak öldü diye lanse edilmesi ayrı bir yanlış o otelde kimsenin bir santim yeri yanmadı duman zehirlenmesinden 18-20 kişi ölmüştür ölümün hiç bir şeklini asla kabul etmiyorum allahın verdiği canı ancak allah alır bizler kim oluyoruzki can almaya kalkışıyoruz diğer 15 kişiyide otelde ölmüş gibi gösterilmesine kimse tepki göstermiyor şahsen benim yğienim birkac yerinden kurşun yemiştir sokakta sırf babasına bakmaya gittiği için kendi polisimiz tarafında vurulduğuna şahit oldum daha kactane esnafımız vatandaşımız bu olaylar esnasında sokakta polis tarafından vurularak öldürülmüştür ben bu olayıda oteldeki olyıda tasvip etmiyorum hepside benim kardeşimdi dış güclerin sivasımız üzerinde oynadığı oyunlarla amaclarına ulaştılar baksanıza aradan yıllar gecti hala olaylatazeliğini koruyor bu olayları başlatan sebeb olan her kimlerse allah belasını versin kardeşi kardeşe düşüren insanlıktan nasibini almamış mahluklar bunu esabını bir bir vereceksiniz
Alt 20.01.2008, 21:38   #3
leblebi82
Usta Yiğido

leblebi82 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

leblebi82 Şuan leblebi82 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 27.02.2013 22:42

Tecrübe Puanı: 850 leblebi82 FAZLA SÖZE GEREK YOKleblebi82 FAZLA SÖZE GEREK YOKleblebi82 FAZLA SÖZE GEREK YOK
Standart --->: KINIYORUZ

Türkiye Vitrini adlı bir çalışmada yapılan bir durum bu. Yalnız anlamadığım nokta ben daha adamlar bu çalışmayı yaparken Sivas'tan destek aldıkalrını duymuştum. Sivas'taki insanlar neden araştırmadan buna destek oldular. Mesela benim haberim vardı böyle bir çalışmadan daha yapılırken ama ilgimi çekmedi. Buna katkı sağlayanlar peki nasıl araştırmadan katkı sağlamışlar , hayret ediyorum.
Alt 21.01.2008, 11:33   #4
abircan
Usta Yiğido

abircan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

abircan Şuan abircan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.01.2015 09:55

Tecrübe Puanı: 1088 abircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISIabircan COK SEVILEN BIR KISI

malesef daha öncede burada yazdığım gibi , malesef hemen her zaman karşımıza çıkacak bu, bunun için herkesin söyleyecek sağlıklı bir sözü ve cevabı olmalı, olayı görmeyen, küçümseyen yok sayan değil tersine olayı lanetleyen, alevi sünni kardeşliğine vurduğu darbeyi geri iten, cumhuriyete ve laik sisteme yapılmış bir saldırı olduğunu o gün yapılan eylem ve davranışların tasvip edilmediğini üstüne basa basa belirtmeliyiz,
hele sivasın ve sivassporun konuşulmaya başlandığı bugünlerde bu dahada artarak devam edecek, her şeriat tartışmasında türban tartışmasında sivas 93 olayları bir milat gibi algılanacak benim size ricam bu sükuneti, sağduyuyu kaybetmeden sabırla kardeşlik vurgusunu yapalım, olayın vahametini ve kardeş düşmanlığını körüklediğini yeni nesillere sağlıklı bir biçimde aktaralım, ayrıca olayın arkasındaki gerçek boyutları ve tezgahlayanları ortaya çıkarılması için uğraş verelim destek olalım, bugün artık tarihimizin malesefki kara bir günü ve lekesi, lanetleyelim ,
sivas ve sivaslı kendini ispat durumuna düşürülmektedir, buna verilecek en iyi cevap orada yapılanaı lanetlemek ve anmaktan geçer, o olaya gereken önemi atfetmekten geçer, yoksaymakla olmayacak, sivasta o olaya adına yapılacak iyi niyetli bir girişim, herhangi birşey birçoklarının susup oturmasını sağlayacaktır, ayrıca bu yangına bir su dökecektir, bu bukadar zor olmasa gerek
Alt 21.01.2008, 11:48   #5
ceylankimya
Tecrübeli Yiğido

ceylankimya - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ceylankimya Şuan ceylankimya isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 12.06.2008 07:57

Tecrübe Puanı: 776 ceylankimya FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Pfeil -->: KINIYORUZ

İŞTE DAHA ÖNCEDE SÖYLEDİĞİMİZ GİBİ SİVAS'ımız ÜZERİNDE O OLAYI BAHANE EDEREK OYUNLAR OYNANMAKTA....

..::BİLİNÇLİ YA DA BİLİNÇSİZ::..

"BİLİNİZKİ SONUNUZ ALEVLİ BİR AHTIR
İNTİKAM ALANLARIN EN HAYIRLISI ALLAH 'tır"
ceylankimya isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 21.01.2008, 12:11   #6
pirmahsuni
Yeni Yiğido

pirmahsuni - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

pirmahsuni Şuan pirmahsuni isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 24.07.2008 04:03

Tecrübe Puanı: 676 pirmahsuni FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Bu kara leke sabah kalkılınca unutulacak bir kabus değil ama şuda bir gerçek provakatif emellerinde esiri oluyor,bu olayın unutulmasını istemiyoruz ama bu vahim olayın üzerinden nemalanan keneleride tasvip etmiyoruz.
Kısacası hepberaber bu acı olayı kınamalayız gönül isterdiki bu olay hiç yaşanmamış olsun ama maalesef yaşanmış bu olayın ardından yine gönül isterki herkes bu acıyı yaşayanlar kadar paylaşsın.

SİVAS YAZ 5058 E GÖNDER!
Göster Sivas'lılığını...
pirmahsuni isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 28.01.2008, 21:00   #7
leblebi82
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 850 leblebi82 FAZLA SÖZE GEREK YOKleblebi82 FAZLA SÖZE GEREK YOKleblebi82 FAZLA SÖZE GEREK YOK

Ya inanamıyorum. Sivas için bunları yapan adamlar hala Sivas'tan destek görüyorlar. Hala duyduğuma göre Sivas'tan iş kapıyorlar. Ve esnafımız da nasıl araştırmadan adamlara güveniyor anlayamıyorum. Bilmiyorum burada esnaflarımızı deşifre mi edeyim ?
Alt 29.01.2008, 10:31   #8
özdemir
Usta Yiğido

özdemir - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

özdemir Şuan özdemir isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.12.2014 15:25

Tecrübe Puanı: 777 özdemir SITEMIZE IŞIK ŞACIYORözdemir SITEMIZE IŞIK ŞACIYORözdemir SITEMIZE IŞIK ŞACIYORözdemir SITEMIZE IŞIK ŞACIYORözdemir SITEMIZE IŞIK ŞACIYORözdemir SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR

bu tür söylemler hep ıslatılıp ıslatılıp önümüze konacaktır. ama biz sivaslılar olarak bu tür provakatiflere aldırış etmeden hep birlikte, birlik ve beraberlik içinde yolumuza devam edeceğiz. öyle değilmi arkadaşlar. kim bozabilir bizim kardeşliğimizi. kim söyleyebilir ki 2 temmuzda yapılan olayların haklı bir olay olduğunu. o zamanda yapılan provakosyanların ülkemiz ve milletimiz üzerinde kötü emelleri olan insanların amaçlarına ulaştığı doğrudur. ama artık bu tür provakelere nasıl yaklaşacağımızı herkesin çok iyi anladığı kanaatindeyim.
özdemir isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 29.01.2008, 20:27   #9
FurkaN
Editör

FurkaN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

FurkaN Şuan FurkaN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.01.2015 21:58

Tecrübe Puanı: 10 FurkaN TAM BIR BEYEFENDIFurkaN TAM BIR BEYEFENDIFurkaN TAM BIR BEYEFENDIFurkaN TAM BIR BEYEFENDIFurkaN TAM BIR BEYEFENDI
Standart -->: KINIYORUZ

Bu iş yaplırken aklınız, gözünüz neredeydi?... İş bittikten sonra gazetelere poz ver katologla... Başımızdaki adamların hali beni öldürüyor... İki lafı bir araya getiremeyen gözünü kapatıp avcunu açan adamlar tarafında yönetilmek beni kahrediyor...
Dilin süsü söz!"

...İMZALARDA SİYASİ SİMGELER YASAKTIR...

BeNi An, bEnİ aRa, AmA bEnSiZ yÜrÜ...
FurkaN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 25.03.2008, 19:42   #10
leblebi82
Usta Yiğido

Sivas'ta hala nereye girsem bunların reklamını görüyorum. Ve çoğu esnafımız bunlardan habersiz.

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)