|
SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Bugünki Mesajlar | Arama |
Haberler Sivas`tan Haberleri burada bulabilirsiniz |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#1 |
Site Habercisi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sivaslilar.Net Şuan
![]() Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Tecrübe Puanı: 941
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Şarkışla ilçesinde yapımı tamamlanan öğretmenevi ve sosyal konutlar için tören düzenlendi.
Sivas Valisi Ali Kolat, açılış töreninde yaptığı konuşmada, öğretmenevi ve sosyal konutların yapımında katkısı bulunanlara teşekkür etti. Şarkışla'nın konumu itibariyle bir köprü olduğunu ifade eden Vali Kolat, ilçede güzel yatırımlar yapıldığını, söyledi. Vali Kolat, Şarkışla hayvan pazarının bölgede en büyüğü ve en canlı pazarı olduğunu da belirterek, yapımı devam eden organize sanayinin de Şarkışla'nın geleceği açısından önemli olduğunu belirtti. AK Parti Sivas Milletvekili Mustafa Açıkalın da, Şarkışla'nın Sivas'ın en büyük ve gelişmiş ilçelerinden birisi olduğunu belirterek, bu ilçenin göç vermeyen tek ilçe olduğunu belirtti. Şarkışla'da yapılan ve yapılması düşünülen projeleri de anlatan Açıkalın 'İlçemiz bir sanayi bölgesi olan Kayseri'ye yakın olmasının avantajlarından istifade etmek istiyor. Bu amaçla ilçemizde bir organize sanayi çalışması bulunmakta. Ben burada kurulacak olan sanayinin Sivas'tan daha avantajlı olacağını düşünüyorum. Çünkü biraz önce ifade ettiğim gibi Kayseri bir sanayi şehridir. Ancak teşviklerden istifade edememektedir' dedi. Şarkışla Kaymakam Vekili Salih Ayhan da, yaptırılan öğretmen evi ve ihtiyaçlı aliler için yaptırılan sosyal konutlar hakkında bilgi verdi. Ayhan, sosyal konutların, sosyal hukuk devleti anlayışı içerisinde yaptırıldığını ifade etti. Şarkışla Milli Eğitim Müdürü Ekrem Yurt da, 2008 yılında öğretmenlerin banka promosyon bağışları ile temeli atılan öğretmenevinin bürokratlarının katkılarıyla tamamlandığını kaydetti. Konuşmaların ardından öğretmenevinin açılışı yapıldı. Daha sonra Kale mahallesinde 11 ihtiyaçlı aile için yaptırılan sosyal konut anahtarları teslim edildi. Tören sırasında anahtarlarını alan bazı kadınların göz yaşlarını tutamadıkları görüldü. Vali Kolat, sosyal konut evlerini de gezerek, hayırlı olsun dileklerinde bulunuldu. Törene, Sivas Jandarma Alay Komutanı Albay Murat Arslan, Şarkışla Belediye Başkanı Kasım Gültekin de katıldı. (KE-EMN-İRE) - SİVAS (Anadolu Ajansı) |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Süt işleme tesisi törenle açıldı | Sivaslilar.Net | Anasayfa Haberler | 0 | 19.07.2010 18:08 |
Akıncılar Onarı köyü köy konağı törenle hizmete açıldı. | Sivaslilar.Net | Haberler | 0 | 15.07.2010 11:54 |
Pir Sultan Abdal Çeşmesi törenle açıldı | Sivaslilar.Net | Anasayfa Haberler | 13 | 29.06.2010 15:09 |
Şarkışla'da Okuma Yazmayı Öğrenlere Belgeleri Törenle Verildi | Sivaslilar.Net | Haberler | 2 | 05.03.2010 09:35 |
CUMHURİYET TARİHİ EKONOMİ KRONOLOJİSİ | WåñTêd_øØ7 | Arşiv | 3 | 19.06.2008 19:54 |