|
|||||||
| SİTE ANA SAYFA | Galeri | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Oyunlar | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumlar? Okundu Kabul Et |
| Serbest Kürsü Serbest Konular |

|
|
Seçenekler | Arama | Stil |
|
|
#11 | |
|
Usta Yiğido
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sivaslınet Şuan
Son Aktivite: 02.03.2016 05:48
Tecrübe Puanı: 760
![]() |
Alıntı:
Neden kusura bakayım ki? Zaten birilerinin anlatımları diğerlerine hep "uçuk" gelmiştir. Sizin anlatımınız da bir başkası için uçuktur. Eğitim, çocuk yaşta ne Hristiyan ne Musevi ne de her hangi bir din eğitimi olarak yapılmaz. Senin dediğinin aksine 15 yaş altı çocuklara dayatma olmaması için, her hangi bir manevi değer(din, mezhep, cemaat, kültür, töre, etnisite vs) verilmez. Çocuk yaşta eğitim sadece pozitif bilimler olmalıdır. Manevi değerlerin özgür seçimi 18 yaş sonrasına bırakılır. Sana sorarsam eğer, "Hristiyan bir ülkede neden çoğunluk Hristiyandır diye aynen şu cevabı alacağımdan eminim; "Küçüklükten eğitiliyorlar" diyip yanlış yönlendirildiğini, sağlıklı olmadığını söyleyeceksin. İşte bunun için özgür seçim gereklidir. Diğer arkadaşlar da yazdı bunu bir kaç ileti öncesinde. İlk okul çağlarında çocuk kopya makinası gibidir. Ne söylersen onu kopyalarlar. Bu bir özgür seçim değildir. Evrensel eğitimde, ilk okul çağı çocukları, sadece ve sadece temel bilimsel bilgiler alarak eğitilir. 18 yaş sonrasında ise eğitim tarafsız olmalıdır. Yani manevi değerlerin(din, mezhep, cemaat, kültür, töre, etnisite) hepsi(tarihsel olarak) önüne konulmalı kişi o şekilde karar vermelidir. Manevi değerlerden her hangi birisini karar veremeyecek ilköğretim yaştaki çocuk veya genç önüne koyarak onu eğitmek zaten dayatmadır. Sağlıklı, doyurucu ve en sağlam seçim özgür seçimdir. Bu konuda insan hakları evrensel beyannameyi okuyabilirsin. Eğer bazı TEMEL konularda mutabıksak devam edelim. Yoksa benden bu kadar.
|
|
| Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı sivaslınet'e Teşekkür Ediyor... |
| Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | Arama |
| Stil | |
|
|