Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Arşiv
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Arşiv Güncelliğini Yitirmiş Konular

Son 15 Mesaj : Mustafa Kemal ATATÜRK...           »          Sen Yoluna Ben Yoluma - Serdar Yıldırım           »          Karagöz İle Hacivat: Koca Kafalı Bir Keleş           »          Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Hatıra defteri           »          Sitemizin Ozanları           »          Hangi Model Cep Telefonu?           »          Şehzade Osman           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.
Konu Kapatılmıştır

Seçenekler Arama Stil
Alt 17.12.2007, 14:47   #11
58Taraftar
Yeni Yiğido
NO AVATAR

58Taraftar Şuan 58Taraftar isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 03.06.2009 13:07

Tecrübe Puanı: 0 58Taraftar FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart --->: Pierre Cardin "Türbanı tartışmak saçma"

benim anamda türbanli cogu kisi öyle, müslüman insan takar, türkbani karistiranlar untansin
58Taraftar isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 17.12.2007, 15:50   #12
bodyguard
Yeni Yiğido

bodyguard - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

bodyguard Şuan bodyguard isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.04.2009 13:30

Tecrübe Puanı: 0 bodyguard FAZLA SÖZE GEREK YOKbodyguard FAZLA SÖZE GEREK YOK
Standart --->: Pierre Cardin "Türbanı tartışmak saçma"

Ben anliyamiyorum bu basörtüsüyle neden bu kadar cok ugrasiliyor???

Görüntü acisindanmi? yani gözlere hitap etmediginden dolayimi?
Yoksa zamaninda savasan kadinlarimizi hatirlatidigi icinmi?
Basörtüsüne karsi olan biri vardir kesin burda! soruma cevap verirlerse cok sevinirim.

NEDEN BASÖRTÜSÜNE KARSISINIZ???
bodyguard isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 17.12.2007, 17:00   #13
sivaslıgenç
Usta Yiğido

sivaslıgenç - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sivaslıgenç Şuan sivaslıgenç isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 20.03.2016 23:42

Tecrübe Puanı: 945 sivaslıgenç FAZLA SÖZE GEREK YOKsivaslıgenç FAZLA SÖZE GEREK YOKsivaslıgenç FAZLA SÖZE GEREK YOK
Standart -->: Pierre Cardin "Türbanı tartışmak saçma"

abircan bak abimizsin büyügümüzsün ama insanı çileden çıkaırıyorsun yaptığın tam bir din düşmanlığı ve bazı kesimleri kışkırtmak, kesinlikle alevi olduğun ortaya çıkıyor biz alevilere bu tür şeyler yazmıyoruz , sende bize yazmaya hiç bir şekilde hakkın yok hem sen kimsinde türbana laf atıyon senin gibiler türbanın değerinin bilemez ...Zaten senin bu konuyu aldığın gazeteye baksana tam bir din düşmanı aynı senin gibi.

Konu sivaslıgenç tarafından (17.12.2007 Saat 17:03 ) değiştirilmiştir.. Sebep: yanlış yazım
sivaslıgenç isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 17.12.2007, 17:06   #14
sivaslıgenç
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 945 sivaslıgenç FAZLA SÖZE GEREK YOKsivaslıgenç FAZLA SÖZE GEREK YOKsivaslıgenç FAZLA SÖZE GEREK YOK

bodyguard , kardeş türbana karşı olmalarının nedeni türban çok zorlarına gidiyor , napalım türban bu ülkede kıyamete kadar kalacak bazılarıda çatır çatır çatlar yukarıda yazdıklarımında sonuna kadar arkasındayım.
Alt 17.12.2007, 21:51   #15
sivaslıgenç
Usta Yiğido

Türban zaten islamın bir emri ama bazı kişiler bunu anlamıyor aksine böyle olmadığını göstermeye çalışıyor.
Alt 17.12.2007, 22:11   #16
gfb34
Yasaklı

gfb34 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

gfb34 Şuan gfb34 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 17.07.2012 14:31

Tecrübe Puanı: 0 gfb34 TAM BIR BEYEFENDIgfb34 TAM BIR BEYEFENDIgfb34 TAM BIR BEYEFENDIgfb34 TAM BIR BEYEFENDIgfb34 TAM BIR BEYEFENDI
Böse -->: --->: Pierre Cardin "Türbanı tartışmak saçma"

Alıntı:
pirmahsuni Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Dışarda türban takılmasına kimse birşey demiyor zaten sorun olan kamuya ait binalarda bu simgeyi görmek,yoksa;elbette insanlar istediği gibi yaşayıp giyinebilir!
PİNMAHSUNİ TÜRKİYE MÜSLÜMAN BİR ÜLKEDİR...TARİHTE BUNUN ÖRNEKLERİ ÇOK SİVRİLEN TÖRPÜLENİR!!!
YÖK BAŞKANIDA DEĞİŞTİ ZATEN ARTIK BUNDAN SONRA SEN VE SENİN GİBİLER İSTEDİKLERİ KADAR................LAR KAMU DAİRESİDE SAĞA GEÇTİ ARTIK HERŞEYDE SAĞA GEÇTİ!!!VARMI İTİRAZI OLAN VEYA -BAŞÖRTÜSÜNE KARŞI ÇIKAN VARMI???
gfb34 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 17.12.2007, 22:34   #17
Ertugrul
Genel Koordinatör

Ertugrul - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ertugrul Şuan Ertugrul isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 19.01.2013 13:22

Tecrübe Puanı: 10 Ertugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende ZukunftErtugrul hat eine strahlende Zukunft

Başörtüsünün İslam'ın emri olup olmadığını bırakında örtününenler düşünsün,insanların
inançları üzerinden zulüm yapmanın manası yok. Tüm İlahi dinlerde örtünme vardır. Bu
insanlık tarihi boyunca böyle olmuştur. Örtünmenin biçimi kişilerin anlayışına,zevkine ve
yorumuna bağlıdır. Hiç bir kurumun ve kişinin insanların kılık kıyefeti üzerine yorum
yapma hakkı yoktur. Devlet dairelerinde özel ünüformalar var ama özellikle hizmet alanlar
için bu zorlamanın yapılması saçmadır. Eğer başörtsü İslam'ın emri değilse zaten sorun
yok kişisel bir tercihtir ve laikliğe(zorba olana) uygundur. Siyasi bir simge diyenler
Üniversitelerde ki parti amblemlerini görmüyorlar mı ? Yada hizmet almak için bir kuruma
giden vatandaşın yakasında ki siyasi parti ambleminden dolayı hakkından hiç mağrum
olduğunu duyan var mı ? Bazı partileri din üzerinden siyaset yapmakla suçlayanlar laiklik
üzerinden siyaset yapmayı bıraktıklarında böyle bir sorun kalmayacağını bir gün anlayacaklar.

Ertuğrul Özdemir

Kötülere Acımak İyilere Zulümdür !
Ertugrul isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 17.12.2007, 22:40   #18
gfb34
Yasaklı

gfb34 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

gfb34 Şuan gfb34 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 17.07.2012 14:31

Tecrübe Puanı: 0 gfb34 TAM BIR BEYEFENDIgfb34 TAM BIR BEYEFENDIgfb34 TAM BIR BEYEFENDIgfb34 TAM BIR BEYEFENDIgfb34 TAM BIR BEYEFENDI

Alıntı:
cahar Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Başörtüsünün İslam'ın emri olup olmadığını bırakında örtününenler düşünsün,insanların
inançları üzerinden zulüm yapmanın manası yok. Tüm İlahi dinlerde örtünme vardır. Bu
insanlık tarihi boyunca böyle olmuştur. Örtünmenin biçimi kişilerin anlayışına,zevkine ve
yorumuna bağlıdır. Hiç bir kurumun ve kişinin insanların kılık kıyefeti üzerine yorum
yapma hakkı yoktur. Devlet dairelerinde özel ünüformalar var ama özellikle hizmet alanlar
için bu zorlamanın yapılması saçmadır. Eğer başörtsü İslam'ın emri değilse zaten sorun
yok kişisel bir tercihtir ve laikliğe(zorba olana) uygundur. Siyasi bir simge diyenler
Üniversitelerde ki parti amblemlerini görmüyorlar mı ? Yada hizmet almak için bir kuruma
giden vatandaşın yakasında ki siyasi parti ambleminden dolayı hakkından hiç mağrum
olduğunu duyan var mı ? Bazı partileri din üzerinden siyaset yapmakla suçlayanlar laiklik
üzerinden siyaset yapmayı bıraktıklarında böyle bir sorun kalmayacağını bir gün anlayacaklar.
.............................. .............................. .............................. .............................. ..
gfb34 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 17.12.2007, 23:14   #19
pirmahsuni
Yeni Yiğido

pirmahsuni - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

pirmahsuni Şuan pirmahsuni isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 24.07.2008 04:03

Tecrübe Puanı: 687 pirmahsuni FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart --->: -->: --->: Pierre Cardin "Türbanı tartışmak saçma"

Alıntı:
gfb34 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
PİNMAHSUNİ TÜRKİYE MÜSLÜMAN BİR ÜLKEDİR...TARİHTE BUNUN ÖRNEKLERİ ÇOK SİVRİLEN TÖRPÜLENİR!!!
YÖK BAŞKANIDA DEĞİŞTİ ZATEN ARTIK BUNDAN SONRA SEN VE SENİN GİBİLER İSTEDİKLERİ KADAR................LAR KAMU DAİRESİDE SAĞA GEÇTİ ARTIK HERŞEYDE SAĞA GEÇTİ!!!VARMI İTİRAZI OLAN VEYA -BAŞÖRTÜSÜNE KARŞI ÇIKAN VARMI???
Önce fikirlere saygılı olmayı öğrenmelisin,ben sana hakaret etmedim,tartışılan ve tartışılmaya devam edilen bir konu üzerinde senin ve diğerlerinin yaptığı gibi sadece fikirlerimi bildirdim amacın bunları yazmakla beni yönlendirmekse İNSANIN EN İYİ BİLDİĞİ KENDİ BİLDİĞİDİR,DOĞRU veya YANLIŞ DERİM.
Şunu bilki Türkiye Cumhuriyetinin mevcut anayasada resmi dini müslümandır yazmıyor,o ibare karşısında LAİKtir yazıyor yani işkembeden sallama...
Herşeyin sağa kaçtı veya geçti sözünede inanmıyorum,senin sağ dediğin amerikan emperyalizmi veya kapitalizm ise doğru yoldasın ama bunlara karşı isen o zaman benim ve benim gibilerin yanındasın!SEÇİM SENİN?
Lütfen terbiye ve nezaket çerçevesinde tartışalım.
KIZMAK VE SİNİRLENMEK BİLGİSİZLİĞİN ESERİDİR unutmayalım!

SİVAS YAZ 5058 E GÖNDER!
Göster Sivas'lılığını...
pirmahsuni isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Alt 17.12.2007, 23:55   #20
yigido yakup
Yeni Yiğido

yigido yakup - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

yigido yakup Şuan yigido yakup isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 18.08.2011 00:50

Tecrübe Puanı: 0 yigido yakup FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Pierre Cardin "Türbanı tartışmak saçma"

Alıntı:
pirmahsuni Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Önce fikirlere saygılı olmayı öğrenmelisin,ben sana hakaret etmedim,tartışılan ve tartışılmaya devam edilen bir konu üzerinde senin ve diğerlerinin yaptığı gibi sadece fikirlerimi bildirdim amacın bunları yazmakla beni yönlendirmekse İNSANIN EN İYİ BİLDİĞİ KENDİ BİLDİĞİDİR,DOĞRU veya YANLIŞ DERİM.
Şunu bilki Türkiye Cumhuriyetinin mevcut anayasada resmi dini müslümandır yazmıyor,o ibare karşısında LAİKtir yazıyor yani işkembeden sallama...
Herşeyin sağa kaçtı veya geçti sözünede inanmıyorum,senin sağ dediğin amerikan emperyalizmi veya kapitalizm ise doğru yoldasın ama bunlara karşı isen o zaman benim ve benim gibilerin yanındasın!SEÇİM SENİN?
Lütfen terbiye ve nezaket çerçevesinde tartışalım.
KIZMAK VE SİNİRLENMEK BİLGİSİZLİĞİN ESERİDİR unutmayalım!

Türkiye bir müslüman ülkedir, ama devlet "laik"dir bunada hic kimse bisey demiyor bununda böyle olmasi gerekmektedir.
Devletin dini olmaz insanlarin dini inanclari vardir. Laik devlet bu inanclarin özgürce yasanmasini temin etmek zorundadir. Kamusal alandaki türban tartismasina söyle katilmiyorum: Sizin dediginize göre türbanlilar hasta olmasin. Hastaneye gitmesin! Cünkü orasi devletin bir Kurumu!
Orda calisan insanlara uygulanacak kurallara saygi göstermelidir ama bir hastaya veya bir ögrenciye bir müsteriye "Hizmet alan INSANLARA" türbanli veya türbansiz diye ayirt etme hakki yoktur. Buda zaten özgürlük degildir.
Benim bide en cok takildigim konu türbanin siyasi simge olarak düsünülmesi. Bu ISLAM karsiti dinsizlerin karsisindaki insanlara saygisizca tek tutunabildikleri kendi caplarinda bir gerekcedir.
Asil mesele, onlarin hedefi müslümanlarin ve inancli insanlarin bilgiye ulasmasini engellemek onlari cahil birakmakdir. Benim anamin türbanina hic birsey söylenmiyor cünkü benim anam bilgili degil. Neyi neden yaptigi konusunda bilincli degil. Ama zamanimizda örtünen ve okuyup kendini gelistiren insanlarin örtüsüne karsilar. Cünkü biliyorlarki bu insanlar yeni yetisen ANNELER oldukca, bu halki artik kandiramiyacaklar. Onlarin korkusu "O" .
yigido yakup isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Konu Kapatılmıştır

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)