Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Dünya ve Türkiye'den Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Dünya ve Türkiye'den Haberler Dünya ve Türkiye'deki tüm haberleri burada bulabilirsiniz

Son 15 Mesaj : Mustafa Kemal ATATÜRK...           »          Sen Yoluna Ben Yoluma - Serdar Yıldırım           »          Karagöz İle Hacivat: Koca Kafalı Bir Keleş           »          Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Hatıra defteri           »          Sitemizin Ozanları           »          Hangi Model Cep Telefonu?           »          Şehzade Osman           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.

Seçenekler Arama Stil
Alt 28.05.2009, 16:24   #21
Siyahnur
Usta Yiğido

Siyahnur - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Siyahnur Şuan Siyahnur isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.09.2013 00:22

Tecrübe Puanı: 842 Siyahnur FAZLA SÖZE GEREK YOKSiyahnur FAZLA SÖZE GEREK YOK
Standart Cevap: KAMPANYALAR AÇILDI TÜRKİYE SATILIYOR

Yorumlari okumadim, ama Barikat 58´in ekledigi yazi basligindan sonuna kadar sacmalik...

Selametle
Alt 28.05.2009, 16:32   #22
Cley
Moderator

Cley - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cley Şuan Cley isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 10 Cley isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

Alıntı:
GurbetsokakLari Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Yorumlari okumadim, ama Barikat 58´in ekledigi yazi basligindan sonuna kadar sacmalik...

Selametle
Zaten yazının barikata ait olmadığı belli. Büyük ihtimalle milliyetçi bir yayın organından veya siteden alıntı.
Alt 29.05.2009, 01:44   #23
barikat58
Usta Yiğido

barikat58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

barikat58 Şuan barikat58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 06.04.2016 17:19

Tecrübe Puanı: 2263 barikat58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:

Selametle
sen tam bir akp fanatigisin.tv izlemediginiz gazete okumadıgınız yönünde cagrısımlar dönüyor kafamda.istersen bir tarafsız gözle bak.hep destek tam destek yerine yalnışa yalnış dogruya dogru demek lazım.sizin ki fanatiklikten öte holiganlık gibi birşey.nerde akp sözü olsa orda bitiyorsunuz.akp nin bu sitedeki kanadı sizsiniz galiba
barikat58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 29.05.2009, 01:56   #24
Klimasuyu
Usta Yiğido

Klimasuyu - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Klimasuyu Şuan Klimasuyu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 1493 Klimasuyu isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.

.
---------------------------------------------------------------------

Şırnak’ta gazetecilerin sorusu üzerine Genelkurmay Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Kara Pilot Kurmay Albay Fahir Altan, terör olayları ve teröristler hakkında istatistiği bilgiler verdi. Albay Altan’ın verdiği bilgiye göre, 1994’te bölgede 3300 terör olayı yaşandı. Ancak bu sayı izleyen yıllarda 1436, 1512, 919, 589 ve 1999 yılında 488 olarak gerçekleşirken, 25 Mayıs 2000 tarihi itibariyle yıl içerisinde sadece 18 olay yaşandı. İstatistiklere göre, 1994-1999 yılları arasında ayda ortalama 114 terör olayı yaşanırken, 2000 yılının ilk dört ayında bu oran aylık ortalama 3.8’e düştü. Bölgedeki terörist sayısının toplam terörist sayısına oranı yıllar itibariyle şöyle:
“1994: 65, 1997: 50, 1998: 42, 1999: 26, 2000: 11”
--------------------------------------------------------------------
Daha sonra malum koalisyon hukumeti donemi, ekonomik kriz ve 2002'de AKP iktidari. Bu zaman zarfinda yani 2000'den sonra sadece PKK terorune verdigimiz sehit sayisini merak ettim. Ve aylarini.
Cunku istatiksel olarak terorun son gunlerdeki seyrinin normal olmadigini dusunuyorum. Bunu gormek istedim sadece.
Kendim usenmedim,
adresinden sehit haberlerini arattim. Tek tek yazmaya calistim.
Sonra topladim. Benim topladiklarimla, internetten buldugum bazi gazete yazilarindan (genelde teror AKP doneminde hortladi turu iktidar karsiti yazilar) buldugum rakamlar arasinda ucurum vardi.

--------------------------------------------------------------------
TERÖR HORTLAMADI MI?

Peki AKP iktidarında bölücü terör ne oldu? Yine "abartma" azarı işitmemek için resmi rakamları konuşturalım. Önce tüm terör olaylarının toplamını verelim. 2002''de bin 380 terör olayı yaşanmışken, bu rakam 2005''te 2 bin 593''e yükselmiş. Yani artış neredeyse yüzde 100.Bir fikir vermesi için terör olaylarının en yoğun olduğu dönem, teröristbaşının henüz yakalanmadığı 1998''in rakamını söyleyelim; 2 bin 576.

PKK''nın terör eylemlerine de bakalım; AKP iktidara geldiğinde sadece 757 imiş. Bir yıl sonra bin 500, 2004''te bin 26, 2005''te bin 310''a çıkmış. PKK''nın 1998''e ait terör eyleminin sayısı ise, bin 218.Yani AKP döneminde PKK terörü, en azgın dönemindekini geçmiş.

Gelelim yüreğimizi yakıp, dağlayan bölüme;

2002''de, 32 vatandaşımız hayatını kaybetmiş; 6 askerimiz, 6 polisimiz, 5 köy korucumuz şehit olmuş. Yaralı sayısı 290.

2003''te kaybettiğimiz vatandaş sayısı 76.8 polis, 18 asker, 3 korucu şehit olmuş. Yaralı sayısı da bin 37''yi bulmuş.

2004''te terör 39 vatandaşımızın canına kast etmiş. 9 polis, 60 asker, 10 korucu şehit vermişiz. Toplam 636 vatandaş ve güvenlik görevlimiz de yaralanmış.

Ve 2005.Ölen vatandaşımız 42.Şehidimiz 4 polis, 92 asker, 10 korucu. Yaralımız; bin 22.

Terördeki bu tırmanış mıdır, "istikrar, huzur, güven ortamı"? Nasıl olmuştur da, güvenlik güçlerinin insan üstü mücadeleyle yok olma noktasına getirdiği terör 3 yıl gibi kısa sürede yeniden hortlamıştır?

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
PKK teröründeki artışı rakamlarla açıklayan Güven, terör örgütünün 2002'deki saldırılarında 6 güvenlik mensubunun şehit düştüğünü, bu rakamın 2003'te 21, 2004'te 73, 2005'te 97 ve bu yılın ilk yedi ayında 91 olduğunu söyledi. Sadece temmuz ayında, 25 güvenlik mensubu şehit oldu.
--------------------------------------------------

Ve son olarak icisleri bakanliginin boyle bir calismasi oldugunu okudum.
----------------------------------------------------
BKZ: [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
Dünyada istatistikler genellikle "ekonomi"yi çağrıştırır.
Oysa Türkiye'de "terör istatistiği" tutuluyor 23 yıldır.
İçişleri Bakanlığı'nın bir çizelgesi var.
Son günlerde her gün yenileniyor.
Her mayında, her pusuda...
Sanki savaştayız.
Taburlar dolusu askerimiz yitip gidiyor.
-----------------------------------------------------

Genelkurmay'in da boyle bir istatistigi mutlaka vardir ama herhalde baska islerden bunu web sitesine koymaya vakti olmuyordur. neyse
arkadaslardan ricam, resmi rakamlari bulup koyabilecek olan var mi?
(2000'den sonra PKK'e verilen sehit asker sayisi)
Klimasuyu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 29.05.2009, 02:28   #25
Siyahnur
Usta Yiğido

Asilsiz iddialariniza inanmayanlar, fanatik holigan mi oluyor ?
Benden acizane tavsiye;bi haber okudugunuzda, onun ic yüzünü iyice arastırıp tahkik ediniz,dogru olmayan birseyi yaymanin vebalini kim tasiyabilir ?

Tv ve her gazeteyi okumam evet...sizin ne okudugunuz izlediginiz az cok belli oluyor zaten...

Akp´ci, Erdogan´ci degilim, Almanyada yasiyorum ömrümde sadece 22 temmuz da oy verdim izin tarihimiz uydugu icin...
Lakin zorla savunucusu durumuna yeltendiriyorsunuz .

Türkiye'de bundan iyi bir parti, bundan iyi bir kadro, bundan iyi bir basbakan adayı su an yok. İstesenizde, istemesenizde, kırk takla asıp amuda kalksanızda durumu degistiremezsiniz. Baska herhangi bir partiyi savunamazsınız.
Hepsi denenmiş, test edilmis, gönderilmistir...

Alt 29.05.2009, 09:12   #26
seva
Usta Yiğido

seva - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

seva Şuan seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 31.08.2010 20:51

Tecrübe Puanı: 2238 seva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz sein

Alıntı:
Kibrisli Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Nasıl sonuç??? bu tür şeylerin sonuçları öyle 3-5 senede çıkmaz... Örnek sonuç Filistin, örnek sonuç Alanyadaki Alman Meclisi sonuç Didimde Türkçe değil İngilizce basılan su faturaları sonuç Urfada Ağrıda Ardahanda satılan binlerce metrekare vatan toprağı... Ama böyle giderse asıl sonuç daha ağır olacak...
O zaman TSK ya söyle temizlesin Allah Allah ya sanki TSK temizliyorda TSK temizlemiyorsa Napacaklar temizlemek için 44 yılığına orayı Ya israil ya Türkiye yada başka ülkeler temizleyecez
Bir toprak Bir mülk satıldı Diye Türkiye veya Türk ulusu yok olacak diye bir şey yok Yıllardır Türizme gelen yabancıları otel odasında yatırtmayın o zaman yada Türkçe olimpiyatlarında Türkçe öğrenmesine veya eurovision da sanatçilarımızın yabancı dil öğrenmesine izin vermeyin bu kadar yabancı Düşmanı olunmaz ki Biz onlar Sayesinde ayakta duruyoruz onlar Bizim sayemizde

CANDA ÖZÜR OLMAZ...
seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 29.05.2009, 09:28   #27
barikat58
Usta Yiğido

barikat58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

barikat58 Şuan barikat58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 06.04.2016 17:19

Tecrübe Puanı: 2263 barikat58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
Benden acizane tavsiye;bi haber okudugunuzda, onun ic yüzünü iyice arastırıp tahkik ediniz,dogru olmayan birseyi yaymanin vebalini kim tasiyabilir ?

Tv ve her gazeteyi okumam evet...sizin ne okudugunuz izlediginiz az cok belli oluyor zaten...

Akp´ci, Erdogan´ci degilim, Almanyada yasiyorum ömrümde sadece 22 temmuz da oy verdim izin tarihimiz uydugu icin...

Türkiye'de bundan iyi bir parti, bundan iyi bir kadro, bundan iyi bir basbakan adayı su an yok. İstesenizde, istemesenizde, kırk takla asıp amuda kalksanızda durumu degistiremezsiniz. Baska herhangi bir partiyi savunamazsınız.
hımm demek Almanyadan öyle gözüküyor
barikat58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 29.05.2009, 09:29   #28
Arif Coşkun
Moderator

Arif Coşkun - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arif Coşkun Şuan Arif Coşkun isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 10.05.2016 18:12

Tecrübe Puanı: 10 Arif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende ZukunftArif Coşkun hat eine strahlende Zukunft

Alıntı:

Ne güzel söylüyorsunuz, "gurbetsokakları"

Siz gurbet sokaklarını gezerken, Türkiye'de tek bir defa tesadüf eseri oy kullandığınızı söylüyorsunuz, ama bizim bire bir yaşadığımız ülkemizde bizim yanıldığımızı demek istiyorsunuz.Sizin okuduğunuz basın tarafısız oluyor neden se bizim okuduğumuz taraflı!!!

Bundan daha kötüsü yokki, "kötünün iyisi" olsun.

Keşke gelseniz sizi ben gezdirsem vatan sokaklarında,

Görseniz esnafın emeklinin, işsizin halini. Caddelerde sokaklardaki devren kiralık, kapatıyıruz ve her 10 işyerinden 6' sının kapandığını kendi gözlerinizle görseniz. İşsizlik, açlık kap kaç olaylarındaki patlamayı, neredeyse soyulmayan, ev ve iş yeri kalmadığını görebilseniz.

Ha diyebilrisinizki madem öylede bu oyları nereden alıyor, Bizde bir deyim vardır "Eden yaranır" Başka bir deyim daha var ama onu buraya yazmayı uygun bulmuyorum anlayan anlamıştıur zaten.

Zamanın padişahının bir "zam zulum hikayesi" vardır ben aynen oan benzetiyorum

Padişahın boşalan hazineyi doldurmak için zam ve zulüm yapmaktan başka bildiği yokmuş.

Sürekli zam yapar, baş kaldıranı da ezermiş.

Bir gün zaptiyeler padişahın huzuruna çıkmış.

-Efendimiz, yeter artık! Halk zamlardan bunaldı, homurdanmaya başladı, demişler.

Padişah hiddetlenmiş:

-Ezin kafalarını, vergilerine daha da zam yapın!

Emir hemen yerine getirilmiş.

Birkaç gün sonra zaptiyeler yine padişaha çıkmış:

-Halk küfretmeye başladı, size sövüp sayıyor efendimiz... Ne yapsak acaba?

-Zamları daha da artırın, ezin kafalarını!

Çok sürmedi, padişah zaptiyeleri yine karşısında buldu:

-Efendimiz, durum çok fena, halk sokaklara döküldü, neredeyse saraya yürüyecek!

-Zamları üç beş katına çıkarın, kafalarını ezin!

Söyleneni derhal yapan zatiyeler bir başka gün saraya çok telaşla koşup gelmişler.

Padişahın huzuruna çıktıklarında nefes nefeseymişler.

Padişah hemen sormuş:

Bu haliniz ne böyle, durum nasıl?

-Padişahım, anlayamadık... Yaptığımız son zamlardan sonra insanlara bir hal oldu... Sokaklarda meydanlarda yiyip içiyorlar... Zil çalıp göbek atıyorlar!

Padişah yerinden fırlamış:

"İşte bu fena, çok fena... Durdurun zamları... Bunların yaptığı hayra alamet değil!...

Ne yapacakları belli olmaz!

Yüreği geniş, olağanüstü sabırlı, hoşgörülü halkımız sokaklara meydanlara dökülüp zil çalar, göbek atar mı bilinmez ama ekmeğine uzanmak gibi çok tehlikeli bir oyun oynayan hükümet tarafından bile bile o yola itiliyor...

Maliye Bakanı Sayın Ahmet Uzun'un bir televizyon programında yüzüne zoraki bir masumiyet ifadesi vererek, "Biz nereye zam yaptık ki, birkaç kaçınılmaz kalemin dışında" diye gülünç bir soru sormasına bakıp hükümetin halka attığı kazıkların farkında olmadığı düşünülemez..

Bal gibi farkındadır. Farkında olmadığı, halkın, ne yapacağı belli olmaz bir noktaya gelip dayandığı, ülkede toplumsal bir patlamaya ramak kaldığıdır.

Başta elektrik, motorlu araç kayıt, ruhsat ve harçları olmak üzere çeşitli hizmetlere ve mallara şimdiye kadar benzeri görülmemiş korkunç zamlar getirilmesine dar ve sabit gelirlilerin öfkeye varan tepkisinin toplumun tüm kesimlerine dalga dalga yayılması bunun açık göstergesidir.

Küçük ve orta ölçekli işletmelerin yanında esnaf ve sanatkârlar, marketler, sanayiciler, akla gelen bütün işletmeciler, her ay ikiye hatta üçe katlanan elektrik faturaları yanında tüm vergilere yapılan astronomik zamlardan hiç olmadığı kadar zorda... Bir çok işyeri sahibi batma noktasında... Ayakta kalabilenler, zamları karşılamak için eninde sonunda sattıkları ürünlere ya da verdikleri hizmete zam yapmak zorunda kalacaklarının mesajını veriyor. O zaman zaten tepetaklak giden ekonomi tam anlamıyla dibe vuracak!

Hükümetin, hâlâ doğru dürüst bir sisteme oturtamadığı elektriği bir de kalkıp keyfi ve astronomik zamlarla halkı çarpmak için kullanması başka türlü yorumlanamaz.

Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Raşit Pertev araştırmış herhalde; elektrikte Rum komşularımızdan yüzde elli daha pahalı olduğumuzu ortaya çıkardı..

Yazılı açıklamasına göre, Güney'de yoğun elektrik tüketen bir aile ayda en fazla 290 YTL öderken Kuzey'de aynı miktarı tüketen bir aile 440 YTL ödemek zorunda bırakılıyor. Bu miktara maktu ücret ve yatırım katkı payı da dahil mi bilemiyoruz. Bunları da koyarsak aylık elektrik gidrerimiz aylık asgari ücretin yarısını bulur. Bir ailenin aylık elektrik giderinin asgari ücretin yarısına denk geldiği başka bir ülke var mı acaba dünyada?

Sözün kısası:

Kimse, hükümetin halkın yoğun tepkisini, öfkesini dikkate alarak elektrik zamlarını geri alacağını, başka hizmet ve ürünlere biteviye zam yapmaktan vazgeçeceğini sanmasın. Dardan kurtulmanın, hazineyi sürekli dolu tutmanın kolayını bulmuşlar bir kere.

Ellerini halkın cebine uzatıyorlar ve istedikleri kadar alıyorlar.

Vatandaşın bağırıp çağırması, acı acı yakınması nafile!

Meğer ki, halkı sokaklarda meydanlarda zil çalıp göbek atarken görsünler!
Alt 29.05.2009, 11:55   #29
seva
Usta Yiğido

seva - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

seva Şuan seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 31.08.2010 20:51

Tecrübe Puanı: 2238 seva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz seinseva kann auf vieles stolz sein

Sürekli zam yapar, baş kaldıranı da ezermiş.

Recep Tayyip ERDOĞAN Sürekli zam yapmıyor son yıllarda kriz var diye bağıran esnaflar kriz bahanesiyle zam yapıyorlar heralde esnaflarda Sayın ERDOĞAN dan izin almıyorlar....

CANDA ÖZÜR OLMAZ...
seva isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 29.05.2009, 14:13   #30
Siyahnur
Usta Yiğido

Alıntı:
barikat58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
hımm demek Almanyadan öyle gözüküyor
Evet;uzaktan daha NET gözüküyor...

Arifcosgun: kriz yasıyoruz, dünyada yasanan kriz Türkiye'yi de etkiliyor...
Bide 2001 yilinda MHP, DSP ve ANAP'ın hükümette oldugu dönemde yasanan krize bakin isterseniz ?...
Bugün kriz diye yeri gögü inleten Kardel medya o günlerin sorumlularıni neden destekliyor?!Etkileri en aza indirme gayreti gösteren hükümete nasıl salvolar atılıyor?
Dünya devletleri memuruna maas veremezken, bankalar bir bir kapanırken Tr de 70 yıldır var olan is sorununu yeni sorunmuş gibi sürmek nedir?

Azıcık hakkaniyet sahibi olmak cok mu zor..

Cok Sükür;ne Devlet Bahceli, Ecevit, Baykal gibi adamlar basda, ne de 2001'de ki kriz gibi bir kriz yasaniyor. Devlet isten cıkarılan herkese issizlik maası veriyor, Bahceli kabinedeyken klimalı odasından cıkamıyor, halkın karsısına cikmaktan korkuyordu. Tayyip Erdogan ise on binlere, yüzbinlere hitap ediyor...

Yakinda Hükümet nedeni ile yakında Pluton gezegeni Merkür'e çarpacakmış....
diye haberler cikarsa sasirmicam..

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)