Alıntı:
sivaslınet Nickli Üyeden Al?nt?
Senin de anlamadığın şu sandallı. İlahın ismi Arapçada Allahtır. İlahlar da denir ama kuranda yine Allah kelimesi yerine ilah ta geçer. Hem de Allah kelimesi hiç geçmeden direk İlah diye bahsedilir. Ama çok tanrılı dinlerde İlahlar diye geçer.
Neyse, Hristiyanlar ilahlarına rab derler. O da tektir. Biz de tanrı deriz. Tanrı da bize göre tektir ve ilaha tekabül eder. Sadece dil farkı. Yani Salatla Namaz gibi. Bu da bir dil farkı. Dilimizi değiştirip neden salata gidiyorum demiyoruz.
Yani şimdi din ögelerini sil baştan Arapça mı yapalım. Bana göre Tanrı tektir kitabı da kurandır. Allahın dediği gibi "Allah ta en büyük Tanrıdır".
|
Amac sohbet ve dogruyu bulmak. Benim dogrularim bana dogru, seninkiler sana.
Sonucta ortak bir noktada bulusamasak da faydali bir tartisma oldu. Yeni seyler ögrendim, sayenizde arastirdim.
Tesekkür ederim, iyi geceler.