Forum - Ana Sayfa Takvim S?k Sorulan Sorular Arama

Zurück   Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar > Haberler > Anasayfa Haberler
SİTE ANA SAYFA Galeri Kayıt ol Yardım Ajanda Oyunlar Bugünki Mesajlar

Anasayfa Haberler Sivas Haberler

Son 15 Mesaj : Atatürk'ün Çocukluğu'na Ait Hikayeler           »          Şehzade Osman           »          Hatıra defteri           »          Antilop İle Akrebin Dostluğu           »          Karagöz İle Hacivat Konuşmaları 2           »          Sitemizin Ozanları           »          SEVDİM İŞTE....           »          NEFRET ETTİM İŞTE!!!!!           »          AFORİZMALAR (SAÇMALAMLAR)-1           »          SEÇKİNLER/SEÇİLMİŞLER DÜNYASI           »          Hatalarımızdan Dersler Alabilmek Ümidiyle.           »          Araf Suresi 172-173. Ayetler.( Ben Sizin Rabbiniz Değil Miyim)           »          İnancımızı Kullananların Artık Tuzağına Düşmeyelim.           »          ULAŞ-Yapalı           »          TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR PAYLAŞIMAZ

Seçenekler Arama Stil
Alt 27.02.2008, 22:43   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR

Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 945 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart REKTÖRE DAVA AÇTILAR

Son günlerde Türkiye’nin gündemini meşgul eden başörtüsü serbestliği tartışma konusu olmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı tarafından onaylanan Anayasa değişikliğinin yükümlülüğünü yerine getirmediği iddiası ile Cumhuriyet Üniversitesi rektörlüğü hakkında Eğitim-Bir-Sen Sivas Şubesi tarafından Sivas Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Dün Cıbıllar Parkı önünde bir basın açıklaması yapan Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Esat Tektaş, Anayasanın bazı maddelerinde değişiklik yapılmasına ve kanunun Cumhurbaşkanı tarafından onaylanmasıyla başörtüsü yasağının tamamen ortadan kalktığını ifade ederek, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörünün Anayasa hükmünü hiçe sayarak başörtülü öğrencileri derslere almamaya devam ettiğini belirtti.

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörünün yasağın devamı yönündeki tutumlarının Anayasa hükümlerini hiçe saymaktan başka bir şey olmadığını dile getiren Tektaş,”Kendilerini anayasanın dahi üzerinde bir güç ve uygulayıcı olarak gören üniversitemiz rektörü secimle göreve gelen ve Anayasa kanun değişikliği yapmakla görevli olan tek mercii olan Yasama Organı’nı dahi hiçe sayarak suç işlemişlerdir. Bu nedenle Türk ceza Kanunun fiillerine uygun maddeleri gereği cezalandırılmaları gerekir” dedi.

Yapılan Anayasa değişikliğinin üniversitelerdeki başörtüsü yasağının kalkması için yeterli olduğunun altını çizen Tektaş, rektörün kendisine bir talimat gelmesini beklemeksizin anayasaya uygun hareket ederek başı örtülü öğrencileri derslere alması gerektiğine dikkat çekti.

Tektaş, “Anayasa hükmünü hiçe sayarak yasakçı tavrını sürdüren rektörlüğün bu tutumunu tespit ettik. Bundan sonra yasakçılara mücadelemizi kanuni zeminde sürdürmek adına suç duyurusunda bulunacağız” şeklinde konuştu.

Esat Tektaş ve beraberindeki sendika üyeleri basın açıklamasının ardından savcılığa giderek rektörlük hakkında suç duyurusunda bulundu.
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 27.02.2008, 22:47   #2
aozdemir
Usta Yiğido

aozdemir - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

aozdemir Şuan aozdemir isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 22.01.2015 10:38

Tecrübe Puanı: 784 aozdemir BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK
Standart -->: REKTÖRE DAVA AÇTILAR

adalet bir gün yerini bulacak ve haksızlık yapanlar bunun cezasını çekeceklerdir.
aozdemir isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 27.02.2008, 23:02   #3
leblebi82
Usta Yiğido

leblebi82 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

leblebi82 Şuan leblebi82 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 27.02.2013 22:42

Tecrübe Puanı: 824 leblebi82 FAZLA SÖZE GEREK YOKleblebi82 FAZLA SÖZE GEREK YOKleblebi82 FAZLA SÖZE GEREK YOK
Standart --->: REKTÖRE DAVA AÇTILAR

Rektör gider ayak ortalığı karıştırmaya çalışıyor. Şurda iki ayı kalmadı zaten. Herşey düzelecek.
Alt 27.02.2008, 23:18   #4
xwst
Yiğido

xwst - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

xwst Şuan xwst isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 23.01.2010 18:43

Tecrübe Puanı: 661 xwst FAZLA SÖZE GEREK YOKxwst FAZLA SÖZE GEREK YOK

Kanunlar kabul edildikten 3 ay sonra yururluge girerler yani basortusu henuz yururluge girmedi ki cumhurbaskanligi tarafindan onaylandi mi onu bile bilmiyorum.Sigara yasasi mesela,su anda toplu mekanlarda icebiliyoruz yani henuz yururluge girmedi.Ben Hacettepe universitesi ogrencisiyim ve henuz sınıfımda basortulu kimseyi gormedim.Bunun imkanı yok zaten,ki almayız da! O dava acanlar biraz hukuk bilgisi sahibi olsaydi bosa dava acip avukat parasi vermezlerdi,ki kazanamayip rezil olacaklari da acik Torpil olmazsa ve dava satılmazsa tabi.

Cumhuriyet Universitesi rektorunden boyle bi davranis beklemezdim acıkcası fakat takdir ve tebrik ediyorum.Biz demokratik ve laik universite ogrencileri olarak her zaman arkasindayiz,ozellikle cumhuriyetin temellerinin atildigi bi sehirde.Bravo...
xwst isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Alt 27.02.2008, 23:28   #5
leblebi82
Usta Yiğido

Tecrübe Puanı: 824 leblebi82 FAZLA SÖZE GEREK YOKleblebi82 FAZLA SÖZE GEREK YOKleblebi82 FAZLA SÖZE GEREK YOK

Alıntı:
xwst Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Kanunlar kabul edildikten 3 ay sonra yururluge girerler yani basortusu henuz yururluge girmedi ki cumhurbaskanligi tarafindan onaylandi mi onu bile bilmiyorum.Sigara yasasi mesela,su anda toplu mekanlarda icebiliyoruz yani henuz yururluge girmedi.Ben Hacettepe universitesi ogrencisiyim ve henuz sınıfımda basortulu kimseyi gormedim.Bunun imkanı yok zaten,ki almayız da! O dava acanlar biraz hukuk bilgisi sahibi olsaydi bosa dava acip avukat parasi vermezlerdi,ki kazanamayip rezil olacaklari da acik Torpil olmazsa ve dava satılmazsa tabi.

Cumhuriyet Universitesi rektorunden boyle bi davranis beklemezdim acıkcası fakat takdir ve tebrik ediyorum.Biz demokratik ve laik universite ogrencileri olarak her zaman arkasindayiz,ozellikle cumhuriyetin temellerinin atildigi bi sehirde.Bravo...
Kanunlar kabul edildikten 3 ay sonra mı yürürlüğre girer ?
Sigara yasağının henüz başlamamış olması diğer kanunlara da emsal teşkil eder mi ?
Başörtülü birisinin sizin sınıfınıza girmesini engelemeye cüret etmeniz devlete karşı gelmek değil de nedir ?
Rektörün bu davranışı yapmış olması demokrasinin hangi ilkesiyle bağdaştırılabilir ?
Siz başörtülü birisini sınıfınıza almamaya cüret edeceğinizi söylerken ben de tam tersini yaptığım zaman beni nasıl adlandırırsınız ?
Ülkemiz gerçek manasıyla bir hukuk ülkesi mi olmalı, yoksa hukuk kurallarının belirli angajmanlara göre yontulup yorumlandığı geri bir ülke olarak mı kalmalıyız ?
Alt 27.02.2008, 23:36   #6
banu58
Tecrübeli Yiğido

banu58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

banu58 Şuan banu58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 23.11.2008 18:30

Tecrübe Puanı: 677 banu58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:

Bak okumuş kardeşim,duymuşsun ama öğrenememişsin;
Cumhurbaşkanının onayladığı meclis kararında tarih beyan edilmemiştir,yani Cumhuru reisin onayının ardından resmi gazetede yayınlandığı günde dahil olmak üzere yasa geçerlidir ve uymayanda suçludur.
Sizin sınıfta TÜRBANlı olmaması,olmayacağı anlamına gelmez,unutma şuan mecliste %80 lik bir çoğunluk var yani her 10 kişiden 8 i bunu istiyor,sizler kendiniz çalın kendiniz söyleyin.
Sizler hangi vasfa binaen laikim diyorsunuz laikliğin tanımı bilmeden bu kelimeyi kullanmanız basitliğinizin sergisidir,LAİKlik gerekli kurumların DİN ve DEVLET İŞLERİNİ BİRBİRİNDEN AYIRMASIDIR,şimdi sen hangi kurum oluyorsunda laiğim diyebiliyorsun sende bu ilkeye uymakla mükellef bir vatandaşsın olsan olsan laikçi olursun ama LAİK olamazsın,hele hele demokratik hiç değilsiniz sizler cıngarcı,tahammülsüz ve sindirimsizsiniz,hesaplarınız tutmadıya kahroluyorsunuz.
Neyse yavaş yavaş öğreneceksiniz bunları tabikide GÖREREK ÖĞRENECEKSİNİZ.
Alt 27.02.2008, 23:39   #7
xwst
Yiğido

Devlete karsi gelmek deildir cunku bu kanunun halk arasinda duyulmasi ve yurutmenin yerine oturması icin en az 3 ay beklenir.Once resmi gazetede yayinlanir elbette ve basin organlarinda.Rektorun bu davranisi yapmaya hukuki olarak da hakki vardir ve ceza almaz cunku yasal suresi dolmamistir.Mecliste kabul edilen tum kanunlar esit cercevede incelenir ve yururluge girer,sigara kanunu veya dierleri farketmez.Sadece uluslararası sozlesmelerde durum deişir cunku onların durumu Anayasa'nın 90.maddesinde ozel olarak belirlenmiştir.Kanun hukmundeki kararnameleri de işin içine katmamamız gerekiyor bu durumda elbette.

Elbette ki ulkemiz gercek anlamda hukuk devleti olmalı ve bu durumda basortusunu cumhurbaskani deil uygulama alanları kabul etmeli yani rektorler ve dekanlar.Kim sordu biz ogrencilere istiyo musunuz die?Demokrasi bunun neresinde?
Alt 27.02.2008, 23:41   #8
xwst
Yiğido

Sevgili arkadasim yurutme kanunlarını ac oku.Ben bir yıl bu işin dersini aldım.Uygulamanın yasal suresi dolmamıştır ve suc deildir!Davanın sonucunu hep beraber ogrenecegiz nasıl olsa
Alt 27.02.2008, 23:43   #9
leblebi82
Usta Yiğido

Alıntı:
Devlete karsi gelmek deildir cunku bu kanunun halk arasinda duyulmasi ve yurutmenin yerine oturması icin en az 3 ay beklenir.Once resmi gazetede yayinlanir elbette ve basin organlarinda.Rektorun bu davranisi yapmaya hukuki olarak da hakki vardir ve ceza almaz cunku yasal suresi dolmamistir.Mecliste kabul edilen tum kanunlar esit cercevede incelenir ve yururluge girer,sigara kanunu veya dierleri farketmez.Sadece uluslararası sozlesmelerde durum deişir cunku onların durumu Anayasa'nın 90.maddesinde ozel olarak belirlenmiştir.Kanun hukmundeki kararnameleri de işin içine katmamamız gerekiyor bu durumda elbette.

Elbette ki ulkemiz gercek anlamda hukuk devleti olmalı ve bu durumda basortusunu cumhurbaskani deil uygulama alanları kabul etmeli yani rektorler ve dekanlar.Kim sordu biz ogrencilere istiyo musunuz die?Demokrasi bunun neresinde?
Sorularıma kaçamak cevaplar vermişsin. Soruları başkaları ile birleştirmişsin. Sana şu kadar birşey söylüyüm. Demokrasi bunun neresinde diyorsun. Bize kimse sormadı diyorsun. Peki halkın yüzde 90'a yakınından oy alan partilerin onayından geçmesi temsili demokrasinin göstergesi değil midir ?
Alt 27.02.2008, 23:44   #10
banu58
Tecrübeli Yiğido

banu58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

banu58 Şuan banu58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 23.11.2008 18:30

Tecrübe Puanı: 677 banu58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
leblebi82 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Sorularıma kaçamak cevaplar vermişsin. Soruları başkaları ile birleştirmişsin. Sana şu kadar birşey söylüyüm. Demokrasi bunun neresinde diyorsun. Bize kimse sormadı diyorsun. Peki halkın yüzde 90'a yakınından oy alan partilerin onayından geçmesi temsili demokrasinin göstergesi değil midir ?
Çok yerinde bir tesbit.
Teşekkür ediyorum!

Konuyu Toplam 1 Üye Okuyor. (0 Kay?tl? Üye Ve 1 Misafir)